Prinsessa Beatrice on saanut tyttären

Prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi ovat saaneet tyttären! ♥ Parin ensimmäinen yhteinen lapsi syntyi Chelsean ja Westminsterin sairaalassa Lontoossa lauantaina 18. syyskuuta klo 23:42 paikallista aikaa. Vauva painoi 6 lbs 2 oz eli 2778 grammaa. Hovin kertoo äidin ja vauvan voivan hyvin. Paljon onnea koko perheelle!

Prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi. Kuva: Luc Castel/Getty Images

Hovin mukaan vauvan isovanhemmat ja isoisovanhemmat ovat ilahtuneita uutisesta. Tyttö on Yorkin herttua prinssi Andrew’n ja herttuatar Sarahin toinen lapsenlapsi. Kuningatar Elisabetille pienokainen on jo peräti 12. lapsenlapsenlapsi. Beatricen ja Edoardon perheeseen kuuluu entuudestaan myös Edoardon vuonna 2016 syntynyt poika Christopher Woolf. Jälleen siis yksi kuninkaallinen uusperhe!

Vauva on kruununperimyksessä 11. sijalla, ja hänen syntymänsä tiputtaa prinsessa Eugeniesta lähtien kaikkien sijoitusta yhden sijan alemmas. Kruununperimysjärjestys on muuttunut tänä vuonna moneen kertaan, sillä Beatricen ja Edoardon vauva on suvun neljäs tänä vuonna syntynyt vauva. Perheenlisäystä ovat saaneet tänä vuonna jo prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank, Zara ja Mike Tindall sekä Sussexin herttuapari.

Erityisen hauskaa varmasti Yorkin perheelle, että Eugenie ja Beatrice saivat esikoisensa samana vuonna! Yorkin siskokset tiedetään hyvin läheisiksi, ja nyt he pääsevät jakamaan myös äitiyden yhdessä. Eugenie onnitteli jo sisartaan julkisesti Instagramissa ja kirjoitti odottavansa sisarentyttärensä tapaamista.

Beatrice ja Eugenie eivät ole edustuskuninkaallisia, eikä heidän lapsillaan ole kuninkaallisia titteleitä, joten mitään virallisia juhlallisuuksia ei tulla järjestämään. Eugenien ja Jackin pojan Augustin kastejuhlasta ei tietääkseni ole ollut mitään vahvistettua tietoa julkisuudessa (ainakaan en löytänyt googlaamalla muuta kuin kesältä). Beatrice ei ole edes aktiivinen somessa, joten voi hyvin olla, että perhekuvia nähdään harvoin.

Eugenie ja Jack eivät pitäneet kiirettä esikoisensa nimen julkistamisen kanssa, mutta katsotaan, ovatko Bea ja Edo nopeampia. 😀 Nimiarvailupostaus jäi tällä kertaa valitettavasti väliin, kun töissä on ollut viime aikoina ihan jäätävä kiire. Kokosin tähän nyt kuitenkin pikaisesti muutamia ehdotuksia.

Prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi
Prinsessapari hääpäivänään heinäkuussa 2020. Kuva: Benjamin Wheerel/The Royal Family

Nimiperusteet ovat Beatricen puolelta aika samanlaiset kuin Eugenien kohdalla, mutta Edoardo ja tämän italialaiset juuret ovat mahdollinen villi kortti. Tuoreiden vanhempien nimethän ovat kokonaisuudessaan Beatrice Elizabeth Mary ja Edoardo Alessandro.

Olen kyllä valmis laittamaan rahaa likoon Elizabethin ja Sarahin puolesta vauvan isoisoäidin ja isoäidin mukaan. Edoardon äidin nimihän on Nicola. Brittilehdissä on myös kerrottu, että Yorkin herttuapari halusi alun perin nimetä Beatricen Annabeliksi, mutta kuningatar Elisabet kuulemma torppasi nimen. Olisiko Annabel jälleen esillä?

Entäs Victoria? Nimi on aika kuninkaallisen tuntuinen tälle vauvalle, mutta Beatricen tiedetään olevan kiinnostunut kuuluisasta esiäidistään. Ja Britanniassa Victoria on muutenkin yleinen nimi.

