Prinsessa Sofian ristiäisasut

Tyylikatsaus Ruotsin kuningasperheen naisten ristiäisasuihin jatkuu prinsessa Sofialla! Aiemmin olemme käsitelleet kuningatar Silvian sekä kruununprinsessa Victorian asut.

Ruotsin kuningasperheen naisista Silvia on aina takuutyylikäs, ja Victoria loistaa aina persoonallaan, mihin tahansa meneekin. Madeleinella taas on trenditietoisen muodin ystävän julkisuuskuva. Perheen miniä Sofia puolestaan on ottanut tai saanut “villin kortin” roolin. Sofiasta ei ikinä tiedä, saapuuko hän paikalle pikkusievään pitsimekkoon, joulukuuseen (Nobelit 2016…) vai kansallispukuun pukeutuneena. Prinsessa ei myöskään ole ollut kuninkaallinen loppujen lopuksi vielä kovin kauaa, joten tyyli ei ole ainakaan ehtinyt vielä jämähtää paikoilleen.

Ruotsin prinssiperhe vuonna 2017 prinssi Gabrielin kastejuhlassa. Kuva: Michael Campanella/Getty Images

1. Tämän ristiäisasuteeman kannalta on myös muistettava, että kaksissa ensimmäisissä kuninkaallisissa ristiäisissään Sofia ei ollut vielä prinsessa tai edes kihlattu, vaikka prinssiparin suhde olikin jo tiedossa julkisuudessa. Keväällä 2012 Sofia Hellqvist (silloin vasta 27-vuotias) osallistui prinsessa Estellen ristiäisiin tulevan lankonsa Chris O’Neillin kanssa. Molemmat olivat seurustelleet tahoillansa jo pidempään.

Estellen ristiäisiin Sofia valitsi monen muun juhlavieraan tavoin hentoa vaaleanpunaista. Väljästi istuva mekko oli Tibin mallistosta. Tuohon aikaanhan Sofian nuoruudesta puhuttiin paljon ja ikävään sävyyn, joten tällainen enemmin söpö kuin seksikäs valinta oli varmasti imagon kannalta järkevä valinta. Toispuoleinen kampaus toimi minusta kivasti kevyen rusettihatukkeen kanssa. Asusteina Sofialla oli nudet korkokengät, musta kirjekuorilaukku, pieni kaulakoru ja korvakorut.

Embed from Getty Images

2. Kaksi vuotta myöhemmin kesäkuussa 2014 oli prinsessa Leonoren kastejuhla, johon Sofia osallistui edelleen epävirallisesti prinssin tyttöystävänä. Prinssi Carl Philip kosi rakastaan vain muutama viikko myöhemmin.

Tällä kertaa Sofia valitsi vaaleanharmaan mekon (Valerie) sekä hopearaidoilla koristellun valkoisen takin (Viktoria Chan). Hatukkeessa näyttää olevan rusetti, silmukoita ja isoreikäistä tylliä. Kaulassa oli pieni perhoskaulakoru ja korvissa mahdollisesti helminapit. Ranteissa näkyi tavallisten korujen lisäksi Sofian perustaman Project Playgroundin vihreä palapelikoru.

Tavallaan tykkään tästä lookista kovasti, mutta helman pituus on aina näyttänyt mun makuun turhan lyhyeltä. En tiedä, onko se oikeasti erityisen lyhyt, kun vertaa vaikka Madeleinen asuun samassa tilaisuudessa.

Embed from Getty Images

3. Lokakuussa 2015 kastettiin Madeleinen ja Chrisin poika prinssi Nicolas, ja nyt oli jo Sofiastakin tullut prinsessa! Guccin viinin- tai luumunpunainen mekko henki syksyä, ja väri sopii kauniisti Sofialle. Vekkihelma ja kaularusetti yhdistettynä suureen vaaleanpunaiseen hiusrusettiin (Malinda Damgaard) tekivät kokonaisuudesta aika tyttömäisen, mutta se sallittakoon tuolloinkin kuitenkin vasta 30-vuotiaalle prinsessalle. Hiusrusetissa oli mekon sävyyn sointuvaa tylliä.

Sofian laukku oli kimaltelevan hopeinen, ja kengät hiukan mekkoa tummempaa punaista. Mahdollisia koruja ei kampauksen, pitkien hihojen ja korkean kaula-aukon alta näkynyt, mutta tuoreella prinsessalla oli rintapielessä uusi perhekunniamerkkinsä.

Embed from Getty Images

4. Seuraavana keväänä kuningasperheeseen syntyi kaksi vauvaa. Ensin oli kruununprinsessaparin kuopuksen prinssi Oscarin kastejuhlan vuoro. Prinsessa Sofia, joka näytti upealta Antonio Berardin vaalensinisessä viittamekossa, oli itse synnyttänyt esikoisensa prinssi Alexanderin vasta reilu kuukausi aiemmin. Nudet asusteet ja yksinkertaiset timanttikorvakorut antoivat hyvin tilaa näyttävälle mekolle.

