Joulukalenterin 21. luukku

Joulukalenteri_logo

Luukku 21 – Norjan prinsessa Astridin timanttinen aigrette

Moni teistä on varmasti jo odottanut jo tätä luukkua! Muutama päivä sitten tarkastelimme prinsessa Astridin kultatiaraa, ja tänään vuorossa on tämä jo lähes legendaarisen maineen saanut siipihökötys. Kyseessä ei oikeastaan muuten ole tiara, vaan tämä luokitellaan aigreteksi eli (usein höyhenenmalliseksi) pääkoristeeksi. Itse kuvailisin aigretten oleva kevyempi ja tyyliltään vapaampi tiaran tavoin käytettävä hiuskoriste.

Siipiaigrette koostuu tiararungosta, johon on siis kiinnitetty yksinkertaisesti timanttiset siivet, jotka heiluvat hiukan kantajan liikkeiden mukana. Täytyy sanoa, että jollain omituisella tavalla tykkään näistä. Tässä menee mun kohdalla se raja, missä omituisuus alkaa yhtäkkiä näyttää hyvältä!

Astridilla on oikeastaan kaksi kappaletta näitä kummajaisia, sillä runkoon on mahdollista kiinnittää vaihtoehtoisesti myös timanteista ja rubiineista koostuvat kukkaset, jotka näyttävät pikemminkin pieniltä antenneilta (alempi kuva). Yleisen vitsin mukaan prinsessa vastaanottaa “antenneillaan” viestejä Lontoosta ja Moskovasta. 😀 Kuninkaallisista jalokiviblogeista ei löydy oikein mitään mainintaan kummankaan version historiasta, mutta nämä ovat oikeutetusti kamalimpien tiarojen top 5 listauksissa mukana lähes aina! Onhan nämä vähintäänkin persoonalliset luomukset, varsinkin antennit… Mutta Astrid kantaa nämäkin reippaasti omalle tyylilleen uskollisena.

 

11 kommenttia artikkeliin ”Joulukalenterin 21. luukku

 1. Siis apua noi antennit 😀 Ja siivistäkin tulee lähinnä Asterix mieleen. Nyt alkaa jo jännittää, että mitä loput luukut pitää sisällään, vieläkö joku kammotus pystyy nämä Astridin tiarat peittoamaan 😀

  • Siivet saisi olla musta vähän isommat, mutta noi antennit on hirveät 😄 Ei siivetkään parhaimmistoa ole, mutta niissä on jotain oudon sympaattista silti!

 2. Hehhehhee, juuri tämän tiaran odotinkin tulevan esille! Asterix oli hyvä vertaus.

 3. Minulle tuli mieleen jonkun auton tai bensa-aseman tai moottoriöljyn logo ja mietin vielä jotain ja Asterixhan se on! Tämä pääkoriste sopisi jollekin alle 10-vuotiaalle prinsessaleikkeihin, ei kypsillä kymmenillä olevalle ladylle, joka ei ole menossa naamiaisiin.
  Hetkinen, onko Astrid se sisar, joka asuu Etelä-Amerikassa? Jos on, niin siitä siis rusketus.
  nyt on kutkuttavaa, että minkälaiset jalokivihirvitykset sinulla vielä on jemmassa ja tarjolla!

  • Ragnhild oli se Brasilisssa asunut sisko. Astrid asuu Norjassa ja edustaa säännöllisesti, vähän kuin Ruotsin Christina.

   Mutta joo, nää siivet on kyllä ihan omaa lajiaan 😄

 4. Odotin tätä, ensivaikutelma on hirveä, mutta kun asiaa tutkii pitempään niin tämä on huvittava. Ei Astridin ole pakko tätä käyttää, mutta hän tekee silti niin ja vitsailee asialla. Pisteet Astridille siitä.

  • Jäänyt vähän vieraaksi mulle, kun ei ole juuri esillä mediassa ja oon itse niin nuori. Mutta tehnyt tietysti tärkeää työtä tukiessaan Haraldia ja Sonjaa!

 5. Nuo siivet voisivat olla aika kivat, jos ne menisivät päänmyötäisemmin. Nuo antennit ovat aika teletapit, eli suorastaan hellyttävät 😀

  • Voiskohan siivet toimia myös vähän isompina, vaikka sellaisena pään sivulle aseteltavana aigrettena? Tässä mallissa en vaan oikein ymmärrä niitä 😄

Jätä kommentti