Nobel-juhlat 2019: Sofia ja Madeleine ovat upeita!

Nobelut ovat kuninkaallisbloggarille vuoden parhaita juhlia – koko Ruotsin kuninkaallinen perhe ykköset yllä täydessä juhlalookissa kahtena päivänä putkeen, voiko parempaa ollakaan? Nämä ovat neljännet raportoimani Nobelit, ja koska juhlien kaava alkaa olla jo muistissa, niin säästän tällä kertaa aikaa ja palstatilaa hyppäämällä tuttujen juttujen yli. Niistä vaatteista ja tiaroistahan me olemme kiinnostuneet, jos nyt ihan rehellisiä ollaan. 😀

Embed from Getty Images

Nobelit ovat kuin tiedemaailman Oscarit, ja koko Ruotsin merkittävimpiä tilaisuuksia. Mitalin, diplomin ja yhdeksän miljoonaa Ruotsin kruunua sisältävät palkinnot on jaettu tänä vuonna seuraaville henkilöille:

 • Rauhanpalkinnon sai Etiopian pääministeri Abiy Ahmed, jonka ansioihin lukeutuu pitkällisen sotatilan pättänyt rauhansopimus naapurimaa Eritrean kanssa.
 • Fysiikan Nobelin saivat James Peebles, Michel Mayor ja Didier Queloz. Peebles on tutkinut kosmosta, Mayor ja Queloz puolestaan eksoplaneettoja.
 • Kemian palkinnon saivat John Goodenough, Stanley Whittingham ja Akira Yoshino, jotka tunnetaan litium-ioniakkujen kehittäjinä.
 • Lääketieteessä palkittiin solujen perustutkimuksella ansioituneet Gregg Semenza, Sir Peter Ratcliffe ja William Kaelin. Heidän työnsä on tutkinut solujen reaktiota hapen määrään.
 • Talouden Nobelin saivat Abhijit Banerjee, Esther Duflo ja Michael Kremer tutkimuksestaan globaalin köyhyyden vähentämiseksi.
 • Kirjallisuuden Nobelin sai itävaltalainen Peter Handke, joka on pitkän uransa aikana kirjoittanut romaanien lisäksi niin runoja, esseitä kuin käsikirjoituksiakin.
 • Kirjallisuuspalkinto jäi viime vuonna jakamatta Ruotsin Akatemian sotkujen takia, minkä vuoksi myös vuoden 2018 palkinto jaettiin tänään. Palkinnon sai puolalainen kirjailija Olga Tokarczuk, joka on palkittu aiemmin myös kotimaassaan. Tokarczuk on kirjoittanut kymmeniä teoksia, ja hän on myös tunnettu poliittisesta aktiivisuudestaan.

Rauhanpalkinto jaettiin päivällä Norjassa Oslon kaupungintalolla, ja paikalla olivat kuningas Harald ja kuningatar Sonja sekä kruununprinssi Haakon ja kruununprinsessa Mette-Marit. Päivätilaisuuden pukukoodi on Tukholman juhlia huomattavasti simppelimpi. Kuningatar Sonja oli pukeutunut punaiseen jakkuun, mustaan hameeseen sekä mustaan baskeri-tyyppiseen hattuun, hyvin samantyyppiseen asuun kuin viime vuonnakin. Kruununprinsessa Mette-Marit on pitkään suosinut neutraaleja värejä tilaisuudessa, ja tänä vuonna kruununprinsessalla oli Valentinon valkoinen takki, joka nähtiin ensimmäistä kertaa hänellä Nobeleissa jo 10 vuotta sitten. Myös hiuspanta on uusintakierroksella. Tyylikkäät asukokonaisuudet molemmilla naisilla, mutta kieltämättä Oslon tilaisuudesta jää aina hiukan laimea vaikutelma, kun samana iltana seuraa Tukholman juhlallisuuksia.

Embed from Getty Images

Tukholman iltaohjelma alkoi tuttuun tapaan Konserttitalolla, jossa kuningas Kaarle Kustaa jakoi palkinnot. Kuningasparin lisäksi paikalla olivat myös kruununprinsessapari, prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia sekä prinsessa Madeleine. Chris O’Neill sekä yleensä osallistuvat prinsessa Christina ja tämän puoliso Tord Magnuson eivät ole tällä kertaa mukana. Prinsessa Christina jäi vuosi sitten kesällä virallisesti eläkkeelle, joten saa nähdä, tullaanko heitä näkemään Nobeleissa enää jatkossa ollenkaan.

