Kesäisiä perhekuvia kuninkaallisista

Kuninkaalliset perheet ovat vetäytyneet kesälomille, mutta monet hovit ovat julkaisseet perinteiseen tapaan kesäisiä perhekuvia. Kuvat ovat tietysti erinomaista pr:ää, mutta monissa hoveissa myös eräänlainen vaihtokauppa median ja yleisön kanssa, kuten ollaan ennenkin puhuttu täällä. Säännöllisillä julkisilla esiintymisillä taataan rauha kuninkaallisten perheiden lasten arkielämään. Kuvat tulevat nyt satunnaisessa järjestyksessä. Aloitetaan Alankomaista!

Embed from Getty Images

Kuningas Willem-Alexander, kuningatar Máxima ja prinsessat Catharina-Amalia, Alexia ja Ariane poseerasivat kuvaajille tottuneesti uuden kotinsa eli Huis ten Boschin palatsin pihalla. Haagissa sijaitseva palatsi on yksi kuninkaallisen perheen virallisista residensseistä, ja aiemmin se toimi vuoteen 2014 asti Willem-Alexanderin äidin eli ex-kuningatar Beatrixin kotina. Palatsi oli vuosikymmenten jälkeen remontin tarpeessa, ja kunnostustyöt veivät useita vuosia. Willem-Alexander ja Máxima tyttärineen muuttivat palatsiin alkuvuodesta 2019. Kesäkuvissa huomio kiinnittyy taustalla olevan palatsin lisäksi tietysti myös perheen tytärtrioon, joka vain kasvaa kasvamistaan. Kruununperijä eli Oranian prinsessa Amalia täyttää tänä vuonna jo 16 vuotta, ja pikkusiskoista prinsessa Alexia täytti hiljattain 14 vuotta ja prinsessa Ariane 12 vuotta.

Embed from Getty Images

Ruotsin hovi ei ole vielä julkaissut virallisia kesäkuviaan kuninkaallisen perheen kesänvietosta Sollidenissa Öölannissa, joten laitoin tuohon yläpuolelle kuvia muutaman viikon takaisesta Victoriadagenista eli kruununprinsessa Victorian syntymäpäiväjuhlasta. Päivällä kruununprinsessaperhe tervehti paikalle saapunutta yleisöä yhdessä kuningasparin kanssa, ja illemmalla pidettyyn konserttiin saapuivat myös perheen muut aikuiset. Lapsista toistaiseksi vain prinsessa Estelle on osallistunut illan konserttiin, mutta eiköhän prinssi Oscarkin pääse mukaan muutaman vuoden kuluttua. Mukana olivat myös prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill, jotka matkustavat yleensä kesällä pidemmäksi aikaa Ruotsiin.

Norjan kruununprinssiperhe puolestaan julkaisi ihanan merellisiä perhekuvia kruununprinssi Haakonin syntymäpäivän kunniaksi aiemmin heinäkuussa. Perheellä on kesäpaikka Dvergsøyan saarella Kristiansandin edustalla. Kristiansand on kruununprinsessa Mette-Maritin kotikaupunki, ja jostain luin, että aluetta kutsutaan myös “Norjan Rivieraksi”.

Mette-Maritin esikoispoika Marius Borg ei ollut mukana virallisissa kuvissa, mutta Mette-Maritin instagramin perusteella (tietääkseni) edelleen Yhdysvalloissa asuva Marius on ehtinyt käydä myös kotona Norjassa. Mette-Marit on nimittäin päässyt viimein tapaamaan nelijalkaista lastenlastaan eli Mariuksen ja tämän tyttöystävän bostoninterrieriä! <3 Mariuksella on siis oma Lennu! 😀

Pohjoismaiden hovit julkaisevat tunnetusti ahkerasti kuvia, joten totta kai niitä on saatu myös Tanskasta. Kuningatar Margareeta sai muutama viikko sitten lämpimän tervetulotoivotuksen saapuessaan kesäpaikkaansa Gråstenin linnaan, kun vastassa olivat kruununprinssi Frederik, kruununprinsessa Mary sekä tietysti Margareetan lapsenlapset prinssi Christian, prinsessa Isabella, prinssi Vincent ja prinsessa Josephine.

Tässäpä nämä tällä kertaa! Heinäkuu on kulunut nopeasti, mutta onneksi kesää on vielä hyvin jäljellä. Heitin talviturkin vasta eilen, ja täytyy varmaan yrittää ehtiä uimaan edes muutaman kerran ennen kuin kohta on taas liian kylmää. 😀

5 kommenttia artikkeliin ”Kesäisiä perhekuvia kuninkaallisista

 1. Kivoja kuvia ! Juuri äsken poistuin Iltalehden sivulta jonkun verran tuohtuneena, kun oli juttu Ruotsin kuninkaallisten kesänvietosta. Oli mainittu Carl Philip ja Sofia, joka tuli tunnetuksi – en muistakaan, millä sanalla tällä kertaa – melkein pin up- mallina, tosi-TV-tyttönä kuitenkin. Että vieläkin jaksetaan jauhaa! Sofia on sen jälkeen tehnyt monta paljon mainittavampaa asiaa, kiinnstavampaa. Samoin Victorian puoliso Daniel Westling. Voi herrajumala sentään!!! Kas kun ei Carl Gustav ja kuningatar Silvia Sommerlath!
  Sama pätee brittien nimistössä, vielä silloin tällöin mainitaan tyttönimillään molemmat herttuattaret.
  Kuninkaallisille ja meille muille kuitenkin hyvää kesää!

  • Joo alkaa olla vähän aikansa elänyttö tuo Sofian malliuran jatkuva muisteleminen. Samoin ärsyttää myös tosi paljon se, että monista kuninkaallisista käytetään edelleen sinkkuaikojen nimeä. Ymmärrän tavallaan, kun nimellä tulee paljon enemmän osumia ja klikkejä kuin tittelillä mutta silti. Kun se ei vaan ole oikein😄

   Oikein hyvää kesää sinullekin! 😊

 2. Olipas kivoja kesäkuvia. Alankomaiden A-trio on kertakaikkiaan hurmaava ja Norjan Ingrid Alexandra on kuin isoäitinsä Sonja nuorena. Mette-Marit on mahtava, kun hän laittaa instaansa myös tuommoisia rennompia kuvia tukka nutturalla ja ilman meikkiä! Aina ei todellakaan tarvitse olla täydessä tällingissä. Myös kuva Margareetasta lapsenlapsien kanssa on mainio. Innolla odotan myös Ruotsin kesäkuvia, millainen mahtaa olla tämän vuoden värisynkronisointi 😀

  • Marius ja Sverre Magnus ovat selvästi tulleet äitiinsä, mutta Ingrid Alexandrassa on kyllä todella isän ja isoäidin näköä! Ja joo, Mette-Maritin insta on kuin kenen tahansa nelikymppisen perheenäidin, hyvällä tavalla toki. 😃

   En muista nyt ollenkaan, milloin Ruotsin hovi on yleensä julkaissut kuvat. Minäkin odotan tämän vuoden värikoodausta! 😂

Jätä kommentti