Nimiarvauksia prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian vauvalle

Kaiken kuninkaallisen draaman keskellä on melkein päässyt unohtumaan, että Ruotsin prinssiparille on tulossa perheenlisäystä jo ihan pian! Hovin mukaan pienokaista, joka on perheensä kolmas lapsi, odotetaan maalis-huhtikuun vaihteeseen. On siis korkea aika laittaa nimiarvauksia Carl Philipin ja Sofian vauvalle!

Kuva: Linda Brorström/Kungliga Hovstaterna

Ruotsin pikkukuninkaallisten kutsumanimien arvailu on ollut vaikeaa. Kruununprinsessa Victoria, prinssi Carl Philip ja prinsessa Madeleine puolisoineen ovat valinneet lapsilleen yllättäviä kutsumanimiä, joihin on sitten perinteiseen tapaan yhdistelty lähisuvusta löytyviä nimiä. CP:n ja Sofian vauva on kuningasparille kahdeksas lapsenlapsi, joten ilmeisimmät valinnat lähisuvusta ovat jo vauvan sisarusten ja serkkujen käytössä.

Jos prinssipari saa kahden pojan jälkeen tyttären, niin arvailu on ehkä vähän helpompaa, kun voi turvallisesti veikkailla vauvan isoäitien nimiä. Jos taas perheeseen tulee kolmas poika, niin nimen voisi odottaa seuraavan veljien tyyliä. Mutta Alexander ja Gabriel yllättivät kumpikin, joten on vaikea sanoa, mitä vanhemmat tällä kertaa keksivät. 😀

Vauva ei tule olemaan hänen kuninkaallinen korkeutensa, mutta prinssin/prinsessan arvonimi ja herttuakunta pitäisi kaiken järjen mukaan olla tulossa. Ihan mitä tahansa nimeä ei siis voi valita.

Prinssiperheen nimistö

Carl Philipin ja Sofian etunimethän ovat Carl Philip Edmund Bertil ja Sofia Kristina. Parin lapset puolestaan ovat Alexander Erik Hubertus Bertil sekä Gabriel Carl Walther. Kuningasparin etunimet ovat Carl Gustaf Folke Hubertus ja Silvia Renate, ja Sofian vanhemmat ovat nimeltään Erik Oscar ja Marie Britt.

Carl Philipin isovanhemmathan olivat kutsumanimiltään Sibylla ja Kustaa Aadolf sekä Alice ja Walther. Sofian äidinäiti Britt Rotman on vielä elossa. Äidinisä oli nimeltään Janne, ja isän vanhemmat olivat Ingrid ja Stig.

Prinsessa Sofia, prinssi Gabriel, prinssi Alexander ja prinssi Carl Philip viime joulukuussa kotonaan Villa Solbackenissa. Kuva: Victor Eriksson/Kungliga Hovstaterna.

Nimiarvauksia tytölle

Perheen ensimmäiselle tyttärelle on helppo keksiä monia potentiaalisia nimiyhdistelmiä. Spekulaatioita rajaa lähinnä se, ajatteleeko jonkun nimen olevan varattu ja siten pois laskuista, jos se löytyy jo jonkun toisen pikkukuninkaallisen nimilitaniasta.

Samaa kutsumanimeä ei varmasti tule serkuksilta löytymään, mutta varmasti monissa tavissuvuissakin serkukset jakavat yhteisten isovanhempien nimistöä toisissa ja kolmansissa nimissään. Olisihan se vähän ikävää, jos rakasta läheistä ei voisi muistaa oman lapsen nimessä siksi, että toinen sisarus kerkesi antamaan sen ensin omalle lapselleen. Kun ei niitä toisia nimiä kuitenkaan arjessa erityisemmin tarvitse, niin ei niistä koidu myöskään mitään sekannuuksia.

Briteissä ja Ruotsissa on ollut kuninkaallinen vauvabuumi nyt 10 vuoden ajan, ja molemmissa on aina veikattu tytölle nimeä Alice. Ruotsissa sen historia on kuningatar Silvian äidissä. Madeleinen kuopus prinsessa Adrienne sen sitten lopulta sai kolmanneksi nimeksi, mutta eikö se sopisi kivasti kutsumanimeksi Alexanderin ja Gabrielin kanssa?