Viime vuonna en ollut niin kovin vaikuttunut kuningasperheen naisten asuvalinnoista. Tuntuu, että kaikki perheen naiset ovat jotenkin kaavoihinsa kangistuneita. Kuningatar Silvian silviatyyli ja vakiotiarat ovat niin tuttua, kruununprinsessa Victoria taas on hiukan jämähtänyt prinsessa-asuihin, prinsessa Sofia saisi kaivaa jo jonkun muun tiaran käyttöönsä ja Madeleinellakin on ollut viime aikoina kovin prinsessamainen tyyli. Sen sijaan palkintojenjakoa seuraavana päivänä kuninkaanlinnan illallisella on nähty mielenkiintoisempia valintoja. Esimerkiksi kruununprinsessa Victoria oli viime vuonna upea punaisessa puvussaan!

Tänä vuonna Silvia oli Silvia, eikä kukaan perheen naisista tarjonnut tiarayllätyksiä, mutta kaikki kolme prinsessaa tuntuivat onneksi edes vähän ravistelevan viime vuosien tomuja harteiltaan. Kruununprinsessa Victorian iltapuvusta en heti saanut tolkkua, mutta prinsessa Sofia ja prinsessa Madeleine sen sijaan olivat upeita! Vaikea sanoa, kumpi oli illan kuningatar. Aloitetaan kuitenkin oikeasta kuningattaresta, eli Silviasta.

Embed from Getty Images

Silvialla oli päällään Elie Saabin suunnittelema kermanvärinen iltapuku, jota hän käytti aiemmin tänä vuonna vierailulla Libanonissa. Kultabrodeeraus oli kaunis ja puku muutenkin elegantti. Tiarana oli nyt kolmatta kertaa peräkkäin Nine Prong Tiara, ja kaulassa ja korvissa oli timanttikorut. Kunnianauhaa piti paikallaan timanteista ja helmistä koostuva rintakoru.

Aiemmin tämän tiaran kanssa Nobeleissa vuorotelleet Leuchtenbergin safiirit vaikuttavat olevan pidemmällä tauolla. Alkaisiko iso safiiritiara olla jo painava kantaa näin pitkässä iltatilaisuudessa? Silviallakin alkaa jo olla ikää, vaikka kuninkaallisten aktiivinen päivärytmi saa meidät unohtamaan sen helposti.

Embed from Getty Images

Kun kruununprinsessa Victoria tuli lavalle, ajatukseni menivät hetkeksi brittikuningatar Viktoriaan. Tiedättekö sen yhden tietyn kuvan kuningatar Viktoriasta vanhemmalla iällä isossa mustassa viktoraanisessa puvussa? 😀 Kruununprinsessa tuntui olevan yksi valtava mustavalkoinen pilvi, en saanut ensin puvusta yhtään selvää. Luomuksen takana on ruotsalais-eritrealainen Selam Fessahaye, ja sama nainen suunnitteli myös Victorian viimekesäisen Polarpris-mekon (sen vaaleanpunaisen tyllipilvien). Toinen hiha on valtava puhvihiha, toisella puolella hiha taas jättää olkapään paljaaksi. En oikein pidä vyötäröltä alkavista härpäkkeistä. En aluksi tajunnut jotenkin ollenkaan, että mikä kaikki on hihaa ja mikä vyötäröä. Lisäksi puvun ruusukuosinen jacquard-kangas tuo mieleen päiväpeiton. Ei ihan mun lempparipuku Victorialta, mutta pisteitä kuitenkin mielenkiintoisesta valinnasta ja mustasta väristä! Näkisin puvun mielelläni niin, että molemmat hihat olisivat tuollaisia kuin olkapään paljastava puoli.

Tiarana oli kruununprinsessan klassikko Baden Fringe, jotka saivat seuraa pienistä timanttikorvakoruista sekä timanttikaulakorusta. Kunnianauhaa piti paikoillaan Braganza-setin rintakoru. Baden Fringe sopii Victorialle kauniisti, mutta mikään yllätysvalinta se ei ole.

