Blogiarvonta – palkintona kuninkaallinen uutuuskirja!

HUOM! Arvonta on päättynyt – kiitos kaikille osallistumisesta! Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

*Blogiyhteistyö Docendo-kustantamon kanssa*

Timanttisalonki täyttää kesäkuussa jo kokonaiset viisi vuotta, ja nyt on juhlavuoden toisen blogiarvonnan aika! Tällä kertaa palkintona on kevään kuninkaallinen uutuuskirja Paremmissakin piireissä – kuninkaallisia skandaaleja kautta aikojen (Docendo).

Satu Jaatisen uutuuskirja Paremmissakin piireissä (Docendo 2021)
*Kirja saatu näytekappaleena kustantamolta*

Paremmissakin piireissä vie kuninkaallisten skandaalien maailmaan

Muutama viikko sitten ilmestynyt kirja on suomalaisen toimittaja ja tietokirjailija Satu Jaatisen toinen kuninkaallisia käsittelevä teos. Kirjoitin viimekesäisen blogiarvonnan yhteydessä arvioni Jaatisen aiemmasta kirjasta Kuninkaallisessa seurassa – rojalistin käsikirja. Kuvailin tuolloin kirjan olleen tervetullut lisä kotimaisen kuninkaalliskirjallisuuden joukkoon, ja ilokseni voin sanoa, että tämä uusi teos jatkaa samalla onnistuneella linjalla.

Paremmissakin piireissä kokoaa yhteen kuninkaallisten skandaaleja tuhannen vuoden ajalta. Kuninkaalliset eivät ole koskaan välttyneet kohuilta, ja kirjan sivuilta löytyy tarinoita esimerkiksi salaliitoista, avioeroista, henkirikoksista ja rahaskandaaleista. Esimerkkejä on monipuolisesti keskiajalta nykypäivään, ja kirjassa on edeltäjänsä tapaan mukavan kepeä ja viihdyttävä ote.

*Kirja saatu näytekappaleena kustantamolta*

Kansien väliin on saatu paljon asiaa ja ajankuvausta entisaikojen meiningistä. Lukiessa tulee väistämättä pohdiskeltua, miten tavat, moraali ja tiedostusvälineet ovat muuttuneet aikojen saatossa. Mitkä keskiajan tapahtumat olisivat edelleen skandaaleja, ja mitä pidettäisiin nykyisin jo ihan normaalina? Miten skandaalien luonne ja vaikutukset ovat muuttuneet?

Paremmissakin piireissä on oikein mainio ja viihdyttävä tietopaketti, josta varmasti myös kokeneemmat kuninkaallisharrastajat saavat paljon irti. Kirjassa on 200 sivua. Suuret kiitokset Docendolle palkinnon lahjoittamisesta!

*Kirja saatu näytekappaleena kustantamolta*

Osallistumisohjeet

Tällä kertaa mulla on arvontakysymyksen sijaan pieni palautekysely. 😀 Viiteen vuoteen on mahtunut paljon sisältöä, ja nyt olisi tarkoitus kerätä lukijapalautetta tulevaisuuden kehitystyötä varten.

Alla oleva palautekysely sisältää kysymyksiä sekä blogin teknisestä puolesta että sisällöstä. Vastaamiseen menee muutama minuutti. Kysely on toteutettu Google Formsin kautta anonyymisti, eli minä en tule näkemään, kuka on vastannut mitäkin. Huom! Jos vastaat kyselyyn kännykällä, niin käännä näyttö vaaka-asentoon, jotta kaikki vastausvaihtoehdot näkyvät selvästi.

 1. Vastaa alla olevaan palautekyselyyn. Jos upotus ei jostain syystä toimi, pääset kyselyyn myös tämän linkin kautta.
 2. Vastattuasi kyselyyn kommentoi tähän postaukseen olevasi mukana arvonnassa. Muista täyttää sähköpostiosoitteesi WordPressin kommenttikenttään, jotta saan otettua yhteyttä voittajaan. Sähköpostiosoite ei näy julkisesti eikä yhdisty mitenkään palautekyselyyn annettuihin vastauksiin.
 3. Viimeinen osallistumispäivä on keskiviikko 12.5. Arvonta suoritetaan torstaina 13.5. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 4. Palkintona on 1 kpl Satu Jaatisen uutuuskirjaa Paremmissakin piireissä – kuninkaallisia skandaaleja kautta aikojen. Palkinto postitetaan Suomen rajojen sisällä.
 5. WordPress, Facebook, Instagram tai Twitter eivät ole mukana arvonnassa eivätkä vastaa siitä millään tavalla.

Iso kiitos kaikille seuraajille, kun luette ja kommentoitte! Keskusteluseura on yksi blogin parhaita puolia. <3 Onnea arvontaan!

51 kommenttia artikkeliin ”Blogiarvonta – palkintona kuninkaallinen uutuuskirja!

 1. Vastattu palautekyselyyn.

  Uskomatonta, että blogin alusta on jo viisi vuotta. Piti ihan pakittaa ensimmäisiin postauksiin ja katsoa mitä silloin on kirjoiteltu. Kiva kun olet jaksanut kaikki nämä vuodet jatkaa blogin parissa!

