Kreikan prinssi Philippoksen häät

Viime lauantaina 23. lokakuuta tämän syksyn kuninkaallisten hääparien joukkoon saatiin taas yksi lisäys, kun Kreikan prinssi Philippos ja tämän puoliso Nina Flohr vihittiin kirkollisesti Ateenan katedraalissa. Paljon onnea hääparille! 🧡 Toivottavasti hääjutut jaksavat vielä kiinnostaa tämän postauksen verran!

Prinssi Philippos ja tämän tuore vaimo prinsessa Nina.

Hääpari

Prinssi Philippos (s. 1986) on Kreikan entisen hallitsijaparin kuningas Konstantin II:n ja kuningatar Anne-Marien nuorin lapsi. Philippoksen syntyessä perhe oli ollut jo maanpaossa Kreikasta noin 20 vuoden ajan. Prinssi syntyi ja vietti lapsuutensa Lontoossa. Philippoksen vanhemmat sisarukset ovat prinsessa Alexia, kruununprinssi Pavlos, prinssi Nikolaos ja prinsessa Theodora.

Prinssin kummilista on aika vaikuttava, kun muistaa hänen olevan kuitenkin vanhempiensa viides lapsi. Philippos sai peräti seitsemän kummia; Edinburghin herttua prinssi Philipin, Walesin prinsessa Dianan, Espanjan kuningas Juan Carlosin, Espanjan infanta Elenan, Tanskan prinsessa Benedikten, Preslavin prinssi Kyrilin sekä Mountbattenin kreivitär Pennyn.

Philippos on opiskellut Georgetownin yliopistossa Yhdysvalloissa kansainvälisiä suhteita.

Embed from Getty Images

Prinssi Philippos ja Nina Flohr Yorkin prinsessa Eugenien häissä vuonna 2018.

Nina Flohr (s. 1987) on syntyjään Sveitsistä. Hänen isänsä Thomas Flohr on yksi VistaJet-luksuslentoyhtiön perustajista, ja Ninakin on aiemmin työskennellyt samassa firmassa. Hänen äitinsä Katharina Konečný puolestaan on tehnyt uransa mm. Tatler-lehdessä, Fabergé-jalokiviliikkeessä sekä Venäjän ja Kreikan Voguessa. Thomas Flohr oli vielä muutama uosi sitten Forbesin miljardöörilistalla, mutta on sittemmin tipahtanut “vain” miljonääriksi.

Nina itse alkoi muutama vuosi sitten pyörittää luksushotellia ja ympäristönsuojelukeskusta Mosambikissa, tarkoituksenaan yhdistää turismi ja Mosambikin ympäristöongelmat.

Prinssipari alkoi seurustella vuonna 2018. Kuningasperhe tiedotti parin kihlauksesta syyskuussa 2020. Heidät siviilivihittiin vuosi sitten joulukuussa, mutta koronarajoitusten vuoksi paikalla olivat ainoastaan heidän isänsä, joten nyt oli sitten viimein kirkollisen vihkimisen ja hääjuhlan aika.

Avioliiton myötä Ninan uusi titteli on hänen kuninkaallinen korkeutensa Kreikan ja Tanskan prinsessa Nina.

Häät

Hääviikonloppu alkoi jo perjantaina, kun hääväki kokoontui juhlimaan Vouliagmenin järvelle Ateenan ulkopuolelle. Lauantaina oli ortodoksisen vihkimisen ja itse hääjuhlan vuoro. Hääkirkkona toimi Ateenan katedraali, joka on toiminut kuninkaallisena hääkirkkona viimeksi vuonna 1964, kun kuningas Konstantin ja kuningatar Anne-Marie menivät naimisiin. Samassa kirkossa pidettiin myös Espanjan kuningas Juan Carlosin ja kuningatar Sofian ortodoksinen vihkiseremonia vuonna 1962.

Kuningasperheen julkaisema hääpotretti. Katedraali on todella kaunis sisältä!

Vihkimistä seurasi juhlavastaanotto sekä iltajuhla. Kreikan kuningasperheellä on laajat sukuverkostot Euroopan muihin kuningashuoneisiin, joten paikalla nähtiin runsaasti kuninkaallisia vieraita, mutta varmaankin pandemian vuoksi muutamat isot nimet jäivät puuttumaan. Alla on listattu tutuimpia vieraita.

Embed from Getty Images

Kreikan kruununprinssiperhe täydessä vahvuudessaan (ja tuntemattomat morsiuslapset edessä oikealla).

Kreikka

 • Kuningas Konstantin ja kuningatar Anne-Marie
 • Kruununprinssi Pavlos ja kruununprinsessa Marie-Chantal
  • Prinsessa Maria-Olympia
  • Prinssi Constantine-Alexios “Tino” (joka työnsi isoisänsä pyörätuolia)
  • Prinssi Achileas-Andreas
  • Prinssi Odysseas-Kimon
  • Prinssi Aristidis-Stavros
 • Prinsessa Alexia ja tämän aviomies Carlos Morales Quintana
  • Heidän lapsensa Arrietta, Anna Maria, Carlos ja Amelia Morales. Anna Maria ja Amelia toimivat morsiusneitoina.
 • Prinssi Nikolaos ja prinsessa Tatiana
 • Prinsessa Theodora
 • Prinsessa Irene (kuningas Konstantinin ja Espanjan kuningatar Sofian sisko)
 • Prinssi Michael (kuningas Konstantinin serkku) ja tämän vaimo Marina

Embed from Getty Images

Kuningaspari ja pojanpoika prinssi Tino.

