Luukku #3

Luukku 3 – kihlasormus

Edellisissä luukuissa on mietitty unelmien kummijoukkoa sekä parasta residenssiä meidän ihannehovillemme. Nyt hyppäämme aivan eri vaiheeseen kuninkaallista elämänkaarta. On nimittäin aika valita kihlasormus!

Kihlasormuksiin liittyy aina suuri tunteita, sen tietävät taviksetkin. Olipa kyseessä sitten perintösormus tai uusi hankinta, niin nimenomaan kihloissa on aina jotain hyvin henkilökohtaista ja jännittävää – varsinkin, jos kosija on valinnut sormuksen sokkona konsultoimatta tulevaa puolisoa! Moni sulhanen on lisäksi mukana suunnitteluprosessissa, mikä tekee korusta vielä entistä persoonallisemman.

Kuninkaallisten tapauksessa sormusta kannattaa miettiä tarkkaan, sillä se tulee näkymään ympäri maailmaa vuosikymmenestä toiseen. Mikä näistä sormuksista saa sinun sydämesi pamppailemaan? Huomioi, että tässä luukussa voit äänestää yhteensä kolmea vaihtoehtoa!

Herttuatar Catherinen ja prinsessa Dianan safiirisormus on maailmankuulu eikä juuri esittelyjä kaipaa.

Embed from Getty Images

Prinsessa Eugenien kihlasormuksen inspiraatio löytyi prinsessan äidin sormuksesta. Lohenpunainen safiiri ja sitä ympäröivät timantit on istutettu keltakultaiseen runkoon. Pari osallistui yhdessä sormuksen suunnitteluun.

Embed from Getty Images

Kuningatar Máximan kihlasormuksen oranssi timantti on nyökkäys Alankomaiden tunnusvärille. Keskuselementtiin kuuluu myös pienemmät värittömät timantit, ja kokonaisuuden molemmin puolin on ympätty kapeat eternity-tyyppiset timanttirivit tuomaan sormukseen leveyttä. Kuningas Willem-Alexander oli mukana persoonallisen sormuksen suunnittelussa.

Embed from Getty Images

Kruununprinsessa Maryn kihlasormuksessa näkyvät Tanskan liput värit: timantin seurana on rubiineja. Mary on ilmeisesti myöhemmin lisännyt vielä värittömät timantit molempien rubiinien viereen.

Embed from Getty Images

Sitten mennään värittömien timanttien suuntaan! Prinsessa Beatricen kihlasormus yhdistää art decoa ja viktoriaanista tyyliä. Platinasta tehdyssä sormuksessa on suuri keskitimantti ja useita eri mallisia pienempiä sivutimantteja. Sulhanen osallistui sormuksen suunnitteluun.

Prinsessa Madeleinen kihlasormus on tämän listauksen ehkä klassisin sormus ja monen lukijan suosikkeja. Suuri asscher-hiottu timantti saa ansaitsemansa huomion, kun siihen on yhdistetty yksinkertainen ja kapea timanttirunko. Ehdoton klassikkomalli!

Embed from Getty Images

Myös kuningatar Elisabetin sormus on värittömien timanttisormusten ikisuosikki. Keskellä on suuri pyöreä timantti ja sivuilla pienempiä kiviä. Prinssi Philip osallistui suunnitteluun.

Embed from Getty Images

Perintösuurherttuatar Stéphanien sormus on perinteikäs pienellä twistillä. Keskustimanttia reunustaa kaksi riviä pienempiä kiviä, ja kevyessä rungossa on niin ikään kaksi riviä. Sormuksessa on mukavasti kokoa, mutta keskuskivi ei kuitenkaan törrötä siitä irtonaisena möhkäleenä. Myös tämä on klassikkomalli, jota on varioitu moniin kuninkaallisiin sormuksiin!

Embed from Getty Images

Herttuatar Camillan massiivinen kihlasormus on prinssi Charlesin isoäidin eli kuningataräiti Elisabetin korulippaasta. Emerald-hiottu keskitimantti on mainittu lehdissä viiden karaatin painoiseksi, ja sen molemmilla puolilla on pienempiä baguette-timantteja. Sormus edustaa art decoa, ja se erottuu selvästi muista kuninkaallisista kihlasormuksista!

Embed from Getty Images

Myös kuningatar Letizian valkokultainen eternity-sormus erottuu kuninkaallisten kihlasormusten massasta. Yksinkertaisen sormuksen leveähköön runkoon on upotettu baguette-timantteja.

