Walesin perheen mysteeri: etäiset välit ja veristä kilpailua vai paljon melua tyhjästä?

Puhutaan Walesin prinssi Charlesin hiljattaisen syntymäpäivän johdosta vielä hieman hänen perheensä sisäisistä väleistä. Otsikko on tarkoituksella vähän dramatisoitu, mutta se kuvastaa niin hyvin sitä älytöntä hullunmyllyä, joka Walesien ympärillä pyörii. Tai pikemminkin dramatiikkaa, jota Walesien ympärillä halutaan nähdä – sekä medialla, kuninkaallisharrastajilla että ihan tavallisella yleisöllä on osansa tämän saippuasarjan käsikirjoitukseen.

Prinssi Charlesin välit poikiinsa, miniöihinsä ja lapsenlapsiinsa ovat pitkään olleet spekuloinnin kohteena. Myös prinssi Williamin ja prinssi Harryn keskinäisiä välejä on arvuuteltu, minkä lisäksi aiheeseen liittyy kiinteästi vielä herttuatar Catherinen ja herttuatar Meghanin välille rakennettu verinen kilpailuasetelma. Tämä kilpailu on erityisen surullista seurattavaa, sillä twitterissä se on usein Team Kate ja Team Meghan -joukkojen välistä nettikiusaamista. Älyttömyyttä, joka on viime aikoina lähtenyt aivan liian usein täysin lapasesta, ja johtanut toistensa estämiseen ja jopa käyttäjätilien sulkemiseen. Olen jaotellut tekstin niin, että vastaan yleisimpiin väitteisiin ja kysymyksiin, joita kuninkaallisen perheen sisäisistä suhteista on esitetty. Muuten teksti alkaa rönsyillä joka suuntaan, tästä saisi varmaan pienen kirjan verran juttua jos vaan jaksaisi. En väitä olevani oikeassa, mutta uskon valistuneiden arvailujeni olevan lähempänä totuutta kuin klikkitulojen toivossa kirjoitetuissa kohuartikkeleissa.

Pohjustan vielä sen verran, että Britannian kuninkaallinen perhe on hajanainen. Kun elossa on yhtä aikaa neljä sukupolvea, ja mukana on edelleen liuta kuningatar Elisabetin serkkuja, niin porukka väistämättä jakautuu pienempiin yksiköihin. Meillä on kuningatar ja prinssi Philip, perheen päät. Sitten on Walesit, eli prinssi Charlesin perhe, joka jakaantuu vielä Cambridgeihin ja Sussexeihin, eli prinssi Williamin ja prinssi Harryn perheisiin. Lisäksi on Yorkit eli prinssi Andrew tyttärineen, Wessexit eli prinssi Edwardin perhe, sekä prinsessa Anne. Sitten on vielä kuningattaren serkut, Gloucesterit ja Kentit. Nämä jaot tulevat prinssien titteleistä; Charles on Walesin prinssi, William on Cambridgen herttua jne. Hovilla on myös kolme eri virallista toimijaa sosiaalisessa mediassa. Clarence House hoitaa Charlesin ja Camillan asiat, Kensingtonin palatsi Williamin, Katen, Harryn ja Meghanin, kun taas The Royal Family, eli se ykköskanava keskittyy kuningattareen ja muihin jäseniin. Lisäksi prinssi Andrew’lla on omat somekanavat. Tiedostus menee osittain päällekkäin, ja esim. The Royal Family -tili kertoo kyllä kaiken merkittävän kaikista perheenjäsenistä. Tämä jakautuminen on käytännön työn vaatimaa, muutenhan nämä Walesit/Cambridget/Yorkit ei ole mikään virallinen juttu, vaan lähinnä tapa helpottaa porukan jäsentämistä. Tämän pohjustuksen myötä siirrytään sitten spekuloimaan perhedraamoja.

Millaiset välit prinssi Charlesilla on prinssi Williamin perheeseen? Näkeekö isoisä koskaan lastenlapsiaan?

