Harryn ja Meghanin tytär Lilibet täytti vuoden – pari julkaisi syntymäpäiväkuvan!

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin tytär Lilibet Mountbatten-Windsor juhli ensimmäistä syntymäpäiväänsä 4. kesäkuuta keskellä isoisoäitinsä kuningatar Elisabetin platinajuhlaviikonloppua. Sussexit juhlivat nuorimmaistaan lauantaina yksityisesti, mutta nyt juhlallisuuksien jälkeen he ilahduttivat yleisöä jakamalla tyttärestään uuden kuvan!

Lilibet ensimmäisenä syntymäpäivänään. Hän on perinyt isoveljensä Archien tavoin isältään punaisen tukan! Kuva: Misan Harriman

Sussexit juhlivat Lilibetin syntymäpäivää kotonaan Frogmore Cottagessa piknikillä. Harryn lähisukulaisista prinssi Charles ja herttuatar Camilla sekä prinssi William ja herttuatar Catherine olivat päivällä edustustehtävissä ympäri maata, joten kukaan heistä ei ollut paikalla.

Jos kuninkaallisesta perheestä osallistui joku, niin luultavimmin prinsessa Eugenie, joka tiedetään läheiseksi Harryn ja Meghanin kanssa.

Lilibetin kuva on herttuaparin ystävän valokuvaaja Misan Harrimanin käsialaa. Harriman kuvasi alkuvuodesta 2021 myös mustavalkokuvan, jolla Sussexit tiedottivat odottavansa Lilibetiä. Herttuaparin tiedottaja kertoi Lilin syntymäpäiväkakun tulleen Harryn ja Meghanin hääkakun valmistaneelta Violet Bakerylta.

Twitterissä olen nähnyt, miten Sussexien faneilla on ollut tapana tehdä lahjoituksia hyväntekeväisyyteen touko-kesäkuussa osin Harryn ja Meghanin hääpäivän sekä Archien ja Lilin syntymäpäivien kunniaksi. Tänä vuonna fanit ovat lahjoittaneet yhteensä yli 100 000 dollaria World Central Kitchenille, joka järjestää ruoka-apua maailman kriisialueilla.

Viime vuonna Lilibetin syntymän jälkeen listasin blogiin kahdeksan faktaa Lilibetistä ja kommentoin tytön nimestä syntynyttä kohua.

Embed from Getty Images

Sussexit platinajuhlissa

Sussexit osallistuivat juhlaviikonloppuna lopulta ainoastaan perjantain kiitosjumalanpalvelukseen. Torstaina he olivat mukana Trooping the Colourissa, mutta kulkueessa ja Buckinghamin palatsin parvekkeella nähtiin tänä vuonna ainoastaan työkuninkaallisia, joten Sussexit seurasivat tapahtumia palatsin ikkunoista muiden sukulaisten kanssa.

Sussexin herttuapari ei jäänyt perjantaina jumalanpalveluksen jälkeen Lontoon pormestarin isännöimälle vastaanotolle. Lauantaina he juhlivat Lilibetiä, mutta pari ei osallistunut myöskään sunnuntain juhlaohjelmaan. Hiukan harmi, ettei heitä nähty nyt tämän enempää, mutta ainakaan kukaan ei varmaan voi sanoa heidän yrittäneen viedä huomiota itse juhlallisuuksista.

Embed from Getty Images

Ei pitäisi tehdä liian hätäisiä päätelmiä pienistä asioista, mutta vaikuttaa siltä, että haavat ovat molemmin puolin vielä tuoreita. Harry, William ja Charles eivät taida ihan vielä olla sovinnon tiellä. Toivottavasti Charles ja ennen kaikkea kuningatar Elisabet kuitenkin saivat viettää hiukan aikaa Lilibetin ja Archien kanssa!

Ps. Olethan muistanut käydä lukemassa Timanttisalongin sisarblogia Seura.fi:n sivuilla? Kuninkaallista elämää päivittyy viikoittain. Uusimpana postauksena on havaintoja ja huomioita kuningatar Elisabetin juhlaviikonlopusta!

7 kommenttia artikkeliin ”Harryn ja Meghanin tytär Lilibet täytti vuoden – pari julkaisi syntymäpäiväkuvan!

 1. Olitpa nopea !Ihastuttava kuva pienestä tytöstä nurmikolla!
  Olen jotenkin pahoillani siitä, miten Sussexit eivät näkyneet koko viikonlopun aikana, he kuitenkin ovat käsittääkseni kuningattarelle läheisiä. Uskon, että privaatisti ovat koko suku voineet olla tekemisissä keskenään, eivät halunneet viedä huomiota näiltä työkuninkaallisilta. Ilkeää kommentointia olisi varmaan tullut, jos olisivat näyttäytyneet katsomoissa ja parvekkeilla.
  Vielä kuva Archiesta, please, pieni August jo nähtiin.
  Niin söpö Lilibet, voi että!

  • Twitterissä on ollut paljon spekulointia muun perheen suhtautumisesta Sussexeihin. Moni tuntuu olevan sitä mieltä, että muuta perhettä tuskin kiinnostaa kauheasti seurustella Sussexien kanssa. Vaikea sanoa. Ymmärrän kyllä sen, että kun kaikki perheenjäsenet ovat omista tunteistaan huolimatta elämänsä aikana kuitenkin parhaansa mukaan suojelleet instituutiota ja kestäneet kuninkaallisuuden seuraukset, niin Harryn ja Meghanin päätös tuoda likapyykki julkisuuteen voi varmasti tuntuakin suvun pettämiseltä. Mutta mahdoton sanoa, en tunne kyseisiä ihmisiä.

 2. Söpö Lilibet ♥️.
  Minua harmittaa ettei ehkä William ja Catherine sekä Harry ja Meghan voi istua iltaa keskenään rupatellen.
  Se on pois kaikilta.

 3. Paljon onnea Lilille! On ne Spencereiden punapää geenit vahvasti Sussexien lapsille tullut 🙂 Eugenie vaikuttaa niin läheiseltä H&M kanssa, että hyvin mahdollisesti on jommankumman lapsen kummi. Toivottavasti noissa juhlissa olisi otettu oikein kunnon ryhmäkuva Elisabetista lapsiensa, lapsenlapsiensa ja lapsenlapsenlapsiensa kanssa, voipi olla viimeisiä mahdollisuuksia sellaiseen…

  • Brittihovi on kyllä surkea potrettien kanssa! Olisi kiva, jos edes tällaisten juhlien kunniaksi voisi julkaista muutamia kuvia. Kerrankin oli koko perhe koolla.

 4. Mistä on pienet tytöt tehty?
  Sokerista, kukkasista,
  Inkivääristä ja kanelista
  niistä on pienet tytöt tehty.
  Onnea Lilibet❤

Jätä kommentti