Luukku #18

Luukku 18 – miesten sotilasunivormu

Tiarojen vastapainoksi mietitään välillä myös kuninkaallisten miesten juhlapukeutumista! Kuninkaallisilla on yleensä joku korkeampi sotilasarvo. Yleisö kiinnittää selvästi vähemmän huomiota miesten pukeutumiseen, mutta koristeelliset univormut kunniamerkkeineen eivät kyllä oikeasti jää kauas naisten iltapukujen koreudesta!

Armeijalla on edelleen tärkeä rooli monen kuninkaallisen miehen elämässä. Tulevien hallitsijoiden odotetaan tuntevan maansa asevoimat, ja armeijapalvelus on perinteisesti ollut myös aatelistossa erityisesti perheiden nuoremmille pojille turvallinen ja kunnioitettava uravalinta. Tämä näkyy nykypäivän kuninkaallisissakin.

Univormuille tulee käyttöä siinä missä iltapuvuillekin, mutta minkälaisessa univormussa kuvitteellisen kuninkaallisen perheemme miehet esiintyvät? Valitse mielestäsi tyylikkäin univormu!

Prinssi William meni naimisiin irlantilaiskaartin punaisessa univormussa. Kuningatar oli tehnyt pojanpojastaan kaartin everstin muutama kuukausi aiemmin.

Embed from Getty Images

Prinssi Carl Philip, perheensä ainoa poika, on merivoimien majuri. Laivaston juhlaunivormu on tuttu näky prinssin ja kuningas Kaarle Kustaan yllä mm. kuninkaallisissa häissä.

Embed from Getty Images

Prinssi Harry oli pukeutunut veljensä häissä The Blues and Royals -rykmentin kapteenin mustaan juhlaunivormuun. Harryhan oli Cambridgen herttuaparin häiden aikaan vielä aktiivipalveluksessa, ja pukeutui siis oman sotilasarvonsa mukaisesti.

Embed from Getty Images

Omissa häissään Harry nähtiin Blues and Royals -rykmentin univormun pitkätakkiseen frockcoat-versioon. Tämä uniformu muistetaan röyhelöistään. Onhan se tavallaan komea, mutta jotenkin synkkä ainakin kesäisiin tilaisuuksiin.

Embed from Getty Images

Laivaston kontra-amiraalin univormu on puolestaan tuttu näky kruununprinssi Frederikin yllä. Tässä on kyllä olkakoristeineen sitä jotain!

Embed from Getty Images

Kruununprinssi Haakon puolestaan on esiintynyt monesti ilmeisesti maavoimien juhlaunivormussa. Haakon on sotilasarvoltaan maavoimien kenraali, laivaston amiraali ja ilmavoimien kenraali.

Embed from Getty Images

Monacon ruhtinas Albert oli pukeutunut häissään morsiamen tapaan valkoisiin – Monacon palatsin vartijoiden kermanvaalea kesäunivormu erottuu tämän äänestyksen muista vaihtoehdoista! 😀

Embed from Getty Images

8 kommenttia artikkeliin ”Luukku #18

 1. Pitkän mietinnän jälkeen ääni meni Tanskaan kontra-amiraalin univormulle. Riittävästi kimallusta ja härpäkettä, jotta on selkeästi univormu mutta ei liian sekava kuin Harryn Williamin häissä pitämä. Ruotsi vei melkein voiton Carl-Philipin takia 😅

  • Yksi kaveri kommentoi mulle, että kontra-amiraalin univormu näyttää sirkustirehtööriltä! 😄 Mun mielestä Frederik on vaan aina komea ❤️

 2. Carl Philip, tunnen melkein merituulen raikkautta kuvaa katsellessani. Komeita kuninkaita ja prinssejä, mutta liika on liikaa – miehilläkin. Kuka heidät koristelee ja riisuu , miten kukaan muistaa mikä piuha minkäkin alta tai päältä menee! CP selviää parilla klipsillä.

 3. Ääni meni Norjaan maavoimien juhlaunivormulle. Se on kyllä ihan totta, että yleensä nämä miesten asut jää naisten juhlapukujen varjoon, vaikka nämähän on todella upeita! Pitääkin jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

 4. Tässä oli nyt kummallisen monta vastausvaihtoehtoa, kun otetaan huomioon, että on vain yksi ainoa oikea vastaus, eli Ruotsin laivaston juhlaunivormu. 😀 Toki mies univormun sisälläkin on aika namu, voi Carl Philip. ♥

  Noissa brittiunivormuissa oli kyllä ihan liikaa kaikkea meneillään. Haakonin univormu on CP:n jälkeen suosikkini, mukavan yksinkertainen mutta kuitenkin kiinnostava.

  • Arvasin kyllä että CP voittaa 😉 mutta täytyy sanoa, että mun mielestä Kaarle Kustaakin on aina niin tyylikäs tässä laivaston univormussa!

   Brittivaihtoehdoist irlantilaiskaarti on kyllä komea, oikeen sellanen Prinssi Uljas -henkinen! 😃

Jätä kommentti