Prinssi William ja herttuatar Catherine tiedetään erittäin läheisiä Katen perheen eli Middletonien kanssa. Siinä ei pitäisi olla mitään vikaa, kuninkaalliseen perheeseen avioituvan ei oleteta unohtavan omaa perhettään. Toisinaan työvelvollisuudet varmasti menevät perhejuttujen edelle, mutta ei kuninkaallisen perheen voi olettaa yksityisesti olevan joka kerta ensisijainen valinta esimerkiksi pyhien vietossa. Alusta asti on kuitenkin puhuttu, että prinssi Charles on jäänyt etäiseksi isoisäksi, ja että William ei anna tämän tavata lapsenlapsiaan. Kuitenkin Charlesin syntymäpäivän kunniaksi julkaistuissa dokumenteissa ja kuvissa näyttää olevan ihan tavallinen perhe. Onnellinen isoisä perheensä ympäröimänä pojanpoika sylissään, toisessa kuvassa nuorempi pojanpoika vetämässä vaaria nenästä. William puhui hiljattain isästään kertovassa dokumentissa, että Charles on loistava lapsenlapsiensa kanssa, mutta William toivoisi hänen olevan enemmän paikalla. Prinssi Charles on perheensä työteliäin jäsen, ja hänen kalenterinsa on täytetty jo kuukausia etukäteen, joten aika ymmärrettävästi on usein kortilla.

Charlesin 70-vuotisjuhlan tiimoilta on tullut sellainen tunne, että tämä kuvitelma jäätävän etäisestä perheestä on mahdollisesti ainakin osittain pitkäaikaisen PR-mokan seurausta. Charlesin koko perheestä julkaistiin juhlan kunniaksi kaksi potrettia, mikä on harvinaista. Koska sellaisia on nähty pakollisia perhejuhlakuvia lukuun ottamatta? Ristiäis- ja hääpotreteissakin on aina myös se ei-kuninkaallinen puoli suvusta mukana. Koska viimeksi on nähty kuva nimenomaan tästä porukasta, Britannian kuninkaallisen perheen tulevaisuudesta? Tätä joukkoa me jatkossa seuraamme, mutta perhettä ei ole julkisuudessa yhtenäistetty oikein mitenkään. Brittihovi on tunnetusti kitsas jakamaan kuvia, ja varsinkin Kensingtonin palatsin väen ammattitaito on tullut kyseenalaistettua useammankin kerran, mutta tässä on mokattu aika tuntuvasti. Yksinkertaisilla, säännöllisillä perhekuvilla olisi vältetty kokonaan näiltä puheilta. Tietenkään palatsin ei kuulu reagoida jokaiseen twitter-keskusteluun, mutta tämä on ihan perustoimintaa monissa muissa hoveissa! Nyt julkaistuissa kuvissa esimerkiksi prinssi George ja prinsessa Charlotte ovat selvästi ihan kuin kotonaan Charlesin ja Camillan kanssa, ja sitä on vaikea kuvitella feikatuksi. Vastaavat yhteiskuvat myös hyödyttäisivät koko perhettä, erityisesti Charlesia, Camillaa ja Meghania, joiden julkisuuskuvassa on ehkä eniten haasteita.

Entä prinssi Harry ja herttuatar Meghan, millainen suhde heillä on Charlesiin ja Camillaan?

Harryn ja Meghanin välit Charlesiin ja Camillaan näyttävät oikein lämpimiltä. Harry on puhunut isästään lämpimästi ja arvostavasti julkisuudessa, minkä lisäksi Charles ja Camilla ovat selvästi ottaneet Meghanin avosylin vastaan. Prinssi Charles antoi miniälleen julkisen tukensa näyttävästi saattamalla Meghanin alttarille, kun herttuattaren oma isä estyi skandaalien saattelemana. Häistä jäi kuitenkin mieleen myös pieni, mutta merkittävä ele, kun Charles tarjosi kätensä myös Meghanin yksin edustaneelle äidille, Doria Raglandille. Ei ole mikään salaisuus, että osa Meghanin kohtaamasta paheksunnasta tuntuu valitettavasti edelleenkin kumpuavan siitä, että Meghanilla on vääränlainen iho ja äiti ollakseen kelvollinen brittihoviin. Charlesia ja Meghania yhdistää selvästi työteliäisyys ja aito halu vaikuttaa asioihin, ja heidän väleissään ei ole julkisuuteen tulleiden havaintojen mukaan mitään ongelmaa.

