Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häävieraat – varmat tiedot ja spekulaatioita

Kuninkaallisten häiden lähtölaskenta jatkuu vieraslistaspekulaatioilla! Julkisuudessa liikkuu sekä virallista että epävirallista tietoa osallistujista, joten pieni yhteenveto lienee paikallaan tässä kohtaa. Lisätietoa häistä kokonaisuudessaan saa Timanttisalongin hääsivulta.
Prinssi Harryn ja Meghanin hääseremoniaan on kutsuttu noin 600 henkeä. Kaikki vieraat on kutsuttu kirkon jälkeiselle lounasvastaanotolle, jota emännöi kuningatar Elisabet. Iltajuhlaa Frogmore Housessa isännöi sulhasen isä, Walesin prinssi Charles, ja siihen osallistuu vain parin lähipiiri eli noin 200 henkilöä. Hovi on ilmoittanut, että virallisia vieraita häissä ei tulla näkemään ollenkaan, vaan kaikilla kutsutuilla on henkilökohtainen suhde hääpariin. Tämä rajaa suurimman osan Euroopan kuninkaallisista pois kutsulistalta, mutta käydään läpi ensin perheet ja lähisuku.
Embed from Getty Images
Kuninkaallisesta perheestä osallistuvat varmasti kaikki kynnelle kykenevät. Prinssi Philipin osallistumisesta on vielä epävarmuutta, sillä kesäkuussa 97 vuotta täyttävä prinssi toipuu edelleen lonkkaleikkauksesta. Mutta muuten Windsorin klaani on varmasti hyvin edustettu. Odotan kutsun lähteneen myös kuningattaren serkkujen perheille. Cambridgen herttuaperheen pienin, häiden aikaan vajaan kuukauden vanha prinssi Louis, jää varmasti pois, mutta prinssi Georgelle ja prinsessa Charlottelle on huhuttu morsiuslapsien roolia. Prinssi William toimii veljensä bestmanina.
Hovi julkaisi viime perjantaina uuden tiedotteen, jossa jaettiin runsaasti yksityiskohtia hääpäivästä, ja kerrottiin myös Harryn äidinpuoleisen suvun osallistumisesta. Prinsessa Dianan sisarukset, lady Sarah McCorquodale, lady Jane Fellowes ja Spencerin jaarli Charles ovat kaikki vieraslistalla. Lady Janella on lukijan rooli kirkossa.
Meghan Marklen perhe on ollut otsikoissa koko kevään, eikä mitenkään hyvällä tavalla. “Perheeseen” kuuluu Meghanin vanhempien lisäksi isänpuoleiset, Meghania reippaasti vanhemmat sisaruspuolet Thomas Markle Jr. ja Samantha Grant. Hääkutsuja ei sisaruksille ole lähetetty ymmärrettävistä syistä. Samantha kirjoittaa paljastuskirjaa Meghanista, ja Thomas Jr. on vielä viime viikolla vaahdonnut, että Harryn ei ole vielä myöhäistä perua häitä… En pureudu aiheeseen sen syvemmin, koska en oikeasti halua tuhlata heihin palstatilaa, sen verran käsittämätöntä meininkiä. 😀
Embed from Getty Images
Meghan äitinsä Doria Raglandin kanssa
Meghanin vanhemmat, Thomas Markle Sr. ja Doria Ragland kuitenkin osallistuvat, sen on hovi vahvistanut. Ilmeisesti sopuisissa väleissä aikoinaan eronneet vanhemmat saapuvat Lontooseen hääviikolla ja tapaavat viikon aikana prinssi Harryn perhettä, mukaan lukien kuningatar Elisabetin. Harryhan tapaa muuten appiukkonsa ensimmäistä kertaa vasta! Thomas Markle Sr. viettää hyvin hiljaista elämää Meksikossa, mutta hovi on kertonut hänen saattavan tyttärensä alttarille. Äiti puolestaan toimii Meghanin seurana hääaamuna. Meghanin muusta suvusta ei ole osunut ainakaan omiin silmiini juuri tietoa. Voi olla, että joku läheinen (ja suunsa kiinni pitänyt) täti tai setä voi saada kutsun.
Virallisten vieraiden puuttuminen tarkoittaa sitä, että esimerkiksi pääministeri Theresa May tai muut valtion edustajat eivät osallistu. Sama koskee myös ulkomaisia valtionpäitä, eli siis Kanadan hurmaava pääministeri Justin Trudeau ei harmikseni ole listalla. Talvellahan kohuttiin, aiheutuuko häistä diplomaattinen selkkaus, jos Harry haluaisi kutsua Obamat (henkilökohtaisina ystävinä), mutta Trumpit virallisina vieraina (ja Meghanin inhokkina) jäisivät listan ulkopuolelle. Obamien kanssa prinssi Harry on hyvissä väleissä mm. Michellen kanssa tehdyn Invictus Games -yhteistyön pohjalta. Kummatkaan presidenttiparit eivät nyt siis kuitenkaan ole tulossa. Entisen presidenttiparin osallistuminen varmasti tarkoittaisi huomattavaa lisätyötä turvajärjestelyjen kanssa.
Embed from Getty Images
Prinssi Harry ja Michelle Obama Invictus Games -avajaisissa vuonna 2016
