Kuninkaallisia talvilomakuvissa

Hiihtolomaa on vietetty myös kuninkaallisten keskuudessa, ja juuri päättyneissä olympialaisissa nähtiin runsaasti kuninkaallisia kannustamassa oman maan urheilijoita.
Kuninkaallisilla on erilaisia tapoja käsitellä julkisuutta ja lehdistöä. Alankomaiden kuningasperhe on päätynyt ratkaisuun, jossa perhe pitää lehdistön kanssa valokuvaussession kaksi kertaa vuodessa, ja muuten perhe ja erityisesti lapset saavat olla rauhassa yksityisajallaan ja lomilla. Perhe kuvataan talviloman lisäksi kesäisin. Tänä vuonna he ovat matkustaneet jälleen Itävallan Lechiin, joka on ollut kuningashuoneen perinteinen talvilomapaikka jo pitkään. Kuningashuone julkaisi itse kolme kuvaa: kuningasparista, lapsista ja koko perheestä. Kuningas Willem Alexander ja kuningatar Maxima esiintyvät kolmen tyttärensä, prinsessa Amalian, prinsessa Alexian ja prinsessa Arianen kanssa talvikuvissa yleensä hyvin rennosti, kuin kuka tahansa perhe. Kuvien oikeudet: RVD. Kuvat saa muuten klikkaamalla isompina auki!

 

Myös Belgian kuningasperhe kävi muutama viikko sitten lomailemassa perinteisessä talvikohteessaan Sveitsin Verbierissä. Kuningasperheellä on samantyyppinen valokuvaustuokio kuin Alankomaiden kuninkaallisilla. Kuningas Philippen ja kuningatar Mathilden mukana olivat pariskunnan kaikki neljä lasta: Brabantin herttuatar prinsessa Elisabeth, prinssi Gabriel, prinssi Emmanuel ja prinsessa Eléonore. Kuvien oikeudet: Belgian Monarchy.

 

Olympialaiset kerkesivätkin jo päättyä, mutta paikalla oli tuttuun tapaan paljon kuninkaallisia. Urheilu on isänmaallista, eli oikein sopivaa kuninkaallisille, ja lähes kaikilla on myös henkilökohtaista kiinnostusta urheiluun, eli hyvin mieluisa työtehtävä kyseessä. Osa on paikalla KOK:n jäsenen roolissa. Pyeongchangissa nähtiin ainakin Ruotsin kuningas Kaarle Kustaa (kuningatar Silvia perui matkansa yllättäen), Norjan kruununprinssi Haakon, Alankomaiden kuningaspari, Monacon ruhtinas Albert, Britannian prinsessa Anne, Luxemburgin suurherttua Henri ja Liechtensteinin prinsessa Nora. Tanskan kruununprinssi Frederik tunnetusti joutui lentämään Etelä-Koreasta kotiin jo ennen avajaisia, kun prinssi Henrikin terveydentila heikentyi. Kirjoitin Rion kesäolympialaisten aikaan postauksen kuninkaallisten osallistumisesta olympialaisiin – monet ovat olleet edustamassa maataan ihan näissä korkeimman luokan kisoissa!

Jätä kommentti