Tiaroja presidentti Trumpin valtiovierailun juhlaillallisella

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vaimonsa Melania Trumpin kanssa parhaillaan valtiovierailuilla Isossa-Britanniassa. Kuningatar Elisabet emännöi presidenttiparia lyhyesti jo viime kesänä Windsorin linnassa, mutta tuolloin kyseessä oli lyhyt ja hiukan epävirallisempi tapaaminen. Nyt vasta presidenttipari ja Trumpin klaanin aikuiset lapset pääsivät todistamaan brittihovin vieraanvaraisuutta ja kuninkaallisen perheen viehätysvoimaa kirjaimellisesti täydessä loistossaan Buckinghamin palatsissa – valtiovierailu tarkoittaa juhlaillallista ja ennen kaikkea tiaroja! En perehdy vierailun ohjelmaan sen enempää, vaan otetaan pitkästä aikaa katsaus puhtaasti asuihin ja koruihin.

Kuningatar Elisabetin rautaiset ammattilaisen otteet tulivat vierailun myötä jälleen esiin. Yli 60 vuotta kestäneen valtakautensa aikana kuningatar on tavannut vaikka millaisia johtajia pitkin maailmaa, mutta kuningatar Elisabetin tehtävänä on emännöidä, hurmata ja vahvistaa maiden välisiä suhteita, vieraasta riippumatta. Poliittiset kannanotot tai vierasta loukkaavat mielenilmaukset eivät kuulu kuninkaallisen perheen tapoihin, vaikka henkilökohtainen mielipide olisi mitä tahansa. Voimme vain arvailla, mitä kenenkin mielessä todellisuudessa liikkui, mutta vieraan ja kameroiden edessä hymyillään.

IMG_20190604_122518.jpg

Trumpit, kuningatar Elisabet sekä prinssi Charles ja herttuatar Camilla. Kuva: Press Association

Juhlaillalliselle eli banketille osallistuivat kuninkaallisesta perheestä kuningatar Elisabetin lisäksi prinssi Charles ja herttuatar Camilla, prinssi William ja herttuatar Catherine, prinssi Andrew, prinssi Edward ja kreivitär Sophie, prinsessa Anne, Gloucesterin herttua prinssi Richard ja herttuatar Birgitte sekä Kentin prinssi ja prinsessa Michael, mahdollisesti myös Kentin prinsessa Alexandra. Juhlaillallisilta löytyy usein joitakin kuvia kuningattaresta, Camillasta ja Katesta, mutta lähes kaikki muut kuninkaalliset jotenkin aina sivuutetaan. Lähikuvia ei myöskään tule tarjolle juuri yhtään, joten nappasin livelähetyksistä muutamia ruutukaappauksia. Laatu valitettavasti on mitä on, mutta koitetaan pärjätä!

Kuningatar Elisabetilla oli tapansa mukaan valkoinen iltapuku, jota koristi Sukkanauharitarikunnan kunnianauha sekä perhekunniamerkit. Tiarakseen kuningatar oli valinnut kokoelmansa uudempaa puolta edustavan Burmese Ruby -rubiinitiaran, ja kaulassa ja korvissa oli niin ikään rubiineja, tosin paljon vanhempia perintökoruja. Punaiset jalokivet oli kenties valittu täydentämään sinisen kunnianauhan ja valkoisen mekon kanssa isäntä- ja vierasmaan lippujen värejä?

Rubiinitiarasta on pakko sanoa, että se ei valitettavasti kuulu suosikkeihini. Se on yksi niistä tiaroista, jotka Elisabet on tilannut itse, ja joita moni pitää suorastaan epäonnistuneina. Kuvassa tiaran malli ei näy kunnolla, mutta en ollenkaan lämpene sen ihmeellisille koukeroille. Tämän kohdalla harmittaa erityisesti se, että Elisabet purki yhden häälahjaksi saamansa timanttisen kukkatiaran, ja käytti ne timantit tähän hirvitykseen. Se kukkatiara oli paljon kauniimpi. 😀

KuningatarElisabet_062019

Kuva: ruutukaappaus livelähetyksestä

Myös Cornwallin herttuatar Camilla suosii usein valkoista iltapuvuissaan, ja kun käytössä on myös käytännössä aina sama tiara ja samanlainen kaulakoru, niin tuntui että Camillan juhla-asu on nähty miljoonaan kertaan. Hiuksilla komeili aiemmin kuningataräiti Elisabetille kuulunut Boucheronin hunajakennotiara, ja kaulassa herttuattarella oli tyypilliseen tapaansa monikerroksinen helmichoker.

