Prinsessa Adrienne kastetaan kesäkuussa Drottningholmissa

Ruotsin hovi ilmoitti tällä viikolla, että vajaan kolmen viikon ikäinen prinsessa Adrienne kastetaan kesäkuun 8. päivä Drottningholmin linnankirkossa. Adrienne Josephine Alice syntyi 9. maaliskuuta Tukholmassa, ja hän on prinsessa Madeleinen ja Chris O’Neillin kolmas lapsi.
Mielenkiintoinen päivämäärävalinta, sillä se on Madeleinen ja Chrisin hääpäivä (pari avioitui v. 2013) ja parin esikoisen, prinsessa Leonoren, kastepäivänä (v. 2014). Juhla noudattaa muuten samaa kaavaa kuin Adriennen sisarusten ja prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian lasten kastejuhlat. Paikkana on Drottningholmin linnankirkko, joka tarjoaa Tukholman kuninkaanlinnan kirkkoa rauhallisemmat puitteet. Kasteen suorittavat tutusti arkkipiispa Antje Jackelén, ylihovisaarnaaja piispa Johan Dahlman sekä hoviseurakunnan pastori Michael Bjerkhagen. Adriennella tulee olemaan suvun perinteinen kastemekko, ja kastevesi haetaan öölantilaisesta lähteestä. Lisäksi Adrienne tulee saamaan Seramiifiritarikunnan nauhan, kuten sisaruksensa ja serkkunsa omissa kastejuhlissaan. Muuten Ruotsin kuninkaalliset kasteperinteet ovat tulleet niin tutuiksi viime vuosina, että niitä tuskin tarvitsee sen tarkemmin avata.

https://www.instagram.com/p/Bg0g9Y2lw03/?hl=fi&taken-by=princess_madeleine_of_sweden

Sen sijaan kummeja voi hieman mietiskellä. Kruununprinsessa Victoria, prinssi Carl Philip ja prinsessa Madeleine ovat kaikki kummeja toistensa lapsille. Madeleine ja Chris ovat valinneet lastensa kummeiksi sekä sukulaisia että ystäviä, mutta nyt kun lapsi on jo pariskunnan kolmas, ja Victorian ja Carl Philipin lapset ovat osittain käyneet samoilla “kummiapajilla”, niin on mielenkiintoista nähdä, ketkä saavat kunnian olla Adriennen kummeja.
Toivon monien muiden tapaan, että tällä kertaa olisi prinssi Danielin vuoro, kun Victoria ja Carl Philip ovat jo käytetty. Daniel on ollut perheen piirissä jo kauan ennen avioliittoaankin, joten hän on Madeleinelle tuttu vuosien takaa. Samoin Chrisille ilmeisesti hieman läheisemmät äidinpuoleiset sisarukset ja heidän miehensä ovat jo kummeja Leonorelle ja Nicolakselle, joten valinta saattaa tällä kertaa osua Chrisin isänpuoleisiin sisariin. Madeleinella on paljon serkkuja, mutta en osaa sanoa, miten läheinen hän on prinsessa Margarethan, prinsessa Birgitan ja prinsessa Desireen perheiden kanssa. Madeleine, Victoria ja Carl Philip ovat tähän mennessä pyytäneet serkuistaan kummeiksi vain prinsessa Christinan poikia ja kuningatar Silvian puoleisia serkkuja. Jos kuninkaallisia kummeja tulee, se on luultavasti Daniel, sillä Leonorella ja Nicolaksellakaan ei ole ulkomaisia kuninkaallisia kummeina.
Jos ette muuten vielä seuraa Madeleinen uutta instagram-tiliä, niin suosittelen ehdottomasti! Hän on jakanut ennenkin facebookissaan arkisempia kuvia lapsistaan silloin tällöin, ja näyttää jatkavan samaa tyyliä myös instassa. Hiljattain Madde postasi talleilta kuvan, jossa prinssi Nicolas on ratsastamassa ponilla, ja Adrienne on kopassa nukkumassa tyytyväisenä. Madeleine itse on ratsastanut pitkään, ja sanoi muistaakseni jossain haastattelussa, että jos lapset vaikuttavat kiinnostuvan hevosista, he aikovat ehdottomasti rohkaista harrastuksen pariin. Näyttää siltä, että innostus on tarttunut ainakin Nicolakseen!

View this post on Instagram

❤️🐴❤️

A post shared by Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden) on

Jätä kommentti