Tiaroja ja iltapukuja Tukholmassa Alankomaiden kuningasparin valtiovierailulla!

Alankomaiden kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Máxima aloittivat eilen tiistaina kolmipäiväisen valtiovierailun Ruotsiin. Vierailun kaksi ensimmäistä päivää sijoittuvat Tukholmaan, mutta torstain vieraat ja isäntäpari viettävät Göteborgissa. Timanttisalonki yrittää luonnollisesti livebongata arvovieraat torstaina, toivottakaa onnea!

Valtiovierailuhan tarkoittaa tietysti tiaroja ja iltapukuja! Mulla on tällä viikolla aika tiukka aikataulu, joten en valitettavasti pysty paneutumaan koko vierailuun kovin yksityiskohtaisesti, mutta halusin kuitenkin postata kuvia illan pukuloistosta.

Ruotsin kuninkaallinen perhe vastaanotti Alankomaiden kuningasparin Tukholman kuninkaanlinnassa. Kuva: Sara Friberg/Kung. Hovstaterna

Kuningas Willem-Alexander ja kuningatar Máxima saapuivat tiistaina Arlandan lentokentälle, missä kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ottivat heidät vastaan. Isäntäpari eli kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia tapasivat vieraansa Tukholman hovitalleilla, josta kuningasparit matkasivat yhdessä vaunukyydillä kuninkaanlinnalle. Linnan sisäpihalla pidettiin perinteinen tervetuloaseremonia.

Linnassa seuraan liittyivät kruununprinsessapari, prinsessa Estelle sekä prinssi Carl Philip ja prinsessa Sofia. Willem-Alexanderhan on Estellen kummisetä, ja Ruotsin kuningashuone julkaisi hauskan kuvan, jossa kaksikko tervehtii toisiaan.

Ruotsin ja Alankomaiden kuningasperheet ovat läheisiä ystäviä myös yksityisesti. Kuningas Kaarle Kustaalla, kruununprinsessa Victorialla sekä prinsessa Estellellä on tai on ollut kummi Alankomaista. Kuva: Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna

Kuninkaat pitivät lyhyen lehdistötilaisuuden, minkä jälkeen seurue nautti lounasta linnassa. Iltapäivällä kuningasparit vierailivat Tukholman Vasa-museossa, ja illalla oli perinteisen juhlaillallisen aika.

Ruotsin ja Alankomaan kuningashuoneet ovat tunnettuja laajoista korukokoelmistaan, joten tältä vierailulta oli lupa odottaa vähän extra blingiä. Ja sitä saatiinkin ihan kiitettävästi!

Embed from Getty Images

Kuningatar Máxima oli valinnut illalliselle kauniin vaaleanpunaisen yksiolkaimisen iltapuvun. Saria muistuttava puku nähtiin ensimmäistä kertaa valtiovierailulla Intiassa muutama vuosi sitten, ja sen on suunnitellut Máximan suosikkeihin kuuluva Jan Taminiau.

Tiaraksi Máxima oli valinnut Alankomaiden upean Stuart-tiaran, joka on nähty kuningattarella useita kertoja viime vuosina. Tiarahan vietti vuosikymmeniä holvissa piilossa, kunnes Máxima kaivoi sen esiin viitisen vuotta sitten. Modekoningin Máximan mukaan kuningattarella nähtiin jälleen uusi versio tiarasta: tällä kertaa suuri Stuart-timantti oli jätetty pois, ja toinen tavallisesti sivulla olevista pienemmistä (mutta silti suurista) pyöreistä timanteista oli asetettu tiaran keskelle.

Máximalla oli myös helmikorvakorut, timanttirannekoruja sekä timanteista ja helmistä tehty rintakoru. Iltalaukku sointui puvun väriin.

