Monacon Charlotte Casiraghi on mennyt naimisiin!

Hyvää heinäkuuta kaikille, kylläpä aika taas rientää! Kesäinen sää on viime aikoina vienyt voiton sisällä koneen ääressä istumisesta, mutta tänään on sadepäivä, joten viimeinkin maltoin pysähtyä näppäimistön ääreen. Ja aiheena on tänään jälleen yhdet lähes kuninkaalliset (tai tässä tapauksessa ruhtinaalliset) häät, nimittäin Monacon Charlotte Casiraghi on mennyt naimisiin!

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi (s. 1986) on Monacon ja Hannoverin prinsessa Carolinen ja edesmenneen Stefano Casiraghin toiseksi vanhin lapsi. Charlotte on siis ruhtinas Rainierin ja ruhtinatar Gracen tyttärentytär, ja nykyisen ruhtinas Albertin sisarentytär. Charlottella ja hänen sisaruksillaan (puolsisar Alexandraa lukuun ottamatta) ei ole kuninkaallisia titteleitä, ja he elävät melko yksityistä elämää, vaikka ruhtinasperheen jäseninä he tietysti esiintyvät toisinaan julkisuudessa ja ovat muutenkin Etelä-Euroopan seurapiirien kermaa. Kuitenkin juuri Charlotte Casiraghi on sisaruksistaan ja serkuistaan kansainvälisesti kiinnostavin ja tunnetuin. Prinsessa Carolinessa ja hänen perheessään on kansainvälistä glamouria, ja esimerkiksi Charlotten veljet olivat tavoiteltuja poikamiehiä ennen avioliittojaan, mutta ainahan kuninkaalliset naiset ovat olleet niitä kaikkein kiinnostavimpia. 32-vuotias Charlotte on kasvanut tunnetuksi tyyli-ikoniksi, ja hänessä sanotaan olevan paljon samaa kuin isoäidissään ruhtinatar Gracessa.

Charlotte_Häät2_Eric Mathon_Palais princier

Charlotte Casiraghi ja Dimitri Rassam siviilivihkimisensä yhteydessä. Kuva: Eric Mathon / Palais princier

Charlotten mies Dimitri Rassam on ranskalainen elokuvatuottaja ja näyttelijä Carole Bouquetin poika. Pari on seurustellut useamman vuoden ja he kihlautuivat alkuvuodesta 2018. Heidän yhteinen poikansa Balthazar Rassam syntyi viime vuoden lokakuussa. Parin molemmilla osapuolilla on lisäksi lapsia edellisistä suhteista; Charlottella 5-vuotias poika Raphaël, ja Dimitrillä 8-vuotias tytär Darya. Charlotten lapsista Balthazar sai nyt vanhempiensa avioliiton myötä paikan Monacon kruununperimysjärjestyksessä, mutta isoveli-Raphaël ei perimykseen kuulu, sillä Charlotte ei koskaan ollut naimisissa ex-miehensä Gad Elmalehin kanssa. Ei sillä, että asialla olisi hirveästi merkitystä, sillä Charlotte on itsekin on vasta listan yhdestoista nimi ja näin ollen kaukana kruunusta.

Charlotten ja Dimitrin siviilivihkiminen järjestettiin 1. kesäkuuta ruhtinasperheen palatsissa Monacossa. Seremonian jälkeen vieraat nauttivat piknikin linnan pihamailla, ja varsinainen juhlavastaanotto pidettiin sen jälkeen läheisessä Villa la Vigie -hotellissa. Hovi julkaisi muutaman kuvan parista, mutta muuten häät järjestettiin yksityisesti eikä muuta kuvamateriaalia ole.

Vihkitilaisuudessa Charlottella oli yllään harmaa ruseteilla koristeltu minimekko (kuva ylhäällä), joka oli Yves Sain Laurentin pääsuunnittelija Anthony Vaccarellon käsialaa. Mekon seurana oli valkoset korkokengät ja hyvin minimaaliset korut. Hiukset olivat auki ja suoristettu. Tyyli oli elegantti, ja harmaa mekko oli minusta tosi kaunis, mutta huomasi kyllä, että kovat panokset oli säästetty iltajuhlaan!

Charlotte Häät_Felix Dol-Maillot

Siviilivihkimisen iltavastaanotto. Kuva: Felix Dol-Maillot

Iltajuhlan lookista kävi hyvin selväksi, että tässä on legendaarisen Grace Kellyn tyttärentytär. Charlotte ei koskaan tavannut isoäitiään, joka kuoli muutama vuosi ennen Charlotten syntymää, mutta ruhtinatar Gracen je ne sais quoi eli “se jokin” on kulkenut geeneissä eteenpäin Charlottelle. Iltajuhlaan morsian oli valinnut olkaimettoman silkkisen Chanelin iltapuvun, ja upeaa pukua täydensi ruhtinatar Gracen mieheltään häälahjaksi saama Cartierin timanttikaulakoru. Ranteessa kimmelsi lisäksi kapea ja yksinkertainen timanttikoru. Kaunis kampaus Hollywood-laineilla täydensi kokonaisuuden – inspiraatiota oli aika selvästi haettu isoäidiltä. Upea kokonaisuus, todella elegantti ja klassinen.

Mutta miksi tyytyä vain yhteen hääjuhlaan, jos voi saada kaksi? 😀 Monien muiden katolisten kuninkaallisten parien tapaan siviilivihkimistä seurasi myöhemmin kirkollinen vihkiminen, joka järjestettiin kuukautta myöhemmin 29. kesäkuuta Etelä-Ranskan Saint-Rémy-de-Provencessa. Kirkkona toimi Sainte-Marie de Pierredon, ja yksityinen juhlavastaanotto oli niin ikään jossain Provencessa. Alue on Charlottelle tuttu, sillä isänsä Stefano Casiraghin yllättävän kuoleman jälkeen prinsessa Caroline muutti pienten lastensa kanssa Saint-Rémyyn rauhaan julkisuudelta, ja perhe asui siellä useita vuosia.