Embed from Getty Images

Prinsessat Sofia ja Madeleine olivat kuin värikkäät linnut muuten tummasävyisen yleisön keskellä. Prinsessa Sofian kokonaisuus oli minusta todella onnistunut! Kaunis turkoosinsininen puku oli ruotsalaisen Emelie Janrellin – Sofia ja Victoria suosivat usein ruotsalaisia suunnittelijoita. Muuten yksinkertaisessa ja kapealinjaisessa puvussa oli hieman sydämenmallinen pääntie, joka jätti olkapäät ja dekolteen paljaaksi. Jujuna oli suuret leveät hihat, jotka kapenivat taas kyynärpään kohdilta.

Sofialla oli jälleen kerran häätiaransa, joka oli kuitenkin saanut taas uudenlaisen ilmeen, sillä tiaraa alkujaan koristaneet smaragdit oli vaihdettu turkooseihin! Nyt tiara on nähty siis smaragdeilla, helmillä, pelkillä timanteilla ja turkooseilla. Toivoisin, että Sofia saisi lainata jotain kuningasperheen muista tiaroista, mutta ainakin hänen omansa on hyvin monikäyttöinen. Tiaraan ja pukuun sointuvat turkoosikorvikset ovat LWL Jewelryn suunnittelemat, ja kunnianauhaa piti paikoillaan kuningasperheen timanttinen rusettirintaneula. Iltalaukku on Bottega Venetan. Prinsessan kampaus oli kaunis ja muutenkin tykkäsin tästä kokonaisuudesta todella paljon! Upea väri, upea silhuetti ja mielenkiintoinen puku.

Embed from Getty Images

Embed from Getty Images

Prinsessa Madeleine teki välivuoden jälkeen näyttävän paluun! Fuksianvärinen olkaimeton puku tulee Angel Sanchezilta. Tai oikeastaan puku ei ole täysin olkaimeton, sillä dekolteeta peittää lähes näkymätön ihonvärinen kangas. En huomannut sitä itsekään ennen kuin näin kuvan Madeleinen selässä leijailevista napeista! 😀 Puvun A-helmassa oli hiukan kerrostusta sivulla, mutta muuten puku oli yksinkertainen ja selkeälinjainen, mutta todella kaunis! Myös klassinen ja simppeli nutturakampaus toimii todella hyvin tiaran ja mekon kanssa.

Tiaraksi oli valikoitunut kokoshnik-mallinen akvamariinitiara, jota on iloksemme nähty julkisuudessa melko usein viime vuosina. Tiara on yksi ehdoton suosikkini kuningasperheen kokoelmasta, sitä kelpaakin käyttää! Äkkiseltään olisin voinut kuvitella akvamariinitiaran Sofialle sinisen puvun kanssa, mutta hyvin se toimii minusta nyt Madeleinenkin puvun kanssa. Korvissa Maddella oli valtavat epolettikorvakorut, joiden historiasta kirjoitin viime vuoden joulukalenterissa, niin ikään yhdet suosikkikoruni Ruotsista. Madeleine on kyllä niin häkellyttävän kaunis, ei voi muuta sanoa. Ja nuo korut voisin ottaa koska vain. <3

Kaikilla kuninkaallisilla oli Serafiimiritarikunnan vaaleansiniset nauhat ja naisilla myös perhekunniamerkit. Miehille pukeutuminen on tunnetusti helpompaa; kuningas, prinssi Daniel ja prinssi Carl Philip edustivat frakeissa ja kunniamerkeissä. Miehillä on Pohjantähden ritarikunnan kunniamerkit kaulassa.

Embed from Getty Images

Mitä mieltä olitte tämän vuoden asuista? Mun on kyllä nyt vaikea sanoa, että viekö Sofia vai Madeleine voiton tällä kertaa. Molemmilla on mielestäni upea kokonaisuus. Silviakin oli elegantti ja tyylikäs, eikä Victorian asukaan ole täysi katastrofi, vaikka se ei tällä kertaa ylläkään ihan Madden ja Sofian tasolle.

28 kommenttia artikkeliin ”Nobel-juhlat 2019: Sofia ja Madeleine ovat upeita!

 1. Siis ihan kauhusta henkäisin kun näin Victoria. Vaikka en vastusta isoja ja muhkeita prinsessahelmoja niin tästä tuli kyllä mieleen Fergien ja Dianan 800-luvun kermakakku hääpuvut. Victoria tuntuu välillä suosivan näitä muhkeita pukuja mutta nyt meni kyllä vihkoon.

