Jouluarvonta 2019!

Jälleen kerran yksi vuosi lähestyy loppuaan, ja monissa kodeissa tehdään jo kuumeisesti jouluvalmisteluja. Timanttisalongissa huhkitaan vielä tiiviisti joulukalenterin parissa, mutta tahdon kiittää teitä lukijoita kuluneesta vuodesta ja levittää omalta osaltani hiukan joulumieltä pienen joulupaketin avulla. Nyt on hyvä tilaisuus täydentää pukinkonttia!

Palkintona on Angela Kellyn hiljattain ilmestynyt kirja The Other Side of the Coin: The Queen, the Dresser and the Wardrobe. Angela Kelly on kuningatar Elisabetin pitkäaikainen henkilökohtainen assistentti-neuvonantaja sekä Senior Dresser, joka on vastuussa kuningattaren vaatteista, jalokivistä ja insigniasta eli esimerkiksi kunniamerkeistä. Kellyn ensimmäinen kirja Dressing the Queen: The Jubilee Wardrobe julkaistiin vuonna 2012, ja se kertoi kuningattaren valtakauden timanttijuhlavuoden puvustosta. Tämä uudempi kirja käsittelee yleisemmin Kellyn työtä kuningattaren vaatettajana.

angelakelly_kirja.jpg

Kuva: Timanttisalonki

Kirja on luonnollisesti tehty Elisabetin suostumuksella, joten skandaalipaljastuksia ei ole luvassa, mutta teos yllätti erittäin positiivisesti! Kirja on nimittäin hyvin mehukas kurkistus kulisseihin ja hovin kellon lailla käyvään taustaorganisaatioon. Luin reilusti yli puolivälin ensimmäisen illan aikana, kun en vain malttanut lopettaa. 😀

Tarinoiden keskipisteessä ovat tietysti vaatteet, ja kirjan kappaleet antavat lukijalle tarkan kuvauksen siitä, miten paljon työtä näennäisen yksinkertaisiinkin asioihin voi mennä, kunhan panokset ovat riittävän korkealla. Kuningatar Elisabet on valtionpää, jonka kalenterissa on kaikkea kouluvierailuista parlamentin avajaisiin ja yksityisistä audiensseista valtiollisiin illallisiin. Kuningatar ei voi koskaan näyttää homssuiselta, alipukeutuneelta tai muuten epäsovinnaiselta. Helmat eivät voi lennellä, eikä kuningatar voi korjailla vaatteidensa asentoa jatkuvasti. Kaiken tulee sujua kuin rasvattu. Pitkät päivät erilaisine ohjelmanumeroineen ja olosuhteineen edellyttävät asuilta käyttömukavuutta, joka pitää huomioida jatkuvasti esimerkiksi yksityiskohdissa ja materiaalivalinnoissa.

IMG_20191209_151241.jpg

Kuva: Timanttisalonki

Kirja on täynnä mielenkiintoisia tarinoita, jotka valottavat hyvin hovin ja kuningattaren arkea, vaikka pukeutuminen on luonnollisesti vain osa hovin koneistoa. Kellyn tarinoista välittyy kaksikon lämmin ja luottamuksellinen suhde, johon kuuluu myös paljon huumoria. Kirjan on englanninkielinen, mutta teksti ei ollut minusta vaikealukuista. Kirja koostuu useista lyhyemmistä kertomuksista, joten on helppo pysyä kärryillä ja lukea voi tarvittaessa ihan rauhassa hitaampaankin tahtiin.

IMG_20191209_151358.jpg

Kuva: Timanttisalonki

Viime vuosina on muuten puhuttu paljon hovin pr-osaamisesta. Kelly ei käsittele muita osastoja kovin paljoa, mutta rivien välistä voi lukea hyvin hierarkkisesta ilmapiiristä, ja paikoin myös suoraa kritiikkiä kuningattaren yksityissihteereille. Kellylle sanottiin aikoinaan, että asioista saa olla mielipide sitten, kun on työskennellyt kuningattarelle vähintään 12 vuotta. Aika hurjaa!

