Joulutunnelmia hoveista!

Toivottelin hyvää joulua jo aamun kalenteriluukussa, mutta tässä tulee nyt uudelleen! Eli siis ihanaa, rauhallista ja toivon mukaan koronatonta joulua kaikille! Tämän koosteen oli tarkoitus ilmestyä jo viime viikon puolella, mutta en valitettavasti pysynyt aikataulussa. Ja samalla jäin odottelemaan viimeisä tervehdyksiä hoveista.

Fyysisten tilaisuuksien puuttuessa monissa hoveissa on tänä jouluna panostettu kunnolla videoihin ja kuviin. Tässä siis allekirjoittaneen valikoima kuninkaallisten joulukuulumisista!

Kruununprinsessa Victorian perheineen kävi viemässä ja paketoimassa lahjoja Tukholman Stadsmission-lähetystyön keräykseen. Kruununprinsessa on ollut Stadsmissionin suojelija useamman vuoden. Tänä vuonna järjestön tavoite oli kerätä 8000 lahjaa tukholman vähävaraisille perheille.

Ruotsista on muutenkin saatu paljon materiaalia viime aikoina! Kuningasperhe on julkaissut jokaisena neljänä adventtina pienen tervehdyksen. Oli hauskaa nähdä myös prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian perhettä kolmantena adventtina, sekä kuva prinsessa Madeleinen lapsista toisena adventtina.

Tanskan hovin somekanavilla on oltu joulutunnelmissa koko kuukausi joulukalenterin merkeissä, oletteko muuten seuranneet? Lisäksi kruununprinssiperheeltä nähtiin perinteinen videotervehdys, ja eilen vielä julkaistiin klippi prinssi Joachimin perheestä kuusenkaatopuuhissa. Prinssiperhe viettää joulua yhdessä kuningatar Margareetan kanssa Marselisborgin linnassa. Kruununprinssi Frederik ja kruununprinsessa Mary lapsineen juhlivat kotona Amalienborgissa.

Adventtitervehdyksiä on nähty myös Norjasta! Hovin Youtube-kanavalta löytyy pidempi noin 20 minuutin pätkä perheen adventtihetkestä linnan kappelissa. Ohjelmassa on piispan puheen lisäksi muutama musiikkiesitys. Kuningas Harald ja kuningatar Sonja juhlivat joulua yhdessä kruununprinssiperheen kanssa.

Luxemburgin hovi julkaisi perintösuurherttuaparista ja toukokuussa syntyneestä prinssi Charlesista jouluisia kuvia. Aivan ihana vauva!

Belgian kuningasperheen jouluperinteisiin kuuluva joulukonsertti järjestettiin tänä vuonna ilman yleisöä, mutta se lähetettiin Belgian tv:ssä. Myös kuningasparin lapsia oli esiintymässä, sillä prinssi Emmanuel soitti saksofonia ja prinsessa Eléonore viulua. Hovi julkaisi myös uuden kuvan, jossa kuningasperhe poseeraa mustavalkoisiin pukeutuneena.

Myös Cambridgen herttuaperheeltä nähtiin uusi perhepotretti, joka toimii perheen joulukorttikuvana tänä vuonna! Prinssi William ja herttuatar Catherine ovat olleet myös mukana hauskassa jouluprojektissa, josta hovi julkaisi ihanan videon. Koronavirus on kurittanut Britanniaa pahasti, ja herttuapari halusi kiittää terveydenhuollon henkilökuntaa ja näiden perheitä valtavista ponnisteluista kuluneen vuoden aikana. Herttuapari osallistui lapsiensa kanssa jouluiseen pantomiiminäytökseen ja oli järjestänyt tilaisuuden yhteyteen joululahjoja terveydenhuollon henkilökunnan lapsille!

Brittikuninkaallisten joulu on tänä vuonna hyvin erilainen kuin tavallisesti. Normaalistihan perhe kokoontuu Sandringhamiin, mutta nyt kuningatar Elisabet ja prinssi Philip viettävät joulua kahdestaan pienen henkilökunnan kanssa Windsorissa.

Viimeisenä mutta ei tosiaan vähäisimpänä: Cornwallin herttuatar Camilla koristelee vuosittain Clarence Housen joulukuusen yhdessä Helen & Douglas House Hospice -sairaalan lasten kanssa. Sairaala hoitaa parantumattomasti sairaita lapsia ja tarjoaa kokonaisvaltaista tukea heidän läheisilleen. Tänä vuonna lapset eivät voineet saapua Clarence Houseen joulukutsuille, joten Camilla järjesti tilaisuuden etäyhteydellä. Jokaista lasta varten oli varattu erityinen koriste, ja lapset saivat videon välityksellä kertoa, mihin kohtaan kuusta oman koristeensa haluavat. Lisäksi lapsille toimitettiin lahjakasseja sairaalaan. Herttuatar Camilla on sairaalan suojelija.

6 kommenttia artikkeliin ”Joulutunnelmia hoveista!

  1. Voi Charles mikä pullaposki EN KESTÄ😍😍🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

  2. Nyt kosketti syvältä Camillan ja lasten kuusenkoristelu. Samoin, kuin Victorian perheen lahjojen paketointi.
    Joulua jokaiselle ja ripaus iloa!

  3. Luxemburgin pikku Charles on kyllä aivan hurmaava ❤ Victorian perheen jouluvideo oli myös tosi kiva, hienoa että toivat esille tuota Stadtsmissionia. Mukavaa, kun Estelle ja Oscarkin pääsee vähän ääneen noilla videoilla! Vinkkinä vielä kaikille, Ruotsin kuningasperheen vuosi -ohjelma näyttää tulevan yle femiltä uudenvuodenpäivänä 18.30!

Jätä kommentti