Embed from Getty Images

Ruhtinatar Charlenen timanttinen kihlasormus edustaa niin ikään hieman modernimpaa muotoilua. Päärynänmallinen timantti painaa kolme karaattia, ja sormuksen “hartiat” ovat hiukan levennetyt ja timanteilla koristellut.

Embed from Getty Images

11 kommenttia artikkeliin ”Luukku #3

 1. Huh, onneksi sai äänestää kolmea, olisi ollut liian vaikeeta valita vain yksi! 😀 Värillisistä kivistä Eugenien on eniten mieleeni, lisäksi äänen sai klassisen kauniit Madeleinen ja Beatricen sormukset. Jos pitäisi valita minkä kuninkaallisen kihlan itse ottaisi, niin kallistuisin varmaan kuitenkin Victorian yksinkertaisen kauniiseen ja siroon sormukseen 🙂

  • Värillisistä kivistä Eugenien ja Katen taitavat olla melkeinpä ainoat, jotka miellyttävät mun silmää. Siis jos miettii myös kalenterin ulkopuolelle jääneitä kuninkaallisia sormuksia. Safiiri on yllättävän yleinen kivi Windsorien suvussa ja esim. Kreikan kuningasperheessä. Mutta Tanskan lippusormukset ja esim. cabochon-kivet ei vaan ole mun makuun. 😀

   Stephanien sormus on yksi mun suosikkeja. Beatricen ja Elisabetin sormukset ovat myös todella kauniita!

  • Heippa, puuttuuko koko äänestyslomake vai etkö pysty lähettää vastaustasi? Onko aiemmat luukut toimineet? Kannattaa ehkä kokeilla toisella selaimella tai laitteella jos mahdollista. Yritän etsiä ongelmaa, mutta valitettavasti tekniset kykyni ovat rajalliset. 😀

  • Kääk, voi kurjuus! Onko sama juttu ollut nyt joka päivä vai vain kahtena päivänä? Puuttuuko koko äänestyslomake vai etkö pysty lähettää vastaustasi?

   En tiedä huomasitko, mutta vastasin sulle aiemmin että kannattaa ehkä kokeilla toisella selaimella tai laitteella jos mahdollista. Yritän etsiä ongelmaa, mutta valitettavasti tekniset kykyni ovat rajalliset.

 2. Itse ottaisin nimenomaan upotetut kivet enkä mitään jättikiveä. Se on epäkäytännöllinen eikä pysy suorassa. Letizia sai ääneni.

  • Ootko nähnyt Kreikan prinsessa Alexian sormuksen? Mun piti laittaa se kalenteriin, mutta en löytänyt sopivaa luvallista kuvaa mistään. Se on tosi moderni ja maltillinen!

 3. Minun mieleeni ovat Charlenen, Eugenien ja Maryn sormukset. Ne ovat ajatuksella ja rakkaudella valittuja. Elisabetin sormus on kestänyt aikaa todella hyvin, kaunis edelleen vanhenevassa kädessäkin.
  Camillan sormus on liian mahtipontinen, vähän pienempi kivi olisi riittänyt kun kyseessä on kummankin toinen liitto. Pohjanoteeraus on tuo Dianan sormus, sulhanen ei vaivautunut valitsemaan sitä vaan jätti tehtävän morsiamelle ikäänkuin ajatuksella jos haluat kihloihin niin valitse. Juttu tuntuu huonolta bisnessuunnitelmalta rakkautta siinä ei ole tippaakaan.

  • Mäkään en oikein lämpene Camillan sormukselle. Englanninkielisissä jalokiviblogeissa on ollut muuten maininta, että timantti ei vaikuta olevan kuulemma ihan parasta laatua eikä kimaltele niin kauniisti. Pienempikin olisi riittänyt, mutta Charles vain halusi antaa mummon sormuksen elämänsä rakkaudelle.

 4. Beatricen ja Stephanien sormukset ovat mun makuun todella kauniita. Eivät välttämättä niitä kaikkein käytännöllisimpiä isoine keskivineen, mutta sopivassa suhteessa näyttävyyttä ja tyylikkyyttä.

  • Molemmat ovat myös mun suosikkien joukossa. Beatricen sormuksesta tulee mieleen vähän Elisabetin sormus, mutta tuo art deco antaa Bean sormukseen vähän modernia henkeä.

Jätä kommentti