Luxemburgin Guillaume ja Stéphanie ovat saaneet pojan – hovi julkaisi jo nimenkin!

No niinhän siinä kävi, että aamuisen nimipostaukseni julkaisun aikaan vauva olikin juuri tulossa! 😀 Luxemburgin perintösuurherttuatar Stéphanie ja perintösuurherttua Guillaume ovat siis saaneet pojan, lämpimät onnittelut koko perheelle! <3 Pienokainen syntyi tänään 10. toukokuuta klo 5:13 paikallista aikaa. Vauva painoi syntyessään 3190 g ja oli 50 cm pitkä. Stéphanie synnytti Grand Duchess Charlotte Maternity Hospital -sairaalassa, jossa myös Guillaume aikoinaan syntyi. Sekä äiti että lapsi voivat hovin mukaan hyvin, ja pari odottaa innolla pääsevänsä esittelemään vauvan kansalaisille.

stephanie_guillaume3

Kuva: Cour grand-ducale / Marion Dessard

Poika on kruununperimysjärjestyksessä toisena, ja kruununperijän esikoisena hänestä odotetaan jonain päivänä hallitsijaa isoisänsä ja isänsä jälkeen. Syntymän myötä kaikki perheenjäsenet prinssi Felixistä alkaen siirtyvät yhden pykälän taaksepäin kruununperimysjärjestyksessä.

Hovi julkaisi jo nimenkin (mistä me malttamattomat kiitämme erityisesti): Charles Jean Philippe Joseph Marie Guillaume. Tittelistä ei ollut erikseen mainintaa tiedotteessa, mutta ennakkotietojen mukaan se olisi hänen kuninkaallinen korkeutensa Luxemburgin prinssi, lisäksi myös Nassaun prinssi sekä Bourbon-Parman prinssi.

Etunimiä tuli kuusi sen ensisijaisesti odottamani neljän sisään. Nimissä ei ole yllätyksiä, vaan kaikki ovat perinteisiä suvussa kulkevia nimiä. Toivoin, että kutsumanimeksi valikoituisi jotain lähisuvusta erottuvaa, ja Charles onkin mainio valinta siinä mielessä. Lähihistoriasta löytyy toinen prinssi Charles, joka oli perintösuurherttua Guillaumen isosetä. Tämä Charles kuitenkin kuoli jo vuonna 1977, joten sekaannusvaaraa ei ole. Muista nimistä Jean tulee Guillaumen isoisältä ja Philippe Stéphanien isältä, jotka kumpikin kuolivat viime vuonna. Joseph puolestaan on yksi Guillaumen etunimistä, ja Mariesta olinkin täysin varma, sillä se on käytössä suunnilleen kaikilla suvun jäsenillä. Guillaume tulee tietysti tuoreelta isältä.

Tämä on nyt vähän hassua, kun ei oikein tiedä mitä kaikkia juhlallisuuksia on tulossa, tai kuinka paljon koronatilanne vaikuttaa asiaan. Suurherttua Henrillä ja suurherttuatar Maria Teresalla on jo lapsenlapsia nuorempien lastensa kautta, mutta tässä on kyse tulevasta hallitsijasta, joten vauvan syntymää hyvin todennäköisesti juhlistetaan virallisemmin. Toivottavasti saisimme kuvia pian! Mielenkiintoista nähdä, miten kruununperillisen syntymä hoidetaan hovissa näin 2020-luvulla juurikin mediahuomion ja esimerkiksi kuvien osalta. Nimiarvailu jäi nyt puolitiehen, mutta ketä veikkaatte kummeiksi? 🙂

13 kommenttia artikkeliin ”Luxemburgin Guillaume ja Stéphanie ovat saaneet pojan – hovi julkaisi jo nimenkin!

 1. Onnea kovasti Luxemburgiin, hyvin sattui vielä äitienpäivänä pikkuinen syntymään! Sulla on selvästi ollut jotain telepatiaa käytössä kun just tänään julkaisit nimipostauksen 😀 Kummeja en osaa kyllä yhtään arvailla, kun Luxemburgin kuningasperhe ei ole sillä tavalla tuttu. Mielenkiinnolla ristiäisiä odotellessa.

  • Siis mä meinasin oikeasti unohtaa koko nimipostauksen. Eilen havahduin, että pitää varmaan tehdä luonnos valmiiksi syntymää varten, ja päätin lopulta naputella sitten nimiarvailut samalla. Eipä keretty arvailla 😄

   Henrillä sekä hänen lapsillaan on kaikilla vain pari kummia, ja lähinnä kuninkaallisia sukulaisia. En löisi vetoa ulkomaisten kuninkaallisten puolesta, mutta ehkä Guillaulen sisaruksista prinssi Felix tai prinsessa Alexandra? Oisi kyllä kiva nähdä joku ulkomainen kruununperijä/hallitsija kummina, Guillaume ja Stéphanie vaikuttavat olevan kuitenkin hyvissä väleissä esim. Pohjoismaiden kuninkaallisten kanssa.

