Kuluneen viikon kuninkaalliset iltapukulookit

Tälle viikolle osui juhlapukeutumista useammassa hovissa, joten en voinut vastustaa asupostausta! Joukossa oli monta wow-efektiä ja hiukan tiarojakin.

Mennään aikajärjestyksessä vanhimmasta uusimpaan. Ruotsin kuningasperheellä on meidän kuninkaallisharrastajien kannalta mukavasti vuosittaisia julkisia iltapukutilaisuuksia. Tiistaina oli arvostetun Polar Music Prize -gaalan vuoro. Kuningas Kaarle Kustaa jakaa palkinnot, ja kuningasparin lisäksi myös kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel sekä prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia osallistuvat lähes joka vuosi. Illan yllättäjä oli kruununprinsessa Victoria, ja aika moni taisi hieraista silmiään, kun prinssi Daniel saapui punaiselle matolle valtava vaaleanpunainen tyllipilvi käsipuolessaan!

Embed from Getty Images

Victorian puku jakaa varmasti mielipiteitä, mutta itse ihastuin siihen heti! 😀 Roosa sopii kauniisti tummatukkaiselle prinsessalle, ja puku on kaikessa hempeydessään ja tyttömäisyydessään silti jotenkin ylväs luomus. Victorian tiukka nuttura ei yleensä ole suosikkejani, mutta tällä kertaa se tasapainottaa kokonaisuutta mainiosti. Lisää tällaisia valintoja myös Nobeleihin! Puvun takana on ruotsalaisen Selam Fessahaye, joka on yksi maan muotipiirien nousevista kärkinimistä.

Kuningatar Silvia ja prinsessa Sofia eivät onnistuneet tällä kertaa säväyttämään. Silvian asun yläosa olikin hartiahuivin peitossa, ja Sofian asun kuvio särkee silmiäni. Ruusut ja päivänkakkarat ovat yhdessä liikaa mun makuuni. Tosin tykkäsin tuosta kukkapannasta hiuksissa, sehän on samantapainen kuin prinsessa Madeleinella vuosi sitten Adriennen ristiäisissä.

Embed from Getty Images

Viikon toisen waun sai aikaan Alankomaiden kuningatar Maxima. Kuningaspari kävi valtiovierailulla Irlannissa, ja mikä olisikaan sopivampi valinta “vihreälle saarelle” kuin smaragditiara ja samansävyinen iltapuku? Maximan tyyli on aina näyttävä, mutta tuntuu, että varsinkin iltapuvuissa hän on aina joka solua myöten niin kuningatar kuin vain voi olla. Kampaus, meikki, tiara ja puku toimivat täydellisesti. Puku on Maximan luottosuunnittelija Jan Taminiaun käsialaa. Nuo roikkuvat härpäkkeet helmassa ovat minusta jo vähän liikaa, mutta kokonaisuus on niin upea, että annan helman anteeksi.

Smaragditiara on valmistettu noin vuonna 1900 ja sitä on vuosien aikana muokattu jonkin verran. Alun perin smaragdeja oli neljän sijaan kuusi, ja nykyisin tiaraan voi myös vaihtaa helmet smaragdien tilalle. Tämä kyseinen tiara ei lukeudu omiin suosikkeihini, sillä se on minusta vähän liian jyrkän v-mallinen, ja sen laidat katoavat helposti kantajan hiuksiin. Tähän asuun tiara on tietysti täydellinen, ja Maxima täydensi kokonaisuuden kokoelmansa muilla smaragdikoruilla. Huomatkaa, että varsinaisesta kaulakorusta roikkuu vielä valtava pisaranmallinen cabochon-hiottu smaragdi.

Embed from Getty Images

Keskiviikkona näimme iltatyyliä myös Cambridgen herttuatar Catherinelta, joka osallistui Action on Addiction -hyväntekeväisyyskohteensa illalliselle Lontoossa. Järjestö oli yksi herttuattaren ensimmäisiä omia kuninkaallisia suojelukohteita, ja hän on työskennellut heidän kanssaan vuodesta 2012 asti. Illalliselle valikoitunut valkoinen puku on uusintakierroksella; Kate piti sitä ensimmäisen kerran kesällä 2016. Pysty- ja vaakaraitakuviolla leikittelevä mekko on Barbara Casasolan mallistosta.

