Kuninkaalliset tyyli-ikonit: Cambridgen herttuatar Catherine

Kuninkaalliset ovat kautta aikojen olleet myös muodin suunnannäyttäjiä. Tyylikkyys ja eleganssi kuuluvat erottamattomasti hovielämään, ja kuninkaalliset naiset iltapuvuissa ja tiaroissa ovat monarkian parhaita aseita vielä 2000-luvullakin. Nykyään vaatevalintoja seurataan reaaliaikaisesti ympäri maailman, ja tunnetuimmat kuninkaalliset saavat aikaan verkkosivut kaatavia ostoryntäyksiä. Vaatteet ovat iso osa edustustyötä, ja niillä myös lähetetään viestejä ja edistetään tärkeitä arvoja. Timanttisalongin uusi postaussarja Kuninkaalliset tyyli-ikonit esittelee hovien muotimaailmaa ja kommentoi samalla kuninkaallisten suhdetta tyyliin ja pukeutumiseen.

Uusi juttusarja kuninkaallisesta tyylistä jatkuu Cambridgen herttuatar Catherinella! Kuten hyvin tiedätte, en ole Cambridgejen kanssa aina samaa mieltä kaikesta, mutta Katen tyylikkyyttä ei käy kiistäminen! 😀 Herttuatar on mielestäni kuninkaallisen perheen ylivoimaisesti paras pukeutuja.

herttuatar catherine.jpg
Kuva: Matt Porteous

Taviksesta herttuattareksi

Viimeksi puhuimme kuningatar Silviasta ja hänen nopeasta loikastaan taviksesta kuningattareksi. Herttuatar Catherinen polku on puolestaan ollut ihan päinvastainen. Neiti Catherine Middletonin ja prinssi Williamin kihlaus julkistettiin marraskuussa 2010, ja kihlausta edelsi seitsemän vuoden seurustelu valtavan mediakiinnostuksen ympäröimänä. Häät juhlittiin huhtikuussa 2011 ja avioliiton myötä Katesta tuli hänen kuninkaallinen korkeutensa Cambridgen herttuatar, maan tuleva kuningatarpuoliso. Kuninkaallisen uran suurimmat askeleet ovat tosin vasta edessä, sillä herttuatarhan ei ole vielä edes kruununprinsessa-asemassa.

Pariskunta vietti liittonsa ensimmäiset vuodet pääosin maaseudun rauhassa Norfolkissa, jossa prinssi William työskenteli pelastushelikopterilentäjänä. Nykyisin perheessä on kolme lasta, ja muutama vuosi sitten herttuapari alkoi työskennellä kokopäiväisinä kuninkaallisina muuttaen samalla pysyvästi Lontooseen.

Herttuatar Catherinen “tehtävä” oli antaa monarkialle uudet ja raikkaat kasvot, ja suuressa mittakaavassa Katen valitseman taktiikan voi katsoa toimineen, vaikka itse olenkin kriittinen herttuaparin työpanoksen suhteen. Nuori ja valovoimainen herttuatar upeissa asuissa, nyt vielä kolmen lapsen äitinä, on mannaa monarkialle. Maltillista keskitietä kulkeva Catherine on varovainen kannanotoissaan ja tekemisissään, eikä hänen joka askeleensa herätä voimakasta kiistelyä kuten osa Windsoreista.

Pukeutumisen suhteen herttuatar Catherine on tyylivarma onnistuja, jonka asut ihastuttavat kerta toisensa jälkeen. Katsotaan seuraavaksi Katen tyylin kulmakiviä sekä parhaita hetkiä kuninkaallisen uran varrelta!

Embed from Getty Images

Katen ikoninen hääpuku

Tämä nainen oli tunnettu tyylistään jo ennen kihlausta, mutta se ensimmäinen suuri tyylinäyte oli tietysti hääpuku! Ikoniseksi noussut puku oli brittiläisen Alexander McQueenin muotitalon pääsuunnittelijan Sarah Burtonin käsialaa. A-linjaiseen ja kapeavyötäröiseen hääpukuun haettiin inspiraatiota mm. viktoriaanisen ajan tyylistä.