HerttuatarCamilla_062019

Kuva: ruutukaappaus

En tiedä, oliko kuninkaallisten värikoordinointi harkittua vai kömmähdys, mutta myös Cambridgen herttuatar Catherine oli pukeutunut valkoiseen. Alexander McQueenin suunnittelema röyhelöinen A-linjainen helma teki Katesta suorastaan joutsenprinsessan, todella kaunis puku! Kaiken kruunasi tiara ja kampaus. Herttuatar oli valinnut jälleen prinsessa Dianan tutuksi tekemän Lover’s Knot -tiaran, ja sen parina oli kuningataräiti Elisabetille kuuluneet safiireista ja timanteista koostuvat korvakorut. Huomatkaa myös, että tämä on ensimmäinen kerta, kun näimme Katen niin sanotusti täydessä juhlalookissa kunniamerkkien kanssa. Keltaisella rusettipohjalla lepäävän perhekunniamerkin olemme nähneet julkisuudessa aikaisemminkin, mutta nyt kokonaisuuden täydensi Royal Victorian Orderin kunnianauha, jonka kuningatar Elisabet myönsi herttuattarelle aiemmin tänä keväänä hääpäivälahjana.

IMG_20190604_122523.jpg

Kuva: Press Association

Molempien herttuattarien tiaravalinnat olivat jokseenkin tylsiä, ja kaipaisin sekä Camillan että Katen päähän välillä joitain muitakin tiaroja. Eilen nähtiin kuitenkin yksi tiarayllätys, ja sen meille tarjosi Wessexin kreivitär Sophie häätiarassaan. Sophien käytössä olevat lainatiarat eivät edusta kuninkaallisen perheen kokoelman parasta puolta, ja Sophien häätiara oli eräänlainen uusioluomus, joka oli suunniteltu ilmeisesti kuningatar Elisabetin kokoelman “jämäpaloista”. Timantit ovat aina timantteja, ja tiaran osien on huhuttu olevan peräisin kuningatar Viktorian jäämistöstä, mutta tiara ei yleisen mielipiteen mukaan kuitenkaan ole siitä onnistuneimmasta päästä. Siinä oli aina kissankorvaefektin lisäksi nimenomaan sitä jämäpalojen fiilistä. Nyt eilisten kuvien perusteella näyttää kuitenkin siltä, että tiaraa on muokattu! Alaosaan on mahdollisesti lisätty timanttirivi, ja muitakin muutoksia on tehty, sillä osat näyttävät olevan nyt lähempänä toisiaan. Erittäin tervetullut muutos – tiaran yleisilme on paljon parempi, yhtenäisempi ja vähemmän kissankorvamainen. Toivottavasti saamme uudesta mallista parempia kuvia tulevaisuudessa! Vertailukuvan alkuperäiseen ulkonäköön löydät täältä. Yllään Sophiella oli kauniin liila iltapuku, kaulassa ja korvissa mahdollisesti kuningatar Elisabetilta lainassa olleet timanttikorut.

KreivitärSophie_062019

Kuva: ruutukaappaus

Prinsessa Annella oli akvamariinitiara ja sen seurana akvamariiniriipus ja vaaleankeltainen (vai valkoinen?) iltapuku.

PrinsessaAnne_062019

Kuva: ruutukaappaus

Ensimmäinen nainen Melania Trump oli emäntien tapaan valkoisessa (postauksen ensimmäinen kuva). Diorin iltapuku oli todella kaunis, ja pukua täydensivät valkoiset hanskat ja kaunis kampaus. Ivanka Trump puolestaan julkaisi Twitterissä kuvan sisaruksistaan puolisoineen ennen illallista. Keskellä Ivanka itse, punaisessa puvussa pikkusisko Tiffany Trump ja oikealla Eric Trumpin puoliso Lara Trump.