IMG_20191209_151538.jpg

Kuva: Timanttisalonki

Osallistumisohjeet ja säännöt: Palkinto arvotaan kaikkien tähän postaukseen kommentoineiden kesken. Lisäksi voit saada yhden lisäarvan seuraamalla Timanttisalongin tuoretta Instagram-tiliä. Viimeinen osallistusmispäivä on torstaina 19. joulukuuta.

Arvontakysymys on tällä kertaa seuraava: Mitä sinulle on jäänyt parhaiten mieleen kuninkaallisista 2010-luvulla? Se voi olla ihan mitä vain, esimerkiksi joku lukuisista häistä, valtakausijuhlista tai ristiäisistä. Ehkä jokin yksittäinen pienempi tapahtuma, kuninkaallinen livebongaus tai Tukholman hääpukunäyttely? Olemme todistaneet lukuisia onnenhetkiä, koskettavia puheita kuin myös skandaaleja. Muutaman viikon päästä siirrymme 2020-luvulle, joten nyt on oiva hetki muistella lyhyesti, mitä kaikkea kuluneen 10 vuoden aikana on tapahtunut. Sana on vapaa, saa nimetä myös useampia asioita!

 1. Kommentoi tähän postaukseen vastauksesi arvontakysymykseen. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään (ei näy julkisesti).
 2. Mainitse kommentissa, mikäli seuraat blogia myös Instagramissa ja olet näin ollen oikeutettu kahteen arpaan.
 3. Osallistujien kesken arvotaan yksi kirjapaketti, joka sisältää Angela Kellyn uutuuskirjan sekä pienen yllätysherkun.
 4. Palkinto postitetaan Suomen rajojen sisällä.
 5. WordPress, Facebook tai Instagram eivät ole mukana arvonnassa. Palkinto on hankittu omista varoistani.

Iloista joulunodotusta ja onnea arvontaan!

Jouluterveisin Mikaela/Timanttisalonki

36 kommenttia artikkeliin ”Jouluarvonta 2019!

 1. Kyllä parhaiten on jäänyt mieleen häät, erityisesti Ruotsista kaikki 3, sekä Briteistä William&Kate sekä Harry&Meghan. Voisi sanoa, että Victorian ja Danielin häät oli se, joka herätti kiinnostuksen kuninkaallisiin ja kiinnostus on vuosikymmenen aikana vaan kasvanut, kun on ollut häitä, ristiäisiä sun muuta isompaa tapahtumaa. Varsinkin kun löysi netistä näitä kuninkaallisiin keskittyviä blogeja, on oppinut paljon ja ruvennut pohtimaan monarkiaa ja siihen liittyviä teemoja paljon syvällisemmin!

 2. Parhaiten mieleen on jäänyt Vickanin häät ja pienten kuninkaallisten syntymät ja näiden odotus.
  Seuraan myös instassa. Kiitos kivasta blogista, jonka löysin vasta äskettäin. Vielä riittää siis paljon luettavaa kun lueskelen vanhoja postauksia 🙂

 3. Kuninkaalliset häät tietysti ovat jääneet parhaiten mieleen, mutta niistä erityisesti Carl Philipin ja Sofian häät, koska heillä sattuu olemaan sama hääpäivä kuin minulla ja miehelläni. 🙂 kiva lukea blogiasi ja kiitos hauskasta joulukalenterista. Seuraan myös Instagramissa. 🙂

 4. Ruotsin kaikki häät ja ristiäiset. Seuraan Instagramissa ja vasta nyt uskaltauduin kommentoimaan. 🙂

 5. Parhaiten mieleen on jäänyt Harryn ja Meghanin häät, ajankohtakin oli niin sopiva järjestää kiva kotikatsomo. ”Lämmittelyistä” muistan sinutkin, Mikaela!
  Oikein mukavaa joulua Timanttisalonkiin!
  Ja seuraan toki Instagramiasikin.

 6. 2010-luvulla on tapahtunut niin paljon että vaikea sanoa ihan mieleenpainuvimpia. Häät ja Ruotsin ristiäiset toki mutta jos sellaisia spektaakkeleita ei lasketa niin varmaan Tanskan prinssi Henrikin sairastuminen haastatteluineen ja tietenkin hänen kuolemansa sekä tornado Meghan Markle.
  Seuraan myös instassa.

