Victoriadagen 2016

Ruotsin kruununprinsessa Victoria viettää tänään 39-vuotissyntymäpäiväänsä. Kruununprinsessa on ruotsalaisten suosikkikuninkaallinen ja hänen nimi- ja syntymäpäivänsä ovatkin virallisia liputuspäiviä. Synttärit ovat isompi juhla, yleisesti tunnettu nimellä Victoriadagen, ja niitä vietetään Ruotsin itärannikolla Öölannin saarella, jossa kuningasperheen kesäpaikka Solliden sijaitsee. Perhe lomailee kesällä kukin missäkin, mutta Victoriadagen kerää yleensä koko poppoon yhteen Öölantiin. Toivon mukaan luvassa on uusia kuvia kuninkaallisesta serkusparvesta!
Embed from Getty Images
Kruununprinsessaperhe: Victoria, Daniel, Estelle ja Oscar sekä ylpeät isovanhemmat Kaarle Kustaa ja Silvia. Voi että mikä angry bird tuo Oscar tässä kuvassa! 😀
Päivän aikana Victoria ottaa vastaan onnitteluja kansalaisilta. Myöhemmin illalla on luvassa konsertti, jossa kuullaan ruotsalaisia muusikoita. Esiintyjinä on viime vuosina ollut mm. Carola Häggkvist, Loreen, Måns Zelmerlöw, Ola Salo, Eric Saade, Håkan Hellström, Darin, Zara Larsson, Emmelie de Forest…. Ruotsissa tunnetusti piisaa huippumuusikoita! Tämän vuoden esiintyjät Frans, Charlotte Perrelli ja Kalle Moraeus eivät äkkiseltään kuulosta tutuilta, mutta Ruotsissa on paljon kovia kotimaisen kentän tähtiä, jotka eivät ole tuttuja meillä Suomessa. Useat edellämainituista artisteista ovat tulleet tunnetuksi Melodifestivalenin kautta, joka on Ruotsin euroviisuedustajan valintakilpailu. Ruotsissa Melodifestivalen on melkein suositumpi kuin itse viisut!
Koska kuninkaalliset, urheilu ja hyväntekeväisyys kuuluvat yhteen, ohjelmassa on myös Victoriastipendin jakaminen! Stipendiä on jaettu vuodesta 1979 (jolloin Vickanista tuli kruununprinsessa) jollekin ansioituneelle urheilijalle. Tänä vuonna stipendin sai New York Rangersin NHL-maalivahti Henrik Lundqvist, 34. Perusteluja: Lundqvist on seuransa voitokkain maalivahti kautta aikojen ja voittanut lisäksi Ruotsin maajoukkueen riveissä olympiakultaa ja -hopeaa sekä mm-hopeaa. Hyvä valinta siis!
Embed from Getty Images
Henrik Lundqvist oikealla
Illan konserttia voi seurata SVT:n nettisivuilta suorana alkaen klo 22 Suomen aikaa. Huomenna perjantaina Yle FEM näyttää lähetyksen noin klo 13 ja se on katsottavissa sitten myös Areenassa.
PS. Olethan muistanut tykätä Timanttisalongin facebook-sivusta? 😉

Jätä kommentti