Jos Edoardon puolelta haetaan italialaisia vaikutteita, jotka sopivat myös vauvan italialaiseen sukunimeen, niin Maria on aika vahva ehdokas. Keski- ja Etelä-Euroopan kuninkaallisissa piireissä käytetään paljon yhdistelmänimiä Marian tai Annan kanssa. Alessandra viittaisi vauvan isänisään, ja toisaalta sen brittiversio Alexandra sopisi myös prinsessan tyttärelle. Annabelista tuli mieleen myös Isabella, joka on kaunis klassinen vaihtoehto, jota ei lähisuvusta löydy.

Timanttisalongin viralliset veikkaukset ovat nyt ihan hatusta heitettyjä. Joko brittiläisempi Annabel Elizabeth Sarah tai italialaisempi Maria Gabriella. Mitäs te veikkaatte? 😀

16 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Beatrice on saanut tyttären

 1. Onnea paljon perheelle! Mitä nimeen tulee, niin olisiko nyt se Margaret jota silloin joukolla ehdoteltiin Eugenien vauvalle? 😀 Toivottavasti ei ainakaan Elisabetia tule, koska se nimi on jo niin paljon käytetty, mielummin Alexandra tai Mary jos haluaa isomummia muistaa. Voisiko olla vaikka Alexandra Margaret Nicola. Toisaalta mistäs sitä tietää jos tuleekin jotain tosi yllättävää, kun Edon esikoinenkin on Wolfie 😀

  • Mary olisi kyllä kiva jatkumo kuningatar Elisabetin ja Beatricen välillä! Toki se Elizabeth nimi varmasti tuntuu erityisen spesiaalilta, mutta se on tosiaan nyt aika monella jo käytössä.

 2. Mä veikkaan vähän molemmat sukua näkyy nimessä jotekin. Koska on puoli italainen ja puoliksi britti. Ja syntyi Lontoossa

  • Mä vähän pohdin, että mitenköhän italialaiseksi Edo itsensä tuntee. Hän on syntynyt ja käsittääkseni kasvanut Britanniassa. Vaikea sanoa millainen painotus Italialla on heille nimivalintaa tehdessä, mutta tuohon sukunimeen sopisi niin hyvin joku samantyylinen etunimi! 😀

 3. 💗 Ihanaa.
  Paljon onnea heille ja ehkä se
  sopiva nimikin löytyy.
  Semmoinen mikä sopii läpi elämän.

 4. Mä en jotenkin usko Margaretiin tämän parin kohdalla. Victoria on vahva ehdokas toiseksi tai kolmanneksi nimeksi. Etunimeksi jotain ei-kuninkaallista mutta trendikästä. Jotain tyyliin Olivia (onko jollain serkusparven lapsella nimenä jo?), Ella, Luna, Penelope…

  • Ja siis ihana uutinen, onpa kiva saada lisää tyttöjä tähän sukuun, vaikka tuskin tämä pienokainen ihan hirveästi tulee julkisuudessa näkymään.

   • Beatrice saisi aktivoitua Instagramissa Eugenien tavoin! Kiva seurailla heidän elämäänsä, mutta niin kuin sanoit, aika rajoitetusti lapsia tullaan varmaan näkemään.

 5. Mä veikkaan kylläkin että se Margaret löytyy nimirimpsusta. Lisäksi tosiaan joku italialainen ja vähän uudempi,erikoisempi nimi 😀 näin nyt ajattelin että ainakin 3 nimeä tulee.

  • Mäkin jotenkin ajattelin heti kolmeä nimeä, mutta toisaalta Edon pojalla on vain kaksi nimeä. Tosin kuninkaallisilla on aina niin monta läheistä, joita etunimissä muistetaan, että kolme tai neljä nimeä antaa vähän pelivaraa. Saa ne sukulaiset mukaan ja sitten vielä sen varsinaisen kutsumanimen.

 6. Mun veikkaus nimeksi on Victoria Elizabeth. Kun näin uutisen, että tyttö tuli niin aattelin kyllä heti, että etunimi tulee varmasti olemaan Victoria juurikin Bean kiinnostuksen takia. Ja Victoriaa ei ole ollut aikoihin etunimenä eikä kyllä muinakaan niminä (paitsi Eugenien).

 7. Veikkaukseni on Alexandre Victoria Margaret. Mutta nimeä tärkeämpi on toivotukseni että pikku kreivittärelle tulisi Sarah-mummin leiskuvat punaiset hiukset.

Jätä kommentti