  Sofia on kyllä upea, ja pisteet hänelle aina tästä pikkasen erilaisesta mielenkiintoisemmasta tyylistä kuin mitä muut tarjoilevat. Ihana väri ja tiaraankin olen alkanut tykästyä nyt kun sitä muunnellaa, Toivon kyllä todella huomiselle Sofialle jotain muuta tiaraa ihan vaihtelun vuoksi. Madeleinen asu on yksinkertaisuudessaan ja klassisuudessan todella upea, siinäkin ihana väri ja muutenkin Madeleine jotenkin hehkuu! Ja tiara ihan suosikkini. Silviankin puku oli mielestäni harvinaisen onnistunut. Pisteet tästä illasta kuitenkin menee Sofialle, hän on upea!

  • Tuo Victorian on kyllä kummallinen. Mustavalkoinen on kiva ja liian vähän käytetty yhdistelmä kuninkaallisissa piireissä, mutta tässä on nyt jotenkin liikaa kaikkea. Jos hihat olisi samanlaiset ja vyötäröltä ottaisi pois nuo ekstrakerrokset, niin kokonaisuus olisi varmasti jo paljon parempi!

   Kaikki toivovat Sofialle toista tiaraa huomiseksi, mutta alan luopua toivosta pikkuhiljaa. 😀

 2. Minusta Sofia oli kaikista paras tänään! Madde oli myös onnistunut hyvin.
  Victorian mekosta en tykkää sitten yhtään, tuli juurikin tuo päiväpeitto mieleen! Victorialla on tosi monesti tuolla palkintojenjakotilaisuudessa huomattavasti ”isompia” mekkoja, kuin entä sitten seuraavan päivän illallistilaisuudessa.
  Odotin oiken lujaa, että prinsessat laittaisivat jotkut erit tiarat tällä kertaa päähän, joten tiarojen osalta tämä päivä oli ehkä hieman pettymys, vaikka Sofian häätiara onkin hienosti muokattavissa!😊

  • Joo, Victorialla on viime vuosina ollut paljon leveitä helmoja. Monesti hienojakin, mutta miksi pitää aina olla prinsessahelma? 😀

   Mäkin olen vähän pettynyt siihen, että jos puku onnistuukin yllättämään, niin tiaroissa tuntuu nyt pyörivän kaikilla nämä samat. Victoriakin oli akvamariineissa kaksi vuotta sitten, Silvialla oli Baden Fringe viime vuoden kakkospäivänä.

 3. Silvian puku oli hänen tyypillistä tyyliään, todella kaunis. Ainoa miinus Silvian lookissa oli tuo tiara, joka ei minusta oikein sopinut puvun kanssa. Connaught olisi ollut parempi tähän kokonaisuuteen. Victorian puvusta ensimmäinen reaktio oli, että taasko Silvian vanha puku. En tykännyt, aivan liikaa kaikkea tuossa puvussa. En tiedä miksi Vickan tuntuu ajattelevan, että Nobeleissa on pakko olla mahdollisimman massiivinen ja leveähelmainen puku? Toivon, että huomenna nähdään taas parempi look…

  Sofian puku on ihanan värinen, puhvihihat ei oo oma suosikkini mutta toisaalta ilman niitä kokonaisuus olisi ollut ehkä tylsä. Ainoa kysymys herää, että nähdäänkö Sofia tästä lähtien vaan häätiarassa, johon ilmestyy eri väriset jalokivet puvun mukaan? Ehkä huomenna rubiinit tai topaasit 😀 Voi kun huomenna nähtäisiin joku muu tiara Sofialla vaihteeksi! Illan upein oli minusta Madeleine. Puvun väri oli aivan ihana ja tykkäsin sen yksinkertaisuudesta. Akvamariinikokoshnik on lempparini Ruotsin tiaroista ja minusta pinkin ja turkoosin yhdistelmä oli jotenkin tosi kiva ja raikas.

  • Mä mietin myös tätä, että miksi Sofialla on nyt koko ajan ainoastaan häätiara. Oliko ne muut tiarat kokeilussa vain sen aikaa, kun häätiaraa tehtiin uudelleen? Jotenkin tuntuu hölmöltä, että neljän naisen perheessä yksi käyttää koko ajan samaa, kun anoppi ja kälyt saavat sitten valita laajasta valikoimasta mitä haluavat. Kyllähän Lilianillekin lainattiin. Eikö suurin osa tiaroista ole Bernadotte-säätion hallussa, että ei pitäisi olla mitään perustetta olla lainaamatta tiaroja kuninkaan ainoan pojan vaimolle.

