Kruununprinsessa Victorian ristiäisasut

Tyylikatsaus Ruotsin kuningasperheen naisten ristiäisasuihin jatkuu kruununprinsessa Victorialla! Pahoittelut nyt niille, jotka eivät välitä asupostauksista, sillä näitä on tämän jälkeen vielä kaksi tulossa. 😀

Kuningatar Silvian kohdalla tuli esille, miten kuningattaren perusvarma tyyli on kaunista katsottavaa, mutta myös jokseenkin yllätyksetöntä. Kruununprinsessa Victoria sen sijaan on äitiään rohkeampi ja kokeilevampi pukeutuja, joten tällä kertaa vaihtelua on enemmän, vaikka näistäkin asuista löytyi muutama toistuva elementti.

Kruununprinsessa Victoria prinssi Oscarin ja kuningas Kaarle Kustaan kanssa. Kuva: Luca Teuchmann/Getty Images

1. Kruununprinsessa Victoria tuli äidiksi ensimmäistä kertaa vuonna 2012 prinsessa Estellen synnyttyä. Tuore äiti valitsi keväisiin ristiäisiin kauniin vaaleanpunaisen Elie Saabin mekon ja samanvärisen hatun Malin Damgaardilta. Kokonaisuuden täydensivät Roger Vivierin kauniit soljelliset korkokengät sekä timanttikorut ja perhekunniamerkki.

Embed from Getty Images

2. Kaksi vuotta myöhemmin oli prinsessa Leonoren kastejuhlan vuoro. Ensimmäisen kerran tädiksi tullut kruununprinsessa toimi myös sisarentyttärensä kummitätinä. Kunniatehtävä vaatii tietysti erityistä panostusta asuun.

Vaaleanpunainen Dolce & Gabbanan mekko on tehty jakardikankaasta, mikä antaa sille kivan eloisan pinnan. Päähine on Philip Treacyn käsialaa. En aina pidä näistä nauhamaisista päähineistä, mutta tämä kyseinen toimii mun mielestä tässä asussa. Pään sivulla oleva silkkikukka on upea! Victorian arvelleen hakeneen inspiraatiota kuningatar Silvian asusta prinssi Carl Philipin ristiäisissä.

Asun täydensivät Diorin kengät, Abron kirjekuorilaukku sekä Kreuger Jewelleryn valkokultaiset kukkakorvakorut. Ranteessa näyttäisi olevan kello ja rannekoru.

Embed from Getty Images

Parempi kuva päähineen silkkikukasta ja korvakoruista. Huomatkaa myös kaunis meikki! Kuva: SVT:n tv-lähetys.

3. Lokakuussa 2015 kastettiin prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin toinen lapsi prinssi Nicolas. Kruununprinsessa Victoria odotti silloin itse prinssi Oscaria. Tummanvioletti 60-lukua henkinyt asu oli klassisen simppeli. Kaunis väri sopi täydellisesti syksyyn, ja Philip Treacyn pillerihattu toimi hyvin Seraphinen mekon kanssa. Asun täydensivät mekkoon sointuvat kengät, hanskat ja laukku sekä timanttikorvakorut ja mahdollisesti valkokultaiset tai hopeiset rannekorut.

Embed from Getty Images

4. Seuraavaksi olikin jälleen kruununprinsessaparin oman pienokaisen vuoro. Prinssi Oscarin ristiäisiin toukokuussa 2016 Victoria pukeutui valkoiseen, mikä tuntuu aloittaneen oikean trendin perheen seuraavien ristiäisten osalta. By Malinan valkoinen “reikämekko” oli moderni ja raikas valinta. Philip Treacyn kaunis hattu oli kuorrutettu valkoisilla silkkikukilla sekä isoreikäisellä tyllillä, joka sitoi hatun ja mekon yhteen.

Korvissa kruununprinsessalla oli helmikorut, ja toisessa ranteessa näkyi jälleen ohuenohut rannekoru. Kengät olivat valkoiset.

