Luukku #4

Luukku 4 – tavispuoliso

Eilen katsoimme kihlasormusta, joten tänään mietimme puolisoa! Tavistaustaiset kuninkaalliset ovat nykyään arkipäivää, ja meidän kuvitteellisessa kuninkaallisessa perheessä sattuu olemaan paikka auki. 😉

Parhaassa tapauksessa tavallinen kansalainen tuo kuningashuonetta lähemmäs kansaa ja tarjoaa uudenlaista kosketuspintaa. Toki kuninkaalliset tavispuolisot ovat tyypillisesti valkoisia ja koulutettuja, mutta hekin monipuolistavat silti kuningasperheitä tavallisen ihmisen kokemuksineen ja ongelmineen.

Suurin osa sekä vaihtoehdoista että teistä lukijoista on naisia, mutta unohdetaan hetkeksi sukupuoli ja romanttiset ajatukset. Kuka näistä ehdokkaista on sinusta sopivin kruununperijän/ hallitsijan puolison rooliin? Kuka yhdistää parhaiten kuninkaallisen aseman arvokkuuden ja tavismaisen lähestyttävyyden?

Kaikki nimet eivät mahtuneet mukaan, ja tässä tapauksessa en laske herttuatar Meghania, perintösuurherttuatar Stéphanieta, kuningatar Mathildea, perintöruhtinatar Sophieta tai kruununprinsessa Marie-Chantalia tässä taviksiksi.

Embed from Getty Images

Silvia Sommerlath: pian 77 vuotta täyttävä ja väsymättömältä vaikuttava Silvia loikkasi entisestä elämästä suoraan uuden kotimaansa kuningattareksi. Perheen matriarkka on jättänyt jälkensä hoviin ja ruotsalaiseen yhteiskuntaan.

Daniel Westling: sympaattinen Daniel sulatti sydämet viimeistään hääpuheellaan. Hän vaikuttaa löytäneen itselleen luontevan paikan hovissa, ja hän on ammentanut kuninkaalliseen työhönsä paljon osaamista taviselämästään.

Kate Middleton: Katesta tuli seurattu julkkis jo kauan ennen parin häitä, ja hän on kestänyt hyvin julkisuuden paineessa. Kate on tekemisissään maltillinen, ja tietynlainen tyyneys sopii tulevan kuningattaren rooliin.

Mary Donaldson: Mary toi australialaista glamouria Euroopan kuninkaallisiin piireihin. Maryn ura kruununprinsessana on ollut menestyksekäs, ja hän on selvästi yksi Manner-Euroopan suosituimpia kuninkaallisia.

Embed from Getty Images

Mette-Marit Tjessem Høiby: Tie kuninkaalliseksi oli täynnä epäilyksiä, sillä villin nuoruuden elänyt yksinhuoltaja epäilytti monia. Herkkä ja jotenkin luonnonlapsimainen Mette-Marit kuitenkin voitti kansalaiset puolelleen. Viime vuosina hän on valitettavasti ollut paljon pois julkisuudesta keuhkosairauden vuoksi.

Máxima Zorreguieta Cerruti: Argentiinalainen Máxima oli piristävä lisäys Alankomaiden kuningashuoneeseen. Karismaattinen kuningatar on erinomaista mainosta maalleen minne ikinä meneekään.

Sonja Haraldsen: kauppiaan tytär oli aikoinaan epäsopiva puoliso kruununprinssille, joten Sonjankin alku kuningashuoneen kanssa oli kivinen. Liekö ainakin osittain Sonjan ansiota, että Norjan kuningashuone on nykyisin melkoisen avomielinen ja maanläheinen muihin verrattuna?

Embed from Getty Images

4 kommenttia artikkeliin ”Luukku #4

  1. Yksi on ylitse muiden: Daniel Westling. Ei tullut jääkiekkoilijaa tuli prinssi.

  2. Vaikea oli valinta Maryn ja Danielin välillä, mutta päädyin nyt Danieliin.

Jätä kommentti