Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank saavat vauvan!

Vauvauutisia brittihovista: prinsessa Eugenie, 30, ja Jack Brooksbank, 34, odottavat perheenlisäystä! Hovi julkaisi iloisen uutisen tänään somekanavillaan. Lämpimät onnittelut parille! <3

Embed from Getty Images

Iso yllärihän tämä ei ollut, sillä prinsessan vatsanseutua on luonnollisesti kovasti tarkkailtu kahden vuoden takaisista häistä lähtien. Eugenie kuvattiin hiljattain kaupungilla ystävänsä kanssa, ja kuvien perusteella näytti aika selvältä, että jälkikasvua on tulossa. Periaatteellisista syistä kuitenkin olen päättänyt julkaista blogissa vauvauutisia vasta sitten, kun niistä tiedotetaan.

Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank ovat olleet yhdessä vuodesta 2011. Pari avioitui lokakuussa 2018 Windsorin linnassa Pyhän Yrjön kappelissa. Häiden tunnelmiin voi halutessaan palata blogin hääsivun kautta tai selaamalla hääkategorian postauksia täältä.

Kyseessä on parin esikoinen, ja hovin mukaan vauvan odotetaan syntyvän alkuvuodesta 2021. Kuninkaalliset raskausuutiset on tapana julkistaa ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, mutta vaikuttaa siltä, että Eugenie saattaa olla jo vähän pidemmällä. Parin lähipiiriä on informoitu asiasta, ja hovin mukaan prinssi Andrew ja herttuatar Sarah, Jackin vanhemmat George ja Nicola Brooksbank sekä kuningatar Elisabet ja prinssi Philip ovat hovin mukaan ilahtuneita uutisesta.

Prinsessa Eugenien instagramista.

Vauva on ensimmäinen lapsenlapsi prinssi Andrew’lle ja herttuatar Sarahille, ja toinen Jackin vanhemmille (tekstiä korjattu 25.9.2020: kirjoitin ensin virheellisesti lapsen olevan Jackin vanhempien ensimmäinen lapsenlapsi). Kuningatar Elisabetille ja prinssi Philipille pienokainen puolestaan on yhdeksäs lapsenlapsenlapsi. Jos prinssi Philip on elossa vauvan syntyessä, niin näillä kahdella on muutaman kuukauden vajeella huikea 100 vuoden ikäero!

Kruununperimyksessä vauva ottaa listan 11. sijan äitinsä jälkeen. Titteliä ei kuitenkaan ole luvassa, sillä Jackilla ei sellaista ole, ja kuninkaalliset arvonimet eivät periydy äidin kautta. Lapsi tulee todennäköisesti elämään melko yksityistä elämää kuninkaallisen perheen liepeillä. Prinsessa Eugenie ei tittelistään huolimatta ole virallinen työkuninkaallinen, ja prinssi Charlesin noustua valtaan huomio keskittyy entistä enemmän Charlesiin, herttuatar Camillaan sekä Cambridgen herttuapariin. Eugenie edustaa kuninkaallisen perheen kanssa perhetilaisuuksissa, isommissa tapahtumissa ja satunnaisesti muuten, mutta esimerkiksi hänen yksityisesti tekemää hyväntekeväisyystyötään ei raportoida hovin kanavissa.

Prinsessa Eugenie on Yorkin herttua prinssi Andrew’n ja Sarahin, Yorkin herttuattaren, nuorempi tytär. Eugenie työskentelee taidealalla lontoolaisessa galleriassa ja Jack puolestaan on ravintolabisneksessä, lehtitietojen mukaan viinikauppiaana tällä hetkellä. Hän on aiemmin työskennellyt mm. Casamigos-tequilabrändille.

7 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank saavat vauvan!

 1. Ihanaa, vauvauutiset tuo piristystä tähän aika hiljaiseen kuninkaallisaikaan! Eugenie ja Jack on todella sympaattinen pari, ja voisin kuvitella, että tullaan näkemään aina välillä Eugenien instagramissa vilahduksia lapsiarjestakin 🙂 Kiva vähän spekuloida tämän tulokkaan nimeäkin loppuvuodesta.

  • Nimispekuun liittyen vielä, että josko tulisi 100v synttärien kunniaksi lapselle nimeen Philip mukaan (jos siis on poika)? 😀 Cambridgejen ja Sussexien vauvoille oon sitä Philipiä aina odottanut nimirimpsuun niin josko nyt vihdoin!

   • Philip ois kyllä kiva nimivalinta! Pari vaikuttaa perhekeskeiseltä, että en yhtään yllättyisi, jos nimistö tulisi iso- ja isoisovanhemmilta.

    Eugenie ja Jack on kyllä ihan mun lempipariskuntia näistä pienemmistä kuninkaallisista! Tosi sympaattisen oloisia, kuten sanoit. 😊

 2. Ihana, odotettu uutinen.
  Nimeä on vaikea arvailla, tässä sukupolvessa on jo yllättäviä nimiä useampia. Williamin lapsilla ne perinteisimmät mutta muilla sitten uusia tämän ajan nimiä.

  • Eugenien ja Jackin kohdalla ei yllättäisi yhtään, jos nimi tulisi lähisuvusta. Philip olisi kiva viittaus prinssi Philipiin, niin kuin Roosa jo tuossa ylempää pohdiskeli. Miksei myös Philippaa tytölle.

 3. Tämä oli ihana uutinen. <3 Toivottavasti tosiaan vauvasta saataisiin aina välillä kuvia ja lapsiarjesta tunnelmia vaikka Instagramin kautta.
  Philip olisi tosiaan pojalle ihana nimi. Ja jos tyttö tulee, niin olisi kiva saada uuteen sukupolveen Elizabeth. Rose olisi myös söpö viittaus Yorkin ruusuun, mutta ei ehkä kovin todennäköinen.

Jätä kommentti