Embed from Getty Images

5. Saman vuoden syyskuussa kastettiin prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian esikoinen prinssi Alexander. Victoria toimi jälleen kummitätinä. Elie Saabin korallinvärinen pitsimekko oli pirtsakka veto alkusyksyiseen ajankohtaan. Mekon parina oli samasta kankaasta tehty pienellä rusetilla koristeltu hiuspanta Malinda Damgaardilta. Nudet kengät täydensivät asun.

Korvakorut näyttävät Leonoren ristiäisissä nähdyilta Kreuger Jewelleryn kukkakoruilta, ja kaulassa oli kultainen ohut ketju. Ranteissa näkyi kello sekä ohuita rannekoruja, joissa oli ainakin sydämenmallinen riipus. Kokonaisuudessaan pidän tässä lookissa erityisesti kampauksesta – tutun nutturan sijaan hiukset olivat matalalla poninhännällä.

Embed from Getty Images

6. Prinssi Gabrielin ristiäisissä joulukuussa 2017 Victoria otti kaiken irti ajankohdasta. Joulunpunainen asu oli klassinen ja näyttävä, ja kirkas väri sopi mainiosti kruununprinsessan tummiin piirteisiin. Kenkiin sointuva tumma vyö oli täydellinen pari leveähelmaiselle hameelle. Myös kampaukseen oli laitettu hiukan volyymia päälaelle.

Kuvissa ei valitettavasti näy pään takapuolella ollut punainen nahkarusetti. Korvissa oli tällä kertaa isot renkaat, ja zoomaten näkee ranteessa olleen taas kellon ja todennäköisesti sama rannekoru kuin edellisissä ristiäisissä.

Embed from Getty Images

7. Prinsessa Adriennen kastejuhlassa vuonna 2018 oltiin taas kesätunnelmissa. Victoria valitsi tilaisuuteen kukkakuvioisen sifonkimekon, jonka hän paritti samantyylisen pantamaisen kukkapäähineen kanssa kuin Leonoren ristiäisissä neljä vuotta aiemmin.

Tämä look on Timanttisalongin listalla Victorian ristiäisasujen selvä häviäjä. Mekko (norjalaisen ByTiMon mallistosta) on juuri sitä 70-luvun sifonkihörhöilyä, josta Julianin kastejuhlan jälkeen puhuttiin. 😀 Siinä on mun mielestä yksinkertaisesti liikaa kaikkea. Kuviointi on sekava, joten sinänsä kaunis murrettu vihreä väri ei oikein pääse esille. On pilkkuja, kukkia, kaularusetti, frillahelma, väljät hihat, tiukat hihansuut sekä vielä napitus etumuksessa.

Lisäksi kirkas valkoinen päähine ei (sävy sävyyn olevista kengistä ja laukusta huolimatta) toimi tuon mekon kanssa, vaan näyttää auttamattomasti liian “puhtaalta”. Varsinkin, kun kuvat on otettu kirkkaassa päivänvalossa. Korvissa oli kuitenkin kauniit helminappikorvikset!

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

8. Prinssi Julianin kastejuhlassa kruununprinsessa jatkoi sifonkilinjalla. Tällä kertaa asu oli minusta huomattavasti onnistuneempi, mutta ei poista sitä tosiasiaa, että samantyyppisiä mekkoja on nähty Victorian yllä aika paljon viimeisen muutaman vuoden aikana eri tilaisuuksissa.

Tässäkin mekossa on paljon meneillään. Kuvio on kuitenkin kaunis ja värikokonaisuus mun mielestä levollisempi kuin edellisessä asussa. Mutta tästäkin löytyy taas sekä kaularusetti, aaltoilevasti leikattu frillahelma että leveät hihat ja kapeat hihansuut. Päähine kuitenkin sopi paremmin asuun kuin Adriennen ristiäisissä. Liila kukkahatuke mätsäsi nätisti mekon sävyihin. Korvissa oli jälleen isot renkaat, ja asusteet olivat vaaleat.

Embed from Getty Images

Liila kukkahatuke takaapäin. Kuva: SVT livelähetys

Siinä oli kruununprinsessa Victorian ristiäisasut. Tälläkin kertaa tuntuu kyllä vaikealta valita suosikkia. Yllättävän moni näistä asuista on todella onnistuneita, kun ottaa huomioon Victorian toisinaan hiukan omalaatuisen tyylitajun. Leonoren ristiäisten kukkapäähine on jäänyt mieleen, samoin Oscarin ristiäisten reikämekko, Alexanderin ristiäisten kaunis koralliväri, Gabrielin ristiäisten joulunpunainen ja Nicolaksen ristiäisten kaunis liila raskauslook.

