Luukku #15

Luukku 15 – kuninkaallinen hääpuku

On aika valmistella kuninkaallisia häitä! Nehän ovat monarkian parasta antia: suuret rakkaudenjuhlat nostavat kansallistunnetta ja ovat korvaamaton mainos koko maalle sekä tietysti viihdettä kansalle.

Hääpuku on luonnollisesti yksi kuninkaallisten häiden mieleenpainuvimpia elementtejä, ja sitä kommentoidaan julkisuudessa vielä kymmenien vuosien kuluttua. Puku on tarkoin varjeltu salaisuus viimeiseen asti, ja siihen liittyy paljon odotuksia. Kuninkaalliset häät vaikuttavat myös yleiseen hääpukumuotiin.

Kruununprinsessa Victoria saa lähes poikkeuksetta valtavan äänivyöryn kaikissa häihin liittyvissä äänestyksissä. Olen varautunut siihen, että näin voi käydä tälläkin kertaa, mutta jotta tämä olisi vähän jännittävämpää, pyydän teitä todella miettimään valintaanne! 😀 Kenen kuninkaallisen hääpuvussa haluaisit itse mennä naimisiin?

1. Kuningatar Elisabet, puvun suunnitteli Norman Hartnell

Embed from Getty Images

2. Ruhtinatar Grace, puvun suunnitteli Helen Rose/MGM Studios

Embed from Getty Images

3. Kruununprinsessa Mette-Marit, puvun suunnitteli Ove Harder Finseth

Embed from Getty Images

4. Kuningatar Máxima, puvun suunnittelu Valentino

Embed from Getty Images

5. Kruununprinsessa Mary, puvun suunnitteli Uffe Frank

Embed from Getty Images

6. Kruununprinsessa Victoria, puvun suunnitteli Pär Engsheden

Embed from Getty Images

7. Herttuatar Catherine, puvun suunnitteli Sarah Burton/Alexander McQueen

Embed from Getty Images

8. Perintösuurherttuatar Stéphanie, puvun suunnitteli Elie Saab

Embed from Getty Images

9. Prinsessa Madeleine, puvun suunnitteli Valentino

Embed from Getty Images

10. Prinsessa Sofia, puvun suunnitteli Ida Sjöstedt

Embed from Getty Images

11. Herttuatar Meghan, puvun suunnitteli Clare Waight Keller/Givenchy

Embed from Getty Images

12. Prinsessa Eugenie, puvun suunnittelivat Peter Pilotto ja Christopher de Vos/Peter Pilotto

Embed from Getty Images

20 kommenttia artikkeliin ”Luukku #15

 1. Pakko oli valita Meghan, koska oma hääpukuni oli oikeastaan täsmälleen samanlainen kuin hänen. Vain laahusta ei ollut. Meidän häät oli kuitenkin jo 2017, joten ilmeisesti paikallinen ompelija työskentelee salanimellä myös Givenchylle 😉

 2. Eipä ollut taaskaan ihan helppoa 😀 Äänen sai kuitenkin Gracen puku, koska tykkään tosi paljon 50-luvun tyylistä ja tuo puku on kuninkaalliselle sopivan näyttävä mutta ei kuitenkaan liian överi omaan makuuni. Puku on myös kestänyt hyvin aikaa, mikä on kuninkaallisessa hääpuvussa tärkeä pointti, katsellaanhan niitä kuvia vielä vuosikymmenten päästäkin.

  • Tuli myös mieleen toinen vintage-puku, jota ei tässä ollut vaihtoehtona, mutta olisin voinut äänestää myös prinsessa Margaretin hääpukua.

   • Gracen puku oli kyllä ihan täydellinen! Kaunis, herkkä, mieleenpainuva.

    Tunnustan unohtaneeni Margaretin puvun kokonaan vaihtoehdoista 😅 painotin 2000-luvun morsiamia ja tuntuu että nytkin tuli jo liian monta vaihtoehtoa.

 3. Käyttäisin mieluiten Eugenien pukua! Vähän samantyylinen oli omakin puku.

 4. Mette-Maritin puku on kauniin yksinkertainen ja sopii kuin valettu kantajalleen.
  Kertoo minusta hyvinkin myös hänen luonteestaan, elämänkokemuksista, vaatimattomuudesta.
  Pääosassa suuri rakkaus, ei ulkoinen koreus.
  💕

 5. Minun suosikkini eli Silvian puku ei ollut mukana. Vähän isompi pääntie, ehkä muutama muu muutos ja se olisi siinä.

 6. Lady Charlotte Wellesleyn häälook on aivan ihastuttava ja valitsisin sen mutta ehkei sitä lasketa vaikka häissä olikin hienoja vieraita. Jos ihan kuninkaallisista pitäisi valita, niin sitten Beatricen puku.

 7. Monta kaunista pukua, mutta jos itselleni tulisi tilaisuus käyttää huippusuunnitelija Elie Saabin luomusta niin en kieltäytyisi! Eli Stéphanien puvulle meni ääni.

  Toinen ihana (melkein-kuninkaallinen) pitsiunelma, joka ei ollut tällä listalla, on Beatrice Borromeon uskonnollisen seremonia puku! 🙂

  • Stéphanien puku on näistä mun suosikki! Tosi kaunis look kokonaisuudessaan, joka ei saa ansaitsemaansa huomiota mediassa.

   Beatricen puku oli myös tosi kaunis!

 8. Valitsin Sofian, mutta kaikista puvuista olisin kuitenkin valinnut Dianan. Juuri tänään lasteni kanssa verrattiin kuinka paljon oma pukuni olikaan saanut vaikutteita Dianasta. Olin siis pikkutyttö Dianan ja Charlesin häiden aikaan, itse menin naimisiin -97. Ihan niin valtava ei puku ollut, mutta paljon samoja piirteitä pienemmässä mittakaavassa. Siellä se puku on edelleen vaatehuoneessa.

  • Muutama muukin kommentoija on sanonut, että oma puku muistutti jonkun kuninkaallisen pukua! Otitko vaikutteita Dianasta tarkoituksella vai tuliko tiedostamatta? 🙂

   • Täytyy sanoa että vain hääkimpun kohdalla hain selkeästi samaa vaikutelmaa kuin Dianan kimpussa, ainakin kukkien valinnan osalta. Puvun yhtäläisyydet tajusin vasta myöhemmin.

    • Mä puolestani sain Sofian kimpusta selkeän idean persikan ja korallin värisistä ruusuista omaan hääkimppuuni! Menin naimisiin kaksi vuotta heidän jälkeensä. 😄

Jätä kommentti