Toinen suosikkivaihtoehtoni on Lilian kuningasperheen edesmenneen tädin mukaan. Prinssi Bertil ja prinsessa Lilian olivat hyvin läheisiä erityisesti Bertilin kummipojan Carl Philipin kanssa. Prinssiperheen koti Villa Solbacken on Bertilin ja Lilianin entinen koti, jonka CP peri kummisedältään.

Myös Lilian on jo “varattu”, sillä Madeleinen esikoinen prinsessa Leonore sai sen toiseksi nimekseen. Itse en usko sen estävän nimen antamista tälle vauvalle, varsinkin kun kyseessä on sisaruksista juuri Carl Philip. Mutta onko maailma valmis uuteen prinsessa Lilianiin vai olisiko se toisen tai kolmannen nimen paikka?

Embed from Getty Images

Muita potentiaalisia vaihtoehtoja ovat tietysti Silvia ja Marie vauvan isoäitien mukaan tai Kristina Sofian oman toisen nimen mukaan. Silviakin tosin löytyy jo prinsessa Estelleltä. Kuningattaren toista nimeä Renatea on pidetty ehkä vähän liian erikoisena valintana, mutta ei sekään mahdottomalta tunnu, kun muistaa prinssiparin valinneen vanhemmille lapsilleen sukulaisilta myös sellaiset nimet kuin Hubertus ja Walther.

Alexander ja Gabriel ovat molemmat perinteisiä ja klassisia nimiä, jotka ovat suosittuja eri muodoissaan ympäri Eurooppaa. Omaan korvaani niillä kuitenkin on varsinkin kuninkaallisissa piireissä enemmänkin keskieurooppalainen kuin pohjoismainen kaiku. Voisiko tämän tyylin jatkoksi sisarussarjan täydentää esimerkiksi Louise, Vivienne tai Isabella? Ihan hatusta heitettyjä veikkauksia. 😀 Sofian isänäidin nimi Ingrid tuntuu jotenkin eri sarjalta veljiin verrattuna ainakin kutsumanimeksi.

Astrid olisi hieno valinta ruotsalaissyntyisen Belgian kuningattaren mukaan. Nimi toimisi kansainvälisestikin, ja kuninkaallisia Astrideja löytyy Belgian ja Alankomaiden suunnilta – ihan niin kuin Alexandereita ja Gabrielejakin.

Bernadotten suvun monet perinnenimet ovat käytössä kuningas Kaarle Kustaan sisaruksilla, ja useinhan ne omien vanhempien sukupolven nimet tuntuvat vanhanaikaisilta. Myös Sofian äidin puolelta tuleva ehdokas Britt kuulostaa mun korvissa vanhanaikaiselta 2020-luvun vauvalle. Sitten taas esim. Josephine löytyy sekä Madeleinelta että Adriennelta, joten se tuntuu jo profiloituneen siihen osaan sukua. (Alla kuvassa Sofian isoäiti Britt ja äiti Marie.)

Embed from Getty Images

Nimiarvauksia pojalle

No mitäpä jos perheeseen tulee kolmas poika? Tavallaan olisi hauskaa, jos he jatkaisivat tätä Carl-perinnettä. Mutta kun Carl Gustaf ja Carl Philip on käytetty, niin mikä sinne Carlin seuraksi laitettaisiin? Carl Johan tai Carl Frederik? Johan ja Frederik kuulostavat valitettavasti kyllä mun korvaan liian keski-ikäisiltä nimiltä vauvalle. 😀

Kuningas Kaarle Kustaan äidinisä oli Charles Edward, ruotsiksi Karl Edvard, mutta tämä isoisä liittyi aikoinaan natseihin ja oli Saksan puolella toisessa maailmansodassa, joten se menee ehkä samaan ö-mappiin kuin Aadolf.

