Arvonnan voittaja ja tiivistys palautekyselystä

*Blogiyhteistyö Docendo-kustantamon kanssa*

Blogiarvonta on päättynyt, ja meillä on voittaja! Jälleen kerran kiitos kaikille osallistumisesta sekä ihanista ja hyödyllisistä vastauksista palautekyselyyn! Erityiskiitos myös Docendo-kustantamolle palkinnosta.

Satu Jaatisen uutuuskirjan Paremmissakin piireissä – kuninkaallisia skandaaleja voitti tällä kertaa nimimerkki Neilikka. Paljon onnea Neilikalle, tarkistathan sähköpostisi!

En malta olla kommentoimatta muutamaa seikkaa palautekyselyn tuloksista nyt heti tuoreeltaan. Ensinnäkin, yleisesti ottaen palautevyöry on ollut todella ihanaa, positiivista ja kannustavaa, joten kiitos siitä! ❤️

*Kirja saatu näytekappaleena kustantamolta*

Pari sanaa blogista

Tänne on viime aikoina tullut jonkin verran uusia lukijoita, joten nopea kertaus perusasioista lienee paikallaan. Elikkä Timanttisalonki koostuu tästä blogista (joka on “päätuote”) sekä somekanavista, joissa jaan lyhyitä ja spontaaneja päivityksiä sekä tietysti aina linkit uusiin blogipostauksiin. Blogi löytyy Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. Facebook on suomeksi, Instagram pääosin englanniksi ja Twitter vähän sekä että. Fb- ja Ig-syötteet löytyvät isommalla ruudulla luettaessa sivupalkista, ja puhelimella sivun lopusta.

Instagramin erikoisuutena on tarinat-osion kuninkaalliset äänestykset ja tietokisat. Valitettavasti nämä ominaisuudet eivät toimi yhtä hyvin Facebookissa, joten tällä hetkellä ne ovat jatkossakin vain Instagramin erikoisuus. Twitteriä en päivitä kauhean ahkerasti.

Toinen mainitsemisen arvoinen asia on se, että Timanttisalonki pyörii täysin harrastuspohjalta. Käyn ihan tavallisesti töissä, ja kirjoitan blogia vapaa-ajalla. En tienaa blogilla mitään, ja olen tietoisesti käyttäjäystävällisyyden nimissä jättänyt esimerkiksi mainokset pois sivulta. Olen saanut muutaman kerran kustantamoilta pr-kappaleita kirjoista, kuten nyt arvontaa varten, mutta muuta taloudellista hyötyä tästä ei ole.

Nyt bloggaaminen on minusta hauskaa ja inspiroivaa puuhaa, ja sellaisena toivon sen pysyvänkin. Sen takia en ole halunnut tuoda tähän mukaan kaupallisuuden tuomia paineita. Kolikon kääntöpuolena on tosin se, että kaikki on täysin vapaa-aikani varassa. Moni nimittäin toivoi blogiin enemmän ja pidempiä postauksia, mutta koska minunkin kellossani on vain 24 tuntia, niin mitään dramaattista muutosta postaustahtiin en valitettavasti pysty luvata.

Blogi on tärkeysjärjestyksessäni todella korkealla, ja teen aina parhaani kyetäkseni raportoimaan tärkeimmät tapahtumat ja uutiset mahdollisimman nopeasti ja laadukkaasti. Mutta välillä tulee sellaisia jaksoja, kun ei vain kerkeä kirjoitella. Moni vastaaja oli maininnutkin ymmärtävänsä rajalliset resurssit.

Tällä hetkellä teen itse asiassa tilapäisesti kesäkuun loppuun asti kahta työtä, jotka molemmat sisältävät sosiaalista mediaa ja sisällöntuotantoa, joten vapaa-ajan somettaminen ja vapaa-aika ylipäänsä ovat jääneet viime viikkoina vähemmälle.

