Luukku #25 – unelmiemme kuninkaallinen hovi

Luukku 25 – unelmiemme kuninkaallinen hovi

Noniin rakkaat ystävät, on tullut aika esitellä joulukalenterin tulokset! Ensinnäkin suuri kiitos kaikille teille, jotka olette jaksaneet käydä äänestämässä ja kommentoimassa! Turhaahan tämä olisi, jos kukaan ei kävisi lukemassa! Kiitos muutenkin kuluneesta vuodesta, teidän kommentit ovat bloggaamisen parhaita puolia!

Ja sitten itse asiaan! Olemme luoneet joulukalenterin myötä hyvän perustan omalle unelmahovillemme. Joissain luukuissa oli hyvin selvä voittaja, välillä taas tulos oli tosi täpärä. Mutta tässä se nyt on: kuninkaallinen elämä suomalaisten kuninkaallisharrastajien valitsemana! Olen jaotellut samaan kategoriaan liittyvät luukut yhteen ja lisännyt linkit kuhunkin postaukseen, jos haluatte käydä virkistämässä muistia vaihtoehtojen osalta.

Embed from Getty Images

Kuninkaalliset residenssit

Hovimme päämaja ja kansallisen ylpeyden aihe on Buckinghamin palatsi! Keskellä Lontoota sijaitseva palatsi käsittää 775 huonetta, ja sen julkisivu on 108 m leveä. Vähempään ei voisikaan tyytyä! 😀 Mielenkiintoisesti kaikki linnoihin liittyvät äänestykset olivat aika tiukkoja, sillä äänet jakautuivat suhteellisen laajasti vaihtoehtojen kesken. Toiseksi tuli hiukan yllättäen Liechtensteinin Vaduzin linna, joka jäi vain viiden äänen päähän Buckinghamista!

Kuninkaallisen perheemme yksityinen koti on puolestaan hiukan pienimuotoisempi (muttei todellakaan pieni!) Bergin linna, jota todellisuudessa asuttaa Luxemburgin suurherttuaperhe. Tornit tekevät linnasta jotenkin hurmaavan, ja puutarha näyttää todella kauniilta! Kesälomaa puolestaan viettäisimme Balmoralin linnassa Skotlannin jylhissä maisemissa. Balmoral muuten voitti vain yhdellä äänellä – Solliden ja Mariventin palatsi jäivät jaetulle kakkossijalle!

Embed from Getty Images

Kuninkaallinen perhe

Entä sitten perheasiat? Kuninkaallisen perheemme tavispuoliso on neiti Mary Donaldson! Australialainen vahvistuksemme on pärjännyt roolissaan mainiosti, ja lisäksi hän on yksi Euroopan suosituimpia kuninkaallisia. Mary on minusta samaistuttava, mutta ei liian arkisen ja tavallisen oloinen – minusta ulkomaalaisuus toimii tässä hänen edukseen.

Perheeseemme kuuluvat myös Wessexin jaarli prinssi Edward sekä kreivitär Sophie, hovimme luottopelaajat, jotka tukevat meitä kuninkaallisissa velvollisuuksissa. Wessexien voi luottaa hoitavan hommansa ilman ylimääräistä draamaa. Lisäskandaaleita ei nimittäin enää kaivata, sillä hovimme toipuu henkisesti edelleen eksentrisen sukulaistädin vallankaappausyrityksestä!

Embed from Getty Images

Sukuhistoriamme käsittää tietysti kokonaisen dynastian verran kuninkaallisia, mutta sukupuun kruununjalokivi on kuningatar Viktoria, yksi maailman tunnetuimpia hallitsijoita. Viktorian kautta olemme sukua monille muille hallitsijaperheille, ja yhteydet muihin hoveihin ovat pysyneet vahvoina sukupolvesta toiseen. Tämä näkyy kummivalinnoissa: useampi eurooppalainen kuningashuone on edustettuna kummijoukossamme. Kummeiksi saimme kuningas Willem-Alexanderin, kruununprinssi Haakonin, kruununprinsessa Maryn, prinssi Carl Philipin sekä yhden tavissukulaisen, isänpuoleisen tätimme (prinsessa Estellen kummit).

Embed from Getty Images

Kohukuninkaallisten, luottopelaajien, esiäitien ja muiden lisäksi perheeseemme kuuluu myös nelijalkaisia jäseniä – corgeja! Uskallan veikata, että meillä koiria kohdellaan ihan yhtä ylellisesti kuin Britanniassa. 😀

Historia ja perinteet

Meillä kruununperillistä kutsutaan ytimekkäästi kruununprinsessaksi pohjoismaiseen tapaan. (Henkilökohtaisesti toivoin viimeiseen asti, että Espanja olisi voittanut tämän äänestyksen, mutta jäin selvään vähemmistöön! Kruununprinsessa sai 60% äänistä.)

