Joulukalenterin 18. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 18 – Norjan prinsessa Astridin kultatiara

Tämän päivän luukku on ehdottomasti yksi kauheimmista tiaroista ikinä. Ei pahalla, Astrid. Kuvamateriaali alkaa muuten käydä sitä heikommaksi mitä vähemmän tunnettuihin kuninkaallisiin tai tiaroihin päästään, mutta pääasia on, että joka luukusta löytyy edes yksi tarpeeksi selvä kuva.

Kuningas Haraldin sisar prinsessa Astrid omistaa useita tiaroja, mutta valitettavasti Astridin kokoelma on tunnettu omalaatuisuudestaan. Tässä lähes pantamaisessa kultatiarassa on kaikki pielessä: se on kultainen, näyttää lasten lelukruunulta, kivet eivät tunnu mätsäävän sitten yhtään ja kaiken lisäksi tiara on vielä circlet, eli siis se kiertää kantajan pään ympäri täytenä ympyränä. Harmi, etten löytänyt tähän sopivaa kuvaa tiaran sivuprofiilista, mutta ette kyllä jää mistään paitsi. Pahoittelen näitä outoja mielleyhtymiä, mutta tästä tiarasta mulle tulee mieleen irtokarkkipussi. 😀 Erivärisiä ja -mallisia puolijalokiviä on ripoteltu hassusti ympäriinsä, ja tiaran mallihan on ihan kuin Candy Kingin logosta.

Tämän luomuksen kerrotaan olevan Astridin ja Haraldin äidinpuoleisen isoäidin prinsessa Ingeborgin peruja. Ingeborg oli syntyjään Tanskan ja avioliiton kautta Ruotsin prinsessa. Kyseessä on siis vanhempi tiara, joten on näitä kummajaisia selvästi osattu tehdä vanhoina hyvinä aikoinakin! Muuten tiaran historiasta ei ole juuri tietoa. Sen nykytilanteessa on yllättävää se, että vaikka Astridilla on muita vähemmän erikoisia tiaroja, niin hän silti rohkeasti edelleen valitsee silloin tällöin tämän. Mitähän tiaralle tapahtuu Astridin jälkeen?

 

15 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 18. luukku

 1. Aikamoinen sekametelisoppa! Sen sijaan Astridin helmi-sydänkaulakoru on suloinen, siihen silmät kiinnittyivätkin pelastuakseen tuon tiaran loisteelta 😀 Nyt minua alkoi oikein kutkuttaa, että oletko jättänyt jouluaaton luukkuun kaikista kauheimman tiaravirityksen vai löytyykö sieltä jotain, jossa erikoinen on kaunista.

 2. Mä niin arvasin, että tää tiara tulee olemaan kalenterissa 😀 Tämä on niin hirveä, että en tiedä pitäskö itkee vai nauraa… Astridilla täytyy olla hyvä huumorintaju kun pystyy tuota käyttämään. Ja Astridilla on toinenkin tiara, jossa ei ole kehumista…

 3. En ole kommentoinut ainuttakaan tiaraa, koska olen niin kranttu, etten yhtäkään mieleistäni ole vielä kenenkään kutreilla nähnyt. Enkä usko, että ketään kiinnostaa kommentti, missä ei ole haukkuja ja negaatioita kummempaa.
  Nyt tuli kaiken huippu! Kypsillä kymmenillä oleva lady, jonka iho on liikaa aurinkoa imenyt, sekasoppa sinänsä kuniita koruja, mutta kaikki yhdessä ja löydetty vielä vaatekaapin kirjavin kolttu ylle.
  Kuvasta tuli mieleen, että Astrid on leikillään koristellut itsensä ja hupimielellä lähtenyt juhlimaan.
  Tosissaan kai kuitenkin. Valitettavasti.

