Nimiarvauksia prinsessa Eugenien vauvalle

Prinsessa Eugenie ja tämän puoliso Jack Brooksbank odottavat esikoistaan syntyväksi nyt alkuvuodesta. Brittilehdissä on huhuttu, että laskettu aika olisi helmikuun puolivälin tienoilla, joten nyt on mainio aika spekuloida: mikä siis nimeksi prinsessa Eugenien ja Jackin vauvalle?

Lapsi on tosiaan prinsessaparin ensimmäinen, ja se tekee arvailusta erityisen jännittävää! Minkä tyyliseen nimeen tuoreet vanhemmat päätyvät? Perinteistä vai modernia? Kuinka monta etunimeä? Tulevatko nimet suvusta vai valitsevatko vanhemmat jotain “uutta”?

Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank
Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank hääpäivänään lokakuussa 2018. Kuva: Toby Melville – WPA Pool/Getty Images

Lapsen titteliä ei tarvitse sen suuremmin arvuutella. Jackilla ei ole arvonimiä, ja tittelit eivät Britanniassa periydy naisilta lapsille, joten vauva tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä olemaan ihan vain *Etunimi* Brooksbank.

Nimeen ei kohdistu merkittäviä odotuksia tai vaatimuksia, kuten prinssi Williamin ja prinssi Harryn jälkikasvuun, sillä Eugenien virallinen rooli kuningashuoneessa on minimaalinen. Vauva on prinssi Andrew’n ja herttuatar Sarahin ensimmäinen lapsenlapsi, mutta Yorkit eivät ole hyvässä huudossa Britanniassa, minkä lisäksi suurin vauvahumu on jo koettu lähivuosina. Sympaattinen pari kuitenkin kiinnostaa monia, ja iloiset uutiset ovat erityisen tervetulleita juuri nyt, kun kuninkaallisella rintamalla on muuten hiljaista pandemian vuoksi.

Todella mielenkiintoista nähdä, millaisen nimen Eugenie ja Jack valitsevat! Molemmat vaikuttavat hyvin sukurakkailta, joten itse kyllä odotan tämän näkyvän myös lapsen toisissa nimissä. Prinsessa Eugenie vaikuttaa olevan myös aika sinut kuninkaallisen sukuperintönsä kanssa, mutta voisiko modernin ajan työssäkäyvä prinsessa kuitenkin yllättää Sussexien tyyliin?

Eugenien ja Jackin etunimet ovat Eugenie Victoria Helena ja Jack Christopher Stamp. Eugenien vanhempien nimet ovat Andrew Albert Christian Edward ja Sarah Margaret. Jackin isän nimi on George Edward Hugh, mutta hänen äitinsä Nicolan mahdollisista muista nimistä en löytänyt tietoa.

Nimiarvauksia tytölle

Alice ollut vedonlyöjien suosikkeja varmaan kaikkien Britannian kuninkaallisten vauvojen kohdalla jo pitkään. Nimellä on sopivasti kuninkaallista historiaa, ja se oli tietysti prinssi Philipin äidin nimi. Toisaalta yksi Eugenien äidinpuoleisista tädeistä on Alice, joten tuntuukohan se liian vanhanaikaiselta Eugenien ja Jackin korvissa?

Tyttövauvan etunimiin voi hyvällä todennäköisyydellä odottaa Elizabethia kuningattaren mukaan, sillä se. Eugenie on sattumoisin niitä harvoja sukulaisia, jotka eivät kyseistä nimeä kanna, mutta kuningattaren naispuolisista jälkeläisistä prinsessa Anne, Zara Tindall, prinsessa Beatrice, lady Louise Windsor, Isla Phillips, prinsessa Charlotte ja Lena Tindall ovat kaikki saaneet Elizabeth-nimen.

Eugenie ja Jack ovat läheisiä vanhempiensa kanssa, joten Sarah tai Nicola vauvan isoäitien mukaan on myös hyvin mahdollinen lisäys nimirimpsuun. Herttuatar Sarahin äidin nimi oli Susan, ja Jackin isoäidit puolestaan olivat Celia ja Joanna. (Alla kuva Eugenien omista ristiäisistä.)

Embed from Getty Images

Yksi klassinen kuninkaallinen nimi, jota ei ole kutsumanimenä näkynyt perheen ydinporukassa pitkiin aikoihin on Victoria, joka löytyy Eugenien omasta nimestä. Toisaalta vähän mietin, että kun prinsessa Beatricen tiedetään olevan erityisen kiinnostunut heidän esiäidistään kuningatar Viktoriasta, niin ehkä Eugenie ja Jack suosiolla jättävät sen Beatricen tuleville lapsille?

