Prinssi Julian kastetaan huomenna Drottningholmissa

Ruotsin prinssi Julian kastetaan huomenna 14. elokuuta Drottningholmin linnankirkossa klo 13 Suomen aikaa. Koronatilanteen vuoksi kastejuhla on tavallista pienimuotoisempi, ja aiemmasta tavasta poiketen tilaisuutta ei esitetä suorana lähetyksenä, vaan SVT julkaisee sunnuntai-iltana koosteen. Linkki lähetykseen löytyy alempaa.

Prinssi Carl Philipin ja prinsessa Sofian lisäksi paikalla nähdään ainakin kaikki kuningasperheen aikuiset; kuningaspari, kruununprinsessapari sekä prinsessa Madeleine ja Chris O’Neill. Lasten ja esimerkiksi prinsessa Christinan osallistumisesta ei ole mainintaa, mutta mahdollisesti ainakin isommat lapset saatetaan nähdä paikalla. Vieraslista julkaistaan huomenna.

Kuva: prinssi Carl Philip

Kastejuhlassa on paikalla mediaa, joten kuvia nähdään varmasti jo huomenna. Hovi julkaisee yleensä myös viralliset kastekuvat aika nopeaan tahtiin. Blogiin tulee viimeistään maanantaina koostepostaus. SVT:n lähetys tulee vasta klo 19:15 Suomen aikaa, joten saa nähdä, saanko tekstin valmiiksi vielä sunnuntaina.

Julianin kummeiksi on pyydetty seuraavat henkilöt: Patrick Sommerlath, Frida Vesterberg, Johan Andersson, Stina Andersson sekä Jacob Högfeldt. Patrick Sommerlath on kuningatar Silvian veljenpoika ja Frida Vesterberg on toinen prinsessa Sofian Project Playground -hyväntekeväisyyssäätiön perustajista. Muuten nimet eivät olleet itselleni ainakaan tuttuja, mutta Svensk Damtidning kertoo Jacob Högfeldtin olevan Carl Philipin vanha koulukaveri. Anderssonit puolestaan ovat pariskunnan ystäviä Sofian puolelta. Ei päässyt prinssi Daniel kummiksi tälläkään kertaa, kyllä harmittaa taas! 😀

Prinssi Julian Herbert Folke syntyi 26. maaliskuuta. Hän on arvonimeltään Hallandin herttua, mutta samalla kuningasparin ensimmäinen lapsenlapsi, joka syntyi ilman HKK-arvoa kuningas Kaarle Kustaan muutettua tittelien jakautumista muutama vuosi sitten.

Allekirjoittanut on huomenna aamuvuorossa, joten mahdollisuudet kommentoida kastejuhlaa livenä ovat rajalliset. Tänne saa kuitenkin aina kommentoida, vastailen kunhan kerkeän! 🙂 Odotan mielenkiinnolla naisten asuja sekä pikkukuninkaallisten mahdollista osallistumista.

SVT:n lähetys löytyy täältä.

9 kommenttia artikkeliin ”Prinssi Julian kastetaan huomenna Drottningholmissa

 1. Just katsoinkin hovin sivuilta noita kummeja, että eipä tullut Danielia vieläkään, harmi… Ja harmi ettei näytetä televisiosta suorana, nyt kun ei ole pitkiin aikoihin tapahtunut kuninkaallisten puolella oikeen mitään niin olisi voinut katsoa. Mutta pääasia että näkee asut ja toivottavasti serkukset olisi kaikki paikalla! Kivaa kun on nähty Madeleinen perhettäkin nyt pitkästä aikaa Ruotsissa.

  • No niinpä, olisi pitkästä aikaa oikeasti ollut jotain seurattavaa… Mutta kooste on parempi kuin ei mitää, taitaa kuitenkin olla melkein tunnin kestoinen. 😄

   Harmi, ettei Danielia taaskaan valittu. Ymmärtäähän sen, että molemmilla vanhemmilla on varmasti paljon innokkaita ystäviä, mutta nyt Julianin kummeissa ei ole ketään lähisuvusta.

 2. Harmitus Danielin takia. Onkos Madeleine kenenkään veljenpojan kummi? Kiireessä kommentoin, en ehdi itse tietoa kaivella.

  • Madeleine on Gabrielin kummi. Tossa kommentoin juuri Roosalle, että ymmärrettävästi Sofialla ja CP:llä varmasti on paljon omia ystäviä innokkaina kummeina, mutta harmi nyt kun yhdellä lapsella ei ole ketään siitä lähisuvusta kummina. Daniel olisi ollut niin hyvä valinta!

 3. Miksi ei Daniel? En ymmärrä. Täytyy olla hänen oma toive, koska muuten tämän voi tulkita vahvasti negatiivisesti ja tuskin perhe näin haluaa.

  • Mä ajattelen vain, että CP:llä ja Sofialla on paljon omia ystäviä halukkaina kummeiksi. Harmi vaan, että nyt yhdellä lapsella ei ole ketään kuninkaallista kummia lähisuvusta.

   Victoria ja Daniel menivät niin myöhään naimisiin, että kuninkaalliset kaverit olivat jo saaneet lapsensa. Esim. Máxima, Mary ja Mette-Marit ovat myös puolisoita mutta silti heitä on pyydetty kummeiksi ulkomaisille kuninkaallisille (ja lähisuvun lapsille).

 4. Onko Sofia kummina CP:n sisarusten lapsille? Jos ei ole, niin silloin Ruitsissa puolisoita ei ole valittu kummeiksi
  Kylläpä kaikki lapset ovat kasvaneet hurjasti. Leonore on ilmeisesti rauhoittunut.
  Mielestäni Julian on enemmän äitinsä näköinen kuin isänsä. Todella kaunis lapsi.

  • Ei ole Sofia, mutta Victorialla ja Daniella on vain kaksi lasta. Chrisin siskojen miehet ovat kyllä kummeja Madden ja Chrisin lapsille.

   Mäkin pistin oikein merkille, että onpa kaunis lapsi!

Jätä kommentti