Embed from Getty Images

Prinsessa Theodora, prinsessa Tatiana ja prinssi Nikolaos.

Embed from Getty Images

Prinsessa Alexia, Carlos Morales Quintana sekä heidän tyttärensä Arrietta ja poikansa Carlos.

Espanja

 • Kuningatar Sofia (sulhasen täti)
 • Infanta Elena (sulhasen serkku ja kummitäti)

Embed from Getty Images

Kruununprinssi Pavlos tervehtii tätiään kuningatar Sofiaa.

Tanska ja Sayn-Wittgenstein-Berleburg

 • Prinsessa Benedikte, sulhasen täti
 • Prinsessa Alexandra (Benedikten tytär, sulhasen serkku) ja tämän mies kreivi Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille

Embed from Getty Images

Ensimmäinen kuva: prinsessa Benedikte, prinsessa Alexandra, kreivi Michael ja infanta Elena. Toinen kuva: prinsessa Benedikte, prinsessa Irene ja kuningatar Sofia.

Iso-Britannia

 • Prinsessa Beatrice ja Edoardo Mapelli Mozzi
 • Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank (joista ei valitettavasti ole kuvia Getty Imagessa)

Embed from Getty Images

Prinsessa Beatrice oli pukeutunut Guccin asuun.

Hannoverit

 • Prinssi Ernst August ja prinsessa Ekaterina
 • Prinssi Christian ja prinsessa Alessandra
 • Chantal Hochuli (prinssien äiti ja Hannoverin ex-prinsessa)

Monaco

 • Andrea Casiraghi ja Tatiana Santo Domingo

Kaiken kaikkiaan runsas vieraskattaus, vaikka esimerkiksi Tanskan kuningatar Margareetaa, Tanskan kruununprinssiparia, Espanjan kuningasparia tai Ruotsin kuninkaallisia ei paikalla nähtykään. Myös Britanniasta olisi ehkä tavallisina aikoina voinut odottaa vähän isompaa edustusta (tosin Philippoksen molemmat brittikuninkaalliset kummit ovat nyt edesmenneitä). Cambridgen herttuaperhe bongattiin lentokentällä Lontoossa ennen häitä, joten jotkut ehtivät jo toivoa heidän matkustavan häihin, mutta herttuaperheen syyslomareissu suuntautui tällä kertaa jonnekin muualle.

Häälook

Prinsessa Ninan verrattain erikoinen hääpuku oli Chanelin käsialaa. Puvun v-pääntie ja hihat oli rakennettu hiukan hartiahuivimaiseksi yläosaksi. Pääntie oli koristeltu hopeisella kirjailulla, ja empire-vyötäröä koristi suuri rusetti, joka lisäsi vielä yläosan hartiahuivimaisuutta. Puku on tehty moaree-kankaasta, jonka tunnistaa kankaan läikehtivistä aaltomaisista kuvioista. Pääntien hopeiset koristeet toistuvat myös viittamaisessa laahuksessa.

Embed from Getty Images

Mulle tuli puvun yläosasta vähän mieleen Game of Thronesin Cersei Lannisterin puvut. 😀 Mielenkiintoinen hääpuku kaikkiaan. Täytyy sanoa, etten aluksi oikein syttynyt Ninan puvulle, mutta nyt pari päivää kuvia katseltuani olen alkanut pitää siitä! Toista tällaista en muista kuninkaallisissa piireissä nähneeni.

Embed from Getty Images

Nina saapumassa kirkolle isänsä kanssa.

Kuningatar Anne-Marie lainasi miniälleen Antique Corsage -tiaraansa, jonka kuningatar sai aikoinaan omilta vanhemmiltaan 18-vuotislahjaksi. Samaa tiaraa ovat käyttäneet hääpäivinään myös kuningattaren muut miniät, eli kruununprinsessa Marie-Chantal ja prinsessa Tatiana.

Tiara on tehty prinssi Philippoksen isoäidin isoäidille eli Ruotsin kuningatar Viktorialle kuuluneesta rintakorusta. Timanteista ja helmistä koostuva tiara on aika kevytrakenteinen, ja siten mainio valinta aloittelijoille ja nuorille prinsessoille.

Prinsessa Nina jätti kaula- ja korvakorut väliin, joten tiaran lisäksi hänellä oli vain helmirannekoru sekä sormuksia molemmissa käsissään. Tiaran seurana oli silkkityllistä valmistettu huntu.

Embed from Getty Images

Kuningasperhe julkaisi lisäksi vielä yhden perhepotretin hääparista vanhempiensa ja morsiusseurueensa kanssa. Vanhemmat morsiusneidot kukkamekoissa ovat Philippoksen sisarentyttäriä, mutta pienempien lasten henkilöllisyys ei valitettavasti ole tiedossani.