Muita klassisia kuninkaallisia nimiä ovat esimerkiksi Mary ja Alexandra, ja niitäkään ei ole näkynyt kutsumanimenä pitkään aikaan. Jos pari menee klassisella linjalla, niin voisivatko sellaiset nimet kuin Rose, Patricia, Emma tai Eleonora muunnoksineen olla varteenotettavia ehdokkaita?

Nimien arvaaminen on mielestäni aina tosi hankalaa, sillä suomalaisena on vaikea sanoa, millainen kaiku milläkin nimellä on toisessa maassa. Ovatko esimerkiksi nuo mainitsemani jotain vanhojen tätien nimiä Briteissä? Myös Augusta on mukana vedonlyöntilistoilla, mutta eikö se nyt ainakin ole jotenkin vanhanaikainen?

Lehtijuttuihin on nostettu vedonlyönneistä myös mm. Grace ja Diana. Näihin en itse usko, sillä Zara Tindallin tytär on Mia Grace. Vaikea uskoa, että kaikista kuninkaallisen suvun ulkopuolisista nimistä he päätyisivät juuri samaan. Dianan mukaan nimeäminen olisi puolestaan kaikin puolin outo valinta.

Nimiarvauksia pojalle

Voisiko Eugenien ja Jackin mahdollinen poika olla viimein se Philip, jota olen odottanut jo muutaman kuninkaallisen vauvan verran? 😀 Vauva syntyykin isoukin 100-vuotisvuonna. Ei välttämättä kutsumanimeksi, mutta ainakin yhdeksi etunimeksi.

Isovanhempien nimistöstä löytyisi ilmiselvinä vaihtoehtoina tietysti Andrew ja George. Herttuatar Sarahin isän nimi oli Ronald, ja Jackin isovanhemmat olivat nimeltään Michael ja Stamp. George olisi hyvin perinteinen kuninkaallinen nimi ja samalla myös Jackin sukua kunnioittava, mutta Cambridgen prinssi Georgen takia en odota sitäkään kutsumanimeksi.

Embed from Getty Images

Prinssi Andrew on nyt “mustalla listalla”, joten on mielenkiintoista nähdä, näkyykö tämä nimivalinnoissa. Lapsen nimen valitseminen on hyvin henkilökohtainen asia, ja prinssi on kaikesta päätellen ollut kuitenkin läsnäoleva isä tyttärilleen. Joten jos Eugenie tai Beatrice haluavat muistaa isäänsä lapsiensa nimissä, niin minä kyllä soisin sen heille ilman päivittelyä. Toisaalta jos Andrew’n tutkinta etenee joskus vaikka oikeasti tuomioon, niin sitten nimi voi olla myös ikävä muisto jälkipolville.

Brittilehtien listoilla on näkynyt myös nimet Henry ja Thomas. Jälkimmäinen on Jackin veljen nimi, joten en oikein usko siihen. Henryn voisin ehkä jotenkin kuvitella. Prinssi Harry ja prinsessa Eugenie tiedetään läheisiksi, ja käytännössä harva edes muistaa, että Harry on vain prinssin lempinimi eikä virallinen nimi. Sekaannusta siis tuskin tulisi.

Arthur ja Alfred ovat niin ikään perinteisiä kuninkaallisia nimiä, joita ei ole esiintynyt pitkään aikaan. Tai miten olisi Christopher, joka on sekä Andrew’n että Jackin etunimissä? Lehdistössä on mainittu ehkä jonkinlaisena “villinä korttina” myös Godfrey, joka tulee Jackin isän suvusta. Se on vedonlyöntilistalla Arthurin jälkeen suosituin veikkaus pojalle.

Jos pitäisi veikata jotain lähisuvun ulkopuolelta, niin miten olisi Patrick, Jonathan, Casper tai Liam?

Timanttisalongin viralliset veikkaukset

Prinsessa Eugeniella ja Jackilla on molemmilla kolme etunimeä, joten arvaan, että lapsi saa myös saman määrän. Tuskin ainakaan enempää. Tunnustan jälleen kerran, että oon oikeasti surkea tässä nimiveikkailussa, lähinnä vaan heitän jotain kivalta kuulostavaa lähisuvun nimien kanssa yhteen. 😀 Onneksi tämä ei ole niin vakavaa.