Ovatko Harryn ja Williamin välit huonontuneet, kun Harry ja Meghan muuttavat pois Kensingtonista?

Viikonloppuna hovi vahvisti, että Sussexit muuttavat alkuvuodesta Windsorin linnan mailla sijaitsevaan Frogmore Cottageen (älkää sekoittako läheiseen ja paljon isompaan Frogmore Houseen). Tähän asti pariskunta on asunut Lontoossa Kensingtonin palatsin viereisessä Nottingham Cottagessa, joka mökki-nimestään huolimatta vastaa kooltaan normaalia muutaman makuuhuoneen omakotitaloa. Prinssi William katraineen asuu Kensingtonin palatsissa isossa asunnossa, jossa on myös edustustilat. Hovin tiedotteen mukaan Kensington tulee kuitenkin jatkossakin olemaan Sussexin herttuaparin toimisto. Uskoisin herttuaparin pitävän Lontoossa myös jonkinlaista tukikohtaa esimerkiksi iltatilaisuuksia varten; he saattavat säilyttää Nottingham Cottagen, tai käyttää jotain asuntoa esimerkiksi Buckinghamin tai St. Jamesin palatsissa.

Sussexien muutolle löytyy monia syitä. Kasvava perhe tarvitsee tilaa, minkä lisäksi Windsor tarjoaa huomattavasti enemmän rauhaa ja yksityisyyttä Lontooseen verrattuna. Prinssi Andrew’n tyttäret, Yorkin prinsessat Beatrice ja Eugenie kasvoivat myös Windsorissa ja kävivät koulua siellä. Frogmore Cottage sijaitsee yksityisemmässä osassa linnan maita, eikä se läheinen Frogmore Housekaan ole yleisölle auki kuin muutamana päivänä vuodessa. Twitterissä myös hiukan väläyteltiin nimenomaan turvallisuuskysymyksiä. Kuten muistamme, Harryn ja Meghanin seurustelu vahvistettiin palatsin toimesta alun alkaenkin ikävissä merkeissä, kun Harry halusi puuttua naisystäväänsä kohdistuneeseen rasistiseen ja halventavaan vastaanottoon. Meghan kuninkaallisen perheen jäsenenä herättää edelleen voimakkaita tunteita, ja emme voi tietää, onko herttuattareen kohdistettu esimerkiksi jonkinlaista uhkailua. Loppujen lopuksi Windsor on kuitenkin kaikin puolin ihanteellinen asuinpaikka. Paikka tarjoaa maaseutumaisemman kodin ja ympäristön lapsille (sitä niin kutsuttua normaalia elämää), mutta Lontoo on silti lähellä, vain noin tunnin matkan päässä. Ihan normaali työmatka monille täällä Suomessakin.

Prinssien väleistä huolestuneita kehotan kysymään, että kuinka moni teistä tai tuttavistanne asuu kirjaimellisesti sisaruksensa naapurissa? On aivan normaalia, että perheellistymisen myötä kukin haluaa ottaa omaa tilaa perheelleen. Prinssi Harry oli vuosia Williamin ja Katen kanssa tällainen “superkolmikko”, jossa Harry kuitenkin väistämättä oli aina hieman kolmas pyörä. Nyt Harry on naimisissa ja saamassa lapsen, hänen roolinsa kuninkaallisena on alkanut mennä omaan suuntaansa, ja mitä ilmeisimmin vaimokin on työasioissa kartalla. Tällainen luonnollinen muutos voi ehkä näyttää siltä, että välit jotenkin huonontuvat, ja tämä on tietysti yritetty leimata Meghanin syyksi. Mutta parisuhde, avioliitto ja perhe muuttavat asioita aina, riippumatta siitä kenen kanssa on naimisissa. Ja Meghankin on tehnyt valtavan uhrauksen tai kompromissin ja jättänyt kotimaansa, uransa ja perheensä taakseen tätä avioliittoa varten. Me haluamme nähdä Harryn ja Williamin erottamattomana velikaksikkona, mutta edellyttääkö hyvien välien ylläpitäminen sitä, että kahden erilaisen perheen täytyy elää symbioosissa naapureina siksi, että miehet sattuvat olemaan veljeksiä?