  • Kalenterin teemana on kummalliset, rumat ja tyyliltään muuten erikoiset tiarat, joten ei näistä monikaan taida olla yleisön suosikkeja. Et siis ole kranttu! 😀

 4. Klikkasin tuon pinterestkuvan auki (ei olisi kannattanut, se oli lähemmällä tiiraamisella vielä pahempi), sieltä alta löytyi kuva Märtha Louisesta ja siitä Sonjan kirkkovenetiarasta. Muistaakseni siinä pohdittiin miktä se näyttäis MLn kutreilla. Se näyttää tältä! https://fi.pinterest.com/pin/368732288212465357/ (toivottavasti osasin linkata oikein 😂)

  • Kiitos linkistä – toimi ja sieltähän ehkä paljastui seuraavien päivien tiaroita😂 Kirkkovenettiara ei minusta ollut ollenkaan mahdoton ML:lla.

   Tämän päivän tiarasta: Minä olen sitä mieltä, että Astridilla on vaan pokkaa käyttää sukukoruja, ovatpa mitä ovat, ja siihen ei ihan kuka hyvänsä pystyisi! Veikkkaisin, että Astridin jälkeen perikunta myy tuon tiaran kattaakseen perintöveroja, kukaan ei voi oikeasti haluta käyttää tuota! (En sitten tiedä, kuka tuon ostaisi…)

   • Saisikohan tästä enemmän irti jos vain tekisi kullasta ja kivistä jotain muuta vai löytyisikö tälle oikeasti ostaja. Historiallinen arvo ei kuitenkaan ole erityisen merkittävä, kun prinsessa Ingeborg tai Astrid eivät kumpikaan ole korkean profiilin kuninkaallisia.

    • Tässä tiarassa korkein on ehkä huumoriarvo, ehkä joku rikas vois ostaa pilailumielessä 😀

  • Mieluummin Märtha Louiselle kuin Mette-Maritille tai Ingridille! 😀 Kaikista mieluiten kuitenkin sulatukseen tämän Astridin tiaran kanssa…

 5. Näillä hirvitystiaroilla on edessään kaksio vaihtoehtoa tulevaisuudessa: joko myynti verojen maksamiseksi tai unohdus kaapin kätköön. Sieltä sitten joku tulevaisuuden Silvia löytää ne taas käyttöön. Norjan kuningashuone on varsin nuori ja tiarojen tarve on kasvanut koko ajan. Nyt on jo neljä päätä koristettavana.
  Monen tiaran kohdalla on ollut puhetta sileän päätä myötäilevän kampauksen vaikutuksesta tiaraan, moni tiara on ajalta jolloin kampaukset olivat isoja ja kuohkeita ja tiara oli sopusuhtainen silloin. Nyt kampaukset ovat maltillisempia ja suhde tiaraan toinen. Prinsessa Astrid on rohkea tiaran käyttäjä, valinnan varaa on mutta otetaanpa käyttöön näitä, kun ne ovat itselle mieleisiä.
  Nyt alkaa mielenkiintoinen viikko: tuleeko ne omaan silmään hirveimmät mukaan.

  • Tutkin aihetta enemmän ja löysin asiantuntija Trond Norén Isaksenin blogista tiedon, että Astrid suunnittelee jättävänsä muutaman paremman tiaransa takaisin kuningashuoneen päälinjaan, ja hänen lapsensa perisivät näin ollen vain pienemmät (eli nämä kyseenalaiset) tiarat. Täytyy sanoa, että huokaisin helpotuksesta. Astridin kokoelman normaalein osa eli Vasa Tiara on kaunis, ja mietin että siinä olisi sopiva tiara Ingridille! Astridilla on muistaakseni viisi lasta, mutta eihän heillä ole tarvetta muuta kuin ehkä suvun häätiaraksi ja tai johonkin satunnaisiin isompiin sukujuhliin.

   http://trondni.blogspot.com/2010/08/royal-jewels-vasa-diadem.html?m=1

 6. Tämä on kyllä aika hirveä! Musta tää menee vähän samaan kategoriaan kuin se Tanskan Margareetan kultainen tiara. Se tuntuu olevan myös sellainen, ettei siitä saa Margareetan päässä kaunista, kun hampaat on melkein saman väriset…
  Toivottavasti tämä sulatetaan ja tehtäisiin oikeasti jotain kaunista!

Jätä kommentti