*Kirja saatu näytekappaleena kustantamolta*

Blogin sisältö

Palaute blogin sisällöstä oli pääosin erittäin positiivista, mikä on aina mukavaa kuulla! 🙂 Jälleen kerran tuli myös hyvin esiin, miten erilaisia lukijoita täällä käy. Yksi on kiinnostunut lähinnä tutuista Britannian ja Pohjoismaiden kuninkaallisista, toinen toivoo enemmän tyyliä ja tiaroja, kolmas historiaa ja neljäs vähemmän tunnettujen hovien kuulumisia.

Tasapainoilen parhaani mukaan erilaisten toiveiden kanssa, ja lisäksi aiheisiin vaikuttaa tietysti myös omat kiinnostukseni sekä se, mitä hoveissa tapahtuu. Tästä päästäänkin brittihoviin.

Brittihovi on kuningashuoneista ylivoimaisesti tunnetuin, ja siellä on viime vuosina riittänyt raportoitavaa häistä, vauvoista, merkkipäivistä ja skandaaleista. Palautekyselystä kävi ilmi selvä kahtiajako: osa toivoo vähemmän brittihovia tai erityisesti Harrya ja Meghania, osa taas kertoo brittikuninkaallisten olevan se kaikista kiinnostavin. Joten hiukan veitsenterällä taiteilen tämän asian kanssa.

Kävijätilastot nimittäin kertovat, että erityisesti Sussex-postaukset ovat lähes aina kaikista luetuimpia ja eniten kommentoituja, joten olen ottanut sen merkkinä jatkaa aiheesta raportoimista. Tabloideista poikkeavalle mielipiteelleni on selvästi kysyntää, mutta samaan aikaan tarkoituksena ei tietenkään ole karkottaa niitä lukijoita, jotka eivät Sussexeista välitä.

Lähiaikoina tulen raportoimaan ainakin Sussexien vauvauutisista (katsotaan nyt, paljonko niistä edes tulee raportoitavaa), mutta nyt vaikuttaa muuten olevan hyvä hetki yrittää keskittyä muihin kuningashuoneisiin.

Yleisesti voin vain sanoa, että teen luonnollisesti parhaani käsitelläkseni erilaisia aiheita ja eri kuninkaallisia. Mun mielestä on myös hienoa, että meitä on täällä monenlaisia. Erilaisista näkökulmista syntyy keskustelua, ja on aina mielenkiintoista huomata, miten me kaikki tulkitsemme aiheita omilla tavoillamme.

Lyhyitä mietintöjä palautteista

 • Pyrin kehittämään blogin mobiiliystävällisyyttä. Esimerkiksi moni vanha artikkeli on vaikeaa ja raskasta luettavaa puhelimella, kun olen kirjoittanut niin hirveän pitkiä kappaleita tietokonetta ajatellen. 😀 Päivittelen siksi säännöllisesti vanhoja postauksia.
 • Kategorioita toivottiin lisää, jotta vanhoja postauksia on helpompi löytää. Toive on kuultu, mutta parannuksen näkymiseen menee tovi, sillä se edellyttää kaikkien yli 350 postauksen läpikäymistä ja luokittelua.
 • Videoihin ei ollut kauheasti kiinnostusta, joten en tule laittamaan niihin hirveästi panoksia. Instan live-lähetyksiä voisin kokeilla joskus, esimerkiksi jos käyn täällä Ruotsissa jossain kiinnostavassa kohteessa.

Vielä kerran iso kiitos kaikille arvokkaasta palautteesta! Timanttisalongista on tullut mulle vuosien saatossa todella tärkeä, rakas ja antoisa harrastus, jota jatkan mielelläni uusin ideoin ja ajatuksin.

Hauskaa viikonloppua kaikille! Sunnuntai-illalla on muuten tulossa yksi pidempi toivepostaus.