Uskon, että Harry ja William ovat ihan normaalin hyvissä väleissä. En usko, että muutto liittyy heidän tai heidän vaimojensa välisiin riitoihin. Lisäksi nyt prinssi Charlesin 70-vuotisjuhlien myötä on viimein alettu puhua ääneen Charlesista tulevana hallitsijana, mikä tarkoittaa sitä, että myös Harryn ja Williamin polut ja roolit erkanevat toisistaan entisestään. Charlesista tulee hallitsija, jolloin Williamista tulee kruununperijä ja seuraava Walesin prinssi.

Embed from Getty Images

Ovatko herttuatar Catherine ja herttuatar Meghan ystäviä vai vihollisia?

Molemmilla herttuattarilla on fanikuntansa, joka on valmis puolustamaan omaa suosikkiaan viimeiseen hengenvetoon asti. Ikävä kyllä tämä intensiivinen fanitus on johtanut tilanteeseen, jossa herttuattarien välille on tehty aivan turhaa ja ilkeää vastakkainasettelua. Kirjoitan Meghanin tilanteesta enemmän seuraavassa kappaleessa, mutta siis suomalaisissakin lehdissä vilisee otsikoita siitä, miten Meghan taas rikkoi protokollaa, pukeutuu väärin ja ärsyttää hovin työntekijöitä työteliäisyydellään (mitä ihmettä?). Nyt juuri viikonloppuna Ilta-Sanomissa oli juttua Katesta otsikolla “Herttuatar Catherine kantaa käsilaukussaan aina neljää tarkkaan valikoitua apuvälinettä – kielivät säntillisestä etiketin noudattamisesta”. Tämä rinnastus tiivistää tilanteen hyvin; Kate on hyvyyden ja täydellisyyden perikuva, Meghan taas rikkoo sääntöjä ja töppäilee.

Herttuattaret ovat kälyjä. Heitä yhdistää se, että he ovat naimisissa veljesten kanssa, jotka sattuvat olemaan kuninkaallisen perheen jäseniä. Muuten nämä kaksi naista tulevat melkoisen erilaisista taustoista, ja heillä on takanaan hyvin erilaiset elämät ennen avioliittoaan. En usko, että he ovat parhaita ystäviä, mutten myöskään usko, että heidän välillään olisi riitoja. Ajatellaan taas ihan normaalin perheen tai vaikkapa työkavereiden kautta kautta; ovatko kaikki tuntemasi ihmiset ylimpiä ystäviä tai täysin tukkanuotaisilla kälyjensä ja tai kollegoidensa kanssa? Eivät, koska mukaan mahtuu jälleen monia harmaan sävyjä. He ovat varmasti ystävällisiä toisilleen, tulevat toimeen ihan hyvin ja edustavat toisinaan yhdessä isoissa tapahtumissa. Heillä on kuitenkin molemmilla omat elämät ja omat ystäväpiirit. Katesta on voinut olla paljon apua Meghanin sopeutuessa uuteen elämäänsä, mutta sukulaisuus ei tarkoita, että heistä on pakko tulla parhaita ystäviä. Kaikki on kuitenkin mahdollista, ja voihan esimerkiksi olla, että äitiys lähentää. Mutta emmehän me odota myöskään herttuatar Camillan, kreivitär Sophien ja prinsessa Annen olevan ylimpiä ystäviä siksi, että he ovat kälyjä.