Maamme ritarikunta on jo 1600-suvun lopulla perustettu Elefanttiritarikunta, jonka vaaleansinistä kunnianauhaa ja valkoista elefanttikunniamerkkiä kannamme ylpeinä valtavirrasta poiketen vasemmalta hartialta. Juhlatilaisuuksissa me pukeudumme tietysti iltapukuihin, kun taas miehemme vetävät ylleen Ruotsin laivaston juhlaunivormun prinssi Carl Philipin tyyliin! Hiukan yllättäen kakkoseksi tuli Norjan maavoimien univormu. Pidin sitä suhteellisen yksinkertaisuutensa takia loppupään vaihtoehtona, mutta ehkä muut vaihtoehdot olivat vain liian övereitä? 😀

Embed from Getty Images

Hovissamme on sellainen hauska erikoisuus, että hallitsija omistaa kaikki maan jousenet! Oikein sopivaa, kun miettii kansallislintuamme, kuten yksi teistä lukijoista huomauttikin!

Perheemme juhlaperinteisiin kuuluu ihanan idyllinen joulutervehdysvideo Ruotsin kruununprinsessaperheen tyyliin!

Työt ja tapahtumat

Kuninkaallinen työuramme ottaisi mallia kuningatar Silvian hyväntekeväisyystyöstä. Kuningatar on omien sanojensakin mukaan nimenomaan tekijä, ja pitkään uraan mahtuu paljon kaikenlaista. Silvia on tunnettu erityisesti kahdesta lempilapsestaan, joita hän on ollut itse perustamassa: Childhood-säätiöstä sekä Silviahemmetistä.

Hovimme suuri vuosittainen grand-luokan tapahtuma olisi Nobelit. Myös Tanskan uusivuosi sai hyvin ääniä, mutta arvostamme selvästi tiaratilaisuuksia, sillä kaksipäiväiset Nobelit voittivat selvästi! 😀 Se on kyllä otollinen valinta myös yleisön kannalta, sillä televisiointi antaa aina hyvän kuvan puvuista ja tiaroista. Lisäksi Nobelit ovat siitä kivat, että kuninkaalliset ovat siellä vieraina, joten emme tavallaan kuitenkaan olisi illan pääaiheita itse.

Embed from Getty Images

Kuninkaalliset häämme järjestäisimme kuten Ruotsin kruununprinsessaparin tapaan: kesäinen Tukholma, kaunis Suurkirkko, pitkä vaunuajelu valtavan kansanjuhlan kera, kuninkaallisia vieraita ympäri maailmaa ja juhlavastaanotto kuninkaanlinnassa. Kaiken kruunasi tietysti avoimen rakastunut ja liikuttunut hääpari! Hääpuvun valinnassa äänet menivät melko tasaisesti kaikille ehdokkaille, mutta Luxemburgin perintösuurherttuatar Stéphanien hääpuku oli selvä voittaja. Stéphanien pitsillä peitetty puku oli Elie Saabin käsialaa, ja hänen häälookinsa oli yleisestikin minusta tosi onnistunut. Kaunis kampaus, siro tiara, huntu, puku, meikki ja kukat pelasivat upeasti yhteen!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Jalokivet

Jalokivikokoelmamme olisi luonnollista sieltä laajemmasta päästä Ruotsin, Alankomaiden ja Britannian luokkaa! Kokoelman henkilökohtaisin ja arjessa mukana kulkeva osa on tietysti kihlasormus. Äänet jakautuivat tässäkin tosi tasaisesti, mutta lopulta voiton vei prinsessa Beatricen kaunis art deco -henkinen timanttisormus.

Tiarakokoelman koostamista sain vähän mietiskellä: kuinka monta tiaraa ja missä suhteessa? Mikään kokoelmahan ei sisällä pelkästään niitä jättitiaroja, vaan enemmistö on yleensä pieniä ja keskikokoisia tiaroja. Päädyin siihen, että kokoelmaan kuuluu kolme pientä ja kolme keskikokoista tiaraa, joiden lisäksi värikivellisiä tiaroja, korusettejä ja jättitiaroja tulee kutakin kaksi. Silloin kokonaismääräksi tulee 12 tiaraa, mikä on jo laaja, mutta vielä realistinen luku. Kuninkaallinen perheemme on ollut onnekas jalokivien suhteen!

Kokoelmamme pienet tiarat ovat Alankomaiden timanttipanta, Cartierin Halo-tiara sekä kruununprinsessa Mette-Maritin päivänkakkaratiara. Alankomaiden timanttipannan osasin itse arvata jo ennakkoon, mutta oli mielenkiintoista nähdä, mitä muuta te äänestäisitte. Mun mielessä nuo kaikki tuntuvat tietyllä tapaa samantyyppisiltä (pyöreämuotoisilta?), joten olisin itse toivonut yhtä selvästi erilaista tiaraa mukaan. Mutta kyllä näilläkin kelpaa edustaa!