Tytölle veikkaan nimiä Alexandra Elizabeth Sarah tai Emma Nicola Elizabeth. Pojalle vaikkapa Philip Christopher George tai Godfrey Philip Andrew.

Kummeja en uskalla lähteä arvailemaan, kun ne tuntuvat painottuvan brittihovissa vanhempien ystäviin. Olisi kyllä ihanaa nähdä prinssi Harry Eugenien lapsen kummina! Tosin prinsessa Beatrice ja Thomas Brooksbank ovat kuitenkin ehkä ne todennäköisemmät vaihtoehdot. Eugenien oma kummisetä on Kentin prinsessa Alexandran poika James Ogilvy, ja Eugenie itse on lordi Frederick Windsorin Maud-tyttären kummi. Voisiko näiltä suunnilta löytyä vastavuoroisesti kummiainesta tulevalle vauvalle?

Jos joku haluaa palata Eugenien ja Jackin häiden tunnelmiin, niin hääsivu on edelleen tallessa täällä!

27 kommenttia artikkeliin ”Nimiarvauksia prinsessa Eugenien vauvalle

 1. Mä olin tulossa hehkuttamaan että Alice tai Maud, mutta kun kummilapsista löytyy jo Maud, niin tuskin. Mun veikkaus tytön etunimeksi on Holly, ja olkoon koko rimpsu Holly Elizabeth Alice. Pojaksi haluaisin Philipin, mutta ehkä hänestä tulee John Christopher Philip.

  Onpa ihanaa, että tulee vauvoja!

  • Maud on musta muutenkin superkaunis nimi, ja Norjan Maud on jo niin vanha, että hyvin joku voisi käyttää uudestaan.

  • Mistä sait idean Hollyyn? 🙂 Mietin, kun Holly Branson (miljardööri Richard Bransonin tytär) kuuluu Eugenien ystäväpiiriin. Voi olla, että osuisi ehkä liian lähelle sitten, mutta toisaalta brittiseurapiireissä ja kuninkaallisissa suvuissa yleensäkin ne samat nimet kiertävät kaikilla, niin ei se välttämättä kynnyskysymys olisi. Ehkä Holly olisi kummitätimateriaalia? En tosin tiedä, kuinka läheisiä he tosiasiassa ovat.

   • Enpä tiennyt tuota kontaktia, voi olla että osuu sitten liian lähelle :-/

    En tiiä yhtään, mistä Holly mun päähän tuli, mutta se oli ensimmäinen ajatus ja tosi kirkas. Luontoaihe, rento nimi – jotenkin tuntuisi sopivan aurinkoiselle parille, joka on tavallaan aika jalat maassa eikä ole turhantärkeä.

    Eli luultavasti vauvasta tulee joka Evangeline tai muu hyvin hienostunut. Mä oon aina nimiarvauksissa nimittäin väärässä 🙂

  • Mikä ettei! Se on ehkä juuri sen verran “vanhanaikainen”, että alkaa tuntua sopivalta. Useinhan omien vanhempien sukupolven nimet tuntuvat tunkkaisilta, mutta isovanhempien sukupolven nimet alkavat taas tuntua raikkailta.

 2. Mä veikkaan myös että pojalle tulisi rimpsuun Christopher ja Philip. Tytölle se Elisabeth ainakin. Mary Elisabeth Helene, Anna Victoria Elisabeth, paitsi Alice Desiree ( vai onko tämä enemmänkin ruotsalainen nimi? 😃) Margaret voisi olla 1 vaihtoehto.
  Veikkaan myös että nimessä voiski olla joku vähän uudempi nimi ja loput perinteisiä.

  • Olet jo kolmas Margaretin maininnut, tämän täytyy merkitä jotain! 😀

   Desiree on tietääkseni ranskalaista alkuperää ja tullut ruotsiin vain kuningatar Desireen kautta.

   Mä oon mieltynyt moniin C-alkuisiin nimiin, joten tuo Jackin isoäidin nimi Celia tai vaihtoehtoisesti Cecilia olisi ihana valinta.

 3. Jos tulee tyttö, niin mun ykköstoive olis ehkä Mary kuningattaren kolmannen nimen mukaan. Elizabeth-nimeä on suvussa jo ihan tarpeeksi 😀 Toisaalta myös Philippa voisi olla viittauksena Philipiin. Veikataan nyt vaikka Mary Nicola Margaret, jossa Margaret siis viittauksena Sarah’iin.