Embed from Getty Images

Ennen loppuhuipennusta piipahdetaan vielä Tanskassa, tosin nämä asut ovat jo edellisviikolta. Kuningatar Margareetan nuorempi poika prinssi Joachim täytti hiljattain 50 vuotta, ja vaikka synttärihulinat olivat luonnollisesti vaatimattomammat kuin viime vuonna saman etapin saavuttaneella kruununprinssi Frederikillä, niin kyllä Joachimillekin juhlaillallinen järjestettiin! Kuningatar Margareeta emännöi juhlia Amalienborgin linnassa, ja paikalla oli tietysti koko kuninkaallinen perhe. Yksi illan keskipisteistä oli tietysti juhlakalun puoliso eli prinsessa Marie, joka oli pukeutunut eleganttiin tummansiniseen iltapukuun. Princess Marie’s Closet -blogin mukaan puku on Rikke Gudnitzin käsialaa.

Embed from Getty Images

Kruununprinsessa Mary oli pukeutunut Jesper Høvringin salvianvihreään iltapukuun. Mekko on itse asiassa uusintakierroksella. Style of Mary -blogin mukaan puku nähtiin ensimmäisen kerran vuonna 2010 kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin häissä, mutta Mary on sen jälkeen muokannut puvun yläosan nykyiseen malliinsa. Helma laskeutuu kauniisti ja puku on yksinkertaisesti upea. Ps. Huomatkaa, miten isoja (ja tyylikkäitä) Tanskan pikkukuninkaalliset jo ovat!

Embed from Getty Images

Loppuhuipennuksena palaamme jälleen Ruotsiin. Etelä-Korean presidenttipari teki hiljattain valtiovierailun Suomeen, minkä jälkeen matka jatkui Norjan kautta Ruotsiin. Tiarasaldo jäi valitettavasti olemattomaksi Norjassa, sillä kuningatar Sonja sairastui juuri ennen vierailua, eikä kroonisesta keuhkosairaudesta kärsivä kruununprinsessa Mette-Maritkaan osallistunut juhlaillalliselle. Onneksi ruotsalaiset hiukan paikkasivat vajetta, sillä pitkästä aikaa myös prinsessa Madeleine oli mukana valtiovierailulla. Tiarayllätyksiä ei nähty, mutta kuningasperheen naisten iltapukuvalinnat olivat minusta harvinaisen onnistuneita.

Kuningatar Silvia oli pukeutunut luottomerkkinsä Georg et Arendin tyylikkääseen sähkönsiniseen pukuun, jonka seuraksi Silvia oli valinnut Leuchtenbergin safiiritiaran. Kaulassa ja korvissa Silvialla oli timantteja, ja Etelä-Koreasta saatua vaaleanpunaista kunnianauhaa piti paikoillaan tiaran settiin kuuluva safiiririntaneula. Tästä asusta tykkäsin! Puku on elegantti ja veistoksellinen, ja suuri safiiritiara sopii mainiosti sen kanssa.

Silvia_Sara Friberg_Kungl.Hovstaterna

Kuva: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kruununprinsessa Victorialla oli muutaman vuoden vanha kultainen Jenny Packhamin iltapuku, jonka seuraksi oli valikoitunut kruununprinsessan luottotiara Baden Fringe. Myös Victoria ja prinssi Daniel saivat Etelä-Koreasta uudet kunniamerkit.

Victoria_Sara Friberg

Kuva: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Prinsessa Sofia esiintyi jälleen häätiarassaan, tällä kertaa helmikoristeisessa versiossa. Tiara sopi hyvin valkoiseen Self Portraitin iltapukuun, ja sen seurana oli yhteensointuvat helmikorvakorut ja helmirintaneula. Sofia on käyttänyt nyt häätiaraa niin paljon, että alkaa jo hiukan epäilyttää ovatko kuningasperheen naiset sittenkään kovin innokkaita jakamaan tiarojaan. Sofialla kuitenkin on tiaratilaisuuksia sen verran usein, että olisi kiva varmasti vaihdella välillä, vaikka häätiaraa voikin nykyään muokata tilaisuuden mukaan. Mutta vaikka tiaravalinta aiheutti pienen pettymyksen, niin Sofia oli silti illan suosikkini Ruotsin naisista. Kampaus ja meikki ovat todella onnistuneet, ja puku on Sofiaa parhaimmillaan; raikkaan trendikäs, mutta silti jotenkin hillitty. Ei yhtään liioitteleva, mutta ei tylsäkään. Kokonaisuus on upea!