Tämä look oli selvästi askel poispäin kolmen edellisen asun tyttömäisestä maailmasta. Poissa oli rusetit ja tylli. Mekko oli veistoksellinen ja näyttävä, ja pidin viitasta ja kauniisti leikatusta helmasta. Valitettavasti liian lättänä hattu ja vähän roikkuva kampaus olivat mielestäni asun heikot lenkit. Royal Hats -blogi kuvaili hatun näyttävän Sofian päähän jämähtäneeltä pannukakulta. Vähän ryhdikkäämpi mutta maltillisesti koristeltu hattu sekä kunnollinen nuttura olisivat olleet parempi valinta!

Embed from Getty Images

5. Sitten oli viimein Sofian oman pienokaisen vuoro! Prinssi Alexander kastettiin syyskuussa 2016, ja tuore äiti seurasi kruununprinsessa Victorian asettamaa trendiä pukeutua lapsensa kastejuhlassa valkoiseen. Sofian peplum-helmalla koristeltu pitsimekko oli hänen hääpukunsa suunnitelleen Ida Sjöstedtin käsialaa. Prinsessa yhdisti mekon helmillä koristeltuun hiuspantaan, valkoisiin kenkiin sekä pieniin korvarenkaisiin.

Embed from Getty Images

6. Prinssiparin toinen lapsi prinssi Gabriel kastettiin joulukuussa 2017. Tällä kertaa Sofian asu oli todellinen yllätys, sillä prinsessa pukeutui kotiseutunsa Älvdalenin kansallispukuun. Älvdalen sijaitsee Taalainmaalla, joka on prinssi Gabrielin herttuakunta. Kaunis kunnianosoitus Sofian juurille, ja ideassa on paljon potentiaalia – paikallisia kansallispukuja voisi käyttää enemmänkin omiin herttuakuntiin liittyvissä tilaisuuksissa.

Embed from Getty Images

7. Madeleinen ja Chrisin kolmannen lapsen prinsessa Adriennen kastejuhlassa kesäkuussa 2018 näkyi paljon kukkakuvioita, ja sellaiseen päätyi myös prinsessa Sofia. Ida Lanton suunnittelemassa mekossa oli mielestäni kaunis printti. Ruotsin kuninkaalliset suosivat kaikenlaisia kukkavirityksiä varsinaisten hattujen sijaan, ja tällä kertaa oli Sofian vuoro. Kukka sopi minusta kauniisti löysään chignon-nutturaan ja helmikorvakoruihin. Jalassa Sofialla oli hääkenkänsä, jotka tunnistaa sydämenmuotoisesta päkiästä. Laukku oli viininpunainen.

Embed from Getty Images

8. Kuopuksensa kastejuhlassa Sofia jatkoi valkoista linjaa. Etron mekon kauniissa kuvioissa on hiukan folk-henkisyyttä. Niskassa nähty jättirusetti puolestaan keräsi niin ruusuja kuin risujakin teiltä lukijoilta. Itse tykkäsin rusetista, mutta päädyin nyt siihen tulokseen, että se on aavistuksen liian iso. Muoto ei tule edestäpäin katsottuna esiin, vaan näyttää vähän siltä, kuin Sofialla olisi pieni tyyny niskassa. 😀

Korvissa oli suuret päärynänmalliset helmet, ja kengät olivat Julianin kummitädin Stinaa.J-merkiltä. Ranteessa näkyi vihreä nauha, olisikohan taas ollut Project Playgroundin koru?

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Prinsessa Madeleinen asut odottavat vielä perkaamista, mutta jo nyt voi sanoa, että perheen naiset eivät selvästi pidä hatuista. Kastejuhlat ovat luonteeltaan toki rentoja perhejuhlia, mutta kerta toisensa jälkeen he valitsevat oikeiden hattujen sijaan pantoja, rusetteja, kukkia ja muita pienempiä koristeita. Ei siinä sinänsä mitään vikaa ole, mutta toisinaan asu täydentyisi paremmin kunnon hatulla. Suuriin silkkikukkiinkin voi kyllästyä!

Mikään Sofian asuista ei ole ehdoton huti, mutta samalla mikään niistä ei saa aikaan minussa kunnollista wow-efektiä. Suosikkejani ovat Adriennen, Oscarin ja Julianin kastejuhlien asut, ja näistä ainoastaan Adriennen juhlissa nähtiin minusta kunnollinen kokonaisuus, jossa oli kaikki tasapainossa asusteita, hatuketta ja kampausta myöten. Oscarin ja Julianin kastejuhlissa kampaus ja päähinevalinta jättivät toivomisen varaa, vaikka mekot olivat kauniita.

Olen myös kiinnittänyt huomiota Sofian kampauksiin aiemminkin. Toivoisin prinsessan laittavan useammin hiukset kiinni kunnon kampauksella. Hänellä on usein tuollainen “puoliksi kiinni” oleva tyyli (kuten Oscarin ristiäisissä), ja olen monet kerran miettinyt, että Sofian hiuksilla se vaan näyttää jotenkin lässähtäneeltä, varsinkin tiarojen kanssa. Joten jatkossa toivoisin Sofialta vähän rohkeampia hiuskokeiluita. Eihän kampauksen tarvitse olla tylsä.

