Belgian kuningaspari uusissa potreteissa

Belgian kuningaspari on poseerannut uusissa potreteissa kuningas Philippen valtakauden lähestyvän 10-vuotisjuhlan kunniaksi. Hovi julkaisi tänään keskiviikkona uuden kuvasarjan, johon sisältyy sekä yksilö- että paripotretteja niin päivä- kuin juhlavaatetuksessa. Uudet kuvat on ottanut Michel Gronemberger kuningasparin virallisessa residenssissä Laekenin palatsissa.

Kuningas Philippe esiintyy kuvissa puvussa ja sotilasunivormussa, joista jälkimmäisen kanssa hänellä on Leopoldin ritarikunnan tuttu violetti kunnianauha.

Kuningatar Mathilde valitsi kuviin jo aiemmin nähtyjä asuja. Päiväpotreteissa kuningattarella on luottosuunnittelijansa Natanin valkoinen mekko, nudet korkokengät sekä helmistä ja timanteista tehdyt korvakorut.

Juhla-asukseen Mathilde oli valinnut Armani Privén violetin iltapuvun, jonka yläosa on koristeltu kauniisti. Puvun väri sointuu kunnianauhaan, ja kokonaisuuden täydentävät upea Nine Provinces -tiara sekä isot timanttikorvakorut. (Postauksen kuvagalleriat voi klikata auki isommiksi.)

Kuningas Philippe 10 vuotta vallassa

Kuningas Philippe, 63, juhlii valtakautensa 10-vuotispäivää 21. heinäkuuta. Hän nousi valtaan vuonna 2013 isänsä kuningas Albert II:n luovuttua vallasta. Vallanvaihdon päivämääräksi valittiin tuolloin maan kansallispäivä.

Philippellä ja Mathildella on neljä lasta: Brabantin herttuatar prinsessa Elisabeth, prinssi Gabriel, prinssi Emmanuel ja prinsessa Eléonore. Lapsista Elisabeth ja Gabriel ovat jo täysi-ikäisiä, ja erityisesti kruununperijä Elisabeth on alkanut ottaa askeleita edustustehtävien parissa, vaikka keskittyykin vielä yliopisto-opintoihinsa. Nuoremmista lapsista Emmanuel täyttää lokakuussa 18 vuotta. Kuopus Eléonorekin on jo 15-vuotias.

Lapsia ei näissä uusissa potreteissa näkynyt, mutta en yllättyisi, jos vielä lähempänä saataisiin kuvia koko perheestä ja mahdollisesti kuninkaan ja prinsessa Elisabethin yhteispotretti.

Philippen merkkipäivää on huomioitu Belgiassa, vaikka mitään suuria juhlallisuuksia ei ole tiedossa. Hiljattain kuningasparista tehdyt uudet rintakuvat paljastettiin Belgian senaatin eli parlamentin ylähuoneen palatsissa. Ensi viikolla varsinaisena juhlapäivänä on luvassa kansallispäivän perinteistä ohjelmaa, kuten kiitosjumalanpalvelus, sotilasparaati ja konsertti.

Juhlamieltä on viime aikoina latistanut 89-vuotiaan kuningas Albertin terveyshuolet. Ex-kuningas oli kuunvaihteessa noin viikon verran sairaalassa nestehukan ja infektion vuoksi. Hovin mukaan Albert ja hänen vaimonsa kuningatar Paola, 85, aikovat kuitenkin osallistua ensi viikolla kansallispäivän ja poikansa juhlapäivän ohjelmaan.

2 kommenttia artikkeliin ”Belgian kuningaspari uusissa potreteissa

  1. Tyylikäs kuningaspari, onnea 10v vallassaolon johdosta heille 🙂 Belgian kuningashuone on yksi suosikeistani, varsinkin prinsessa Elisabetia tulee nyt seurattua tarkalla silmällä kun hänellä alkaa edustustehtävät vähän kerrassaan lisääntyä. Oikein lupaavalta vaikuttaa tähän asti!

    • Belgia tuntuu jäävä aika vähälle huomiolle, mutta voisin kuvitella kansainvälisen kiinnostuksen nousevan lähivuosina juuri Elisabethin myötä! Mäkin tykkään seurata heidän meininkiään. 😊

Jätä kommentti