Sofia_Sara Friberg

Kuva: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Prinsessa Madeleine jätti viime joulukuussa Nobelit väliin, joten en edes muista, koska viimeksi olemme nähneet Madeleinen tiarassa. Myös Madde valitsi turvallisesti luottotiaransa  Modern Fringen. Vaaleanharmaa ja kultakoristeinen iltapuku on Carolina Herreralta. Tykkäsin tästä puvusta, se on mukavan “aikuismainen” valinta, kun jossain vaiheessa prinsessa tuntui suosivan pitkään nimenomaan prinsessatyyliä ja niitä läpikuultavia pitkiä hihoja. Ei mitään valittamista tästä asusta, mutta jotenkin Sofia vie silti pidemmän korren omassa henkilökohtaisessa järjestyksessän. Lisää yksityiskohtia kaikista Ruotsin kuningasperheen naisten asuista löytyy Royals and I -blogista.

Madeleine_Sara Friberg

Kuva: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Tällainen tyyliviikko siis takana! Ei muuta kuin kommentteja kehiin; kuka oli suosikkisi ja kuka ei oikein iskenyt tällä kertaa? Itselle jäi parhaiten mieleen Victorian tyllimekko sekä Maxima ja Sofia tiaroissa, mutta taso oli aika kovaa. Kokonaisuudessaan paljon hyviä tyylinäytteitä!

Sofia2_ Sara Friberg

Kuva: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

4 kommenttia artikkeliin ”Kuluneen viikon kuninkaalliset iltapukulookit

 1. En ole maailman muotitietoisin niin jätän asujen tarkemmat kommentoinnit muille, mutta oma suosikkini oli ehkä Victorian gaalassa nähty asu. Yllätti täydellisesti ja ehkä juuri siksi niin hyvä!
  Tarkoitus oli kuitenkin kommentoida Tanskan pikkukuninkaallisia. Muistanko lukeneeni oikein, että Marykin on melkein (tai jopa yli) 180cm pitkä? Siihen nähden lapset on kyllä kasvanut ihan tosi paljon! Ehkä niihin seuraaviin häihin ei sittenkään ole niin pitkästi aikaa jos lapset tätä vauhtia kasvaa!😍😍😅

  • Google kertoi Maryn olevan 172 cm pitkä, mutta tiedon luotettavuudesta en sitten tiedä. Joka tapauksessa sekä Frederikin että Joachimin katraat ovat kyllä kovasti kasvaneet, ihan huomaamatta!

 2. Victorian hattaramekko oli kyllä todella erikoinen mutta aika hauska! Polar music price tuntuu olevan sellainen tilaisuus, jossa kuningasperheen naiset revittelee asuilla ja kokeilee jotain erilaisempaa. Tämä olikin huomattavasti onnistuneempi valinta kuin se Victorian viimevuotinen mekko. Maxima oli upea, kuten aina.

  Tuo Sofian tiaratilanne ihmetyttää, onko häätiara muokkauksien jälkeen niin mieleinen että muuta ei enää nähdä? Sofia on käyttänyt jo montaa kuningasperheen tiaraa, niin en usko että nyt niitä ei hänelle enää lainattaisikaan. Onhan häätiara huomattavasti parempi muokkausten jälkeen ja hyvä että miellyttää Sofiaa, mutta voisi välillä käyttää jotain muutakin… Hauskana yksityiskohtana vielä, että tuo Sofian valkea mekko on nähty aiemmin myös Catherinella. Jokatapauksessa tuolla illallisella kaikki kuningasperheen naiset oli tosi tyylikkäinä ja kiva nähdä Maddeakin tiarassa pitkästä aikaa.

  • Polarpriset on mun silmissä aina jonkinlainen vastinpari Nobeleille 😀 Ykköset yllä, mutta kesäinen ajankohta, asteen rennompi pukukoodi ja tilaisuuden luonne ovat selvästi mahdollisuus kokeilla ja leikitellä. Tämä tyllipilvi jää kyllä mieleen vielä vuosikausiksi!

   Mä mietin myös kovasti Sofian tiaraa. Voiko olla, että häätiara oli muokattavana pidempään ja siksi oli “pakko” lainata jotain suvun kokoelmasta silloin alkuvaiheessa? Toisaalta vaikea uskoa, että Ruotsin hovissa snobbailtaisiin kieltämällä ainoalta miniältä tiaralainat. Me toki näemme vain iloisen yhtenäisen ulkokuoren, mutta Sofia on kyllä lunastanut paikkansa perheessä ja juurihan hän oli mukana esim. Victorian kanssa tämän viimeisellä maakuntavaelluksella.

   Häätiarassa ei ole muokkausten jälkeen mitään valittamista, mutta ei siihen silti tarvitsisi jämähtää! 😀 Hyvä huomio myös tuo, että mekko on nähty myös Catherinella. Bongasin sen vasta postauksen kirjoittamisen jälkeen. Kuningasperheen naisilla oli kyllä tyylikäs ilta!

Jätä kommentti