Oman listani kolmen kärjessä taitaa olla Oscarin, Alexanderin ja Nicolaksen kastejuhlien lookit. Mitäs te sanotte?

Asutietoja haettu jälleen Order of Splendor-, UFO No More- sekä Royal Hats -blogeista. Otetaanko muuten seuraavaksi Madeleine vai Sofia, onko toiveita?

22 kommenttia artikkeliin ”Kruununprinsessa Victorian ristiäisasut

 1. Mun suosikit ovat Alexander, Gabriel ja Nicolas. Mä olen myös jo hiukan kyllästynyt tuohon Victorian “hörsyilevään” tyyliin; on rusettia, liehuketta, koko ajan tuollaista “ylikeveää” kukkakangasta. Sitä on piisannut jo jonkin aikaa, kun olen seurannut Året med kungafamiljen -ohjelmaa. Ennen Victorian tyyli oli selkeämpi ja graafisempi.

  • Muistan miten jokunen vuosi ihasteltiin, kun Victoria lainasi jotain Silvian 70-luvun mekkoa. Siitä on nyt tosiaan se muutama vuosi, mutta tuntuu, että siihen tyyliin on nyt kovasti jämähdetty. Joku nätti sifonkimekko on tietty aika takuuvarma valinta moniin tilaisuuksiin, mutta just toi mainitsevasi hörsyilevyys alkaa tulla jo korvista ulos. 😀

 2. Pitsihommat toimii aina. Sanoisin, että Alexander, Oscar ja Gabriel olis mun top3!

 3. Minun suosikkejani ovat Leonoren ristiäisten vaaleanpunainen asu, sekä punaisen ystävänä Gabrielin ristiäisten asu.
  Tykkään näistä asupostauksista kun seuraan muotia ja erityisesti kuninkaallisten asut kiinnostavat. Eli lisää vaan. Kirjoittanet ehkä vielä Madeleinen ja Sofiankin ristiäisasuista.

  • Madeleine ja Sofia tulevat lähiaikoina, ehdottomasti käydään koko perhe läpi! 😀 Kiva kuulla, että asut kiinnostavat!

   Toi Leonoren ristiäisten asu on kyllä nätti. Se kukkapäähine jäi erityisesti mieleen!

 4. Ehdottomasti suosikki on Alexanderin ristiäisten tyyli, tosi raikas ja kesäinen kokonaisuus, sama ihana mekko taitaa olla Maximalla ainakin. Tykkään myös Nicolaksen ristiäisten vintage tyylistä ja olen heikkona pillerihattuihin 😀 Gabrielin ristiäisten asu oli ihanan jouluinen. Nämä kaksi viimeisintä on ne vähinten lempparit.

  • Mäkin tykkään Alexanderin ristiäisten asusta jotenkin erityisesti. Pirteä väri ja kiva pituus. Pitsikin näyttää olevan jotain vähän erikoisempaa laatua, niin kokonaisuus on tosi freesi!

 5. Minusta Victoria on hätkähdyttävän upea kaikissa näissä kuvissa! Vaaleanpunasävyiset suosikkeja.

  • Victoria itsessään on aina upea, sitä ei kiistetä! 😀 Eikä mikään näistä asuista itse asiassa ole mun mielestä mitenkään kauhea. Kaikilla meillä on vaan oma mielipide siitä, miten kruununprinsessan pitäisi pukeutua! 😉

 6. Liityn kehujien kuoroon, kahta viimeistä asua lukuun ottamatta Victoria on onnistunut hienosti! Omat suosikkini ovat Alexanderin (kampaus on tosi nätti ja mekon väri u-p-e-a, sopii tosi hyvin Victorian ihon sävyyn) ja Gabrielin (jälleen upea väri puvussa, ihanan joulun sävyinen mutta Victoria ei kuitenkaan näytä joulumuorilta) juhlien asut.