Jos eurooppalaisia kuninkaallisia häissä nähdään, niin todennäköisimmin kreikkalaisia. Prinssi Philip on tunnetusti syntyjään Kreikan ja Tanskan prinssi, ja perheillä on ollut perinteisesti lämpimät välit. Varsinkin prinssi Charlesin perheellä on useampikin kummikytkös Kreikan kuningasperheeseen. Harrylla ei kummeja ole Kreikasta, mutta  odottaisin jonkun kuningasperheestä osallistuvan.
Brittihovin nuorella polvella ei tunnetusti muuten ole erityisen läheiset välit mantereisiin kollegoihinsa. Brexit-kiertue Euroopassa on ollut enemmän Williamin ja Catherinen heiniä, ja eipä yksi tai kaksi yhteistä työpäivää vielä hääkutsua muutenkaan takaisi. Ruotsin hovi on vahvistanut, ettei kukaan kuningasperheestä osallistu. Britannian kuninkaallisilla on läheiset välit Kreikan lisäksi myös Norjaan, mutta koska häät ovat selkeästi matalamman profiilin tapahtuma, en odota henkeä pidätellen edustusta oikeastaan muualta kuin Kreikasta. Euroopan ulkopuolelta kutsun on varmasti saanut Lesothon prinssi Seeiso, jonka yhteistyö prinssi Harryn kanssa on kestänyt jo yli kymmenen vuotta. Kaksikon Sentebale-järjestö tukee Lesothossa vaikeista oloista ponnistavia lapsia ja nuoria.
Embed from Getty Images
Kreikan kruununprinssi Pavlos ja kruununprinsessa Marie-Chantal
Brittiaatelia ja seurapiirien kermaa tullaan varmasti näkemään runsaasti. Uskon vahvasti, että herttuatar Catherinen perhe Middletonit on kutsuttu. Harry ja Meghan olivat vuosi sitten Pippan ja hänen miehensä James Matthewsin häissä vieraina. Harryn ja Williamin ystäväpiiri koostuu suurelta osin brittiläisestä yläluokasta, joten eiköhän häissä nähdä jos jonkinlaista lordia ja ladyä. Harryn ex-tyttöystävien osallistumista on myös spekuloitu. Exän kutsuminen on varmaan hyvin pariskuntakohtaista, ja en luota juorulehtiin täysillä, mutta prinssi William kutsui exiään, joten ei se mahdotonta ole, että Chelsy Davy ja Cressida Bonas nähtäisiin Windsorissa parin viikon päästä.
Sitten niihin julkkiksiin. Elton Johnin osallistumisesta on huhuttu pitkään, varsinkin kun laulaja perui kyseisen viikonlopun keikat, jotka olisivat olleet Yhdysvalloissa. Victoria Beckham vahvisti haastattelussa, että hänet ja David on kutsuttu. Lehdissä on spekuloitu myös laulaja James Bluntin ja malli-näyttelijä Cara Delevingnen mahdollisesti osallistuvan. Harry on tietysti tavannut työnsa puolesta lukemattomia julkisuuden henkilöitä, esimerkiksi Rihannan vuonna 2016, mutta jokainen kontakti ei luonnollisesti ole kutsuvieras-tasoa.
Embed from Getty Images
Tämä julkkispuoli saa kuitenkin mielenkiintoista lisämaustetta siitä, että morsian on ammatiltaan näyttelijä. Jäitä hattuun silti – en tarkoita vähätellä Meghanin uraa, mutta hän ei kuitenkaan tehnyt todellisia ykkösluokan tuotantoja tai esimerkiksi palkittuja rooleja. Wikipedian listauksen mukaan Pukumiehiä edeltävät roolit ovat olleet lähinnä vierailuja tai sivuosia tv-sarjoissa ja elokuvissa. Suits on menestynyt sarja, mutta ehkä ei kuitenkaan odoteta Windsoriin mitään Oscar-gaalan tasoista kattausta Hollywoodista. Priyanka Chopra, Olivia Palermo, Janina Gavankar ja Abigail Spencer eivät ihan supertähtiä kuitenkaan taida olla. Ja ei toki tarvitsekaan olla, ei hääkutsu edellytä mitään muuta kuin hyvää ihmissuhdetta juhlakalun kanssa. Lisäksi voi myös miettiä, että onko jokainen, jonka kanssa Meghan on joskus esiintynyt instagramissa tai maininnut haastattelussa kaverikseen, todella niin läheinen mitä lehdistössä hehkutetaan? Joitain Pukumiehet -kollegoita on varmasti voitu kutsua.
Erityisesti on spekuloitu tennistähti Serena Williamsin osallistumista, mutta näyttää siltä, että hääviikolla on turnaus Italiassa. Rooma on lyhyen lentomatkan päässä, enkä tiedä turnauksen aikatauluista, mutta äitiyslomalta hiljattain palannut huippu-urheilija ei luultavasti jätä kisoja väliin ystävän häiden takia.
Mielenkiintoista nähdä lauantaina 19. päivä, että keitä siellä sitten todella nähdään. Itse odotan vieraista ehkä eniten prinsessa Charlottea. Pikkuprinsessa vilkutteli iloisesti yleisölle sairaalan edessä muutama viikko sitten, ja kiilasi samalla suoraan suosikikseni Cambridgen perheestä.
ENÄÄ VAJAAT KAKSI VIIKKOA!!

 

Jätä kommentti