Embed from Getty Images

Puku näyttää äkkiseltään yksinkertaiselta, mutta siinä on oikeastaan valtavasti erilaisia elementtejä ja yksityiskohtia: pitsiset hihat ja miehusta, v-aukkoinen mutta korkea kaulus, kauniisti avautuva helma, takaosan rypytys, yläosan korsettimaisuus, selän napit, kevyt huntu sekä puvun helman pitsikoristeet. Kaikkien eri osien yhteensovittaminen toimivaksi kokonaisuudeksi oli aikamoinen mestarisuoritus Burtonilta. Puvun seurana oli kuningatar Elisabetin lainaama pieni Halo Scroll -tiara.

Embed from Getty Images

Arkityyli

Arkisemmissa merkeissä herttuatar Catherinen yhdistelee usein huippumuotia tavallisen kansan vaatteisiin, kuten Topshopiin ja Zaraan. Verkkosivuja kaatanut “Kate Effect” viittaa tietysti juurikin häneen; Katen päällä nähdyt edulliset ja keskihintaiset vaatteet aiheuttivat varsinkin avioliiton alussa (varmasti edelleen) valtavia ostoryntäyksiä, kun ihmiset kiirehtivät hankkimaan itselleen palan kuninkaallista vaatekaappia. Sama koskee myös Katen lasten päällä nähtyjä vaatteita ja asusteita.

Lähes kaikki nuoremmat kuninkaalliset naiset pukeutuvat myös edullisempiin ketjuliikkeiden vaatteisiin. Kukaan ei voi vetää ylleen joka päivä Chanelia ja McQueenia. 😀 Mutta Katen lisäksi herttuatar Meghan on tietääkseni ainut, joka on saanut aikaan vastaavanlaisia ryntäyksiä. Varmasti muutkin kuninkaalliset aiheuttavat ostopiikkejä, mutta mantereen prinsessat eivät tavallisesti ole kansainvälisesti yhtä paljon esillä kuin brittiherttuattaret. Alla muutamia Katen edullisempia lookeja.

Embed from Getty Images

Herttuatar tunnetaan myös takkimekoistaan! Takkimekot ovat vähän kummallisia tavallisen ihmisen näkökulmasta, sillä kyse on nimensä mukaisesti mekosta, joka näyttää takilta, ja jota käytetään sekä sisällä että ulkona. Ei kuulosta kovin käytännölliseltä meikäläisen korvaan, mutta kuninkaallisissa piireissä varsinkin Britanniassa takkimekko on päiväpukeutumisen A ja O, ja näin ollen myös Katen vakiovalinta moniin tilaisuuksiin.

Takkimekkoja on toisinaan kutsuttu rooliasumaisiksi, ja on kyllä myönnettävä, että tietyissä tilaisuuksissa näyttää välillä hassulta, että kuninkaallinen on päällivaatteissa sisällä ja osallistuu ohjelmaan takki päällä, jos muut ovat ns. normivaatteissa. Kuten alla olevassa kuvassa, jossa herttuapari on vierailemassa Norjan kruununprinssiparin kotona pari vuotta sitten.

Embed from Getty Images

Mutta Briteissähän esimerkiksi kuninkaalliset häät, Trooping the Colour ja monet muut tilaisuudet ovat päivätilaisuuksia, joissa kuninkaalliset ja monet muut vieraat suosivat usein nimenomaan takkimekkoja. Takkimekot valmistetaan käsittääkseni paksuhkoista kankaista, mutta mitä siellä alla pidetään? Voiko niitä edes riisua sisätiloissa? Mikä lopulta on mekon, takkimekon ja takin ero? 😀 T. tuulipukukansalainen

Embed from Getty Images

Tiarat ja korut

Herttuatar on nähty yhteensä kolmessa eri tiarassa; häätiaran lisäksi kuningatar Elisabet on lainannut hänelle Lotus Flower -tiaran sekä aiemmin prinsessa Dianan tutuksi tekemän Lover’s Knot -tiaran. Näistä jälkimmäisesta on muodostunut Katen luottotiara, joka hänellä selvästi useimmiten nähdään.

Embed from Getty Images

Kate käyttää usein yksinkertaisia, pieniä tai keskikokoisia koruja. Tässä hän eroaa suuresti anopistaan herttuatar Camillasta, joka vetää tuosta vain ylleen rintapanssaria muistuttavia kaulakoruja tai suvun jättitiarat, ja onnistuu vieläpä kantamaan ne luontevasti.

Herttuatar Catherinen korutyyli on yksinkertaisempi, mutta tulevan kuningattaren aseman mukana tulee luonnollisesti kuningatar-tasoisia koruja. Myös Katella on nähty yhä enemmän merkittäviä lainakoruja kuningatar Elisabetin kokoelmasta.