  Jos tulee poika, niin ehdottomasti toivon Philipiä nimirimpsuun mukaan! Sitten yhtenä nimenä vois olla Edward, joka löytyy molempien isoisien nimestä. Pojasta voisi tulla Christopher Philip Edward. Jos jotain modernimpaa tulee niin Oliver olisi tosi söpö!

  • Huomasitko, että jo olet täällä jo neljäs Margaretia ehdottanut? 😀 Mielenkiintoista, sillä se ei ollut mukana ollenkaan ainakaan Betfairin vedonlyönneissä.

   Sitä Philipiä kyllä kovasti nyt odotan pojalle. Harmi ettei Jackin äidin muita nimiä löytynyt mistään, olisi kiva tietää jos siellä on jotain kuninkaallisen perheen kanssa yhteisiä nimiä.

   • Joo, iskin tuon Margaretin rimpsuun ihan muista inspiroituneena 😀 Andrew ja Sarah -nimet ei ehkä herätä nyt kauheen myönteisiä tunteita, niin ehkä tuo Margaret olis hienovaraisempi tapa muistaa isoäitiä?

    • On se varmasti mahdollista! Sääli kyllä, että vanhemmat ovat törttöilleet niin pahasti, että tällaisia joudutaan edes miettimään heidän lastensa suurina hetkinä. Mutta tilanne nyt on mikä on.

 4. Tyttö: Philippa Margaret ja pojalle Philip Christopher, en oikein pidä pitkistä nimirimpsuista.

  • Olet jo viides kommentoija joka mainitsee Margaretin! 😄 Kyllä nyt on ihme, jos sitä ei tule.

   Philippa tai Philip olisivat kyllä kivoja valintoja!

 5. Monen ylläolevan kommentin mukaisesti minustakin Margaret voisi olla nimistössä mukana, mutta ehdottaisin freesimpää versiota Maggie. Sitten löysin eräältä sivustolta maininnan, että Jackin äidin koko nimi olisi Nicola J Brooksbank, ja kun hänen äitinsä on nimeltään Joanna, saattaisi tämä olla Nicolan toinen nimi. Veikkaan, että myös se löytyy rimpsusta. Keskimmäiseksi nimeksi voisi tulla joku ei-niin-selkeästi sukuun viittaava nimi, vaan sen sijaan jopa ihan Englannin top 10 vauvanimilistalta v.2020 😀 Joten veikkaukseni tytölle on Maggie Amelia Joanna.

  Pojan nimeksi veikkaan Hugh Philip Francis. Kutsumanimi Hugh tulisi Jackin isältä, Philip – no tiedätte kyllä mistä, ja Francis on F. Scott Fitzgeraldin ensimmäinen nimi (tulevien vanhempien häissähän luettiin pätkä The Great Gatsbyä). Saattaa olla kaukaa haettua logiikkaa, mutta olisi minusta kiva nimivalinta.

  • Maggie voisi olla hauska! Ja jos Nicolan toinen nimi on tosiaan Joanna, niin sitten se voisi kyllä olla vahva ehdokas myös tälle vauvalle.

   Hauska nimiehdotus pojalle 😀 Aina on kivaa, jos nimen takana on joku tarina!

 6. Maud on todella kaunis nimi. Olisikohan se minun veikkaukseni tytölle etunimeksi ja muut nimet Jacqueline Elisabeth. Pojalle veikkaan Christian Jack Philip. Andrew on vähän huonossa huudossa just nyt, mutta silti ukilta yksi nimi, muut isältä ja isoukilta.

  • Maud on kaunis, mutta kun Eugenien kummityttö on Maud, niin en valitettavasti usko sen pääsevän oman vauvan nimeen. :/ Eihän sitä tosin tiedä, jos vaikka yllättäen tulisi toiseksi nimeksi!

 7. Mäkin heitän omat arvaukseni kehiin! Veikkaan, että tämä pari voisi hieman irrotella etunimen kanssa, koska titteliä ei ole lapselle tulossa eikä siis painetta antaa superperinteinen nimi. Mutta kyllä varmasti lähisukua muistetaan muissa nimissä!

  Tytölle: Adeline Joanna Elizabeth
  Pojalle: Dominic George Christopher

  Jännittävää nähdä, millaiselle nimilinjalle he lähtevät 🙂

 8. Veikkaan että ensimmäinen nimi on moderni ja perään Andrew Christoffer..

Jätä kommentti