8 kommenttia artikkeliin ”Arvonnan voittaja ja tiivistys palautekyselystä

 1. Älä ainakaan itseäsi uuvuta liikaa blogilla, muuten hommasta katoaa mielekkyys jos kaikki vapaa-aika menee tähän! Varmasti kaikki ymmärtää sen, että aika on rajallista itse kullakin 🙂 Nää kuninkaallisjututkin tuntuu menevän sykleissä, välillä on hiljaisempia kausia ja sit välillä taas tuntuu että kaikissa hoveissa on säpinää samaan aikaan. Nyt kuninkaallistenkin kesälomat lähestyy. Mitenköhän ne Ruotsin ristiäiset, kun ei ole mitään kuulunut, voisikohan olla kesällä Öölannissa?

  • Kyllä tässä on onneksi oppinut tuntemaan omat rajansa jaksamisen suhteen. Bloggaaminen on niin kivaa että kirjoittaminen vie usein mennessään, mutta kyllä sitä sitten huomaa, milloin kaipaa lepoa.

   Kesäristiäiset Öölannissa olisivat kyllä varmasti kivat. Vauvahan on pian jo 2kk vanha, että kyllä sitä jonkinlaista tiedotusta jo odotellaan!

 2. Mulle sopii kaupallisuus ohessa ja se, että kovasta työstäsi saisit joskus korvausta.

  • Kiitos Marjut! 🙂 En ole poissulkenut mitään täysin, joten en sano ettenkö koskaan tekisi mitään yhteistöitä tai esimerkiksi blogin ulkopuolista sisällöntuotantoa. Jos sopiva tilaisuus tulisi eteen, niin mikä ettei. Juuri nyt homma tuntuu sopivan rennolta näinkin, mutta kyllähän tähän kieltämättä saa uppoamaan aikaa ihan loputtomiin. 😀

 3. Olen edelleen häkeltynyt arvonnan voittamisesta, minä kun en koskaan voita mitään ja nyt tuli näin kiva palkinto! ❤ Minusta tämä blogi on tosi tasapainoinen kokonaisuus, tietysti välillä jostain kuningaskunnasta vaan tulee enemmän asiaa esim. häiden tai jonkin kriisin vuoksi. Jäljestä näkyy, että teet tätä suurella sydämellä. Muista myös arvostaa omaa vapaa-aikaasi!

  • Kiitos Neilikka, mukava kuulla! Kuninkaallinen kalenteri ja hovidraamat tosiaan vaikuttavat paljon siihen, mitä milloinkin kirjoitetaan.

   Mainitsinkin tuossa Roosalle, että osaan kyllä hyvin onneksi vetää rajat ja tunnistaa, milloin kaipaan lepoa somesta ja blogista. Halusin kuitenkin puhua aiheesta nyt, koska niin moni toivoi enemmän postauksia ja en tiedä, onko kaikille uudemmille lukijoille esimerkiksi ollut selvää, että blogi ei ole kaupallinen projekti.

 4. Joo, ei kannata tosiaankaan ressata blogin vuoksi. Kaikki postaukset luetaan kyllä tarkasti. Itseäni, historiafanina, kiinnostaa eniten kuninkaallissuvut.Serkkuja ja pikkuserkkuja löytyy lähes joka kuningashuoneesta. Sukupuut on mielenkiintoisia. Yhdesta asiasta olen vähän kateellinen sinulle. Ruotsinmaalla on monia, lehtiä, joissa on paljon juttuja kuninkaallisista. Mulle on sukulaiset niitä tuoneet tuliaisiksi. No, oppii siinä kieltäkin siinä sivussa.

  • Toi on kyllä totta, täällä on vaikka kuinka paljon kuninkaallislehtiä! Hyllystä löytyy niin ruotsalaisia, tanskalaisia, norjalaisia kuin brittiläisiä lehtiä. Sekä juoruja että vähän vakavampia ja kaikenlaisia erikoisnumeroita ja vuosikatsauksia. 😀

Jätä kommentti