  • Mä oon nyt viime aikoina korjannut useita vanhempia postauksia, jotka on edelleen ihan ajankohtaisia mutta kaipaavat vähän päivitystä, uusia kuvia jne. Mutta ihan niitä ensimmäisiä en oo uskaltanut käydä oikeen lukemassa. 🙊 Pitää käydä kurkkaamassa millaisia mielipiteitä ja tekstejä silloin on syntynyt!

   Alussa blogia luki mun mummo ja muutama muu sukulainen. 😅 Niistä ajoista on kyllä tultu pitkälle, selvästi jotain on tehty oikein! 😊

 2. Vastattu, niin ikään kiitos laadukkaasta lukemistosta ja onnea kesäkuun merkkipäivälle! Onko silloin luvassa kohokohtien kelaus näiltä vuosilta/blogin historiasta? Vähän statistiikkaa milloin kiinnostaa ja mikä herättää eniten keskustelua? Ja kuinka kuninkaallisten asema ja tiedotus on muuttunut, vai onko?

  • Kiitos! Jaa, täytyypä miettiä jospa tekisin jonkun listan teemalla “Timanttisalongin parhaat”! Mulla on postauksia, joista olen itse erityisen ylpeä syystä tai toisesta. 😀 Sitten voisi joo vetää yhteen vähän mitkä on herättäneet eniten keskustelua. Ja vähän mitä kaikkea kuninkaallisten parissa on kerennyt tapahtua viimeisen viiden vuoden aikana. Hyvä idea!

 3. Vastasin kyselyyn. Kiitos blogista! Pidän siitä ja tavastasi kertoa ja kirjoittaa ja myös siitä, että kerrot oman mielipiteesi.
  Kunpa jaksaisit ja ehtisit jatkaa, on niin kiva löytää taas uusi postaus!

  • Kiitos itsellesi, kun luet ja kommentoit! Tällä hetkellä ainakin blogille on aikaa ja homma on mielekästä edelleen! Eli ei ole akuuttia huolta lopettamisesta 😀

 4. Mukana arvonnassa ja kyselyyn vastattu! Oli muuten hyvä ja nopea kysely 🙂

 5. Vastattu. Mä olen mielestäni seurannut tätä blogia todella pitkään, joten mietin että olenko löytänyt tämän jo hyvin alussa. Perustan tämän mietteeni siihen, että tämä kyseinen tabletti on ollut mulla nyt viitisen vuotta ja tämä blogi on ihan ensimmäisiä kirjanmerkkejä (en ole järjestänyt niitä, vaan uusin tulee aina jonon jatkoksi).

  • Nyt kun kävin vilkaisemassa vanhoja postauksia niin varmaan syksystä 2016 olen säännöllisesti lukenut. Muistan ehdottomasti tuon The Crown postauksen, jonka perusteella meille tuli (ja jäi) Netflix.

   • Ihana kuulla, että joku on lukenut jo noin pitkään! <3 Kommentoin tuossa ylempänä Millalle, että alussa täällä kävi lähinnä mun mummo ja muutama muu sukulainen. Meni aika kauan, ennen kuin projekti alkoi saada tuulta siipien alle (ja onhan tämä edelleen suhteellisen pienen piirin juttu). Mutta jokainen lukija ja kommentti on arvostettu, eipä sitä kukaan varmaan jaksaisi vain itsellensä kirjoitella vuosikaupalla. :)

 6. Vastattu =). Kiitos tästä blogista. Olen seurannut kuninkaallisia jo 1980-luvulta lähtien. Kokosin itse suuren leikekirjan silloin lapsena leikellen kaikki aikakauslehden, mitä käsiini sain. Rojalisti siis jo pienestä pitäen =).
  Blogi on mukava ja selkeä lukea. Säännöllisesti tulee käytyä lukemassa päivitykset. Tulee myös palattua vanhempiin päivityksiin tarkistamaan asioita.

  • Tää on hauskaa, kun meitä on täällä niin eri-ikäisiä ja eri tavoin harrastuksen pariin päätyneitä!

   Kiitos palautteesta! Mulla on tarkoituksena juurikin hyödyntää vanhoja postauksia jatkossa paremmin. Oon viimeisen puolen vuoden aikana korjannutkin jo useita postauksia. Huomaan kirjoittaneeni alkuaikoina hirveän pitkiä kappaleita, jotka ehkä koneella luettaessa toimii, mutta puhelimella tuntuu turhan raskaalta. 😀

 7. Kyselyyn vastattu; peukut pystyssä, että onni suosisi 👍. Kiitos mielenkiintoisesta ja kiinnostavasta blogista 👸🤴!

 8. Hyvä ja selkeä kysely! Vastasin, siis. Kiitoksia blogista ja paljon onnea! 🙂

 9. Vastattu. Kiitos ihanasta blogista ja myös oheishärpäkkeistä Instassa 😊

 10. Vastattu! Kiitos monipuolisesta blogista, jota olen tainnut lueskella aika lailla alusta lähtien. Sisältö on monipuolista, ja insta on kiva täydennys.

Jätä kommentti