Luxemburgin prinssi Charles täyttää tänään vuoden!

Luxemburgin prinssi Charles täyttää tänään vuoden, paljon onnea! Perintösuurherttua Guillaumen ja perintösuurherttuatar Stéphanien esikoinen Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume syntyi 10. toukokuuta 2020 Suurherttuatar Charlotten sairaalassa Luxemburgissa. Merkkipäivän kunniaksi hovi on julkaissut tukun uusia kuvia perheestä!

Prinssi Charles juhlii tänään 1-vuotispäiväänsä. Kuva: Sophie Margue/Luxemburgin hovi

Prinssi Charles on kruununperimysjärjestyksessä toisena isänsä jälkeen, ja näin ollen hänestä odotetaan jonain päivänä maansa hallitsijaa. Kruununperillisen syntymää juhlittiin vuosi sitten poikkeusoloissa, ja vauvan ensitapaaminen isovanhempiensa suurherttua Henrin ja suurherttuatar Maria Teresan kanssa tapahtui modernisti videopuhelun välityksellä. Sairaalasta kotiutuessa tuoreet vanhemmat poseerasivat kameroille ajan hengen (= koronarajoitusten mukaisesti) kasvomaskit päällä.

Prinssi kastettiin syyskuussa pienessä perhetilaisuudessa. Pojan kummit ovat Guillaumen keskimmäinen veli prinssi Louis sekä Stéphanien sisko kreivitär Gaëlle de Lannoy.

Nuoresta iästään ja edustustilaisuuksien nykyisestä vähäisyydestä huolimatta Charles on silti jo tuttu näky julkisuudessa. Hovi on julkaissut hänestä muutamaan otteeseen kuvia esimerkiksi jouluna. Viime viikolla perintösuurherttuaperhe vieraili Conternin kunnassa istuttamassa kirsikkapuun Charlesin yksivuotispäivän kunniaksi. Tänään hovi onkin tosiaan julkaissut runsaasti uusia kuvia ja alla olevan videopätkän perheestä!

Uudet kuvat on ottanut Sophie Margue. Kuvia julkaistiin yhteensä melkein 20 kappaletta, joten en ladannut tähän postaukseen kaikkia. Koko setin voi katsoa vaikka hovin sivuilta tai Facebook-päivityksestä. Olen vähän siinä rajalla, että onko nämä kuvat pupun kanssa jo liian imelän idyllisiä, mutta kuka voi oikeasti vastustaa pientä lasta ja pupua samassa kuvassa? ❤️

Nyt kun Luxemburgista puhutaan, niin pakko muuten kehua hovia kuninkaallisen postiprojektin tiimoilta! Juuri tänään tuli uusi vastaus. Lähetin suurherttua Henrille ja prinssi Sébastienille yhteisen kortin, kun isällä ja pojalla on sama syntymäpäivä. Sain pari viikkoa sitten vastauksena tavallisen tekstikortin Sébastienin nimissä, ja mukana tuli vieläpä erillinen valokuva prinssistä. Hauska ylläri, ajattelin. Tänään postiluukusta ilmestyi erillinen vastaus Henriltä – jälleen kerran kuvan kanssa! Toivottavasti myös Charlesin onnitteluihin vastattaisiin kuvan kanssa! 😃

En tiedä, olivatko kuvat nyt vain sattumaa vai ovatko he huomanneet, että olen kirjoittanut alkuvuoden aikana jo monta kertaa. Hovi ei toki tiedä tai välitä postiprojektistani, mutta kuvat olivat oikein hauska ylläri! Olin siinä käsityksessä, että yleensä sieltä tulee vain tekstikortti. Kaikkiin merkkipäiväonnitteluihin on joka tapauksessa tähän mennessä vastattu, eli kirjoitan varmasti jatkossakin Luxemburgiin syntymäpäivien yhteydessä.

Äiti ja poika. Kuva: Sophie Margue/Luxemburgin hovi

8 kommenttia artikkeliin ”Luxemburgin prinssi Charles täyttää tänään vuoden!

 1. Allu.exe has exploded from cuteness overload

  🥰❤🐇🥰❤🐇🥰❤🐇🥰❤🐇

 2. Onnea Charles! Niin ihana hurmuri poika ja söötit kuvat ❤ Luxemburgissa vaikuttaa olevan sama kivan avoin linja kuin esim. Ruotsissa, kun aika paljon ollaan kuvia nähty. Stephanie varsinkin vaikuttaa jotenkin puhjenneen kukkaan äitiyden myötä, selvästi nauttii perhe-elämästä!

  • En muista yhtään, että millainen linja Luxemburgissa oli vielä vaikka 10v sitten, mutta tämä nykyinen on kyllä kiva! Varmaan se työilmapiirikohu vaikuttaa siihen, että jatkossa ainakin yritetään näyttää avoimemmilta.

   Ja kun on tällainen nuori ihana perhe ja kruununperijöitä, niin miksipä sitä piilottelemaan. Ihanaa kun tuli niin paljon kuvia, onkohan tämä jo joku ennätysmäärä yhdellä kertaa julkaistuja! 😂

 3. Ihanaa olla yksivuotias. Otetaan kivoja kuvia, isä syöttää kakkua sormin, taputetaan ja saa näyttää kieltä kuvaajalle. Mikäs sen parempaa.

  Valitettavasti emme saaneet Archiesta kuin takaa otetun kuvan. Näin erilailla näitä prinssien vanhempia on kohdeltu.

  • Ja yksivuotiaana saa nukkua niin paljon kuin haluaa, se on kyllä lapsuuden suuria etuja! 😁

   Mä ajattelen nykyisin niin, että kaikki mitä Archiesta nähdään plussaa, mutta mitään suurta ei kannata odotella 😅 Charles on ei ole paras vertailukohta, kun on kuitenkin kruununperijä ja vanhemmat edustuskuninkaallisia. Mutta olet ihan oikeassa kyllä, että onhan se varmasti ihan eri asia jakaa lapsestaan kuvia, jos niskaan sataa someraivoa ja tappouhkauksia jatkuvalla syötöllä. Ei varmaan tunnu turvalliselta jakaa kasvokuvia ja tai jotain mistä näkyy selvästi tunnistettavia yksityiskohtia.

 4. Miten siitä voikin olla jo vuosi, kun Charles syntyi? Ja minkälainen vuosi tämä onkaan ollut… Ihana herttainen vauva-taapero, ja silmissä sen verran vekkulia, että varmasti elämään hovissa kuuluu pupujen silittelyn lisäksi runsaasti actionia!

Jätä kommentti