 7. Niin monta asiaa voisi mainita! Ehkä jollain tavalla huomionarvoinen pienempi hetki oli lukea, että prinssi Harry seurustelee amerikkalaisen näyttelijän kanssa. Tietty sitten kihlat ja häät ja niistä käydyt keskustelut eri blogeissa ovat olleet hauskoja yhteisöllisiä hetkiä.

  Seuraan timanttisalonkia myös instassa.

 8. Kamalasti kaikkea on tapahtunut! Ensimmäisenä mieleen nousi Carl Philipin ja Sofian häät. Victorian ja Danielin häät koskettavat vieläkin. Pienen Estellen kasvun seuraaminen. Ruotsin hovi on selkeästi itselle se läheisin. 🙂 Ehkä kaikkein mieleenjäävin on Victorian ja Danielin häät, se kohta kun sanovat toisilleen tahdon. Ne katseet, täyttä rakkautta!

  Aloin seurata timanttisalonkia myös instassa.

 9. Parhaiten on jäänyt mieleen Williamin ja Katen häät, sillä niistä alkoi minun kuninkaallisfanitus toden teolla! Mutta niitä tapahtumia on niin paljon, joita on jäänyt mieleen ettei viitsi kaikkia edes listata!😁
  Seuraan myös instassa😊

 10. Aika samoja juttuja on itsellänikin jäänyt mieleen. Ekana tulivat juurikin häät, vauvat ja ristiäiset mieleen. Muita juttuja ovat vallan vaihtumiset nuoremmille sukupolville sekä Meghanin keittokirjaptojekti.

  Seuraan myös Instagramissa 😊

 11. Parhaiten mieleen on jäänyt Kate ja William + lapset. Myös Victoria, Daniel ja Estelle muistuvat hyvin mieleen.

 12. Tällä hetkellä on parhaiten jäänyt mieleen Harryn ja Meganin kriisi muun Brittihovin kanssa, mutta koska se on niin tuore juttu niin en tiedä sanosinko näin kymmenen vuoden kuluttua.

  Vastaukseni on: Se kun “Suomen kuningas” palkattiin myymään Kalasataman tornitalon asuntoja.

 13. Kaikki kuninkaalliset häät, varsinkin Ruotsista, koska ne ovat tiarabileet :).

 14. Parhaiten on jäänyt mieleen lukuisat häät ja pikkukuninkaallisten syntymät. Pikkuhiljaa kiinnostus kuninkaallisiin on kasvanut näiden tapahtumien myötä. Mieleen on jäänyt myös prinssi Philipin eläkkeelle jääminen. Ja vaikkei tämä suoraan kuninkaallisiin liitykään niin The Crown sarja on jäänyt mieleen, sillä sen myötä olen erityisesti kiinnostunut brittihovista.

 15. Kyllä parhaiten on jääbyt mieleen brittihovin tapahtumat, Meghanin ja Harryn häät ja niihin liittyneet ”lieveilmiöt”

 16. Parhaiten jäänyt mieleen Harryn ja Meghanin häät ja sen jälkeinen julkisuus.

  Kahdella arvalla mukana!

 17. Mukana ja instasta lisäarpa 🙂
  Victorian ja Danielin häät tulevat ekana mieleen. Kaunista seurata.

 18. Monacon kaksosten ja Estellen syntymät. Elisabetin ja Philipin 70 vuotta jatkunut avioliitto.

 19. Tietenkin Victorian häät 17.6.2010, ! Meillä oli esikoisen rippijuhlat samana päivänä, joten osa vieraista siirtyi katsomaan makuuhuoneen puolelle jossain vaiheessa häitä, ja miespuoliset jäivät olohuoneeseen seuraamaan jalkapallon MM-kisojen jotain jo unholaan jäänyttä ottelua. Oli kuitenkin hauska tunnelma, kun meilläkin oli juhlava tarjoilu.

 20. Estellen syntymä ja nimen aiheuttama kohu. Nyt Estelle tuntuu jo tavalliselta nimeltä vaikka aluksi olin itsekkin sitä mieltä että perinteisempi olisi ollut parempi.

