Blogiarvonta – palkintona pala kuninkaallista Tanskaa!

Arvonta on päättynyt – kiitos kaikille osallistumisesta! Voittajalle on ilmoitettu henkilökohtaisesti.

Helmikuu vetelee viimeisiään, ja Suomessa on tietääkseni vielä paksu lumihanki, mutta otetaan silti varaslähtö kevääseen blogiarvonnan muodossa! Viimeviikkoisen Kööpenhaminan-matkani kuvasaldo odottaa vielä postaukseksi muuttumista, mutta tässä tulee pieni maistiainen.

Vuosi 2022 on lähtenyt käyntiin mainiosti Tanskan kuninkaallisessa perheessä, sillä alkuvuodelle osui kahdet merkittävät viisikymppiset: kuningatar Margareetan valtakauden kultajuhla sekä kruununprinsessa Maryn syntymäpäivä. Timanttisalonki osallistuu juhlahumuun arpomalla lukijoiden kesken kuninkaallisen Tanska-paketin!

Kuninkaallinen palkintopaketti! Kuva: Timanttisalonki

Palkintona pala kuninkaallista Tanskaa

Palkintopakettiin kuuluu Nina Haldin hurjan mielenkiintoinen Royal Rubies -kirja (Arnoldsche, 2018), kuninkaallinen muistikirja sekä kirsikaksi kakun päälle Amalienborgin palatsia esittävä kirjanmerkki.

Royal Rubies kertoo Tanskan kuningasperheen upeasta rubiinisetistä, joka tunnetusti on kruununprinsessa Maryn käytössä tänä päivänä. Kirja syventyy erityisesti rubiinisetin 200-vuotiseen historiaan sekä kruununprinsessan teettämiin muutostöihin, mutta 180 sivua pitkästä kirjasta löytyy myös mielenkiintoista yleistietoa jalokivistä ja niiden kanssa työskentelemisestä. Todella kattava katsaus kuninkaallisten korujen maailmaan ja juuri näihin rubiineihin!

Kurkistus Royal Rubies -kirjaan. Kuva: Timanttisalonki

Kirja on kuvitettu mm. kauniilla lähikuvilla, kruununprinsessa Maryn tiaralookeilla ja koruseppien työpajalta otetuilla kuvilla, joista näkee konkreettisesti, miten arvokoruja käsitellään. Kirja on englanninkielinen.

Margareeta-muistikirja sisältää kalenterin (ilman vuotta, joten voi esim. säästää ensi vuodeksi, jos ei nyt halua aloittaa uutta) sekä ihan perinteisiä muistiinpanosivuja. Kuninkaallinen kirjanmerkki puolestaan tulee tarpeeseen rubiinikirjaa lukiessa! 😉

Kuninkaallinen kirjanmerkki esittää Amalienborgin palatsia. Kuva: Timanttisalonki

Osallistumisohjeet

Osallistu arvontaan vastaamalla arvontakysymykseen, joka on tällä kertaa seuraavanlainen: Nyt kun pandemia alkaa hellittää, missä kuninkaallisessa linnassa tai muussa nähtävyydessä haluaisit käydä? Kiinnostaako Kööpenhamina juhlavuosinäyttelyineen, vai näkisitkö mieluummin esimerkiksi Versailles’n loiston tai jylhän Windsorin linnan? Sana on vapaa!

 1. Kommentoi tähän postaukseen vastauksesi arvontakysymykseen: missä kuninkaallisessa nähtävyydessä haluaisit vierailla?
 2. Osallistujien kesken arvotaan yksi kuninkaallinen palkintopaketti.
 3. Viimeinen osallistumispäivä on sunnuntaina 6.3.2022. Arvonta suoritetaan viikolla 10. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.
 4. Palkinto postitetaan Suomen rajojen sisällä.
 5. Muista täyttää myös sähköpostiosoitteesi kommentoidessasi! Osoite ei näy julkisesti.

WordPress, Facebook, Instagram tai Twitter eivät ole mukana arvonnassa eivätkä vastaa siitä millään tavalla. Palkintosetti on hankittu omista varoistani.

Aurinkoista kevättä kaikille ja onnea arvontaan! ❤️

Kurkistus Royal Rubies -kirjaan. Kuva: Timanttisalonki

39 kommenttia artikkeliin ”Blogiarvonta – palkintona pala kuninkaallista Tanskaa!

 1. Buckinghamin palatsissa olisi kiva vierailla. Muistaakseni olen vahdinvaihdon käynyt katsomassa Lontoon reissulla – 99, mutta saattaa olla valemuisto 😊

 2. Marselisborgin linna Aarhusissa olisi oikein mielenkiintoinen. Kiinnostuin siitä, kun tuli 4-osainen dokumenttisarja TV:stä tanskalaisista linnoista.

 3. Drottningholm tai Kööpenhamina toivon mukaan seuraava kohde. Toki kovasti kiinnostaa myös brittikuninkaallisiin liittyvät nähtävyydet. Toivottavasti niitäkin joskus mahdollista päästä katsomaan. Mahtava palkinto, ehdottomasti mukana arvonnassa 😊🤗!