Kolmikon muuttuminen nelikoksi voi herättää tunteita ja vaatia sopeutumista kaikilta osapuolilta. Katen suhdetta Harryyn on kuvattu äidillisen isosiskomaiseksi ja toisaalta taas joskus flirttailevaksi. Jos Kate on kypsä aikuinen, hän ymmärtää ottaa hieman takapakkia ja tehdä tilaa Harryn elämän uudelle ykkösnaiselle, eli tämän vaimolle. Jos Meghan on kypsä aikuinen, hän kunnioittaa Harryn ja Katen pitkää ystävyyttä. On kuitenkin vaikea kuvitella, että herttuattaret oikeasti kilpailisivat huomiosta tai vaatteilla. Kate on varmaan tyytyväinen, että Meghanin myötä lehdillä ja kansalla on joku toinenkin kenestä puhua.

Embed from Getty ImagesEmbed from Getty Images

Miksi herttuatar Meghan rikkoo etikettiä ja protokollaa jatkuvasti?

Aiheellinen kritiikki on sallittua, mutta minua ärsyttää, että Meghania koitetaan leimata jatkuvasti jotenkin vääränlaiseksi kapinalliskuninkaalliseksi, kun lähes KAIKKI sellaiset artikkelit ovat täysin perättömiä. Briteille oli selvästi aikamoinen shokki, että vekkuliprinssi Harryn morsian ei lopulta ollutkaan Cressida Bonasin kaltainen English rose, jonka sukupuusta löytyy jaarleja. Harry rakastuikin puoliksi mustaan, amerikkalaiseen, eronneeseen ja kaikenlisäksi vielä näyttelijään. Vaikea sanoa, mitä näistä pidetään pahimpana, mutta ahkerasti työskentelystään ja hyvin nopeasta sopeutumisesta huolimatta varmasti aina löytyy ihmisiä, joille Meghan ei vaan koskaan kelpaa.

Herttuatar Catherine on ollut kihlauksestaan saakka brittihovin kirkkain tähti, ja jossain matkan varrella Katesta tuntuu tulleen normi, johon Meghania nyt verrataan joka asiassa. Vertailua ei voi eikä tarvitse välttää kokonaan, mutta sitä käytetään todella epäreilusti Meghania vastaan. Missään ei taatusti ole sääntökirjaa, joka kieltää pukeutumasta keltaiseen väriin tai sulkemasta auton ovea perässään. Myös Kate käyttää housuja, joskaan ei niin usein kuin Meghan. Kuningatar Elisabet pukeutuu itse kaikkiin sateenkaaren väreihin, joten naurettavaa nostaa tikunnokkaan Meghanin yksi keltainen mekko liian kirkkaana ja huomiota vievänä. Aina Meghanin kampaus on liian rento, tai sitten herttuatar kehtaakin kantaa omia työkansioitaan astuessaan lentokoneesta autoon. Eikä unohdeta sitä, että Meghanin kerrotaan ärsyttävän hovin työntekijöitä haluamalla tehdä töitä. Jälleen kerran, mitä ihmettä?

Missään ei koskaan tietenkään mainita (tai ainakaan kritisoivaan sävyyn) sitä, miten herttuatar Catherine on suorastaan kuuluisa lentävistä helmoistaan, jotka ovat useammin kuin kerran paljastaneet reippaasti reisiä kameroiden edessä. Missään ei mainita, että kun Cambridget alkuvuodesta vierailivat Norjassa suositun Skam-sarjan kuvauspaikalla, niin kumpikaan ei ollut vaivautunut katsomaan edes yhtä parikymmentä minuuttia pitkää jaksoa valmistautuakseen vierailuun. Eikä edes aloiteta Katen työmäärästä. 😀 Nämä olisivat oikeita, aiheellisia kritiikinaiheita. On yksinkertaisesti epäreilua, että Meghanin kohdalla vikoja ja virheitä etsimällä etsitään ihan vain haukkumisen ilosta. Meghania ei tarvitse ylistää sen enempää kuin muitakaan, mutta olisi aivan kohtuullista noteerata kunnioittavaan sävyyn, miten nopeasti herttuatar on tarttunut työhön ja ennen kaikkea se, että herttuatar selvästi haluaa tehdä tätä työtä. Puheet siitä, miten Kensingtonin palatsissa ollaan ihan ymmällään Meghanin takia, ovat hälyttäviä – mutta vain siitä syystä, että palatsissa ei ole ilmeisesti ollut kovin kummoinen työmoraali tähän mennessä.

