Prinsessa Madeleinen ristiäisasut

Postaussarja Ruotsin kuningasperheen naisten ristiäisasuista päättyy prinsessa Madeleineen! Aiemmissa osissa olemme käsitelleet jo kuningatar Silvian, kruununprinsessa Victorian sekä prinsessa Sofian.

Prinsessa Madeleine on perheensä tyyliniekka. Kuvailisin Madeleinea trenditietoisemmaksi kuin äitinsä, ja jonkin verran siskoaan ja kälyään tyylivarmemmaksi pukeutujaksi. Prinsessan päällä nähdään usein kansainvälisten huippumerkkien luomuksia, ja hänen asunsa epäonnistuvat harvoin. Tässä päätösosassa muistelemme, millaisia tyylinäytteitä Madeleine on meille tarjoillut viimeisen noin 10 vuoden aikana kuningasperheen lukuisissa kastejuhlissa.

Prinsessa Madeleine kuopuksensa kastejuhlassa vuonna 2018. Kuva: Michael Campanella/Getty Images

1. Prinsessa Estellen kastejuhlaan tuore täti valitsi Alberta Ferretin vaalean takin, jonka alla oli liilaan taittava mekko. Tyylin täydensi Diane Von Furstenbergin laukku, Jimmy Choon kengät sekä Malinda Damgaardin hatuke, jonka liila tylli tuo kokonaisuuteen hiukan väriä. Korvakorut näyttävät Connaught-tiaran riipuksilta, rintapielessä komeili perhekunniamerkki ja ranteessa näkyi ohut rannekoru. Kokonaisuus oli hyvin klassinen.

Embed from Getty Images

2. Esikoisensa prinsessa Leonoren kastejuhlaan ylpeä äiti pukeutui Valentinoon, yhteen lempisuunnittelijoistaan. Vaaleanpunainen pitsimekko, kengät ja laukku tulivat kaikki kyseiseltä merkiltä. Madeleine valitsi päähineeksi keveän kukkakoristeen, jossa oli jälleen birdcage-tyyliin kasvoille tulevaa tylliä.

Embed from Getty Images

3. Reilu vuosi myöhemmin oli prinsessaparin toisen lapsen prinssi Nicolaksen ristiäisten vuoro. Madeleine luotti jälleen Valentinoon, ja tämä look on yksi ehdottomia Madeleine-suosikkejani vuosien varrelta! Mekon sävyt sopivat hienosti lokakuiseen ajankohtaan, ja Philip Treacyn kaunis kukkahatuke, tummat korkokengät ja helmikorvakorut täydensivät mekkoa erinomaisesti.

Tässä asussa toimii mun mielestä kaikki meikkiä ja kampausta myöten. Olen itse yleensä aika varovainen kuosien kanssa, mutta tässä näkee hyvin, että oikeanlaisella stailauksella tällainen näyttävämpikin kuosi toimii ongelmitta! Tämä oli myös juuri sellainen kaipaamani ryhdikäs valinta kaikkien kastejuhlissa nähtävien pitsien ja pastellien joukkoon.

Embed from Getty Images

4. Toukokuussa 2016 oli prinsessa Madeleinen vuoro päästä kummitädin rooliin, kun siskonpoika prinssi Oscar kastettiin. Roksandan vaaleanpunaisen mekon jujuna oli valtavat trumpettihihat. Tälläkin kertaa Madeleine valitsi upean hiuskukan hatun sijaan. Asun täydensivät Jimmy Choon kengät, timanttikorvakorut sekä kello ja rannekoru.

Embed from Getty Images

5. Veljenpoikansa prinssi Alexanderin kastejuhlaan syyskuiseen kastejuhlaan Madeleine valitsi jotain ihan erilaista. Erdemin kukkakuvioitu tumma mekko sai kivasti kontrastia valkoisesta kauluksesta. Nutturakampaus oli viimeistelty tummalla rusetilla (Malinda Damgaard), josta en valitettavasti löytänyt hyvää kuvaa takaapäin.

Kengät olivat rusetin tapaan tummat. Siniset korvakorut korostivat kauniisti prinsessan silmiä. Ranteissa näkyi jälleen kello ja ohuita rannekoruja.

Embed from Getty Images

6. Joulukuussa 2017 prinsessa Madeleine pääsi taas kummin tehtäviin, kun prinssi Gabriel kastettiin. Prinsessa palasi luottomerkkiinsä Valentinoon, mutta tällä kertaa lopputulos ei ollut kaikista paras. Vaaleanpunainen karitsannahkatakki sekä sen alla ollut kuvioitu mekko maksoivat julkisuudessa esitettyjen arvioiden mukaan jopa 20 000 euroa, minkä lisäksi takin materiaalivalinta sai Ruotsin eläinoikeusjärjestön huomiota.

Madeleine ja Chris maksavat itse vaatteensa, joten sinänsä hintalappu on heidän asiansa, mutta ei ehkä ollut erityisen järkevää saapua lyhyelle kotikäynnille maailmalta ja astella katsojien eteen 20 000 euron asukokonaisuudessa. 😀 Hinta ei ehkä kirpaisisi niin pahasti, jos asu olisi todella ollut tyrmäävän upea, mutta kun sekin puoli jätti toivomisen varaa.

