Luukku #20

Luukku 20 – joulutervehdys kansalle

Kuninkaallisten perheiden julkisuudenhallinta on jatkuvaa tasapainoilua julkisen roolin ja yksityisyydenkaipuun välillä. Kuninkaalliset ovat nykypäivän sirkushuveja kansalle, ja julkisista varoista rahoitettavaan hoviin kohdistuu tiettyjä odotuksia kansalaisten taholta. Luonnollisesti kansan täytyy myös kokea tuntevansa kuninkaallinen perhe ja muodostaa siihen jonkinlainen yhteys, jos monarkia meinaa pysyä kansansuosiossa.

Monissa hoveissa on tapana julkaista tervehdyksiä kansalle suurten juhlapäivien yhteydessä. Erityisesti joulun alla näemme ihania videoita, joissa pikkukuninkaalliset vanhempineen puuhaavat jouluaskareiden parissa. Julkisuus (ja esiintymiskyky) on oleellinen osa kuninkaallisuutta, joten päivän luukussa mietimme millaisen joulutervehdyksen haluaisimme omille kansalaisillemme lähettää.

1. Tanskan kruununprinssiperhe koristeli pipareita svengaavissa tunnelmissa vuonna 2018

2. Ruotsin kuningasperheen “Mera kött!” vuodelta 1985 on kuninkaallisten joulutervehdysten klassikko!

3. Norjan kuningaspari ja kruununprinssiperhe koristelivat suurta piparkakkumökkiä kuninkaanlinnassa vuonna 2009.

4. Alankomaissa juhlitaan Sinterklaasia eli Pyhää Nikolasta joulukuun alkupuolella. Tässä videolla silloiset prinssi Willem-Alexander ja prinsessa Máxima sekä tyttäret Amalia, Alexia ja Ariane laulavat iloisesti perinteisestä Sinterklaas-laulua vuonna 2011.

5. Ruotsin kruununprinsessaperheen joulutervehdykset ovat odotettuja joulunmerkkejä monelle kuninkaallisia seuraavalle. Oli suorastaan vaikea päättää, minkä viime vuosien videoista valitsen tähän. Päädyin tähän vuoden 2018 videoon, koska prinssi Oscar oli niin suloinen! Muuten tässä on ehkä vähän jo liiankin idyllinen meininki. 😀

6. Tämä ei oikeastaan ole kovin jouluinen, mutta otetaan se silti mukaan! Jouluna 2012 prinssi Harry oli komennuksella Afganistanissa, ja BBC pääsi kurkistamaan prinssin elinoloihin. Mahtoiko teltassa tulla ikävä Sandringhamin joulupöytiin? 😀 Harry on kyllä niin symppis tässäkin!

4 kommenttia artikkeliin ”Luukku #20

  1. Hyvänen aika mikä piparitalo norjalaisilla 😳 Syötävää riittää tuosta varmaan henkilökunnallekin xD

  2. Hyvänen aika johan on piparitalo norjalaisilla 😳 Syötävää riittää varmaan henkilökunnallekin xD

Jätä kommentti