Embed from Getty Images

Kilpailevatko Cambridget ja Sussexit keskenään?

En pidä typerästä vertailusta, eli siitä saako housuja käyttää vai ei, tai miksi Meghan ja Harry pitävät toisiaan kädestä, mutta William ja Kate eivät. En halua ruokkia mitään kilpailuasetelmaa. Julkisessa keskustelussa, eli lehdistössä ja sosiaalisessa mediassa kummankin fanikunnan parissa tämä ralli varmasti jatkuu. Olen aivan varma, että herttuaparien lasten ulkonäköä ja käyttäytymistä tullaan vertaamaan toisiinsa, niin suututtavaa kuin se onkin. Taistelua käydään varmasti myös perheiden kodeista, vaatteista ja muista statussymboleista, vanhemmuudesta ja  varmaan myös siitä, kuka on läheisin muun kuninkaallisen perheen kanssa. Mutta kaikki tämä on yleisön ja median keksimää kilpailua, jota on ihan mahdotonta pysäyttää. Team Kate ei kestä, jos Katea kritisoidaan. Team Meghan ei kestä, jos Meghania kritisoidaan. Kumpikaan puoli ei tunnu kykenevän kunnioittamaan vastapuolen onnistumisia tai työtä ylipäätään.

Vaikka herttuaparien asemat ovat erilaisia, niin kuitenkin jonkinlaista vertailua voi kuitenkin tehdä. Yleisesti kuninkaallisena olemiseen pätee tietyt pelisäännöt, joita kukin sitten vain soveltaa omaan makuunsa. Kyse on valtion korkeinta virkaa edustavasta ja verovaroin rahoitetusta instituutiosta, joten asialliselle keskustelulle on oltava tilaa. Kun sitten jatkossakin kehun ja kritisoin, niin se ei tarkoita, että olisin kummankaan prinssin tai herttuattaren “vihaaja”.

Ja vielä sokerina pohjalla, inhoaako kuningatar Elisabet herttuatar Camillaa?

Ymmärtääkseen tämän täytyy ymmärtää, että kuningatar Elisabet on pyhittänyt koko elämänsä monarkialle. Hän on elänyt setänsä kruunusta luopumisen läpi ja nähnyt imperiumin muuttuvan Kansainyhteisöksi. Kuningatar Elisabet on kokenut diplomaatti ja PR-lähettiläs, siis täysin ammattilainen. Hän jos kuka ymmärtää kruunun edun. Tämän lisäksi kuningatar on myös äiti. Tätä taustaa vasten on vaikea kuvitella, että Elisabetilla olisi jotain Camillaa vastaan. Päinvastoin, kuningatar on osoittanut usein julkista hyväksyntää miniälleen, viimeksi prinssi Charlesin syntymäpäivillä mainitessaan Camillan nimeltä onnittelupuheessaan. Camillalla on käytössään kuningashuoneen suurimmat tiarat, hänelle on myönnetty henkilökohtaisesta palvelusta kertova kunniamerkki, ja Camilla on myös Privy Councilin jäsen – muita jäseniä kuninkaallisesta perheestä ovat muistaakseni vain prinssi Philip, prinssi Charles ja prinssi William. Camillaa nähdään kuningattaren rinnalla julkisissa esiintymisissä tulevan hallitsijapuolison roolissa. Lisäksi on syytä muistuttaa, että Camilla on sopeutunut täysin uudenlaiseen kuninkaalliseen elämään vielä vanhemmalla iällä, ja on tehnyt erinomaista työtä kuninkaallisena. Camilla on toiminut täysin monarkian sääntöjen mukaan, toisin kuin esimerkiksi edesmennyt prinsessa Diana. Mikään ei viittaa siihen, että kuningattarella olisi jotain hampaankolossa Camillaa kohtaan. Ja vaikka eivät henkilökohtaisesti olisikaan ylimpiä ystävyksiä, niin toista voi aina kunnioittaa ja arvostaa – inhon ja syvän ystävyyden väliin mahtuu paljon.