Kampaus, meikki ja päähine onnistuivat, mutta alla oleva mekko punaisine kauluksineen (parempi kuva edestä päin täällä) tuntui aika levottomalta yhdistelmältä karitsatakin kanssa.

Embed from Getty Images

7. Kolmannen lapsensa prinsessa Adriennen ristiäisiin Madeleine oli jo “toipunut” edellisen asun hudista. Kesäkuisessa kastejuhlassa nähtiin hehkuva kolmen lapsen äiti. Giambattista Vallin kaunis kukkamekko sai seurakseen tällä kertaa Ruotsin kameekorusettiin kuuluvat ranne- ja korvakorut sekä kauniin kesäisen kukkapannan. Hattujahan ei tässä perheessä suosita.

Embed from Getty Images

8. Elokuussa 2021 prinssi Julianin kastejuhlassa Madeleine jatkoi sifonkimenoa. Zimmermanin kukikas sinivalkoinen mekko oli helmasta kerrostettu. Kauniisti kiharretut hiukset olivat toispuoleisesti kiinni valkoisista silkkikukista koostuvalla rönsyilevällä koristeella. Mielestäni hiuskoriste, kampaus ja mekko sopivat tässä lookissa hyvin yhteen. Tyylikäs kokonaisuus, ja tällaiset “sifonkihörhelöt” sopivat hyvin Madeleinelle. Korvissa näytti olevan mahdollisesti akvamariinikorvakorut. Ranteissa näkyi jälleen kello ja pieniä rannekoruja.

Embed from Getty Images

Henkilökohtaisesti ainoa ehdoton ei on minusta se Gabrielin kastejuhlan karitsatakki. Muuten asut ovat olleet tyylikkäitä ja viimeisteltyjä kokonaisuuksia, mikä on ehdottomasti prinsessa Madeleinen valtteja. Prinsessalla on upeat hiukset, jotka kestävät edustustilaisuudet hyvin myös auki. Omia suosikkejani ovat ehdottomasti Nicolaksen, Oscarin ja Adriennen ristiäisten asut!

No mutta, nyt on nähty kymmeniä erilaisia asuja neljältä eri naiselta. Kuka on perheen paras pukeutuja? Onko joku look jäänyt erityisesti mieleen? Kenen kastejuhlassa oli mielestäsi kokonaisuudessaan parhaat asut?

Asutietoja haettu Order of Splendor-, Royal Hats- sekä UFO No More -blogeista.

12 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Madeleinen ristiäisasut

 1. Ehdottomasti paras on Nicolaksen ristiäisten asu, erottuu joukosta! Ristiäisasut on yleensä niin hempeitä, niin tuo oli kivan erilainen valinta ja sopi hyvin ajankohtaan. Kampaus ja meikit Madeleinella on yleensä aina hyvät. Gabrielin ristiäisten tyyli oli kyllä floppi, juurikin tuon karitsatakin vuoksi…

  Vaikea valita kuka olisi paras pukeutuja, minusta kaikilla kuningasperheen naisilla on ollut pääosin onnistuneita tyylejä. Ehkä parhaat asut on ollut Nicolaksen ristiäisissä, syksy ajankohtana teki sen että asut poikkesi kivasti muiden juhlien melko hempeistä ja pastellisista mekoista.

 2. Noh, minun mielestä tämä ko. nahka/turkistakki on kivan näköinen. Tietysti jos se olisi tehty ihan lampaasta niin olisi vielä parempi. Olen samaa mieltä muiden kanssa että värikkäin asu on paras ja viimeisin myös, runsas kokonaisuus mutta sopii justiinsa kauniille Madeleinelle.

  • Takki olisi toiminut mun mielestä toisenlaisen mekon kanssa paremmin. Ehkä myös toisenlaisessa tilaisuudessa. Tollanen “karvatakki” erottui myös joukosta jotenkin hassusti muiden asuihin samassa tilaisuudessa. Mutta makuasioitahan nämä ovat. 😄

  • Minusta Madeleine on onnistunut upeasti lastensa ristiäisissä. Ehdoton suosikkini on Nicolasin juhlien asu, jossa kaikki toimii yhteen täydellisesti ja joka on sopivan dramaattinen mutta ei överi, mutta Leonoren ristiäisten ihana vaaleanpunainen pitsi ja Adriennen ristiäisten kukkapaljous ovat myös todella onnistuneita.

   Tuota Alexanderin ristiäisten kotiopettajatar-asua en ymmärrä, karitsatakki ei näytä kuuluvan ristiäisiin ja Estellen ristiäisten asu on tylsä, ja tylsyyttä en yleensä yhdistä Madeleineen!

   Kiitos postaussarjasta! Ihan kaikki esitellyt asut eivät miellyttäneet, mutta suurin osa kyllä. Nämä naiset osaavat pukeutua!