   Mietin myös tuota, että kiva kun Madeleine rikkoi tätä “sääntöä” että värillisten jalokivien pitää aina mätsätä mekkoon. Yhdistelmä toimi hyvin, look oli nuorekas ja pirteä mutta elegantti!

 4. Kieltämättä hämmennys oli ensimmäinen reaktio kun näin Victorian saapuvan lavalle: mikä ihmeen tikkitakki-päiväpeittoyhdistelmä hällä on päällä?! Ei tuollaista pukua moni voisi noin ylväästi kantaa, siinä on kyllä Victoria elementissään tuon puvun kanssa! Kummallisen vinksahtanut puku, enkä osaa sanoa onko se yay vai nay.

  Madden puvun yläosa oli kyllä niin hienosti mätsätty hänen ihosävyynsä, että itsekin mietin hetken mikä koru hällä on siellä selässä ennen kuin tajusin niiden olevankin puvun nappeja! Itse pidin suuresti akvamariinitiaran yhdistämisestä fuksianpunaiseen pukuun, mahtava kontrasti eikä liian matchy-matchy ja tuo tiara sopii niin ihanasti Madden silmiin!

  Yllä olevan vuoksi Madde on mulle illan paras, vaikka muuten Sofian puvusta pidinkin eniten: ihana väri ja hihat, mutta korut liian sävysävyyn. Jos olisi ollut timanttikorut tai vaikkapa joku villi ametystitiara, niin…

  • Pisteet Victorialle siitä, että hän kantaa puvun kuin puvun ylväästi. Tässä on vaan liikaa kaikkea mun makuun, ja en pääse yli tuosta materiaalista.

   Madeleine oli kyllä upea. Tuo tiara ja nuo korvikset on ihan mun lemppariyhdistelmä varmaan viimeiseltä 5 vuodelta.

 5. Sofian turkoosipuku, ja tiaran turkoosit oli illan parasta pukeutumista. Sofia ilmiselvästipitää tästä omasta tiarastaan, niin usein se on käytössä. Madeleinen puku oli hänen omaa tuttua ja taattua tyyliä. Eikös tuo tiera ollut joskus prinsessa Margareetan omaisuutta, ainakin hän käytti sitä nuorena. Silvialla on oma tyylinsä, hänet huomataan aina kuningattarena eikä ole tarvetta olla sykähdyttävä.
  Mutta Victoria, mitähän tästä sanoisi. Onko 80- luku palaamassa??? Onneksi tuo tiara oli kaunis,. Puku oli hirveä ja pitkään istumiseen sopimaton.

  • Akvamariinitiara on nykyisin kuninkaan sisaren prinsessa Margareetan omaisuutta, ellei esim. kuningas ole ostanut sitä. Aika usein se on nyt viime vuosina nähty Maddella ja Victorialla. Tiara oli alun perin Connaughtin prinsessa Margaretin eli kuninkaan isoäidin, myöhemmin sitä käytti myös kuninkaan äiti prinsessa Sibylla.

   Tuossa alempana mietin juuri, että miksei Sofialla ole nähty muita tiaroja enää aikoihin. Tuntuu hassulta, että anoppi ja kälyt saavat laajasta kokoelmasta mitä haluavat, mutta sitten kuninkaan ainoan pojan vaimolle ei lainata sukusäätiön omistamia ja täten yhteisiä tiaroja. Tämä aiheuttaa edelleen pohdintaa/juoruilua Sofian asemasta perheessä.

 6. Sofia ja Madeleine säteilivät myös Silvia. Kuningatar osaa hyvin pukeutua ikänsä mukaan.
  Itse toivoisin eettisyyden ja kestävän kehityksen nimissä enemmän vanhojen pukujen kierrätystä ja duunausta.
  Instassa ehdotin, että ehkä hovilla on sääntö ettei sukuun naidut käytä hovin tiaroja. Siitä heräsi kysymys… onko Sofia ainut tiaraa käyttävä sukuun naitu Ruotsin hovissa? Kaikki muut syntyjään prinsessoja? Silloin vahvasti näyttäisi, että omaa on käytettävä ja siitä tehtiin syystä muuttuva.

  • Prinsessa Lilian ainakin käytti aikanaan monia tiaroita, myös säätiöityjä. Tällä hetkellä ei mielestäni ole muita sukuun naituja prinsessoja kuin Sofia.