Embed from Getty Images

Kokoelman keskikokoiset tiarat ovat kuningatar Maryn Lover’s Knot, Connaught-tiara sekä Modern Fringe. Joka holvissa pitää olla yksi helmitiara, ja Lover’s Knot hoitaa homman! Connaught puolestaan on tuo oikein sellaista siro prinsessamaisuutta ja on myös monikäyttöinen – sehän taipuu myös kaulakoruksi, ja myös sen riipuksia voi käyttää erikseen! Modern Fringe taas edustaa sellaista varmaa klassista luottotiaraa, joka toimii taatusti aina.

Embed from Getty Images

Tiaravalikoimaan kaivataan myös hieman väriä, ja sitä meille tuovat Ruotsin akvamariinikokoshnik sekä Grevillen smaragdikokoshnik. Kokoshnik-tyyli selvästi miellyttää muidenkin kuin minun silmääni! Molemmat tiarat ovat hyviä perustiaroja ja sopivat kaikenikäisille käyttäjille. Niihin on hyvä yhdistää monenlaisia asuja.

Embed from Getty Images

Kaksi korusettiämme olivat kategoriansa selkeät voittajat: Tanskan rubiinit ja Ruotsista Leuchtenbergin safiirit. Molemmat täydentävät kokoelmaamme mukavasti, sillä rubiinit tuovat värinsä lisäksi myös luontoaiheisen tiaran. Lisäksi nykyinen setti on tosi monikäyttöinen, ja siitä saa erikokoisia kokonaisuuksia tilaisuuden mukaan. Leuchtenbergin safiirit tuovat kokoelmaamme yhden jättitiaran lisää ja tajuttoman kauniit, hienot ja vanhat safiirikorut.

Embed from Getty Images

Kokoelmamme varsinaiset jättitiarat puolestaan olivat pieni yllätys! (Nyt muuten suuret pahoittelut, jos kaikki eivät jouluaaton tuoksinassa kerenneet käydä äänestämässä. Suljin luukun niin myöhään kuin mahdollista, mutta tämä kooste oli pakko saada kasaan.)

Tässäkin kategoriassa äänet jakautuivat todella tasaisesti, mutta voittajiksi selviytyivät Espanjan Fleur de Lys sekä Alankomaiden safiiritiara! Sinisiä kiviä meillä on nyt siis kolmen tiaran verran, mutta ei haittaa minua ainakaan! Fleur de Lys on ihanan iso, mutta samalla kepeä ja jopa siro. Safiiritiara on henkilökohtaisesti yksi suosikkejani, sen goottilainen kauneus on lumoavaa. Kun meillä on kokoelmassa myös Leuchtenbergin safiirit, niin kestän sen, että kuningatar Alexandran kokoshnik ei päässyt mukaan. 😀

Embed from Getty Images

Lopuksi…

Tällaista olisi siis meidän kuninkaallinen elämämme! Miltä kuulostaa? Jäikö jotain aiheita puuttumaan äänestyksistä? Miten omat suosikkisi pärjäsivät kisassa ja oletko tyytyväinen tiarakokoelmaamme? 🙂

Kiitos vielä kerran kaikille seurasta ja osallistumisesta! Blogi hengähtää nyt hetken aikaa tämän ponnistuksen jälkeen (jos nyt mitään ihmeellistä ei tapahdu hoveissa). Vuodenvaihteen tienoilla toteutan jonkun pienimuotoisen vuosikoosteen – poikkeusoloista huolimatta tänä vuonnakin on tapahtunut! Brittihovin työmäärän analysoiminen jää kuitenkin väliin. Yritän joululomani aikana latailla akkuja ja käydä läpi hiukan vanhoja postauksia, jotka vaativat päivitystä!

10 kommenttia artikkeliin ”Luukku #25 – unelmiemme kuninkaallinen hovi

  1. Kiitos vielä huipusta joulukalenterista, on ollut kiva aina aamulla käydä katsomassa ja äänestämässä! Hyvältä kuulostaa meidän hovi kaikin puolin. Tiarakokoelmankin hyväksyisin kokoshnikien ja värillisten jalokivien ystävänä ilomielin 😀

  2. Tosi hyvä toteutus ja tähän on varmasti mennyt valtavasti aikaa. Upea joulukalenteri!

  3. Todella tämä salonki on joka aamu kutsunut avaamaan ovensa ja astumaan sisään ja tarjonnut säihkettä ja herkkuja valaisemaan pimeää ! Kiitos, kun olet viitsinyt ja jaksanut, joulukuu kului uskomattoman nopsaan! Vielä, jos keksisit jonkun vuodenvaihdehauskan, niin täydellistä!

    • Kiitos itsellesi osallistumisesta!

      Jonkinlainen vuosikooste täytyy kyllä vääntää, on tänä vuonnakin koronasta huolimatta tapahtunut. 😊

Jätä kommentti