Oscar sopisi hyvin toiseksi nimeksi Sofian isän mukaan. Tai ehkä CP:n itsensä nimistä voisi siirtää Philipin tai Edmundin seuraavalle sukupolvelle? Kuninkaan etunimistä vapaana on vielä Folke. Hatusta heitän, että Alexanderin ja Gabrielin kanssa samaa tyyliä edustaisivat esimerkiksi William, Anton, Felix tai Oliver.

Bernadottejen kohdalla nimistö on kyllä mielenkiintoinen sekoitus suvun ranskalaista ja saksalaista perintöä. Toki monet suvun perinnenimet ovat yleiseurooppalaisia ja ihan tavallisia nimiä Ruotsissakin. Mutta ei kuningasperheestä löydy sellaisia mun korvaan oikein ruotsalaisen kuuloisia nimiä kuin Göran, Per, Lars, Ida, Anna, Karin jne.

Timanttisalongin viralliset veikkaukset

Alkaa kyllä olla vaikeaa, kun etunimi voi olla ihan mikä vaan, ja ne suvun nimet tosiaan ovat jo kovassa käytössä serkuilla. Uskon kuitenkin, että vauva saa kolme nimeä. Perheen edellisten lasten nimissä kuninkaallinen perhe on ollut vahvemmin edustettuna, joten olisiko nyt aika viitata enemmän Sofian sukuun, varsinkin jos lapsi on tyttö?

Tytölle veikkaan nimeksi joko Lilian Ingrid Marie tai Louise Britt Renate. Pojalle vaikkapa Felix Oscar Edmund tai sitten Oliver Stig Philip.

Kummeiksi veikkaan parin ystäviä, mutta toivon kovasti valinnan osuvan prinssi Danielin tällä kertaa! Carl Philip oli Danielin bestman aikoinaan, ja kun molemmat perheet asuvat Tukholmassa ja edustavat kuninkaallisina, niin luulisi välien olevan aika läheiset.

Mitäs te veikkaatte Carl Philipin ja Sofian vauvan nimeksi? 🙂

38 kommenttia artikkeliin ”Nimiarvauksia prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian vauvalle

 1. Jes, olenkin jo odottanut tätä postausta, nimipohdinnat on käyneet kuumana! 😀 Mikäli vauva on tyttö, niin laittaisin rahani likoon sen puolesta, että toiset nimet ovat Renate Marie isoäitien mukaan, ehkä mukana myös May prinsessa Lilianilta. Etunimi onkin sit vaikeampi. Jos nimi noudattelee samaa linjaa kuin Estelle, Leonore ja Adrienne, niin jotain ei-ruotsalaista, hieman pidempää ja päättyy e-kirjaimeen. Isabelle, Amelie, Juliette tai Caroline? Minusta Astrid olisi ihana, mutta en oikein usko sen mahdollisuuksiin. Heitetään nyt vaikka Juliette Renate Marie.

  Pojalle onkin sit hieman vaikeampaa, kun iso(iso)isien nimet alkaa olla käytetty. Siksi lähtisin hakemaan toisia nimiä vauvan vanhemmilta. Pojasta voisi tulla Dominic/Sebastian Philip Kristian, jossa Philip luonnollisesti isältä ja Kristian/Christian muunnos Sofian toisesta nimestä.

  Ja ehdottomasti nyt se Daniel vihdoin kummiksi!! Heitän vielä loppuun postaustoiveen: voisitko joskus tehdä postauksen prinsessa Lilianista? Hänen tarina on jäänyt itselle hieman vieraaksi, mutta vaikuttaa erittäin mielenkiintoiselta ihmiseltä jolla oli upeita asuja myös.

  • Lisätäänpäs vielä yksi nimi, joka alkuperäisestä viestistä unohtui. Nimittäin pojalle yksi vaihtoehto voisi olla Victor, mikä olisi kunnianosoitus vauvan tädille Victorialle ja samalla aasinsilta Danielin kummiuteen 😀 Etunimeksi ei oikein sopisi, kun olisi liian samanlainen kuin Victoria, mutta kenties toiseksi tai kolmanneksi nimeksi!