Asutietoja haettu jälleen Order of Splendor-UFO No More- sekä Royal Hats -blogeista.

10 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Sofian ristiäisasut

 1. Ehdoton lemppari on Nicolaksen ristiäisissä nähty punainen mekko, kokonaisuudessa häiritsee ainoastaan hiukan tuo, että hatuke, kengät ja laukku ovat kaikki eri paria.

  Kakkoseksi Estellen juhlien asu, jossa kaikki toimii, ainoa miinus laukun väristä. Mielestäni Sofialta erittäin onnistunut esiintyminen tuon koko luokan perhejuhlassa. Tai no Estellen ristiäiset olivat kyllä paljon muodollisemmat kuin serkkujensa.

  Jaetun kolmos sijan saa Alexanderin ja Gabrielin juhlien asut. Tykkään tuosta ajatuksesta että ristiäisissä äiti pukeutuu valkoiseen, Sofian puku todella kaunis. (Toisin kuin Victorian reikämekko Oscarin kastajaisissa, reiät ei toimi mun silmään 😄). Miinus keskijakauksesta. Kansallispukua koen ettei voi varsinaisesti arvostella. Hiukset erityisen kivasti ja muutenkin asu pukee Sofiaa. Toivottavasti kansallispukuja nähdään myös tulevaisuudessa 🙂

  • Totta, että kansallispukua ei oikein voi arvostella, vaikka väriyhdistelmä tai malli ei omaa tyylitajua miellyttäisikään. Mutta toi Älvdalenin puku on musta oikeesti nätti. Upeaa käsityötä!

   Olisi pitänyt lisätä vielä tuohon Sofian kampauksia käsittelevään kappaleeseen, että myös keskijakauksen kanssa saisi olla varovainen. Pannan (tai tiaran) kanssa sopisi paremmin toisenlainen tyyli! Alexanderin ristiäisten asu on muuten todella kaunis.

 2. Samaa mieltä, että mikään asu ei ole epäonnistunut, mutta ei toisaalta kovin säväyttäväkään. Vaikka kansallispuku oli kyllä aika säväyttävä ja hieno valinta! Nicolaksen ristiäisten asu on oma suosikki, ihana väri ja sopii kauniisti Sofialle. Tuon mekon haluaisin nähdä hänellä uudelleenkin. Kampauksista paras on Estellen ristiäisissä.

 3. Adriennen, Gabriel ja Julian.
  Parhaiten sopivat luonnonläheiselle Sofialle 😇

 4. Mä tykkään pääosin kovasti Sofian tyylistä, vaikka hutejakin matkan varrelle on sattunut. Sofian heikkoutena ovat kampaukset. Sekä hän että Victoria saisivat vaihdella kampaustyylejään enemmän.

  Lastensa ristiäisissä Sofia on ollut upea. Julianin ristiäisten asussa tuota rusettia olisi voinut miettiä toisenkin kerran, ajatuksen tasolla kiva, mutta käytännössä näyttää hassulta.

  Muista ristiäisistä suosikkini ovat Leonoren ristiäisten asu kauniiden väriensä vuoksi ja Nicolasin ristiäisten asu, jossa myös upea väri ja erityisen kivat hihat. Tuon harson olisi minun puolestani voinut jättää pois. Mulla tulee tuollaisista harsoista hautajaiset mieleen. Adriennen juhlissa Sofian puku oli myös kaunis, tuo kuvio on todella hieno.

  • Adriennen juhlien mekon kuvio on kyllä kaunis!

   Oon samaa mieltä kampauksista. Äkkiseltään tulee mieleen useita kertoja, jolloin nimenomaan hiukset ovat lätistäneet muuten kivaa asukokonaisuutta.

   Adriennen juhlien kukkakuvio on kyllä upea!

 5. Aika samoilla linjoilla minäkin olen. Sofialla on usein kauniita asuja, mutta stailauksessa harmillisen usein sellaista viimeistelemättömyyttä, erityisesti kampausten osalta. Mun mielestä ennen kihlausta Sofialla oli todella kauniita kampauksia, mutta häiden myötä ne hävisivät jonnekin! Mielestäni kaikki Ruotsin prinsessat voisivat käyttää reippaammin ihan oikeita hattuja pelkkien pantojen, kukkien ja muiden pikkukoristeiden sijaan.

  Sitten itse asiaan, mun mielestä kansallispuku Gabrielin ristiäisissä oli kaikista mieleenpainuvin asu! Puku itsessään on todella kaunis, sopivan henkilökohtainen ja kuitenkin täydellisesti tilaisuuteen sopiva. Muita suosikkeja ovat viininpunainen mekko Nicolaksen ristiäisissä (en tosin liiemmin pitänyt hiusrusetista) sekä Adriennen kastejuhlan kukkamekko.

  • Ruotsin hovi on perinteisesti ollut vahvoilla juuri kampaajien ja kampausten suhteen, joten soisin saman hengen tarttuvan myös Sofiaan. Hänelläkin sitä tukkaa riittää kuitenkin, eli mahdollisuuksia olisi vaikka mihin.

   Kansallispuku oli kyllä omaperäinen ja arvostettava veto!

Jätä kommentti