IMG_20190604_130113.jpg

Kuva: Ivanka Trumpin Twitter-tili

Kuka oli mielestäsi illan kuningatar? Itse annan parhaan iltapuvun pisteet herttuatar Catherinelle, mutta illan paras tiara oli kyllä kreivitär Sophiella!

12 kommenttia artikkeliin ”Tiaroja presidentti Trumpin valtiovierailun juhlaillallisella

 1. Sophien tiaramuokkaus oli kyllä illallisen paras uutinen. Huima parannus tuohon tiaraan ja myös Sophien puku oli kaunis. Elisabet, Camilla ja Catherine olivat tutussa ja turvallisessa tyylissä, joka kyllä alkaa jo vähän kyllästyttää… Tiaravaihtelua kaipaisin Camillalle ja Katelle. Trumpeista tyylikkäin oli Melania, muun perheen asuista en tykännyt.

  • Olen täysin samaa mieltä Sophien tiarasta! Nyt kun katsoo noita kuvia, niin tiara näyttää oikeasti todella kauniilta! Nyt en melkein malta odottaa, että näemme sen esimerkiksi lady Louisen häätiarana joskus hamassa tulevaisuudessa. Myös Sophien puku oli kaunis.

   Elisabetille sallin turvallisen tyylin, mutta Camilla ja Kate saisivat kyllä alkaa vaihdella tiarojaan, Camilla myös väriskaalaansa. Lover’s Knot on kaunis, mutta niin nähty jo.

   Trumpeista kyllä Melania oli ehdottomasti tyylikkäin. Tavallaan tykkäsin myös Ivankan asusta, mutta puvun kaulus ja hihojen suut eivät oikein nappaa. Tiffany näyttää hiukan siltä, kuin olisi naamiaisissa.

   • Aikookohan Camilla ikinä ottaa sitä Delhi Durbaria enää käyttöön? Kyllä olisi jo korkea aika ottaa uusi yritys sen kanssa. Tuo Camillan puku on yksi kauneimmista, mutta tuo puku+tiara-yhdistelmä joutaisi jo hetkeksi “jäähylle” 🙂

    • Toivon kovasti, että Delhi Durbar pääsee vielä joskus käyttöön. Säälihän se olisi pitää sen kokoluokan tiaraa holvissa pölyttymässä! Viimeistään kuningas Charlesin valtakauden myötä voisi kyllä uudistaa tiarajaon täysin 😀

 2. Illan kuningatar oli kyllä Camilla, tylsyydestä huolimatta, koska Katen ryhti on niin kamalaa katsottavaa etten edes keksi sanoja kuvaamaan XD
  Onneksi Sophien tiara oli todellinen piristys ja toivottavasti näemme sen taas. Ehkä siihen on rakennettu vielä jotain lisää!
  Trumpit näyttivät.. no Trumpeilta XD

  • Camilla ja Elisabet ovat tasavarmoja, mutta se kolikon kääntöpuolena on tylsyys. En itse edes huomannut katsella Katen ryhtiä, mutta nyt kun mainitsit niin en voi olla näkemättä sitä enää! 😀 Voisiko kuva olla vain otettu huonolla hetkellä?

   Katesta jos kenestä kaipaisin kyllä kunnollista muotokuvaa iltapuvussa ja tiarassa. Harmittaa oikein todella, että tiaratilaisuuksia on vähän, ja sitten kuvat niistä ovat tätä luokkaa.

   • Mielestäni Katen ryhti on aina huono ja joskus suorastaan surkea. Sellaista kuninkaallista ryhtiä en muista hänellä nähneeni, mikä on sääli kun se on (näin kärjistäen) se joka erottaa henkarin vaatteen kantajasta 😀 Mutta en lakkaa toivomasta!
    Britit voisivat ottaa mallia ruotsalaisista jotka aina tarjoilevat hyvät kuvat tiarajuhlistaan ja taitavat tanskalaisetkin laittaa räpsyjä instagramiin, eikö? Katesta on joskus ainoat kuvat olleet kun hän istuu autossa ja näkee siis vain tiaran (eli sen ainaisen saman) ja korvikset, kaulakorun, mahdollisen rintakorun ja sitten iltapuvun yläosaa.
    Oi kamala, olenpa negatiivinen, ehkä se johtuu näistä ainaisista samoista valkoisista iltapuvuista ja tiaroista. Ja siitä Katen ryhdistä XD