Osalla koruista on selviä yhteyksiä kuningatar Elisabetiin itseensä sekä esimerkiksi kansan rakastamaan kuningataräiti Elisabetiin. Mm. Halo- ja Lotus Flower -tiarat ovat molemmat alun perin kuningataräidin peruja. Lainakorut viestivät asemasta ja arvostuksesta, ja niillä luodaan jatkumoa herttuattaren ja hänen edeltäjiensä välille. Katella on nähty mm. kuningatar Elisabetin prinssi Philipiltä häälahjaksi saama timanttinen rannekoru (ensimmäinen kuva alla), niin ikään kuningattaren häälahjoihin kuulunut Nizam of Hyderabad -kaulakoru (kolmas kuva) sekä kuningatar Alexandran peruja oleva helminappikoru (viimeinen kuva)

Embed from Getty Images

Prinsessa Dianan henkilökohtaiset korut menivät perintönä hänen pojilleen, ja niitä onkin nähty sekä Katella että herttuatar Meghanilla. Katen Diana-koruista tunnetuimpia ovat hänen kihlasormuksensa sekä siihen kuuluvat korvakorut (toinen kuva alla). Lisäksi hän on käyttänyt esimerkiksi Dianan helmikorvakoruja (ensimmäinen kuva) sekä helmirannekorua (viimeinen kuva).

Lisäksi herttuatar Catherine on saanut lainaan useita muita vähemmän merkittäviä koruja kuningatar Elisabetin kokoelmasta. Holvi on niin suuri, että väistämättä osa koruista jää vähemmälle käytölle eikä näin omaa erityisiä tunnesiteitä kuningattareen. Voisin kuvitella, että tällaisia koruja lainaillaan kunkin henkilökohtaisen maun mukaan. Kiva vain, jos joku tuo julkisuuteen niitä piilossa olleita koruja!

Embed from Getty Images

Katen luottotyyli

Herttuattarella on siis silmää tyylille, se on käynyt selväksi. Suosikkimerkkeihin kuuluvat Alexander McQueenin lisäksi mm. Catherine Walker, Jenny Packham, L.K. Bennett, Emilia Wickstead, Topshop sekä & Other Stories. Kate on vielä nuori, eikä hän ole iäkkäämpien kuningatar Elisabetin ja herttuatar Camillan tapaan jämähtänyt mihinkään yhteen lookiin. Elisabet ja Camillahan ovat esim. jo pitkään pukeneet iltatilaisuuksiin aina valkoiset iltapuvut, ilmeisesti ihan vain käytännöllisyyden vuoksi.

Miten herttuattaren tyyliä voisi kuvailla? Naisellisen klassinen ja värikäs, sanoisin minä. Jos pitäisi määritellä joku tunnusomainen “Kate Look”, niin sanoisin varmaan föönatut hiukset! 😀 Yleisesti Katen asut ovat vaihtelevia, mutta hän ei ole minusta samalla tavalla kokeileva kuin esimerkiksi Yorkin prinsessat tai kruununprinsessa Victoria. Eikä tämä ole missään nimessä kritiikkiä! Katesta tulee välillä mieleen Gossip Girlin Blair Waldorf, ja juuri klassisuus on se, mistä hänen tyylissään niin paljon pidän.

Embed from Getty Images

Entäs ne kustannukset?

Kustannuksista en kirjoittanut kuningatar Silvian kohdalla paristakin syystä, mutta tarkoitus on ottaa sitä esiin jatkossa. Ensinnäkin Silvian vaatteista ei kirjoiteta samaan tapaan kuin nuorten prinsessojen, joten en usko edes löytäväni kovin kattavia laskelmia hänen tyylistään ja sen kustannuksista. Toisekseen, ajat ovat muuttuneet, eikä vaateostoksia ole mietitty niin paljon kuin nykyään kulutustietoisuuden lisäännyttyä. Paljonkohan Silvia edes tarvitsee uusia vaatteita vuosittain, kun puvustoa on kuitenkin vuosikymmenten takaa?

Herttuatar Catherinen vaatekaapin kaltainen puvusto ei luonnollisesti järjesty ilmaiseksi. Monen kuninkaallisen ja niin myös Katen glamourin hintalappu on herättänyt toisinaan närää. Daily Mail laski vuodenvaihteessa, että Katen käyttämät uudet vaatteet vuonna 2019 olisivat maksaneet 103 000 puntaa, eli noin 115 000 euroa. Summaa nostavat usein yksittäiset huippumerkeiltä hankitut asut, kuten alla oleva Pariisissa pidetty Chanel-puku muutaman vuoden takaa.

