Melania Trumpin ensimmäiset kuninkaalliset vieraat: Jordanian kuningaspari

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Yhdysvaltain tuore ensimmäinen nainen Melania Trump tapasi keskiviikkona ensimmäiset viralliset kuninkaalliset vieraansa, kun Jordanian kuningas Abdullah II Hussein ja kuningatar Rania kävivät Yhdysvalloissa Valkoisessa talossa vierailulla! Melanian rooli presidentti-instituutiossa on vaikuttanut toistaiseksi hieman epäselvältä – kansainvälisessä mediassa on arvailtu presidentti Trumpin vanhimman tyttären Ivankan ottavan huomattavasti äitipuoltaan merkittävämmän roolin, ja toisaalta Melanian on seurapiiritaustastaan huolimatta arveltu viihtyvän paremmin pois valokeilasta. Jo aiemmin tiedotettiin, että Melania ja pariskunnan poika Barron muuttavat Valkoiseen taloon vasta Barronin lukuvuoden päätyttyä, joten Melanian osuuden on odotettukin olevan ainakin tänä keväänä vielä pieni. Ivanka saattaa olla huomattavasti poliittisesti aktiivisempi kuin äitipuolensa, mutta Melania on virallinen FLOTUS (First Lady of the United States) ja näin ollen hänen tehtäviään ovat juuri tällaiset vieraiden valtioiden edustajien tapaaminen miehensä rinnalla. Keskiviikkona kameran edessä vierekkäin olivat kaksi hyvin erilaista naista: tuore presidentinpuoliso Melania ensimmäisten kuninkaallisten vieraidensa kanssa sekä edustamisen ammattilainen ja mielipidevaikuttajana tunnettu kuningatar Rania.
Kyseessä on ensimmäinen arabimaa, joka on käynyt virallista keskustelua presidentti Trumpin hallinnon kanssa. Presidentin toimet Syyrian sotaan, pakolaiskriisiin ja maahantulokieltoon liittyen koskettavat läheisesti Jordaniaa, jonka naapurimaita Syyria ja Irak kumpikin ovat. Jordanialla on ollut tärkeä diplomaattinen rooli kriisin keskellä, ja kuningas Abdullah on itse asiassa tavannut Trumpin lyhyesti jo helmikuun alkupuolella. Useista eurooppalaisista monarkioista poiketen, kuninkaalla on Jordaniassa myös todellista valtaa, ja Abdullah onkin yksi aikansa arvostetuimpia arabijohtajia.
Embed from Getty Images
Melanian ja Ranian ohjelmaan kuului vierailu Excel Academy Public Charter Schoolissa, joka on Washington D.C.:n ensimmäinen julkinen koulu tytöille. Vierailulla oli mukana myös Yhdysvaltain opetusministeri Betsy DeVos. Koululla oli paikalla oppilaiden ja henkilökunnan lisäksi myös runsaasti vanhempia. Vierailu oli varmasti mieluisa kuningatar Ranialle, joka on tullut vuosien mittaan tunnetuksi työstään mm. nuorten ja koulutuksen hyväksi. Melania on lupaillut työskennellä sukupuolten välisen tasa-arvon ja naisten voimaantumisen eteen, joten toivottavasti Ranialta irtosi hyviä neuvoja tulevaan työhön. Kuningatar on kansainvälisesti hyvin arvostettu ja konservatiivisesta kulttuurista tulevaksi hyvin edistyksellinen ja hän on käyttänyt työvälineenä mm. omaa Youtube-kanavaansa.
Ja koska kysymys on naisista, lehdistön ja yleisön huomio kiinnittyi tietysti myös rouvien asukokonaisuuksiin. Molemmat olivat hyvin business-henkisiä ja selkeälinjaisia. Ranian mustassa asussa oli jotain lentoemäntämäisyyttä, luultavasti erikoisen kauluksen takian. Melania oli valinnut ylleen vihreää ja näytti mielestäni oikein edustavalta. Saa nähdä, seuraako FLOTUS:ta myös asema kansainvälisenä tyyli-ikonina. Entinen malli kuitenkin osaa pukeutumisen salat, joten tuskin tulee jatkossakaan kalpenemaan kuninkaallisten rinnalla. Kesälle on kaavailtu valtiovierailua Britanniaan, joten ohjelmassa on ainakin kuningatar Elizabethin tapaaminen. Prinssi Charles on mm. ympäristöasioista hyvin eri linjalla presidentti Trumpin kanssa, ja Trumpin vuosien takaiset twiitit herttuatar Catherinen alastonkuvakohusta eivät välttämättä ole unohtuneet brittihovissa. 😀 Joten jos edellämainitut eivät ole innoissaan presidenttiparin vierailusta, ehkäpä prinsessa Anne tai kreivitär Sophie voivat emännöidä Melaniaa? Se voisi olla ehkä liian kantaaottavaa brittihovilta… Jää nähtäväksi! Kuitenkin, kuninkaallisiin vieraisiin on syytä tottua, varsinkin jos aika ensimmäisenä naisena venyy kahteen kauteen. Obamat tapasivat runsaasti kuninkaallisia, ja heillä oli lämpimät välit erityisesti brittihoviin.

Jätä kommentti