  • Silvia on tavis mutta kuningatar on vähän eri asia tietysti. 😀 Lilianille lainattiin oman tiaran lisäksi. Jotenkin hullun hierarkkiselta kuulostaisi tuollainen sääntö, erityisesti Ruotsin kuningasperheessä. Ne tiarat kuitenkin kuuluvat osaksi kuninkaallista juhlapukeutumista. Meinaavatko, ettei Oscarinkaan puolisolle tulevaisuudessa lainata?

   Kierrätystä voisi kyllä vielä lisätä! Prinsessojen ensimmäiset Nobel-mekot eivät välttämättä enää sovi aikuisille äitiyden muuttamille naisille, mutta onhan nähty että Silvian puvut menevät molemmille tyttärille. Ja täytyyhän niitä pukuja olla varastossa muistakin tilaisuuksista vaikka kuinka paljon.

 7. Akvamariinitiara on aivan ihana ja pelasti illan, ja oikein kivalta näytti pinkkiin pukuun yhdisteltynä, Madeleinen puku oli minusta muuten vain sellainen ihan kiva, ei mikään vau.
  Minä pidin Sofian turkoosista puvusta (mutta tatuoinnista en) mutta tiara alkaa saada jo pukukorumaisia piirteitä, kun yhteen ja samaan vain vaihdellaan sopivanvärisiä lisäkkeitä. Jos Sofialla tänäänkin on oma tiaransa, alan uskoa spekulaatioita, että näin jatkossakin, säätiön tiarat on varattu jatkossa kuningattarelle ja Victorialle ja myöhemmin tietysti Estellelle. (Akvamariinitiarahan ei ole säätiötiara, kuten ei modern fringe, onko Madde muita käyttänyt viime aikoina?) Tuohon sukuun naitu/ syntyperäinen prinsessa on vähän vaikea ottaa kantaa, kun kuninkaalla on pelkästään sisaria eivätkä sisarten perheiden lapset ole osa kuningashuonetta ja Silviaahan ei tuo sääntö tietenkään koskisi.

  • Tuli heti lähetä-napin painalluksen jälkeen mieleen Lilian. Pikaisella kuvahaulla löysin hänestä kuvia nappitiarassa ja Baden fringessä, oman laakeriseppeletiaran lisäksi.

   • Tuossa ylempänä jo mietittiinkin, että kyllä Lilianille vaan lainattiin ja kuninkaan äidillekin. Vaikea uskoa, että mikään virallinen sääntö estäisi miniöitä lainaamasta. Se ei olisi kovin kestävä ratkaisu pitkällä tähtäimellä. Miten Oscarin tulevan puolison käy sitten tai jos Estelle saisikin useamman pojan? Tuntuu vähän siltä, että joko tämä on henkilökohtaista ja koskee pelkästään Sofiaa, tai sitten yksinkertaisesti uskomme oman tiaran olevan niin mieluisa, että Sofia on tyytynyt siihen. Oli totuus sitten mikä hyvänsä, niin outoa kuitenkin jos hovi ei ajattele ihmisten pistävän tätä merkille.

    Ja mun on jotenkin tosi vaikea uskoa, että kaikista kuningashuoneista juuri Ruotsissa kieltäydyttäisiin kategorisesti lainaamasta tiaroja tietylle henkilölle tai kategorisesti kaikille sukuun naineille. Sofialla ei ole tietääkseni ollut skandaaleja avioliiton aikana, vaan hän on hoitanut työnsä hyvin. “Asemakin” on varmistettu kahdella lapsella, jotka ovat vieläpä Bernadotten suvun mieslinjan perilliset. Kontrasti on vaan niin suuri. Kun kuninkaan sisarille, jotka eivät ole edes edustaneet vuosikymmeniin, on kuitenkin lainattu esim. Baden fringe ja Nine prong viimeisen 10 vuoden sisällä, niin on sitten hassua jos aktiivisesti edustavalle kuninkaan miniälle ei lainata mitään.

    Täytyy tehdä tämän illan postaukseen joku pohdinta näiden teidän kommenttien pohjalta!

