Luukku #5

Luukku 5 – kuninkaallinen koira

Monen palatsin käytävillä juoksee myös nelijalkaisia perheenjäseniä, joten tottahan unelmien ihannehoviin täytyy äänestää kuninkaallinen koira! 😀 Mikä näistä roduista saa paikan unelmiesi hovissa?

Kuningatar Elisabetin suosimat corgit (Welsh corgi pembroke) ovat kaikista tunnetuimpia kuninkaallisia koiria. Eläinrakas kuningatar ehti omistaa valtakautensa aikana yli 30 corgia – ensimmäisensä hän sai jo lapsena 30-luvulla! Viimeinen corgi kuoli muutama vuosi sitten, ja nyt jäljellä on vain muutama dorgi eli mäyräkoiran ja dorgin risteytys.

Kuningatar Margareeta puolestaan on tunnettu mäyräkoiristaan! Kuningattaren nykyinen koira Tilia oli mukana keväällä julkaistuissa 80-vuotisjuhlakuvissa.

Tanskan kruununprinssiperheen kodissa asustaa bordercollie Grace. Koira tulee samasta perheestä kuin perheen edellinen nelijalkainen Ziggy. Alla kuvassa Grace pentuna.

Ruotsin kruununprinsessaperhe täydentyi viime keväänä Rio-nimisellä koiralla. Rio on cavapoo, eli kingcharlesinspanielin ja puudelin risteytys. Sekarotuisen koiran valitseminen aiheutti Ruotsissa muuten pienen kohun, jota on puitu maan päivälehdissä ja koirapiireissä.

Cambridgen herttuaparin cockerspanieli Lupo oli niin ikään tuttu näky herttuaperheen potreteissa. Valitettavasti Cambridget ilmoittivat muutama viikko sitten Lupon siirtyneen pilven reunalle.

Labradorinnoutaja on suosittu koirarotu kaikkialla ja niin myös kuninkaallisten parissa. Labbiksia juoksentelee ainakin Alankomaiden kuningasparin, Wessexin jaarli prinssi Edwardin ja kreivitär Sophien sekä Sussexin herttuaparin kodeissa.

Embed from Getty Images

10 kommenttia artikkeliin ”Luukku #5

    • Päädyin samaan! Näistä roduista ei oikein mikään muu tuntunut sopivalta. Labbiksen voisin kuvitella omaan talouteen, mutta corgit ovat jotenkin kuninkaallisempia 😂

  1. Mulla ei toimi äänestys. Äänestäisin kuitenkin mustaa hevosta – tai paremminkin paria valko-ruskeaa koiraa. Minun ykköskoirani valtaistuimelle olisivat Cornwallin herttuattaren rescue jack russelit Bluebell ja Beth. Kuninkaallinen rescuekoira on paljon enemmän kuin rotunsa edustaja.

    • Kääk, voi kurjuus! Onko sama juttu ollut nyt joka päivä vai vain kahtena päivänä? Puuttuuko koko äänestyslomake vai etkö pysty lähettää vastaustasi?

      En tiedä huomasitko, mutta vastasin sulle aiemmin että kannattaa ehkä kokeilla toisella selaimella tai laitteella jos mahdollista. Yritän etsiä ongelmaa, mutta valitettavasti tekniset kykyni ovat rajalliset 😕

  2. Jos Elisabet on ikoni kuninkaallisten joukossa niin kyllä ovat myös corgit! Corgit ovat myös todella symppiksiä 🙂

Jätä kommentti