Prinsessa Eugenie on saanut pojan!

Britannian prinsessa Eugenie ja hänen puolisonsa Jack Brooksbank ovat saaneet tänään pojan! Parin esikoinen syntyi tänä aamuna 9. helmikuuta klo 8:55 Portlandin sairaalassa Lontoossa. Vauva painoi 8 lbs 1 oz eli 3657 grammaa. Jack oli mukana synnytyksessä puolisonsa tukena, ja hovi kertoo vauvan ja äidin voivan hyvin.

Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank hääpäivänään. Kuva: Toby Melville – WPA Pool/Getty Images

Eugenie itse on syntynyt samaisessa sairaalassa, kuten moni muukin kuninkaallisen perheen jäsen. Myös herttuatar Meghanin ja prinssi Harryn poika Archie syntyi siellä vajaat kaksi vuotta sitten.

Kuningatar Elisabet ja prinssi Philip, prinssi Andrew ja herttuatar Sarah sekä Jackin vanhemmat George ja Nicola Brooksbank ovat iloisia uuden perheenjäsenen syntymästä. Vauvahan on prinssi Andrew’n ja herttuatar Sarahin ensimmäinen lapsenlapsi. Kuningattarelle ja prinssi Philipille kyseessä on jo yhdeksännestä lapsenlapsenlapsesta. Pieni poika on kruununperimysjärjestyksessä 11. sijalla äitinsä jälkeen.

Mitään juhlallisuuksia ei tietääkseni ole luvassa, kun vauva ei ole prinsessaäidistään huolimatta varsinaisesti kuninkaallinen. Oletan kuitenkin, että pojan nimi julkaistaan lähiaikoina, toivon mukaan kuvan kanssa! Hovin virallisen tiedotteen lisäksi prinsessa Eugenie julkaisi Instagramissa suloisen kuvan, jossa tuoreet vanhemmat pitävät pienen poikansa kädestä.

Kastejuhlatkin ovat brittihovissa yksityisiä, ja nyt koronan aikaan ei muutenkaan voi järjestää mitään suurempaa. Potentiaalisia paikkoja olisivat Windsor, jossa pari meni naimisiin, Lontoossa ehkä St. Jamesin palatsi tai maaseudulla Sandringhamissa sijaitseva St. Mary Magdalenen kirkko, jossa Eugenie itse on kastettu.

Paljon onnea tuoreille vanhemmille ja isovanhemmille! <3 Nyt voi käydä vielä heittämässä viimeisiä nimiarvauksia, jos et ole vielä muistanut! Postauksen löydät täältä.

11 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Eugenie on saanut pojan!

  1. Ihana päivän piristys oli tämä uutinen, onnea kovasti perheelle! Nyt mielenkiinnolla odotan mikä tulee nimeksi, Philip on kyllä vahvoilla kun tuli poika! Montako päivää Briteissä tyypillisesti on mennyt syntymästä että nimi on julkistettu?

    • Muistelisin, että Beatricen nimeä odotettiin aikoinaan pari viikkoa. Nykyisin on tainnut tulla ihan muutaman päivän sisällä. Eihän yleisö kestäisi moista jännitystä! 😃

  2. Ai kuinka suloista! Tyttäreni syntymäpäivä on tänään. Nämä vauva-uutiset ovat aina niin herttaisia!

  3. Nyt sitten jännäämään vauvan nimeä.
    Seuraavana odotetaan vauvaa Ruotsin hoviin ja toivottavasti loppuvuodesta kuullaan iloisia uutisia Harryn ja Meghanin perheestä.

  4. August Philip Hawge, kaksi harvinaisempaa nimeä ja se odotettu Philip siinä välissä💟

Jätä kommentti