Embed from Getty Images

Aika hurja summahan tuo on, mutta pitää toki muistaa, että emme tiedä, paljonko herttuatar Catherine (tai pikemminkin prinssi Charles) joutuu mistäkin vaatekappaleesta maksamaan. Arvelisin listauksen olevan kutakuinkin oikeassa vaatekappaleiden määrässä, sillä herttuattaren jokainen asu dokumentoidaan useisiin lehtiin ja blogeihin, mutta hinnat ovat palatsin ja vaatemerkkien välinen tieto.

Kuten kaikki muutkin kuninkaalliset, myös Kate voisi kierrättää vaatteita vielä enemmän. Henkilökohtaisesti kuitenkin nautin kuninkaallisen tyylin seuraamisesta, joten en lähtökohtaisesti (itsekkäistä syistä :D) ole kivittämässä ketään vaatehankintojen takia. Jotain tolkkua pitää kuitenkin olla, ja tämä koskee tietysti kaikkia muitakin.

Yli 100k euroa vuodessa kuulostaa minusta paljolta, kun edullisemminkin pääsisi. Toisaalta pitää aina arvioida kokonaisuutta. Lisäksi Katella ei vielä ole vuosikymmenten vaatevarastoa kierrätettävänä, vaikka tehostamista voisi tehdä enemmän jo nyt. Ylipäätänsä toivoisin kuninkaallisilta sitä asennetta, että samoja vaatteita voi pitää julkisuudessa uudestaan jopa saman vuoden aikana. Siinä Kate on muuten kunnostautunut; asuja toistaessaan hän usein käyttää samaa asua jo pian ensimmäisen kerran jälkeen. Alla yksi hänen iltapuvuistaan kahdessa eri tilaisuudessa.

Embed from Getty Images

Tässä oli tämänkertainen tyylikatsaus. Herttuatar Catherinen tyyli on kyllä upea, ei voi muuta sanoa! Tietenkään jokainen asu ei ole kaikkien mieleen, mutta tuleeko mieleen yhtäkään sellaista aivan katastrofaalista asua hänen kuninkaalliselta ajaltaan? 😀

16 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaalliset tyyli-ikonit: Cambridgen herttuatar Catherine

 1. Olipa kattava ja silmäniloa pursuava kooste!

  Tuli tuosta hääpuvusta mieleen, onko kirjailujen symboliikasta tarkempaa tietoa? Rakastan kaiken maailman yksityiskohtia ja niiden merkityksiä!

  Huomioni kiinnittyi myöskin yhdeksännen kuvagallerian kolmanteen kuvaan (väliotsikon ‘Katen luottotyyli’ alla), jossa Katella on tummanvihreä asu. Mikähän tuo hänen apilanmuotoisen rintakorun alla oleva ööh…puska(?) oikein on?

  • En muuten kiinnittänyt edes huomiota tohon puskaan kuvia valitessa! 😀 Kyseessä on St. Patrick’s Day ja irlantilaiskaartin paraati ja “apilaseremonia”. En tiedä sen tarkemmin, kuin että Kate jakaa kaartilaisille apiloita. Tuossa alla on linkki What Kate Wore -blogin postaukseen parin vuoden takaa, Williamilla on myös hatussa apiloita ja kaartilaisilla takissa.

   https://whatkatewore.com/2018/03/17/kate-in-green-for-st-patricks-day-with-the-irish-guards/

   Katen hääpuvun yksityiskohdista on ilmeisesti ainakin alkuun annettu virheellistä tietoa, mikä selittää tietojen ristiriitaisuutta eri lähteissä. Ilmeisesti sieltä löytyy Britannian kukkasymboleita eli ainakin Englannin ruusuja ja Irlannin apiloita, mahdollisesti myös Walesin narsisseja ja Skotlannin ohdakkeita. Mulle on jäänyt myös vähän epäselväksi, että onko yläosan ja helman pitsin kirjailut samoja kuin hunnun. Wikipediassa oli tästä puhetta, mutta en oikein nyt saanut ajatuksesta täysin kiinni. Tekstiilisanasto englanniksi ei ole vahvinta osaamistani 😀

