Joulukalenterin 1. luukku

Tänään on joulukuun ensimmäinen päivä, ja sehän tarkoittaa tietysti blogijoulukalenteria! <3 Tervetuloa siis mukaan Timanttisalongin kuninkaallisen kimaltavaan joulunodotukseen.

Viime vuonnahan kalenterin teemana oli kuninkaallinen jalokiviloisto eli korut. Mukana oli paljon erityylisiä koruja eri aikakausilta, ja tutustuimme samalla myös niiden mielenkiintoiseen historiaan ja monikäyttöisyyteen. Kalenterissa oli paljon omia henkilökohtaisia suosikkejani, ja viimeisessä luukussa kävimme läpi Euroopan kuningashuoneiden ehdottomat ykköstiarat. Uusille lukijoille tiedoksi, että viime vuoden kalenterin löytää klikkaamalla sivun alaosasta avainsanojen joukosta Joulukalenteri 2018.

Tänä vuonna jatkamme korujen parissa, mutta käänteisellä teemalla. Kuninkaallisissa kokoelmissa on myös runsaasti erikoisia ja kummallisia koruja, toisinaan jopa oikeasti epäonnistuneita. Olen miettinyt monesti postausta tiaramaailman outolinnuista, ja nyt siihen tarjoutui sopiva tilaisuus joulukalenterin muodossa! Odotan mielenkiinnolla teidän kommenttejanne valitsemistani tiaroista, sillä makuasioitahan nämä ovat – meikäläisen inhokki on jonkun toisen suosikki ja päinvastoin. Liikkeellä ollaan kuitenkin kevyellä mielellä, kuten aina. Tässä tulee luukku numero yksi, olkaa hyvät!

Joulukalenteri_logo

Luukku 1 – Ruotsin prinsessa Madeleinen akvamariinipanta

Nykyinen kotimaani Ruotsi saa kunnian aloittaa kalenterin. Ruotsin kuningasperheellä tunnetusti on yksi Euroopan parhaita ja monipuolisimpia tiarakokoelmia, mutta suureen joukkoon mahtuu toisaalta useampiakin tyyliltään erikoisia tiaroja.

Embed from Getty Images

Kuninkaallisuuden hyviin puoliin lukeutuu se, että 18-vuotislahjaksi saattaa hyvinkin saada oman tiaran. Kuningas Kaarle Kustaan ja kuningatar Silvian tyttärilleen antamat tiarat eivät valitettavasti vain olleet sieltä holvin parhaimmasta päästä. Nuorempi tytär Madeleine sai lahjaksi tämän hyvin modernin minimalistisen akvamariinitiaran, joka koostuu kahdesta ohuesta timanttirivistä, joiden välistä löytyy yksi suuri akvamariini. Kuninkaallisharrastajien keskuudessa tiara tunnetaan myös nimellä kyklooppi – ymmärrän kyllä miksi. 😀

Tiara ilmestyi Madeleinen käyttöön vuonna 2000, ja tuolloin monet luulivat sitä ensin uudeksi tiaraksi tai kuningasparin varta vasten tyttärelleen hankkimaksi. Uusi se ei kuitenkaan ole, sillä kuninkaan sisaresta prinsessa Désiréestä on olemassa kuvia tiaran kanssa. Siksi tiaran onkin arveltu olevan mahdollisesti kuningatar Louisen (1889-1965) peruja. Louise oli kuningas Kaarle Kustaan isoisän toinen vaimo.

Embed from Getty Images

Tiara on niin minimalistinen, että se ei oikein tunnu edes tiaralta, enemmänkin vain hiuspannalta. Design on todella pelkistetty, ja vaikka se ei kuulu suosikkeihini, sopi se kuitenkin ihan hyvin nuoren Madeleinen vaaleaan kiharapilveen. Kyklooppi tuntuu selvästi nuoren prinsessan aloittelijatiaralta, eikä sitä olekaan nähty Maddella käytössä enää pitkiin aikoihin. Jos prinsessa Estellen ja prinssi Oscarin häät aikanaan ovat tiaratilaisuuksia, ehkä jompikumpi Madeleinen tyttäristä voisi käyttää tätä tiaraa.

8 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 1. luukku

 1. Pitäisikö tässä olla mukana myös kuva tuosta tiarasta? Ei näy ainakaan iPadillä.

  Muuten kyllä ihan samaa mieltä, että ei ole lempitiaroitani tämä. En itse asiassa ole tajunnut, että siinä edes on timanttejakin, luullut sen akvamariinin olevan vain joidenkin ”rautalankojen” välissä.

  • Hyvänen aika, eipäs muuten näykään! Eilen vielä tarkastaessa näkyi, ja kuvan koodi näkyy mulla tekstieditorissa, mutta joku tekninen ongelma taitaa olla nyt Gettyn kanssa – yritin liittää kuvat kokonaan uudestaan, ei onnistu. Kiitos kun sanoit, yritän korjata mahdollisimman pian! 🙂

 2. En valitettavasti näy kuva vieläkään. :-/
  Googlella löysin muutaman kuvan ja tosiaan nuorelle, blondille Madeleinelle se juuri ja juuri sopi, hiukset ainakin osittain auki. Mutta löytyi myös kuva ihan viime vuosilta (en katsonut vuosilukua, mutta Sofiakin oli jo kuvissa) ja brunetille Madeleinelle hiukset tiukasti kiinni, auts… Ei sopinut omaan makuuni ollenkaan. Jotenkin halvan oloinen ja se tuskin on vaikutelma, jota kuninkaallisilla edustuskoruilla tavoitellaan.
  Hauska erilainen joulukalenteri-idea, oikein toivon, että tulisi esimerkkejä, joista voisin olla eri mieltä eli tykätä niistä! 🙂

  • Milla kommentoi tuossa ylempää, ettei edes aiemmin tajunnut tiarassa olevan timanttejakin. Nyt kun muistelen, niin tajusin itsekin vasta tätä postausta kirjoittaessa, että akvamariini ei istukaan kahden rautalangan välissä. 😀 Vähän sellainen lelumainen, liian moderni. Mutta Leonorelle voisin ehkä kuvitella!

   Toivottavasti kuvaongelma korjataan pian, on nimittäin hävinnyt kuvat myös kaikista muista postauksista… Vika vaikuttaa olevan laajempi. Toivon mukaan huomenna jo toimisi.

 3. Ekan kollaasin keskimmäisessä kuvassa tiara näyttää upealta Madeleinellä, sopii asuun hienosti. 🙂

 4. Minä kyllä tykkään tästä tiarasta, ei se mikään hulppea ole mutta verrattuna Vickanin 18v-tiaraan sentään nätti 😀 Varsinkin nuorelle, vaalealle Madeleinelle sopi ja uskon että voisi käydä hyvin myös Leonorelle aikanaan. Akvamariinit ja Madde on vaan match made in heaven, niinkuin akvamariinikokoshnik osoittaa. Jokunen vuosi sitten Madeleine pitkästä aikaa käytti tätä tiaraa otsalle aseteltuna, se oli aika hauska look mielestäni! Vaikka toki ei auttanut kyklooppi-assosiaatioon…

 5. Pääsen tämän joulukalenterin kimppuun vähän myöhässä, mutta onhan plussana sitten ainakin se, että on kerralla useampi tiara katseltavaksi! 🙂 Tämä tiara on omaan makuuni vähän turhan rimpula, mutta sopii nuoren prinsessan ensimmäiseksi kruunuksi.

Jätä kommentti