   • Mä aina mietin sitä Victoria, mutta jätin sen pois tällä kertaa, kun Alexanderin kummi on Victor Magnusson, prinsessa Christinan poika. Ei se kyllä varmaan täysin pois suljettu ole, kun samat nimet pyörivät muutenkin aina suvun sisällä. 😀

    Nyt aloin miettimään, että voisiko perheen ensimmäinen ja ehkä ainut tyttö saada mahtipontisesti neljä nimeä? Sitten mahtuisi tosiaan isoäidit ja Lilian/May mukaan.

    Joo, laitan postauksen Lilianista toivelistalle! Hyvä idea, hänestä ei ole kauheasti ollut juttua blogissa. Katsotaan jos voisin saada sen jo aika pian tässä kevään aikana.

 2. Aiemmat ensimmäiset ovat olleet samalla yleiseurooppalaisia että löytyneet Ruotsin nimipäiväkalenterista eli ajattelisin, että samoilla reunaehdoilla mennään. Lisäksi nimet ovat olleet aika pitkiä.

  Mä veikkaisin pojalle ensimmäiseksi nimeksi Magnus tai Gilbert (minun korvissani sopii yhteen Alexanderin ja Gabrielin kanssa) ja toisiksi nimiksi isoisiltä Folke Oscar.

  Tyttöjen nimet ovat vaikeampia. Vivianne, Angela tai Josephine. Elisabet ja Eleonora ovat myös kauniita, mutta näillä on eri kirjoitusasu Ruotsissa kuin esim. Englannissa tai Saksassa ja luulen, että CP ja Sofia haluavat “kansainvälisen” nimen . Toisiksi nimiksi Lilian Britt Silvia ..

  • Toi Magnus kolahti nyt mulle jotenkin!

   Eleonoraan en oikein usko, kun se on samaa sarjaa Leonoren kanssa. Selailin aika randomisti nimilistoja eri teemoilla, ja toi Vivianne/Vivienne taas yllättäen jäi mieleen. Mutta ihan hatusta heitin sen kyllä. 😀

   • Luin tuossa artikkelia kuningatar Elisabethista ja mulle jotenkin kolahti vielä täysin yllärinimenä hänen lempinimensä Lilibet. Minun korviini olisi ihana nimi pikku prinsessalle. (ja samalla omalla tavallaan myös nyökkäys prinsessa Lilianille ).

 3. Tästä aiheesta mulle tulee ekana mieleen: nyt vihdoinkin Daniel kummiksi!! Ja varsinainen asia 😉 . Jo Gabrielia veikkasin aikoinaan Oliveriksi, niinpä liputan jälleen sen puolesta. Tytön nimi puolestaan… hmm, veikkaan siihenkin jotain yleiseurooppalaista esim. Isabella, Emily / Emilia.

  • Toivottavasti Daniel nyt saisi kunnian!

   Katsotaan, ollaanko oikeassa Oliverin suhteen. 😀 Emilia tai Ruotsissa yleinen Emelie olisivat myös kauniita!

 4. Tytölle vihdoin viimein kuninkaan äidin nimi Sibylla vaikkapa toiseksi nimeksi. Ensimmäiseksi ehdotan: Emma, Alice tai Astrid. Koko rimpsu Emma Sibylla Christine tai Astrid Sibylla Margaretha. Pojalle vaikkapa Carolus Ralf Sigvart.
  Kylläpä on mielenkiintoista taas odottaa vauvaa. Tästä tulikin erinomainen vauvavuosi.

  • Mä niin tykkään Emmasta, mutta en usko sen pääsevän mukaan kun Carl Philipin entinen tyttöystävä on Emma. ☹️

   Ton Sibyllan mahdollisuuksia pohdin myös. Prinsessahan kuoli jo ennen kuin Kaarle Kustaa meni naimisiin, joten lapsenlapset eivät ehtineet mummoaan tavata. Ja kun Sibylla “antoi” nimensä ruotsalaiselle nakkikojuketjulle, niin ehkä se on vähän laskenut nimen viehätystä kuninkaallisen perheen suosiossa. Mutta kyllähän se sopisi hyvin toisen tai kolmannen etunimen paikalle.

 5. Pitkäaikainen lukija täällä kommentoi ensimmäisen kerran 🙂

  Koko nimirimpsuja en lähde arvailemaan, Ruotsin kuninkaalliset tietäen etunimi voi olla mitä tahansa yllättävää.