Embed from Getty Images

Lopuksi haluaisin huomauttaa vielä itsestäänselvästä, mutta helposti unohtuvasta faktasta. Niin hauskaa kuin tämä spekulointi onkin, niin emme siltikään tiedä täyttä totuutta. Julkisuuteen tulee yksittäisiä tiedonmuruja ja juoruja, joita paisutellaan. Silmänräpäyksen verran kestäviä, mutta kameralle tallentuvia ilmeitä, eleitä ja hetkiä ylitulkitaan. Lisäksi on sanomattakin selvää, että kaikissa perheissä on omat monimutkaisuutensa, jotka eivät ulkopuoliselle näy. Muistetaan kuitenkin, että kuninkaallisetkin ovat vain ihmisiä, ja että ääripäiden lisäksi aina löytyy myös niitä välimuotoja. Merkitystä on myös sillä, mitä me haluamme nähdä ja kuulla, sillä siitä lehdistö yleensä kirjoittaa. Itse yritän aina pitää kontekstin mielessäni. Erityisesti herttuatar Meghanin kohdalla kannattaa ainakin tiedostaa se, että hänestä on median ja yleisön toimesta ihan järjestelmällisesti luotu tällainen kuva, jossa sivistymätön ja rahvaanomainen amerikkalainen ei ymmärrä hienon ja arvokkaan brittihovin maailmaa.

2 kommenttia artikkeliin ”Walesin perheen mysteeri: etäiset välit ja veristä kilpailua vai paljon melua tyhjästä?

  1. Jukra sentään, kun kirjoitit juuri siitä, mitä olen mielessäni ajatellut viime aikoina. Täysin typeriä ja tuulesta temmattuja juttuja lehdissä, uskoisin, ja aivan kuin olisi tikusta tehty asiantynkää veljesten epäsovusta tai kälysten ei-parhaat-ystävät-suhteista. Kun oikeaa asiaa eikä sille perusteitakaan ole, täytyy keksimällä keksiä jotain, ilmeisesti. Kuninkaalliset ovat melko pieni osa intressejäni eikä minua heilauta suuntaan jos toiseenkaan heidän tekemisensä tai tekemättä jättämisensä, onpahan eräänlaista viihdettä.
    Ovatko veljekset riidoissa,kun eivät asu samaa palatsia tai samalla tontilla? Harva urbaani suomalainenkaan asuu edes samassa kaupungissa sukulaistensa kanssa, ainakaan lähekkäin. Missä ihmeen välissä 70-kymppiset Walesit ehtisivät telmiä ja peuhata lastenlastensa kanssa, kun koko ajan matkustavat tai edustavat ja tuskin nuoret olisivat innoissaan, jos isovanhemmat ylenmäärin osallistuisivat heidän päiviinsä.
    Kirjoitit niin osuvasti kaikesta ja olen niin samaa mieltä !

    • Sen ymmärtää, että veljekset vaimoineen halutaan totta kai mielellään nähdä tiiviinä nelikkona, mutta kun odotukset ovat asian suhteen ihan liian korkealla. Meghanin puolesta oikeasti harmittaa, että hän on sopeutunut minusta todella hyvin ja selvästi tekee parhaansa, mutta vastaanotto on näin käsittämättömän tyly yleisön ja median osalta. Ja tässäkin asiassa on selvästi otettu se kanta, että jos herttuattarien väleissä on vikaa, niin se johtuu nimenomaan Meghanista. Todella ikävää.

Jätä kommentti