    • Britit taitavat olla se kansainvälisesti kiinnostavin kuninkaallinen perhe, niin tuntuu vähän hassulta, miten nihkeitä siellä ollaan kuvien kanssa. Kyllähän päivätilaisuuksista yleensä kuvia löytyy, mutta me halutaan nähdä tiaroja! 😂 Mulla on myös sellainen mielikuva, että vielä muutama vuosi valtiovierailulta tai diplomaatti-illalliselta ei tosiaan saatu kuin niitä paparazzikuvia auton ikkunan läpi?

     Nobelit vähän vääristävät mielikuvaamme ruotsalaisten eduksi, mutta kyllähän esim. Alankomaista, Belgiasta ja Espanjastakin löytyy sekä potretteja että ihan Getty-kuvia tiaratilaisuuksista.

 3. Ooh pitkästä aikaa tiarakeskustelua! Ja kyllä, britit saisivat ottaa oppia ruotsalaisista ja julkaista kunnon potrettejä koko kuninkaallisesta perheestä eikä vain protokollan mukaisesti arvokkaimmista, mutta tähän tuskin tulee muutosta Elizabethin aikana. Windsorien naisten sovittu värikoordinointikin olisi tehnyt kuvasta oikein elegantin!
  Kate näytti minusta nyt ensimmäistä kertaa oikeasti sakkiin kuuluvalta kun oli vihdoin saanut kunniamerkit ja nauhat kehiin. Jokainen valkoisista iltapuvuista oli tyylikäs mutta tällä kertaa pidin eniten Wessexin kreivittären kokonaisuudesta, puku oli kaunis ja erottui väriltään ja tiaran muodonmuutos kerrassaan onnistunut. Koskahan saisimme siitä parempia kuvia?

  • Juuri tuossa aiemmissa kommenteissa puhuttiin brittien kuvapolitiikasta. Toivottavasti tähän tulisi muutos Charlesin myötä, mutta enpä oikein osaa sanoa. Perhekuvien ja avoimen kuvapolitiikan merkityksen huomaa erityisesti juuri silloin, kun niistä on puutetta.

   Sophien asu oli kyllä todella kaunis, ja upea kaulakorukin täydensi sitä. Paras mahdollisuus nähdä tiara kunnolla päivänvalossa olisi varmaan joku ulkomainen tiaratapahtuma tai Charlesin kruunajaiset 😃

 4. Kommentoin myöhässä, mutta minua harmittaa tuo Sophien kohtelu tiara-asioissa. Jämäpaloista koottu tiara, vaikka Sophien edustaa usein. Kuitenkin holveissa on ollut arvokkaita tiaroja mm. Meghanin ja Eugenien häihin.

  • Ymmärrän, ettei Sophielle ole lainattu niitä kaikista upeimpia ja tunnetuimpia, kun kyseessä on kuitenkin kuningattaren kolmannen pojan vaimo. Näissä pitää myös vähän ennakoida, sillä Charlesin tulevia miniöitä on pitänyt ajatella (ja häävuonna -99 ei Camillakaan ollut vielä kuninkaallinen, mutta kuningataräiti ja prinsessa Margaret olivat elossa). Mutta toisaalta niitä tiaroja tuntuu tosiaan olevan sen verran paljon, että häätiaraksi olisi voinut kyllä antaa jonkun oikean tiaran eikä mitään jämäpalaviritelmää.

   Elisabetin muista miniöistä Diana käytti oman sukunsa tiaraa häissään ja Sarahille hankittiin ihan oma kuninkaallisen kokoelman ulkopuolelta. Siihen nähden Sophien kohtelu ei ole mitenkään poikkeavaa, ja hänelle Elisabet on sentään lainannut muitakin tiaroja, toisin kuin Sarahille. Ne Sophien kaksi akvamariinitiaraa ovat ihan ok, mutta häätiaran uudistettu versio voittaa ne minusta selvästi.

Jätä kommentti