 21. Minunkin vastaukseni on Victorian ja Danielin häät. Olin sinä päivänä kesätöissä ja missasin kokonaan kaikki suorat tv-lähetykset. Asuin sen kesän ajan lapsuudenkodissani, jossa ei myöskään ollut mitään tv-tallentamismahdollisuutta ja älypuhelin (ja sen avulla katsominen) oli vasta kaukana tulevaisuudessa. Lähdin tuona päivänä heti töiden jälkeen lomamatkalle Seinäjoelle, jossa majoituin erään tuttavani luona. Onnekseni hän oli ottanut kaikki eri kanavien häälähetykset talteen, joten käytin hävyttömän paljon aikaa kyläilystäni Vickanin häiden tallennusten katsomiseen! 😀

  Häiden jälkeisenä syksynä Victoria ja Daniel vierailivat entisessä lukiossani Lahessa, ja kyllä harmitti, kun en päässyt paikan päälle.

  Toinen mieleenpainunut yksittäinen asia on tässä n.vuoden sisään pariinkin kertaa Yleltä tullut ohjelma kuningatar Sonjan vanhasta kotitalosta ja sen siirtämisestä museotaloalueelle. Ohjelma oli mielestäni hyvin tehty, ja kuvasi hyvin Norjan kuningashuoneen/-perheen ihmisläheisyyttä ja samaistuttavuutta. Muutenkin pidän Norjan kuninkaallisten meiningistä ja rentoudesta 🙂

  Seuraan blogia myös Instan puolella.

 22. Mieleenpainuvin kuninkaallismuisto on ehdottomasti Williamin ja Catherinen häät huhtikuussa 2011. Pidin ystävilleni iltapukujuhlat, ja eräs ystävistäni taiteili Union Jack- kakun! Ennen häitä sain isoäidiltäni hänen leikekirjansa, johon hän oli vuosien varrelta kerännyt uutisia ja kuvia brittikuninkaallisista. Olen itse jatkanut kirjan täyttämistä <3
  Seuraan blogia myös Instan kautta 🙂

  • Wau, iltapukujuhlat oikein! Täytyy ehdottomasti kokeilla joskus omien ystävien kanssa, kuulostaa hauskalta!

   Mahtaa olla upea leikekirja! Ihanaa että jatkoit isoäidin perinnettä! 😍

 23. Kyllä Ruotsin kuninkaallisten häät ja ristiäiset ovat jääneet päällimmäisinä mieleen, erityisesti Victorian ja Danielin häät. Kymmenen vuoden aikana on ollut runsaasti seurattavaa kuninkaallisissa piireissä :)! Seuraan Timanttisalonkia myös Instagramissa.

 24. Osallistunpa vielä minäkin tähän!

  Mulla on oikeastaan kaksi kohokohtaa, jotka ovat tältä vuosikymmeneltä jääneet eniten mieleen: ensinnäkin Williamin ja Catherinen häät, joita varten laitettiin kämppiksen kanssa katsomo pystyyn, haettiin prinsessakakku ja suljettiin puhelimet jotta ei vaan kukaan häiritse! 😀 Toinen oli vuonna 2015, kun lomamatkalla Monacossa bongasin vahingossa Charlenen, kun tämä tuli palatsin ikkunaan vilkuttamaan ihmisille.

  Bonuksena vielä kohokohta kauempaa historiasta: pari vuotta sitten Lontoon Towerissa käydessäni minuun teki suuren vaikutuksen muistomerkki, joka oli omistettu sillä paikalla teloitetuille kuningattarille Anne Boleynille ja Catherine Howardille. (Anne on kaikessa traagisuudessaan suosikkini menneiden aikojen kuninkaallisista.)

  (Seuraan Timanttisalonkia myös instassa!)

 25. Parhaiten mieleeni on jäänyt Ruotsin kuninkaallisten häät ja ristiäiset, nämä ovat olleet niin televisiossa, lehdissä, blogeissa kuin sosiaalisessa mediassakin niin hyvin esillä. Yhden kohokohdan jos valitsisin, olisi se prinsessa Estellen syntymä ja hänen elämänsä seuraaminen siitä lähtien.

  Tästä vuosikymmenestä jää myös uusi tapa seurata kuninkaallisia eli blogit ja some, ja samalla on myös päässyt lukemaan muidenkin mielipiteitä ja näkemyksiä asiasta.

Jätä kommentti