    • Minustakin vaikea uskoa, että tässä olisi henkilökohtaiset syyt takana, että ei lainata. Kuitenkin häätiaran ollessa remontissa Sofia sai lainata neljää eri tiaraa, niin miksi nyt yhtäkkiä ei enää saisi? Ehkä jos “remontin” aikana olisi lainattu vaan yksi tiara, niin siitä voisi jo päätellä jotain. Kallistun siihen suuntaan, että ehkä tuo Sofian oma on hänelle vaan niin mieluinen… Ja onhan se monipuolinen ja näyttää kevyeltä, joten varmaan mukavampi päässä kuin esim. ametistitiara tai kuusnappinen, jotka näyttää suht painavilta. Ihmetystä tämä silti aiheuttaa…

     • Toivotaan, että kyse on tosiaan vain makuasioista. Ei ne lainatut tiaratkaan olleet niitä parhaimpia; ametistitiara on kyseenalainen ja se teräspanta on minusta ihan liian Game of Thrones. 😀 Nappitiarat menettelee, itse asiassa kuusnappisesta jopa jotenkin tykkään!

      Perheen lukuisat naiset tuntuvat kuitenkin jakavan tiaroja muuten aika reippaasti. Olisiko Braganza ja Leuchtenbergit ainoat, joita kukaan muu nyt elossa oleva kuin Silvia ei ole käyttänyt? Voisiko Victoria ja Sofia vaihtaa joskus tiaroja, Sofia lainaisi vaikka laakeriseppelettä? 😀 Jos akvamariini on edelleen Margareetan, niin ainakin hän lainaa sitä auliisti veljentyttärille.

      Sofia on jotenkin niin siro, että haluaisin nähdä Connaught-tiaran hänellä! Tai vaikka kuusnappisen. Nelinappinenkin käy. Mitä tahansa muuta tässä vaiheessa! 😀

  • Kuninkaallisten ja aatelisten tiaroissa ja muissakin koruissa eri elementtien vaihdettavuus ja irrotettavuus on ollut hyvin yleistä, sillä vaikka rahaa on ollut paljon, niin sitä ei läheskään kaikilla ole kuitenkaan ollut aivan loputtomasti, joten muunneltavuudella on saatu tarvittavaa vaihtelua. Kun taas nykypäivänä uusia tiaroita ei voi enää jatkuvasti ostaa, olen iloinnut Sofian tiaran monipuolisuudesta. Ehkä näissä muunneltavissa koruissa olisi aihe postaussarjalle tai ensi vuoden joulukalenterille?

 8. Silvian puku on kaunis, mutta voi luoja kun olen kyllästynyt tuohon tiaraan. Se ei ole kovinkaan kaunis katsella, liian terävä joka kulmasta 😀

  Victorian puvusta tuli mieleen Disneyn Cruella de Vil. Tuo puku on ihan hirvittävä. Kaamea. Härpäkkeinen. Victorian rinnalla Madeleine ja Sofia olivat tervetullut pelastus! Madeleinen puvun väri sopii hänelle tavattoman hyvin, korut ovat upeat ja tiara kruunaa kokonaisuuden. Ja Sofian puku on ihanan veistoksellinen, vähän kuin soljuva puro. 🙂

  Tälle illalle toivon Victorialle tyrmäävän kaunista pukua, jotta tuo ihme vekotin unohtuu. Sofialle jalokivivärejä (ja jokin muu tiara kuin tämä nykyinen, mutta en usko niin tapahtuvan) ja Madeleinelle jotain pitsistä.

  • Mä itse asiassa tykkään Nine Prongista, mutta onhan se erikoisen mallinen. Samoin Connaught-tiara silmukoineen on musta tavattoman nätti ja herkkä, mutta tiedän ettei se ole ollenkaan kaikkien makuun. KAIKKI perheen naiset saisivat tehdä jotain radikaalia tiarojen kanssa tänään!

   Cruella de Vil on kyllä hyvä vertaus! 😀 Nuo vyötärön ekstrakappaleet ovat ihan liikaa, puku on kuin yksi valtava päiväpeitto.

 9. Minun on vaikea uskoa, että Sofialle ei lainattaisi tiaroja. Eiköhän tämä ole Sofian oma valinta. Sofialla oli minusta onnistunein puku, todella kaunis kokonaisuus.

  Madeleinen puku oli myös kaunis mielestäni, vaikka väri ei ole minun makuun.

  Mutta Victorian asu ei todellakaan miellyttänyt. Eikö näiden juhlien tärkeimmät kunniavieraat ole nobelistit. Miksi Victoria varastaa tämmöisellä erikoisella pukeutumisella huomion itse juhlasta, nobeljuhlasta.