 4. Drottingholmin linnan haluaisin nähdä sisältä! Pihalla olen käynyt ja pikaiseen nähnyt paikan bussin ikkunasta.

 5. Hei, Monacon palatsi kiinnostaisi. Ja myös Japanin palatsi, tosin Aasiaan ei taida hetkeen
  päästä. Mielenkiintoiset palkinnot ja varsinkin tuo kirjainmerkki olisi kiva saada.

 6. Kööpenhamina kutkuttaa juurikin merkki juhlallisuuksien johdosta.
  Ruotsissa haluaisin tutustua mm. Drottingholmiin.
  Osloon haluaisin palata ja nähdä Oscar hallin, joka jäi näkemättä vuonna 2016 reissusta.
  Jos Lontooseen pääsisin haluaisin nähdä joko Windsorin tai Hampton courtin.
  Haaveissa olisi myös Benelux maiden palatsit.

  Jos

 7. En ole käynyt koskaan katsomassa mitään kuninkaallista nähtävyyttä, joten voisin vastata “kaikki”. Mutta Kööpenhaminasta voisi olla hauska aloittaa.

 8. Margaretan korujen näyttely Amalienborgissa kiinnostaa niin paljon että olen edennyt ihan konkretiaan ja kesäloman alkuun jo ostanut lennot Kööpenhaminaan.

 9. Buckinghamin palatsiin sisälle kun pääsisi. Kuninkaalliset tallit ja vaunut olen siellä nähnyt.
  Olen käynyt kuninkaallisista linnoista suurimmasssa osassa, eli Ruotsissa, Norjassa, Tanskan kaikissa, Monacon palatsissa, Hollannin kuninkaan linnassa ja Kensigtonin palatsissa.

 10. Kööppenhamina, sillä vaikka ulkoa olen monesti nähnyt, en koskaan ole sisälle ehtinyt! Hävettää melkein.

 11. Amalienborgin ja Drottningholmin linnoissa haluaisin vierailla, pihalla olen ollut, mutta ei sisällä.Kiitos mukavasta blogista!

 12. Tällä hetkellä Tanska kiinnostelisi eniten, Amalienborgista olisi hyvä aloittaa 🤩 Ruotsissa kuninkaanlinnasta kirkko on vielä näkemättä. Oslon kuninkaanlinna kiinnostelisi myös.

  Upea palkinto arvonnassa. Tanskan reissu postausta odotellen 🤩

 13. Kiitos kivasta arvonnasta! 🙂 Versailles’n palatsissa olisi kiinnostavaa käydä. Toinen mikä kiinnostaisi on Turun linna, jossa edellisestä vierailusta onkin vierähtänyt jo aikaa…

 14. Tokihan niitä on monia jotka kiinnostaa, mutta Margareeran korunäyttelyn takia vastaan Amalienborg. Ja onhan Kööpenhamina ylipäätään ihana paikka!

 15. Onpa ihana palkinto tuo kirja! Kyllä tuo innoittaa Kööpenhaminaan suuntaamaan. Versailles taitaakin olla ainoa linna missä olen sisällä käynyt, muita on vaan ulkopuolelta katseltu.

 16. Haluaisin nähdä nimenomaan Tanskan linnan Amalieborgin ja Tanskan kuninkaalliset. Jotenkin olen aina ihannoinut Frederikiä ja Maryä. Tosiaan ihana palkinto ja juuri tanskan kuninkaallisista koruista. Yes.

 17. Tukholman kuninkaan linnaa olisi kiva päästä katselemaan. Voi kun saisi vielä Silvian oppaaksi kiertämään niitä harvoin esillä olevia huoneita ja aarrekammioita.

 18. Buckinghamin palatsi on mun ykkönen! Ja sit toinen on Versaillesin palatsi. Se on upea!

 19. Drottingholmin linnaa olen jo pitemmän aikaa ajatellut, että siellä olisi kiva käydä.

 20. Saksalais-itävaltalainen tai englatilainen linna/residenssikierros olisi aika huikeaa eli siis käynti useassa linnassa saman matkan aikana. Buckinghamin porteilla ole vieraillut useamman kerran mutta en sisällä. Tukholmassakin yrittänyt lapsena kierroksella kurkistaa oven alta raosta mutta eipä näkynyt kuningasta.
  Tiaraharakkana🤩 aion kyllä tarkastaa seuraavan mahdollisen matkakohteen kuninkaalliset ( jos on) näyttelyt.

 21. Balmoralin ja Windsorin haluaisin nähdä. Myös kuningatar Margareetan kohunäyttely kiinnostaisi kovasti.

 22. Kyllä Tanskan näyttelyt kiinnostaa, ja niiden lisäksi Oslon linna ja prinsessa Ingrid Alexandran taidepuisto erityisesti.

Jätä kommentti