  Veikkaukseni kuitenkin on että tytön nimessä on mukana Renate ja pojalla Folke. Perusteluina se että CP & Sofia ovat valinneet niitä erikoisempiakin nimiä (Hubertus) lapsilleen, joten miksei sitten Folke? Samalla tulisi myös hyödynnettyä viimeinenkin nimi kuninkaalta.

  • Kiva että innostuit kommentoimaan! 😊

   Renate ja Folke eivät ole ollenkaan mahdottomia vaihtoehtoja, kun tosiaan se Hubertus (ja kuninkaalliselle epätavallisempi Walther) on kelvannut aiemmin.

 6. Ai että, aina yhtä vaikeaa! En tiiä uskallanko veikata mitään, pohdiskelen ainakin.

  Ehdotetuista etunimistä mulle kolahti Isabella/Isabelle/ Isabel ja Oliver! Isabellasta olisin jotenkin jopa ihan varma, tuli vahva fiilis siitä 😀 Oliver sopisi veljien nimiin. Christian sopisi myös veljessarjan jatkoksi.

  Suurin toive, että Daniel kummiksi! (Voisiko peräti olla myös Chris, kummeja kuitenkin 5 tai 6 varmasti. )

  Toivon myös kovasti että vauva on prinsessa vaikka eihän sukupuolella sinällään väliä ole.

  Tytön toiset nimet, melko varma olen Brittistä, ainoan elossa olevan isoisovanhemman kunniaksi. Kuningasperheen puolelta ykkösveikkaukset Renate/Sibylla, CPn ja Sofian tyylii voisi nämä sopia. Kakkos veikkauksina ihan Silvia, Lilian ja Victoria (kunnian osoitus tulevalle kuningattarelle).

  Pojan toiset nimet, ykkösveikkaukset Folke, Philip tai jokin Sofian puolelta.

  Isabel Britt Renate Victoria
  Oliver Philip Christian/Kristian
  Jännää! Herttua kunta voisiko olla Halland viimein, Bertilin ja Lilianin kunniaksi?

  • Ainut mikä Isabellalla muunnoksineen tökkii on se, että Tanskassa on samanniminen prinsessa. Mutta en tiedä olisiko se kynnyskysymys, jos CP ja Sofia sattuisivat nimestä pitämään. Tällä vauvalla tulee olemaan olematon virallinen rooli kuninkaallisessa perheessä, ja onhan sitä ikäeroakin Tanskan Isabellaan jo 14 vuotta.

   Juuri tsekkailin kartasta, mitä muita herttuakuntia on jäljellä. Jännää nähdä, että annetaanko nyt tällainen perintövalinta vai mietitiäänkö enemmän aluepolitiikan näkökulmasta. Tästä täytyy tehdä joku oma bingo varmaan!

 7. Ihanaa spekulaatiota. Tyttöä veikkaan ja toivon ja, koska rakas kummisetä Bertil huomioitiin jo esikoisen kohdalla uskon, että Lilian on tytön nimessä. Tuskin ekana. Sofian äidin nimeen myös uskon joten toiset nimet olisi Lilian Marie. Myös Tanskaan päin sillä yhteyttä. Esikoisellakin oli 4 nimeä, toisella vain kolme. Veikkaan nyt neljää. Lilian Marie Kristina. Että Sofialta itseltään nimi kuten Gabriel sai isältään. Eka on vaikea… Brianna tyylinen voisi sopia. Ruotsin top nimet tuskin kelpaa. Poikaa en edes veikkaa! 😁

  • Aloin itsekin epäillä tota veikkaustani, että tulisiko uusi prinsessa Lilian liian pian 😃 Mutta kunhan nyt heitin jotain. Se on muutenki kaunis nimi, voisin harkita omalla lapselle joskus, niin olisi kiva nähdä sen jatkuvan suvussa enemmänkin!