   https://en.wikipedia.org/wiki/Wedding_dress_of_Catherine_Middleton

 2. Katen tyyli on selkeästi tulevan kuningattaren tyyli: klassinen ja seuraa tietyllä tapaa Elisabetin ja Camillan jalanjäljissä takkimekkoineen ja kirkkaine väreineen. Tykkään tosi paljon siitä, miten rohkeasti Kate käyttää värejä pukeutumisessaan ja hänelle tuntuu vieläpä sopivan kaikki värit! Omia suosikkeja Katelta on yleensä vähän rennommat asut ja etenkin kivat housuasut, jotka tekee mielestäni nuorekkaamman ja raikkaamman vaikutelman kuin takkimekot 😀 Ja toivoisin, että välillä nähtäisiin muitakin tiaroita kuin Lover’s Knot.

  • Mun mielestä myös housuasut ja juuri sellaiset vähän rennommat sopivat Katelle tosi hyvin! Sen jälkeen kun Meghan liittyi remmiin, huomasin selvästi, että Meghanin asut olivat käytännöllisempiä ja sen oloisia, että hän aikoo todella osallistua vierailuun. Ihan sellainenkin pieni asia, että kädet ovat vapaat, kun on cross body laukku. Myös Kate näyttää heti jotenkin skarpimmalta, kun päällä on ns. tavallisemmat vaatteet.

   Tulevan kuningattaren tyyli on kyllä ihan selkeä, kuten sanoitkin. Ehkä se rooliasumaisuus on myös keino pitää pientä tervettä etäisyyttä yleisöön? Mahtaa olla haastavaa olla nykykuninkaallinen; pitää olla lähestyttävä mutta silti mystinen ja muista erottuva. 😀 Joten rooliasumaisuus sallittakoon tässä tapauksessa!

 3. Ehkä jos katastrofeja mietin, niin kaikki ne lukuisat kerrat kun Katen helma on löytynyt korvista asti 😂
  Muutoin en muista mitään superkatastrofia, enemmänkin ehkä tylsähköjä ennalta-arvattavia asuja. Onneksi hän valitsee usein värikkäitä pukuja ja viime aikoina leveälahkeisia housuja, ne ovat sopineet hänelle oikein hyvin. Ja vaikka päiväasut ovat joskus hieman itseään toistavia (kuten lukuisat lukuisat samannäköiset takkimekot), niin iltapuvut ovat useimmiten todella näyttäviä, etenkin ei-kuninkaallisissa tilaisuuksissa.
  Asujen uudelleenkäyttö on aina plussaa, Kate voisi esim Annelta kysyä neuvoja 😄 Luulen että Cambridgejen pr-tiimi oli hereillä kun Meghan tuhlasi ekana vuotenaan niin järkyttävän summan rahaa, että näytti paremmalta mitä useampaa asua Kate käytti uudelleen ja toivon että vaikka nyt Sussexit ovat toisaalla, sama kierrätystrendi jatkuisi.
  Me olemme niin tottuneet siihen että kuninkaalliset käyttävät paljon rahaa asuihinsa, että budjettigarderoobi tuntuu melkein mahdottomalta ajatukselta. Vaikka uskon että vähemmälläkin pärjää aivan mainiosti.

  • Toi on kyllä hyvä pointti, ne helman lentelyt on kyllä ehdottomasti mokia, varsinkin kun ovat helposti estettävissä 😄 Nyt kun mietin, niin Ruotsissa vieraillessaan Katella oli muistaakseni Erdemin sinapinkeltainen kukkamekko, josta en yhtään tykännyt. Mutta muuten hänen “huonommatkin” asunsa ovat lähinnä tylsiä tai tätimäisiä, mutta eivät katastrofaalisia.

   Uusiokäyttöön tulee varmasti painetta jatkossakin, toivottavasti sama trendi jatkuu. Eihän sen pitäisi olla mitenkään outoa, että sama mekko on käytössä vaikka kymmenen kertaa useamman vuoden ajanjaksolla.

 4. Tylsä ja vanhanaikainen kuin kuningataräidin komerosta lainailtua. Turhan paljon varman päälle pelaamista. Kate voisi ottaa mallia iltapuvuissa anopistaan, jolla oli hyvä maku, ennakkoluulottomuutta ja rohkeutta pukeutua tyylikkäästi. Vaikka kostomekkoa ei toivottavasti tarvita koskaan.
  Housuasut on rennompia, enemmän tätä päivää.

