Luukku #19

Luukku 19 – parure

Meidän kuninkaallinen korukokoelmamme tarvitsee tietysti myös paruren eli korusetin tiaralla ja siihen yhteenkuuluvilla koruilla! Voit äänestää kahta eri vaihtoehtoa.

 1. Alankomaiden akvamariinit

Embed from Getty Images

2. Kuningatar Elisabetin brasilialaiset akvamariinit

Embed from Getty Images

3. Kreikan smaragdit

Embed from Getty Images

4. Tanskan kruununjalokivien smaragdit

Embed from Getty Images

5. Norjan smaragdit

Embed from Getty Images

6. Ruotsin Leuchtenberg-safiirit

Embed from Getty Images

7. Kuningatar Elisabetin safiirisetti

Embed from Getty Images

8. Kreikan rubiinit

Embed from Getty Images

9. Alankomaiden Mellerio-rubiinit

Embed from Getty Images

10. Tanskan rubiinit

Embed from Getty Images

11. Tanskan helmiparure

Embed from Getty Images

12. Ruotsin vaaleanpunaisten topaasien demiparure (ei sisällä tiaraa)

Embed from Getty Images

13. Ruotsin kameesetti

Embed from Getty Images

14 kommenttia artikkeliin ”Luukku #19

 1. Nyt oli pakko vastata Ruotsin topaasit, vaikka siihen ei tiaraa kuulukaan. Olen kerran nähnyt ne livenä näyttelyssä ja ne ovat just niin käsittämättömän upeat kun voisi kuvitellakin! Ja ihan ainutlaatuiset maailmassa.

 2. Nyt oli vaikea valinta, kun olisi voinut ottaa kaikki. Leuchtenbergin safiirit ovat kauniita mutta ehkä liian usein käytössä kun siellä koruholvissa on paljon muutakin. Silti minusta yksi kauneimmista tiaroista on juuri tuo safiiritiara. Se myös sopii Silvialle todella hyvin.
  Tanskan rubiiniparure sai toisen ääneni. Kuningatar Ingrid teki hienosti kun jätti ne prinssi Frederikille.

  • Ruotsi on kyllä ollut todella onnekas jalokivien suhteen! Ei edes harmita, että smaragit ja rubiinit on matkanneet Norjaan ja Tanskaan, kun jäljellä on silti niin suuri ja monipuolinen kokoelma.

 3. Kauniita kaikki, mutta jostskin syystä nuo Hollannin akvamsriinit ovat minusta aina näyttäneet jotenkin “muovisilta”…

  • Se on mun mielestä ihan kiva ja perusnätti setti, mutta ei oikein anna sellaista wau-efektiä, kuten moni muu tässä listassa. Ehkä se akvamariinien hailakka väri jotenki tekee muovisen vaikutelman?

 4. Kuningatar Elisabethin safiirisetti ois kyllä sellanen jota voisin käyttää tilaisuudessa kuin tilaisuudessa 🙂 toinen vaihtoehto oll Norjan smaragdit mutta jotenkin tuo sininen safiiri tuntui turvallisemmalta!

 5. Todella vaikea valita vain kaksi! Päädyin ottamaan kaksi rubiinisettiä, Alankomaiden ja Tanskan. Ruotsin topaasit ovat upeat myös! Miksei näitä nähdä useammin?

  • Topaaseja olisi kiva nähdä kyllä useammin! 😍 Mutta kun ne ovat vain Silvian käytössä ja kieltämättä aika mahtipontinen kokonaisuus, niin ehkä niitäkin vähän säästellään erityistilaisuuksiin. Harmillisesti ei sitten vain nähdä niitä kauhean usein.

 6. Leuchtenberg ja Mellerio 😍 Onneksi sai äänestää kahta, en olisi osannut valita 😄

Jätä kommentti