 8. Minäkin veikkaan että rimpsusta voisi löytyä Marie, Renate ja/tai Kristina. Pojan nimeä en kyllä osaa veikata myöskään. Etunimi voisi olla jokin saman tapainen, vähän tuollainen pitkä, kuin veljilään. Jollakin olikin veikkauksena Oliver tai Magnus, ne kyllä tosiaan sopisi veljestrioon.

 9. Veikkaukset on kivoja, vaikka ei voittaisikaan. Olisi mukava, jos kahden pojan jälkeen tulisi pieni prinsessa Minä eilen taas lueskelin Bernadotte-suvun tarina -kirjaa ja eritoten sukuluetteloa. Kyllä se vaan niin on, että samat Gustaf Aadolf Oscar- nimet siellä seuraa toisiaan sukupolvesta ja sukuhaarastakin toiseen. Tyttöjen nimissä on enemmän vaihtelua. Margareta taitaa olla yleisin.

  Oma veikkaukseni on tytölle Catharina Marie Sibylla tai Helena Britt Josefina ja pojalle Eugen Max Daniel tai Michael Jan Thomas. Nuo poikien nimet oli ihan hatusta napattuja, paitsi tuo Daniel, josta mitä lämpimimmin toivoisin kummia pienokaiselle. Tytön nimissä on vähän ” sukurasitusta”. Eikö ne sisarukset ole jo kiertäneet kummeina, joten nyt olisi jo puolisoiden “vuoro”päästä kummeiksikin. Se Hallandin herttuakunta olisi kyllä sopiva, kun edellinen kantaja oli juuri Car Philipin kummisetä Bertil.

  • Danielin kummius on saanut paljon kannatusta täällä, toivottavasti toive kuuluu Ruotsiin asti! 😉

   Michael sopisi kyllä pojan tapauksessa hyvin Alexanderin ja Gabrielin kanssa!

 10. Pakkohan tätä on arvailla… pojalle Rafael Folke Kristian, tytölle Emelie Renate Lilian

 11. Nyt aiheutan harmia kaikille Lilian-nimen ehdottajille: Leonoren muut nimet ovat Lilian Maria.
  Lisään ehdotuksiini kuninkaan sisarten nimiä: Birgitta ja Margaret.
  Kummiksi voisi Danielin lisäksi tulla Norjan Ingrid Alexsandra,

  • Postauksessa pohdinkin, että olisiko Lilian todella täysin pois pelistä CP:n ja Sofian kohdalla, vaikka se Leonorelle on keretty jo antamaan. Onhan Gabrielilla ja Oscarillakin molemmilla toinen nimi Carl. Nähtäväksi jää! Carl Philip on varmasti kummipoikana ollut erityisen läheinen Bertilille ja Lilianille.

 12. Poika voisi olla Rafael ja tyttö Lilian.
  Kommentoin ekaa kertaa ja olen miettinyt kuninkaallisten lempinimiä. Harry nyt on Harry, sitten on Vickan ja Madde ja The Crownista selvisi, että kuningatar Elisabeth on Lilibeth tai jopa Cabbage 🙂 Mutta, mitä muita lempinimiä kuninkaallisilla on, tuskin Carl Philipiä kutsutaan hänen koko nimellään. Olisipa kiva lukea sellainen postaus.

  • Jostain kuninkaallisiin liittyvästä kirjasta muistelen lukeneeni, että Madden lempinimi perheen kesken on itseasiassa Leni, Vickanin Oja ja Carl Philipin Lippi 😀 Olisi kyllä hauska tietää, että miten tuo Harryn nimijuttu oikein on mennyt, että miksi ei suoraan annettu nimeksi Harry, kun häntä kerran sillä nimellä on kutsuttu syntymästä asti ja yleensä jopa virallisissa yhteyksissä on Harry eikä melkein ikinä Henry. Eikö Harry ollut tarpeeksi kuninkaallinen nimi?

   • Lippi hihihi en kestä :DD

    Harry ei ehkä sitten ollut tarpeeksi kuninkaallinen silloin. Mun mielestä kylläkin hääilmoituksessa (kutsuissa?) luki Henry ellei jopa ihan koko nimi(?)