  Olen aina ihaillut miten upeasti tiarat istuvat Silvian päässä. Samoin Silvian kampaukset ovat todella onnistuneet vuodesta toiseen.

  • Kirjoitin uuteen postaukseen kakkospäivän asujen yhteydessä yhteenvedon Sofian tiarahistoriasta. Toivotaan, että hän jossain vaiheessa kyllästyy häätiaraan ja vetää vaikka nappitiarat tai Connaughtin esiin.

   En usko Victorian asun varastaneen huomiota sen enempää kuin kuninkaalliset muutenkaan varastavat.Varmasti monet nobelistit ovat ihan kiitollisia, ettei kamera kuvaa pelkästään heitä koko ajan. 🙂 Kuninkaallisten tehtävä on tuoda juhlaan huomiota ja ylläpitää tilaisuuden arvokkuutta.

   Ruotsin hovissa on kyllä hyviä kampaajia, usein on todella kauniita kampauksia!

 10. Madeleine oli mielestäni illan paras. Akvamariinikokoshnik sopi fuksian värisen puvun kanssa hyvin yhteen ja näyttävät korvakorut yhdessä tiaran kanssa oli juuri sopiva yhdistelmä. Madeleinen kampaus piti tiaran rungon suht näkymättömissä jo aiemmin, mutta tiarassa oli ilmeisesti edelleen kiinni timantit Victorian toissa vuoden Nobel-juhlien jäljiltä.

  Silvia onnistui toiseksi parhaiten. Kaunis puku sopi hyvin hoikalle kuningattarelle ja plussaa puvun uudelleen käytöstä (samoin kuin tämän illan asun kanssa). Tiara ei kuvissa näytä kummoiselta, mutta välkehti upeasti televisiossa. Ei minun suosikki, mutta taitaa olla Silvian vakiotiara jatkossa Nobel-juhlissa. Kiva yhteys oli Silvian ja Madeleinen pukujen ihonvärinen kangas, sekä Silvian ja Victorian kaulakorujen samanlaisuus.

  Sofia oli seuraavaksi paras, kaunis asu mutta minun mieleeni liikaa turkoosia. Tiara ja korvakorut olisi voineet olla timanttisia noin voimakkaan värisen puvun kanssa.

  Victorian asu oli suorastaan kamala, ei siitä voi muuta sanoa. Oli kiva nähdä Baden Fringe pitkästä aikaa prinsessalla Nobel-juhlissa.

  Vaikka tiaravalinnoista aina tulee keskustelua niin ei niitä vaihtoehtoja kuitenkaan ole kovin paljoa tällaiseen tilaisuuteen. Sofian kohdalla tosin saisi olla muutakin vaihtelua kuin oman tiaran muokkaaminen.

  Kiitos että kokosit koosteen juhlista ja tarjoat mahdollisuuden meille kommentoijille sanoa mielipiteensä! Jään ehdottomasti lukijaksi ja yritän jatkossakin osallistua keskusteluun blogissa.

  • Tervetuloa vain keskustelemaan, tämä tyylianalysointi on aina ihan mun lempipuuhaa! 😀 Luitko jo tuoreen postauksen Nobeleiden kakkospäivästä? Kirjoitin sinne myös yhteenvedon Sofian tiaratilanteesta.

   Täytyy sanoa Victoriasta, että tämä päiväpeittoasu alkaa näyttää onnistuneelta, kun vertaa sitä tämäniltaiseen puhvihihapainajaiseen…

   Madeleine oli kyllä upea, ei voi muuta sanoa.

 11. Pakko kommentoida toistamiseen, mutta järkytyin kun näin Silvian puvun selkäpuolella. Valkoinen vetoketju keskellä selkää kauniin kampauksen parina. Ei näin, kauniit napit kuten Madeleinen puvussa. Jos Carl Gustaf ei auta nappien avaamisessa kait siellä linnassa voisi auttaa joku muukin ettei Silvian tarvitse nukkua juhlamekossa. Juhlapuvussa voi olla myös pieni halkio ja nappi niskassa, mutta tuo vetoketju on Elie Saabin puvussa fiasko, puvun hinta olisi varmaan sallinut paremmankin ratkaisun.

  • Mä en rehellisesti sanoen huomannut asiaa ollenkaan ennen kuin sanoit, mutta nyt se kyllä kieltämättä näyttää oudolta läpinäkyvän/ihonvärisen kankaan parina.

Jätä kommentti