  • Toiset tykkää, toiset ei 😁 Katen tyyli on ehkä vähän itseään toistava, pahimmillaan tylsä ja tätimäinen, mutta muhun toi klassisuus uppoaa muuten!

   Toivotaan, ettei kostomekolle tule tarvetta 😃

 5. Katen tyyli on juuri sellainen, mistä itse pidän. En toki ole sellainen ihminen, joka ryntää ostamaan vaatteita nähtyäni ne kuninkaallisen tai julkkiksen päällä, mutta jos olisin sellainen, olisi Kate idolini. 🙂

  Piristävä postaus!

  • Mä hankin talvella vaaleanpunaisen bleiserin kuninkaallisten inspiroimana, mutta tajusin vasta jälkikäteen mistä se “vitsi kun roosa housupuku näyttää hyvältä” tuli 😀

 6. Itse olen farkut-paita-neule-tyyppiä, hametta en ole omistanut 35 vuoteen, joten tyylillisesti olen täysi nolla , mutta muitahan on kiva arvostella, :). Katen vartalo ja sääret ovat sen malliset, että kaikki käy, lyhyt, pitkä, kapea, kaikki ja jostain syystä useimmat väritkin hänelle sopivat.
  Mitään yllätyksellistä ja jännää ei hänen vaatteissaan juuri ole, kaikki on huolella valittua, millilleen istuvaa, selkeää, puhdasta, mutta silti jotain pientä rikkoa kaipaisin, jokin clou puuttuu. Ne takkimekot ovat niin yllätyksettömiä, Old Ladylläkin on jokin koru tai hattukoriste tai takin alta näkyvä värikäs klänninki, mikä piristää.
  Toisaalta Kate on klassikko ja toisaalta vielä näemme hänestä kuvia virallisissa tilaisuuksissa, harvoin sitä, kun peuhaa penskojen kanssa farkuissa ja lenkkareissa .

  • Mä oon klassisen ystävä, eli en valita takkimekoista, mutta jos saisin vähän vaikuttaa niin toivoisin varmasti enemmän yllätyksellisyyttä ja ehkä just jotain pientä persoonallista jujua.

   Toisilla on kyllä helppoa, kun vartalon ja värien puolesta kaikki sopii. 😃

 7. Minä pidän Katen tyylistä, mieleen on jäänyt yksi asia, jotaen ymmärtänyt: Katella oli lähes samanlainen Alexander McQueenin asu Charlotten ristiäisissä ja Harryn ja Meghanin häissä. Muistan lukeneeni jostakin jutun, jossa tarkasti analysoitiin, että kyse oli eri asusta, kun aluksi kai ihasteltiin, että Kate ”kierrätti” asua. Tyylimoka se ei ollut, (vaikka näytti tv-kuvassa melkein valkoiselta, vaikka olikin ilmeisesti vaalean keltainen) mutta rahankäytön mielessä tuntui hassulta.

  Minusta on muuten hassua, että kuninkaallisten yhteydessä puhutaan asujen kierrättämisestä, me taviksethan vaan käytetään niitä uudelleen. Kierrättämiseksi se muuttuu vasta jos asun käyttäjä vaihtuu.

  • Muistaakseni Kate on jonkun toisenkin kerran tehnyt saman tempun, eli hankkinut uuden mutta käytännössä identtisen asun. Osa yleisöstä sitä ihmetteli silloin, enkä oikein itsekään ymmärrä sen pointtia. Meinasin ottaa asian mukaan postaukseen, mutta tekstistä tuli niin pitkä jo että jouduin valitettavasti jättämään pois. 😀

   Mua henkilökohtaisesti vähän häiritsi se, että häihin oli valittu monen silmään valkoiselta näyttänyt asu. Varsinkin kun oli jo silloin huhua kaiken maailman draamoista. Vaikka vähän vahvempi keltainen olisi ollut parempi. Ja onhan se rahallisesti joo ihmeellistä tuhlausta ostaa kaksi identtistä asua, ei ne McQueenit mitään halpoja ole.

   Oot ihan oikeassa, että toi kierrättää-sana on vähän hassu tässä yhteydessä. Englanniksi voi sanoa helposti rewear, mutta suomessa ei varmaan ole parempaa yhden sanan ilmaisua kuin kierrättää, niin ehkä se on vaan vakiintunut.

Jätä kommentti