   Täytyy muuten tähän väliin suositella S.J. Bennettin Windsorin solmu-kirjaa, jossa kuningatar Elisabet II ratkoo rikoksia kuin neiti Marple konsanaan. Hauska kirja, vaikka kieli(/suomennos) oli ajoittain vähän kömpelöä.

   • Mun mielestä myös Estelle ristiäisten asu on sinänsä kaunis ja klassinen mutta samalla joo vähän tylsä. Olisko ollut ehkä hiukan liian aikuinen look alle 29-vuotiaalle prinsessalle?

    Oho, täytyy vilkaista tuota Solmu-kirjaa, kiitos vinkistä! 😄 Kaikkea sitä keksitään!

 3. Ääneni annan minäkin Nicolaksen ristiäisasulle. Toisena Oscarin ristiäisten puuterinen asu.
  Madeleinen pukeutumisessa näkyy usein tulevat trendit. Mieleeni tulee se sininen Monclerin untuvatakki ja tyllihame, jossa hän esiintyi vuosia sitten Victorian syntymäpäivänä. Suosioon noussut kevytuntsikkamuoti alkoi siitä.
  Silviahan käytti upeita hattuja ensimmäisinä kuningatarvuosinaan. Kaihoten kaipaisin vastaavia nykypäiväänkin. Joskus 70- luvun lopulla teini-iässä Tukholmassa käydessäni ostin Svensk Damtidning- lehden, jossa oli siihen asti kaikki Silvian asut hattuineen kuvattuna. Kuvien katselu tuotti minulle suurta nautintoa.

  • Vaikea sanoa, kuinka paljon Madeleine varsinaisesti seuraa muotia tai onko hän edes niin muotihullu kuin usein annetaan ymmärtää, mutta hänellä on kyllä loistava vaisto ja tyylitaju pukeutumisessa.

 4. Kaikki Ruotsin prinsessat ja kuningatar osaavat olla tyrmääviä, mutta mun mielestä juuri Madeleine on se tyyliniekka, jonka asuja itse odotan eniten näkeväni. Hän on varsinkin viime vuosina tuntunut löytäneen tyylinsä, ja vaikka mulle henkilökohtaisesti romanttiset röyhelöt ovat välillä vähän liikaa, Madeleinella ne yleensä toimivat. Lisäksi meikki, kampaus ja korut ovat lähes poikkeuksetta upeat! Näistä tyyleistä suosikkini ovat Nicolaksen ja Adriennen ristiäisten asut, näissä kuvissa Madeleine oikein hehkuu.

  Kaiken kaikkiaan Nicolaksen ristiäiset taitavat viedä voiton siinä, missä tilaisuudessa nähtiin tyylikkäimmät asut. Gabrielin ristiäisissä oli myös hyvä kattaus, mutta sillä kertaa Madeleinen asu veti tilastoa valitettavasti alaspäin… 😀 Yksittäisistä lookeista minulle on jäänyt mieleen erityisesti Victorian joulunpunainen asu ja Sofian kansallispuku Gabrielin ristiäisissä sekä Madeleinen ihanan kesäinen asu ja kaunis kukkapanta Adriennen ristiäisissä!

  • Madeleinen asuja kyllä odottaa aina mielenkiinnolla, ihan totta! Yleensä aina onnistuneita valintoja, juurikin kaunis meikki ja kampaus, ja kuitenkin asut ovat aika vaihtelevia. Eli kaikenlaista peruspitsistä tuohon Nicolaksen ristiäisten sähäkkään kuosiin ja Adriennen ristiäisten kukkalookiin.

 5. Madeleinen asuista on helpoin valita top 3;
  Oscarin juhlien asu, koska hihat, ihan superihanat!

  Adriennen juhlien kesäinen kukkalook.

  Ja kolmosena Nicolaksen juhlien asu. En aiemmin niin ole tälle lämmenny, mutta nyt kun katsoo ja lukee toisten huomioita niin asu on kyllä kaikin puolin onnistunut kokonaisuus.

  Gabrielin juhlien takki oli aivan käsittämätön, mekko olisi voinut itekseen toimia. Ehkä kuosi kuitenkin hiukan levoton.

  Vähiten onnistunut oli Alexanderin juhlissa nähty tumma kukkamekko. Sinällään ihan tyylikäs kokonaisuus mutta ei kuitenkaan omaan makuun istu.

  Loput Estellen, Leonoren ja Julianin juhlien asut oli myös onnistuneita, tyylikkäitä ja klassisia mutta jos nyt top 3 haettiin nii nämä jäi sit jaetulle nelossijalle 😄

  • Meillä on sitten sama top 3! 😀 Oscarin juhlien asu on mustakin ihana, siis ne hihat on upeat! Ei kauhean käytännölliset ehkä, mutta ihanat silti.

   Alexanderin juhlien kukkamekon kuosi on mun mielestä kaunis, ja tavallaan kaulus sopii hempeän kukkakuosin vastapariksi. Mutta nyt kun olen katsellut kuvia enemmän, niin toivoisin kauluksen olevan joko tumma tai sitten kuosin vaaleansininen esimerkiksi. Nyt tuo valkoinen on alkanut pistää silmään vähän.

Jätä kommentti