11 kommenttia artikkeliin ”Kreikan prinssi Philippoksen häät

 1. Kyllähän kuninkaalliset häät aina ovat postauksien arvoisia!
  Erikoiselta kieltämättä morsiammen puku näytti, siinä tuntui olevan niin paljon kaikkea, että vaikka tyyli onkin aivan toinen, mieleen tuli jotenkin Dianan puku…

  Tällä viikolla olen lukenut juttuja Japanin prinsessa Makon avioliiton solmimisesta (häitähän hänelle ei suotu). En sitten yhtään mitenkään ole voinut ymmärtää, miksi hänen avioliittoaan niin vastuttettiin! Sen vuoksi että sulhasen äiti on lainannut rahaa ex-miesystävältään maksaakseen prinsessan puolison koulumaksuja? Nyt ei riitä kulttuurin tuntemus yhtään, että voisin ymmärtää.

  • Toi rusetti vyötäröllä tekee mun mielestä puvusta vähän erikoisen. Sinänsä tuo yläosa on muuten kauniisti toteutettu, vaikka erikoinen ratkaisu sekin on. Tykkään tuosta läikehtivästä kankaasta.

   Katsotaan, jos kerkeän kirjoittaa Makon tilanteesta lähiaikoina. Valmistelen Halloween-spesiaalia nyt loppuviikon, ja sen jälkeen on aika kääntää katse joulukalenteriin toden teolla. Mutta sen verran omituinen (meidän näkökulmasta) tuo Makon juttu on, että varmasti kiinnostaa monia muitakin lukijoita!

 2. Nyt on tosiaan häitä piisannut, mutta mukaviahan nämä aina on ja mielenkiintoista nähdä erilaisia häätyylejä. Minullakin vähän ‘mixed feelings’ tuosta puvusta, toisaalta pidän mutta joku tuossa kuitenkin. vähän häiritsee. Vieraista parhaiten jäi mieleen Beatrice, joka tosiaan hehkuu äitiyden onnea! Voi kun saataisiin joku kuva pikku Siennasta.

  • Mua häiritsee se rusetti! Yläosa on sinänsä muuten kauniisti toteutettu. Läikehtivä kangas on kaunis ja hameosa muuten ryhdikäs.

   Beatrice oli upea! Saisi mun puolesta liittyä Instagramiin jakamaan vauvakuvia.

   Myös Kreikan naiset noin yleisesti olivat upeita. Olympia, Marie-Chantal, Theodora, Tatiana ja Alexia olivat kaikki tyylikkäitä!

   • Totta, tuo rusetti jotenkin sotkee puvun mittasuhteita. Olisi voinut jättää pois tai toteuttaa jotenkin toisella tavalla. Kreikan naiset on kyllä tosi tyylikkäinä ja Tanskan Benedikte myös säväytti, tuossa asussa oli semmoista vanhan ajan glamouria!

 3. Tuo puku on erikoinen mutta jotenkin sopii tuonne loisteliaisiin puitteisiin.
  Mako ja Kei on suloinen pari.
  Ne katseet . . . 😍
  Odotan innolla postausta Japanin suunnalta.
  Ja kiitos kun jaksat ja viitsit nähdä suuren vaivan meidän muiden iloksi 🌹

 4. Hääpostaukset kiinnostavat aina!
  Yläosa puvusta on minusta mielenkiintoinen ja ei niin tavanomainen. Minusta näyttää että hän on raskaana ja rusetti sekä leikkaukset korostavat vatsaa mutta en ole kuitenkaan asiantuntija, joten arvailen vaan.

  • Siis täytyy sanoa, että mulla ei tullu mieleenkään raskaus! 😀 Onhan se aina mahdollista (ja ovathan he olleet virallisesti naimisissa jo viime joulukuusta asti). Missään lehdissä tai blogeissa en nähnyt puhetta raskaudesta, mutta ehkä nykyisin toisaalta osataan olla jo spekuloimatta julkisesti.

 5. Häät ovat mukavia, iloisia juhlia, kyllä näistä voi lukea koska vain.
  Youtubessa on lyhyt video prewedding & wedding fashion In greece otsikolla. Myös prinsessa Eugenien puvusta hyvä kuva.

  Olen pikkutytöstä asti seuraillut kuningatar Anne Marieta, muistan kuvan hänestä Rooman lentokentältä sylissään pieni tyttärensä. Samalla kertaa helpottunut kun ovat turvassa ja hyvin surullinen kun ovat joutuneet lähtemään maanpakoon.

  Sitten vielä Makon ja Kein häät Japanissa. Kerro niistä jos ehdit ja jaksat.
  Kiitos.

  • Joo, onhan se karu kohtalo joutua jättämään kotimaa. Hekin olivat ihan nuori perhe pienten lasten kanssa.

   Kiitos videovinkistä, pitääpä käydä kurkkaamassa!

 6. Paluuviite: Top 44 Prinssi Philip Edinburghin Herttua Sisarukset Update 2023 - C-MTI.COM

Jätä kommentti