Tyyliprinsessa Madeleine

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images
Ruotsin prinsessa Madeleine on ollut useasti mukana parhaiten pukeutuvien kuninkaallisten listauksissa, ja ihan syystä. Perheellistymisen myötä bileprinsessan leima on haihtunut, mutta rakkaus muotiin ja luksukseen ei ole kadonnut. Madde-parka saa välillä julkista paheksuntaa kalliista maustaan, minkä tavallaan ymmärrän, mutten kuitenkaan – kuka ei satsaisi pukeutumiseen, jos se olisi taloudellisesti ihan ok? Prinsessa ei ymmärtääkseni ole täysipäiväinen valtion elätti, vaan saa korvausta edustustyöstä sen mukaan, kuinka paljon työskentelee (korjatkaa jos olen väärässä), joten hänen vaatetuksensa ei koostu ruotsalaisten verestä, hiestä ja kyynelistä. 😉
Rivikuninkaallisena Madeleinen pukeutumiseen ei kohdistu niin paljon odotuksia, kuin isosisko Victoriaan, joka usein nähdään ruotsalaisissa merkeissä varsinkin isomman profiilin tilaisuuksissa, kuten häissä ja Nobeleissa. Luonteenpiirteet vaikuttavat makuun ja tyyliin, mutta Victorialta myös odotetaan tietynlaista asiallisuutta, johon ei kuulu seksikkyys ja räikeät valinnat, vaikka hänkin räväyttää silloin tällöin. Ei Madeleinekaan asiattomalle linjalle voi kuitenkaan mennä. Ruotsin nuorista prinsessoista Madeleine on mielestäni selvästi tyylikkäin, tosin Sofia on melko tuore tapaus ja voi heittää vielä kovan haasteen kälylleen!
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty ImagesEmbed from Getty Images
Yllä Nobel-tyyliä vuosien varrelta. Jännä juttu, miten hiustenväri voi vaikuttaa olemukseen niin paljon. Mielestäni vaaleat hiukset antavat Madeleinelle sellaisen stereotyyppisen bitch-olemuksen, kun taas tummemmilla hiuksilla näyttää jollain tapaa paljon mukavammalta! Varmasti ikä ja ennakkokäsitykseni vaikuttaa, lehdistö ainakin on suhtautunut Madeleineen aina hyvin eri tavalla kuin Victoriaan, mikä vaikuttaa tietysti yleiseen mielikuvaan Madeleinesta.
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images
Yllä Madeleine sisarustensa häissä vuosina 2010 ja 2015. Molemmat lookit mielestäni erittäin onnistuneita ja prinsessan säteileväisyyttä on vaan pakko ihailla. Ensimmäisessä kuvassa hän oli ollut lööpeissä viime kuukaudet kihlattunsa pettämiskohun ja siitä johtuneen eron takia. Toisessa kuvassa hän on viimeisillään raskaana, prinssi Nicolas syntyi vain muutama päivä Carl Philipin ja Sofian häiden jälkeen
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images
Madeleine lastensa Leonoren ja Nicolaksen ristiäisissä vuosina 2014 ja 2015.
Embed from Getty Images
Madeleinen häälook tulee aina ja ikuisesti olemaan yksi kaikkien aikojen suosikkini. Valentinon puku on u p e a. “Moderni siipitiara” on/oli kuningatar Silvian/perheen yksityistä omaisuutta ja Madeleinen suosikki. Vahvistettua tietoa ei ole, mutta kuningasparin arvellaan antaneen tiaran häälahjaksi tyttärelleen.
Madeleinen tyyli ei ole erityisen boheemi, mutta ei niin hillitty kuin Victorian. Maddella on ulkonäköä ja rohkeutta käyttää värejä ja kuoseja, kuten esimerkiksi poikansa Nicolaksen ristiäisissä. Madden arkisempikin tyyli on hienostunut ja kyllähän laatuvaatteet huomaa. Harmi, en löytänyt tähän arkikuvia Lontoosta, mutta siellä perhe saa tosiaan olla melko rauhassa paparazzeilta. Luksustyyli ei herätä minussa ainakaan negatiivisia ajatuksia eikä automaattisesti tee mielestäni kenestäkään pinnallista.
Madeleine hallitsee loistavasti kuninkaallisilta vaaditun tyylikoodin, eli siis asu on aina siisti, sopiva, tilanteenmukainen ja asiallinen, mutta hän ei ole ollenkaan tylsä pukeutuja. Madeleinen näennäisen yksinkertaisetkin asut ovat usein todella kauniita ja kätkevät jonkun jujun – vertaa Victoriaan, joka on kyllä tyylikäs, mutta jonka mekot, pillerihatut ja nuttura eivät vaan säväytä samalla tavalla. Alla olevissa kuvissa Madeleine prinssi Oscarin ristiäisissä tänä keväänä ja Victoria prinssi Nicolaksen ristiäisissä viime syksynä. Mutta makuasioitahan nämäkin osittain ovat, ja on ehkä syytä mainita, että en kuvittele olevani suuri fashionista. Tykkään tutkailla ja analysoida kuninkaallisten tyyliä niillä eväillä, jotka minulla aiheesta on. 🙂
Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Huomatkaa muuten, miten usein Madeleinella on hiukset auki! Keskustelin tästä joskus kaverin kanssa. Periaatteessahan etiketin mukaan kampaus kuuluu juhlalookiin, mutta toisaalta Madeleine on saanut kehuja hiuksistaan, jotka eivät todellakaan roiku sotkuisesti, vaan liehuvat nätisti ja pysyvät siisteinä koko tilaisuuden, joten mikäs siinä!

Mikä Madeleinen tyylinäytteistä on suosikkisi?

3 kommenttia artikkeliin ”Tyyliprinsessa Madeleine

  1. Leonoren ristiäisasu, toisaalta myös nuoruudesta 1-olkaiminen Nobel-gaala puku.

  2. Mun suosikki on tuo sininen leopardi asu ja tuo viime vuotinen nobel asu ☺moni muukin toki kaunis ja onnistunut :).

    Tykkään itse sekä Victorian että Madden tyylistä, kuten sanoit erilainen asema vaikuttaa pukeutumiseen ja saakin näkyä siinä:) molemmissa prinsessoissa minua hiukan “risoo” sama asia ; hiukset 😀
    Madden kohdalla häiritsee juurikin tuo, että iltapuvun ja diadeemin kanssa pitkät hiukset ovat auki! Ehkä olen pilkun viilaaja mutta rikkoo juurikin etikettia. Jos hiukser on selkeästi kiharrettu ym laitettu ( esim vihreä nobel asu kuva) niin menettelee vielä mutta sitten jos hiuksille ei ole tehty mitään ( kuten esim toisiks viimesessä nobel kuvassa) niin silloin varsinkin ärsyttää.
    Victorialla ärsyttää taas kampauksien pieni valikoima, perus nuttura tai ponnari.. käytännöllinen mutta niin tylsä! Onneksi juhlissa näemme edes näyttävimpiä nutturoita 🙂

    • Victoria hiukset kiharalla tai luonnostaan auki olisi mukavaa vaihtelua! Tykkään kyllä muuten molempien tyyleistä, kummallakin on puolensa 🙂

Jätä kommentti