Joulukalenterin 19. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 19 – Castron herttuatar Camillan sudenkorentotiara

Tässä tulee taas vähemmän tunnettu kuninkaallinen, mutta täytyyhän sudenkorentotiara saada mukaan omituisten tiarojen joulukalenteriin! 😀 Castron herttuatar Camilla on Bourbon-Two Sicilies -suvun toisen päämiesehdokkaan prinssi Carlon vaimo. (Välikysymys: miten Bourbon-Two Sicilies pitäisi kääntää suomeksi? Valtakunta oli aikoinaan suomeksi “Molempain Sisiliain kuningaskunta”, mutta ei jotenkin taivu nykykielelle. Molempain Sisiliain prinssi? Tai pelkkä Sisilian prinssi?). Suvulla on kaksi eri haaraa, joilla on ollut pitkään erimielisyyksiä siitä, kummalle sukuhaaralle kuuluu suvun päämiehen titteli. Toiset tukevat Castrojen puolta, toiset taas Calabriaa. Oli asiasta mitä mieltä hyvänsä, niin Castrot kuuluvat kuninkaallisiin piireihin, joten herttuatar Camillalla on toisinaan tiaratilaisuuksia.

View this post on Instagram

Ruby and Diamond Dragonfly Tiara: So as many of you know, I am not an insect or reptile enthusiast (and that’s putting it mildly) so sorry Queen Maxima, Duchess of Cornwall and any other royals who like to wear insect and/or reptile jewelry. It’s not my cup of tea. So you would be surprised to see my reaction when I first laid eyes on this tiara. I actually…gasp…kind of like it 😱😉 Now it’s not because I have all of a sudden found a new appreciation for all things creepy-crawly, but I do have to admit that the detailing and whimsical aspect of this design is very nice. Personally, I have nothing against dragonflies. When my grandmother was still alive she used to love them, along with hummingbirds. So whenever I see one now, I think of my grandma and try to get out of their way as they fly like maniacs through the air. Not a very graceful type of insect if you ask me 😊 Theres not much info on this specific piece, but what I do know, is that is was made in the 1900’s by Chaumet and it’s made up of four diamond and ruby dragon flies, linked by foliage and ruby centered flowers. The dragonflies are set en tremblant and can be detached and used as brooches. It isn’t known who owned this tiara first, but it was bought by the Duchess of Castro in 1999. For all of you that don’t recognize her name, she is married to the heir of the House of Bourbon-Two Sicilies. This specific tiara was used on two different occasions by the Duchess. One being the pre-wedding celebrations of Crown Prince Frederik of Denmark and Mary Donaldson in 2004 and the wedding of Prince Albert and Charlene Wittstock in 2011. It’s not a very stand out piece and the way that the Duchess wears it, (in a big undo) doesn’t really light my fire. I could totally see this piece on Tatiana Santo Domingo with her long, brown, boho hair or maybe on a younger princess as a starter tiara. It seems too whimsical and boho chic for this Duchess. But who knows, this is just my opinion….like it always is 💁🏼What you do you think of this piece?

A post shared by A Tiara A Day (@a.tiara.a.day) on

Tanskassa tiaroista löytyy niityn ötököitä, Italiassa taas sudenkorentoja. Tämä timanteista ja rubiineista koostuva tiara myytiin huutokaupassa vuonna 1999, ja myöhemmin se bongattiin herttuattaren käytöstä. Tiaran tarkasta historiasta ei ole tietoa, mutta Order of Splendor -blogi arvelee sen olevan Chaumet’n valmistama ja 1900-luvun vaihteesta. Sudenkorennot ovat irrotettavia ja niitä voi käyttää myös rintaneuloina, minkä lisäksi niiden asettelua tiarassa voi vaihdella muuttamalla korentojen asentoja.

En henkilökohtaisesti innostu sudenkorennoista (lehdet ja kukat ovat tarpeeksi luontoa tiaroihin), mutta täytyy jälleen ihailla vanhan ajan käsityön taidokkuutta. Tämäkään tiara ei ole pahin mahdollinen, mutta mun silmä kaipaa kokonaisuuteen enemmän symmetriaa ja pehmeämpiä muotoja. Camillan vaaleat hiukset häivyttävät muutenkin väljän designin yksityiskohtia, mikä tekee tiarasta jotenkin epämääräisen näköisen. Tuollainen muodostelma voisi tulla uudenvuoden tinaa sulattaessa! 😀 Mitäs te tykkäätte?

8 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 19. luukku

  1. Jos olisin tiaraa hankkimassa, ei kyllä ihan ensimmäiseksi tulisi mieleen ostaa tämmöistä. Sudenkorennot ovat varmaan herttuattarelle jotenkin merkityksellisiä, muuta selitystä en keksi ostokselle.

  2. Ristiriitaiset fiilikset. Kaunista käsityötä ehdottomasti, melkein pitsimäistä, mutta ei toimi parhaalla tavalla tiarana. Tiaroita kun yleensä katsotaan etäisyyden päästä ja tämä näyttää kauempaa katsottuna, no, suttuiselta.

  3. Nimenomaan suttuiselta, siitä ei kauempaa, ainaakaan kuvassa, saa selvää, mitä esittää, jotain kimaltavia tikkuja, kuin pinneillä olisi kiinnitetty. Kaunista ja värinsä puolesta herkkiä kukkia, mutta miksei joku perhonen tai kivempi lentävä.

    • Joo ehdottomasti, liian pieni piperrys ei tule esiin kauempaa. Hyvä suunnittelija tekee sellaisen kuvion, joka toimii sekä lähellä että kaukaa. Sudenkorento on nimenomaan suttuinen ja noita kimaltavia tikkuja minäkin mietin.

  4. Kukat ja korennot eivät luonnossa liity yhteen. Vaikka korennoista tykkänään ja minulla on korentokorukin niin tässä tiarassa on en pidä niistä. Kukista ja lehdistä olisi saanut ihan hyvän, mutta ehkä vähän tylsän tiaran.
    Tämän joulukalenterin myötä olen katsellut tiaravideoita youtubesta, tänään Wurtenbergin suvun tiaroja. Olen löytänyt monia tähän teemaan sopivia hirvityksiä ja nyt odotan mitkä niistä pääsevät mukaan tähän joulukalenteriin. Materiaalia jää vielä toisellekin vuodelle riittävästi.

    • Apua, toivottavasti kalenteri ei aiheuta nyt pettymyksiä monelle, mulla loppuu nimittäin luukut kesken! 😀 Ja aika. Ja kuvamateriaali. On ollut suoraan sanottuna nyt jo hankalaa löytää sopivaa ja luvallista kuvamateriaalia (instan ja pinterestin upotustoiminto on vähän siinä eettisyyden rajoilla, mutta kun blogi ei ole kaupallinen niin en ole kokenut tunnontuskia), joten olen yrittänyt pitäytyä muutenkin tunnetummissa kuninkaallisissa. Tiaroja varmasti riittäisi, kunhan saisi jonkun loputtoman kuva-arkiston käyttöönsä! Mutta onhan tässä jo aikamoinen annos tullut vähintäänkin erikoisia luomuksia. Ja johan tässä tosiaan saa alkaa samalla miettiä ensi vuodelle teemaa 😀

Jätä kommentti