 2. Ompa ihanaa saada kunnon vauva hömppää Euroopan hoviin pitkästä aikaa, ja vielä juuri kruununperijän muodossa, on kuitenkin aina vähän “isompi” juttu kuin ihan vaan kuninkaallinen vauva😁😊

  Tää tuo varmasti myös Luxemburgin suurherttua hovia vähän tutummaksi 👌

  Mulle tulee Charles nimestä hyvin vahvasti mieleen vain nykyinen Walesin prinssi mutta ehkäpä tähän tottuu 😄

  Kummiksi toivon ja veikkaan ruotsin kruununprinsessa Victoriaa, ihan vain koska Victoria on jo puolen Euroopan kummitäti niin sopisi joukon jatkoksi.

  Todennäköisemmin kummeina kuitenkin nähtäneen vanhempien yksi sisarus molemmilta puolilta..🤔

  Jos kuitenkin kuninkaallista kummia etsitään, niin myöskin Belgiasta nuori kruununprinsessa, Brabantin herttuatar Elisabeth olisi oiva vaihtoehto, vaikka periaatteessa he kuuluvatkin pikku Charlesin kanssa samaan ikäpolveen 😃 tietysti myös Belgian kuningas Philippe tai kuningatar Mathilde voisi olla oiva vaihtoehto kun kummia kuitenkin etsitään tulevalle hallitsijalle 😊

  Ilona

  • Tuossa Roosalle vastasinkin, että Luxemburgissa kummeja on ollut pääsääntöisesti kaksi, ja useimmiten kuninkaallisen suvun sisältä. Belgian Elisabeth olisi kyllä ihana vaihtoehto, onhan hän Guillaumen pikkuserkku ja mailla on yhteistä historiaa. Mutta heilläkin on ikäeroa, joten en tiedä kuinka läheisiksi heitä voi kutsua. Ensisijaisesti veikkaisin prinssi Félixiä ja prinsessa Alexandraa, ehkä siihen lisäksi vielä joku Stéphanien sisaruksista. Kummien kohdalla on varmaan vähän enemmän liikkumavaraa kuin nimen.

   Joo nyt pitää tottua uuteen Charlesiin! Vanhan Charlesin avainsana täälä blogissa on ollut tähän asti ihan vaan prinssi Charles, mutta nyt piti lisätä siihen se Wales, että sain tälle pikkuiselle oman avainsanan vapaaksi. 😄

 3. Ihana uutinen! Toi pariskunta on niin sympaattinen (Guillaumelle vaan parta takasin… 😉 ). Hehän ovat jo olleet aika pitkään naimisissa et rupes jo mietityttämään. Kerran näin kuvan, jossa Norjan kruununprinssipari oli kutsunut Skaugumiin Tanskan kruununprinssiperheen, Victorian ja Estellen (Daniel sairaana) sekä Guillaumen ja Stephanien. Oli ihanan leppoisa kuva. Voisiko tästä porukasta löytää kummiehdokkaita. 🙂

  • Olen jostain lukenut, että pari olisi häiden jälkeen sanonutkin, että ei ole kiirettä perustaa perhettä. He molemmathan tekivät vielä jotain lisäopintoja jokunen aika sitten ja asuivat sen vuokso Briteissä.

   Muistan myös sen kuvan. 😊 En sulkisi pois ulkomaisia kuninkaallisia kummeja, mutta Luxemburgissa on aiemmin valittu kummeja ihan vaan lähisuvusta, joten odotukseni eivät ole kovin korkealla.

 4. Uudet vauvat ovat aina suloisia, kauempaakin nähtyinä. Ei hassumpi nimi prinssillä, Charles ei ole kovin yleinen nimi kuninkaallisilla tai vastaavilla. Tuskin sekoittuvat vanhan Walesin kanssa, ainakin ääntäminen on toinen, eivätköhän luxemburgilaiset äännä sen ranskalaisittain.
  Sitten taas odottelemaan tietoja, kuvia ja päivityksiä!

  • Nyt kun tässä on miettinyt tuota nimeä, niin oikeastaan kuusi etunimeä on jotenkin virkistävä vaihtoehto! Vähän sellaista vanhan ajan kuninkaallisuutta 😄 Charles oli kyllä kiva valinta!

  • Jep, tosi sympaattisia nuo julkaistut kuvat! Eipä varmaan ole vaihtoehtojakaan. Hirveä haloohan siitä syntyisi ja ihan aiheesta, jos kuninkaalliset nyt ottaisivat hirveästi vapauksia kriisin keskellä. Hovi ratkaisi asian hyvin 😊

 5. Mukava lukea iloisia perhetapahtumia kaiken koronan, joka sivumennen sanottuna tulee jo korvista, keskellä! Pikkuprinssi on söpö ja vanhemmat näytästävät olevan onnensa kukkuloilla ja mummi ja ukki näköjään myöskin! Kummiveikkauksena itsellä on Belgian prinsessa Elisabet, sukulainenkin vielä, Henri ja Philippehän ovat serkuksia, toisena kummina aina luotettava prinsessa Victoria. Stephanien puolelta varmaan myös joku,

  • Mä toivon, että kummiksi pyydettäisiin joku ulkomaalainen kuninkaallinen (Elisabeth olisi loistava!), mutta en pidätä hengitystä. Suurherttuaperheessä on annettu yleensä vain kaksi kummia, ja usein molemmat ovat olleet lähisuvusta. Katsotaan, Elisabet olisi kyllä ihan mahtava valinta ja keino pitää perheet läheisinä myös tulevaisuudessa. 🙂

Jätä kommentti