   • Toi Madden lempinimi oli tuttu mutta Ojasta ja Lipistä en muista kuulleeni! Luin hiljattain että Alexander on perheen kesken Sandy. 😄

    Täytyy vähän kaivella tätä lempinimiasiaa, mutta näppituntumalta sanoisin, että ne on vaikuttavat olevan monessa maassa/kielessä todella yleisiä. Kuninkaalliset nimet on kyllä usein aika pitkiä, ja silloinhan lähipiiri kyllä usein keksii jonkun lempinimen. 😄

    Ruotsissa tuntuu myös varsinkin miesten kohdalla siltä, ettei kukaan käytä ensimmäistä nimeään kutsumanimenään. Mun miehelläkin kutsumanimi on vasta toisena. Musta se on vähän hassua jotenkin siltä kannalta, että joudun yllättävän usein miettimään että kuinka virallinen yhteys asia X on eli voinko varata/tilata/ilmoittaa vain kutsumanimen vai pitääkö olla virallinen versio. Eikö olisi vaan helpompi antaa lapselle kutsumanimi ekaksi? 😄 Ei siitä nyt mitään haittaa sinänsä ole, mutta olen tätä vähän ihmetellyt välillä.

   • Toi onkin aika yleinen lemppari Amerikassa Philip-nimisille tuo Lip. Ruotsissa sitten muodossa Lippi. Mielenkiintoista.

  • Tervetuloa keskustelemaan, kommentit ovat aina tervetulleita! 😊 Ja laitan lempinimet toivelistalle. Valitettavasti toivepostaukset tulevat aika hitaasti, kun teen tätä kaiken muun elämän ohella 😄 Mutta listalla on!

 13. Rupesin kyllä tykkäämään tuosta Rafaelista pojalle!

  Jos on tyttö ja haluavat Liliania kunnioittaa niin emt jos ei Lilian niin joku sitä muistuttava? Lilianin toinen nimi oli May, onko ruotsin kielessä vastinetta sille?

 14. Nimiehdotuksiin en lähde mukaan, niitä on tällä listalla kerrassaan valtavasti ja kauniita, suloisia ja hauskoja nimiä.
  Mikään nimitieteilijä en ole, mutta tietyissä maissa tietyillä nimillä on kutsumaversionsa, espanjassa muutamia, joita en tähän hätään muista, kun lopetin harrastuksen vuosia sitten.
  Nimen William ns. virallinen kutsumanimi on Bill ja Henryn Harry. Muistan Dianan kertoneen, että he antoivat pojalleen Henry (varmaan perinteitä kunnioittaen) “but we call him Harry”, kutsumme häntä Harryksi.
  Williamin lempinimi ei kuitenkaan ollut Bill. Prinssi Bill olisi ollut kiva. Vai onko Bill, Billy vain amerikkalaisten tapa?
  Yksi tytön nimi tuli mieleen, Magdalena, mistä itse pidän.

  • Bill ja Billy kyllä kuulostaa hauskalta, mutta ehkä vähän liian arkisen oloinen kruununperijälle. 😀 Kuningas Billy!

   Joo, Espanjassa ainakin on paljon noita lempinimiä. Onhan Briteissäkin Victoria vaikka Toria ja Albert on Bertie. Mutta hauskaa sinänsä, että kun Harry ja Henry ovat selvästi eri nimiä eivätkä toistensa lempinimiä, niin eikö se Harry suoraan sitten olisi kelvannut. Henry on toki kuninkaallisempi.

 15. Rafael Philip Viktor
  Viktor Philip Rafael
  Rupert Folke Edmund
  Kasimir Philip Gustaf
  Leonard Carl August
  August Ralf Victor

 16. Rafael sopisi hyvin Gabrielin veljelle. Veikkasin jo Gabrielin kohdalla Rafaelia

  Rafael Jan Kristian

  Janne oli Sofian äidin isä ja Sofian toinen nimi on Kristina.

  Victor Jan Kristian
  Kristian Jan Victor

  • Mä niin tykkään Victorista, sopisi mulle oikein hyvin! 😀 Myös Kristian olisi sopivan kuninkaallinen ja klassinen, mutta ei kuitenkaan yleinen Ruotsin kuningasperheessä.

Jätä kommentti