Kirkkovihkimisessä oli sitten sen varsinaisen hääpuvun aika. Giambattista Vallin suunnittelema puku oli hempeän romanttinen, aivan eri maailmasta kuin siviilivihkimisen iltajuhlassa nähty Chanel. Mainio osoitus siitä, millainen tyylikameleontti Charlotte on! Hääpuvussa oli kepeää kerroksellisuutta, venepääntie, kauniita kirjailuja ja pitkät läpikuultavat hihat. Yleisfiilis on jopa hiukan keijukaismainen, ja kaunis huntu täydentää sitä hyvin. Itse asiassa tykkään tuosta yläosasta ihan mielettömästi, mutta röyhelöt lantion seudulla ovat vähän liikaa omaan makuuni.

Charlotte Häät4_Felix Dol Maillot

Charlotte ja Dimitri kirkkovihkimisensä jälkeen. Kuva: Felix Dol-Maillot

Hääpuvun kanssa Charlottella oli pienet korvakorut ja hyvin yksinkertainen pieni riipus kaulassa, joiden lisäksi huntua piteli paikoillaan äidiltä lainassa ollut timanttinen kukkakoru. Sosiaalisen median tiaraeksperttien mukaan kyseinen kukkatiara on todellisuudessa isompi, mutta sen voi jakaa useampaan pienempään osaan, joista Charlottella oli hiuksissaan yksi. 1800-luvun puolivälissä valmistettu tiara koostuu kultaan ja hopeaan tehdyistä timanttisista lehdistä ja kukista. Pieni pettymys niille, jotka odottivat Charlottelle hiuskorun sijaan kunnon tiaraa, koska niitähän prinsessa Carolinen kokoelmasta myös löytyy. Tämän kukkatiaran kuitenkin uskotaan olleen Charlotten isän antama lahja prinsessa Carolinelle, mikä tekisi siitä tunnearvoltaan erityisen valinnan. Valitettavasti kukkakoriste ei näy kovin hyvin kuvissa, mutta siellä se on joka tapauksessa.

Eikä sovi tietenkään unohtaa sulhasta, joka on esiintynyt komeasti vaimonsa tavoin kolmessa eri asussa! 😀 Hyvin näyttävä pari, ja vaikea sanoa, mikä asuista on suosikkini. Charlotten puvuista voiton vie ehkä iltajuhlan Chanel, mutta Dimitri oli minusta parhaimmillaan kirkkovihkimisessä vaaleassa puvussa.

Charlotte Häät3_Felix Dol Maillot

Kuva: Felix Dol-Maillot

Häistä ei oikein muuta tietoa julkisuudessa ole, mutta mukavaa, että hovi kuitenkin julkaisi edes muutamat kuvat molemmista juhlapäivistä. Mikä oli sinun suosikkisi hääparin asuista?

4 kommenttia artikkeliin ”Monacon Charlotte Casiraghi on mennyt naimisiin!

 1. Onnea hääparille! Suosikkini näistä kolmesta on ehdottomasti iltajuhlan Chanel, ihanaa hollywood-glamouria ja varmasti tietoisesti otettu vaikutteita isoäidiltä. Myös tuo minimekko rusetteineen on hauska, “varsinainen” hääpuku ehkä vähiten näistä minun makuuni.

  Jos saa tähän loppuun esittää toiveen, voisitko joskus kirjoittaa Belgian kruununprinsessa Elisabethistä? Hän täyttää syksyllä 18 ja aika vakuuttavasti on ensiaskeleet tulevaan rooliin otettu! Elisabeth oli vastikään vierailulla Afrikassa äitinsä kanssa ja todella hienosti sujui.

  • Chanelin puku oli kyllä upea, ei voi muuta sanoa!

   Laitan Elisabethin korvan taakse, varmaan tulee ajankohtaiseksi juuri syntymäpäivän aikoihin. Seurasin Afrikan-vierailua sivusilmällä ja tosiaan vaikuttaa hyvin lupaavalta kruununperijältä. Toivottavasti nähtäisiin ensimmäinen tiaraesiintyminenkin silloin 😄 #tärkeysjärjestys

 2. Kiitos tästäkin, hoksasin blogisi vasta nyt. Charlotte on upea tyylikameleontti aivan kuten äitinsä. Olen jo sen ikäinen että voin tunnustaa, että pidin pikkutyttönä Carolinesta leikekirjaa. Hän oli minusta maailman tyylikkäin nainen ja kuin kaiken mitä hänestä kerrottiin 🙂 mutta niin oli hänelläkin
  omassa Grace-äidissäänn hyvä roolimalli. Caroline osasi jo nuorena leikitellä ja tehdä rohkeita valintoja ihan toisella tavalla kuin vaikkapa Britannian ihanat, mutta enemmän kaavoihinsa kangistuneet kuninkaalliset. Eipä heille esimerkiksi voisi kuvitella lyhyttä mekkoa hääpäivänä! Se oli ehkä oma suosikkini. – Charlotte on todella isoäitinsä näköinen kaunotar tuossa iltapukukuvassa.

  • Ihanaa kuulla näitä lukijoiden muistoja omista kokemuksista kuninkaallisten kanssa! 😁 Caroline oli kyllä tosi kaunis nuorena ja Charlotte on saanut isoäidiltä ja äidiltä ne hyvät geenit selvästi. Tosi tyylikkäitä kaikki nämä Charlotten hääpuvut. 😊

Jätä kommentti