  • Toi on muuten totta, että “jouluasun” kanssa on kyllä saavutus, että noin selkeän jouluinen look toimii olematta kuitenkaan joulumuorimainen!

   Tässä oli monia tosi onnistuneita lookeja kyllä. Alexanderin juhlien korallisasu on upea!

 7. Samoilla linjoilla muiden kanssa, nämä kaksi viimeistä röyhelömekkoa ei ollut mun makuun, mutta kaikki muut lookit ovat todella kauniita!

  Mun ehdottomat suosikit ovat upea joulunpunainen asu Gabrielin ristiäisissä ja hauska vintagehenkinen raskauslook Nicolaksen ristiäisissä. Mun mielestä Victorialle sopii parhaiten selkeät linjat ja voimakkaat värit, mutta kyllä nuo hempeät värit ovat myös kauniita kun asu on muuten linjakas. Yltiöromanttiset hörselöt jättäisin ennemminkin Madeleinelle, hän kantaa ne yleensä hyvin 🙂

  • Mä luulen kanssa, että hempeät värit toimisivat Victorialla paremmin yksinkertaisemmissa asuissa. Saa olla naisellinen, mutta näissä kahdessa vikassa on liikaa elementtejä.

 8. En tiiä onko vähä kaukaa haettu “yhteys” mut ekassa asussa (Estelle) sama suunnittelija ja väri ku siinä sen häiden aaton konsertissa hehe

  • Ehkä vähän kaukaa haettua, kun ei Estelle ole saanut alkuaan kuitenkaan häiden aikoihin. 🤔 Mutta eihän sitä tiedä ikinä millä perusteella asuja valitaan. 😁

 9. Taidan olla vähän vastarannalta huutelija, mutta itse tykkään hurjasti juurikin näistä viimeisimmistä hörselö-asuista. Linjakkuus ja simppelit väritykset ovat olleet jo sen verran kauan etenkin kuninkaallismuodissa vallalla, että on ihanaa nähdä Victorian asuissa runsautta ja elävyyttä. Tuosta Adriennen juhlien asun valkoisista asusteista olen kyllä samaa mieltä – jokin pehmeämpi väri olisi varmasti toiminut kokonaisuudessa paremmin.

  Suosikkia on kyllä vaikea valita, ehkäpä kokonaisuuden vuoksi Gabrielin jouluasu, mutta yksittäisistä mekoista kyllä ainakin nyt fiilistelen tätä viimeisintä Julianin juhlan valintaa todella kovaa.

  • Saa olla erimieltä, makuasioitahan nämä ovat! 😄 On tuo Julianin ristiäisten asu mustakin kaunis, mutta niitä on vaan nähty niin paljon viime vuosina.

  • Luulin jo kommentoineeni mutta en ollutkaan. Tosi vaikeaa valita top 3sta saati lempparia.. Adriennen juhlan asusta tykkään vähiten.

   Ehkäpä top 3 olisi (ei järjestyksessä, en osaa valita parasta 😄) ois
   Estellen, Leonoren ja Alexanderin juhlien asut.

   Estellen ristiäisasu siksi koska kokonaisuus klassinen ja kaunis kaikilla osa alueilla ja pisteenä iin päälle tuo tuoreen äidin onni ja hehku joka Victoriasta paistaa. Hän odotti omaa perhettä niin kauan.

   Leonoren juhlan asussa kaikki sopii yhteen ja päähine on niiiiin ihana!

   Alexanderin juhlissa nähty mekko rikkoo hiukan “normaalia” kaavaa Victorian pukeutumisessa ja on ihanan värinen!

   Yleisesti ottaen Victoria onnistui lähes tulkoon kaikissa ristiäisissä 🙂

   • Estelle ristiäisten asu ei jotenkin tee mulle wau-efektiä, mutta se on kyllä silti kaikilla mittapuilla onnistunut ja kaunis kokonaisuus. Klassinen ja kaikki osat pelaavat yhteen. Ja toki juuri tuo tuoreen äidin onnellinen hehku! ❤️

    Se Alexanderin juhlien mekko on kyllä yks mun lemppareita! Väri on vaan niin upea!

Jätä kommentti