Kuningatar Silvia yllätti iloisesti kirkkaassa pinkissä iltapuvussa, jonka seuraksi hän oli kaivanut holvistaan massiivisen ja upean Braganza-tiaran. Puvun kuviointi antoi siihen hiukan eloisuutta, ja kokonaisuuden kruunasivat tiaran lisäksi timanttiset korvakorut, kaulakoru, rintakoru sekä hopeiset asusteet.

Ruotsin prinsessat valitsivat vuodenajalle tyypillisempiä tummia jalokivisävyjä. Olen toisinaan voivotellut kruununprinsessa Victorian tyttömäisiä kukka- ja pitsimekkoja, mutta nyt yllätyin iloisesti: tämä violetti yksiolkaiminen iltapuku oli enemmän sitä Victoriaa, josta itse pidän eniten.

Ruotsin ametistitiara ei ole suosikkini, mutta se sopii ametistikorvakorujen ja -rintakorun kanssa niin kauniisti pukuun, että annan hyväksyntäni.

Prinsessa Sofialla oli jälleen kerran häätiaransa, mikä on aina pieni pettymys, mutta Sofian pukuvalinta oli minusta upea! Olkapäät paljastava venepääntie kevensi minusta puvun kokonaisilmettä sopivasti. Mulle tuli tästä puvun väristä ja tyylistä mieleen nyt tv:ssä pyörivä House of the Dragon ja Game of Thrones. 😀 Smaragdikorvakorut sointuivat kauniisti pukuun ja tiaraan.

Sanon Sofian kunniaksi myös sen, että prinsessan kampaus oli tällä kertaa minusta kaunis ja onnistunut.

Myös kuningas Kaarle Kustaan sisar prinsessa Christina oli paikalla puolisonsa Tord Magnusonin kanssa. Christinalla oli aiemmin nähty violetti iltapuku sekä kaunis Connaught-tiara.

Valtiovierailulla jaettiin myös uusia kunniamerkkejä, joita kuninkaalliset pääsivät heti käyttämään illallisella. Kuningas Kaarle Kustaa myönsi kuningatar Máximalle Serafiimiritarikunnan kunniamerkin. Kruununprinsessa Victoria puolestaan sai kuningas Willem-Alexanderilta Alankomaiden Leijonan ritarikunnan suurristin, kun taas prinssi Daniel, prinssi Carl Philip, prinsessa Sofia ja prinsessa Christina saivat alankomaalaisen Kruunun ritarikunnan suurristit.

Willem-Alexanderilla, Kaarle Kustaalla ja Silvialla oli jo entuudestaan toistensa korkeimmat kunniamerkit.

Kuka oli illan paras pukeutuja? Mun täytyy ehkä sanoa Sofia tai Victoria, vaikka kuningattaret tarjosivatkin enemmän jalokiviä. 😀

Ps. Olethan lukenut jo uusimman postaukseni Seura.fi:n puolella? Viime viikon juttu kuninkaallisten titteleiden muuttuneesta merkityksestä löytyy täältä.

22 kommenttia artikkeliin ”Tiaroja ja iltapukuja Tukholmassa Alankomaiden kuningasparin valtiovierailulla!

 1. Wau! Niin sitä pitää! “Isot aseet” pois holvien pohjalta ja käyttöön. Molemmat kuningattaret olivat sekä päivällä että illalla upeita. Samoin oli kruununprinssessa. Päivällä ollut luumunpunainen puku oli sitä kaivattua parempaa Victorian tyyliä.
  En pidä tuosta Sofian keskijakauksesta, puku oli tällä kertaa hyvä.
  Mahtavaa että prinsessa Kristiina jaksaa edustaa edelleen vaikka on sairastunut paljon. Täyttävät muuten ensi vuonna Silvian kanssa 80 kumpikin.
  Estellen ja kummisedän tapaaminen on kivaa katsottavaa.

 2. Sekä Maximan että Silvian tiaravalinnat oli todellakin kohdallaan, eikä asuissakaan ollut valittamista. Victorian puku upean värinen, mutta toivottavasti nähdään se joskus uudelleen ilman tuota ruusuketta olkapäällä. Tiara olisi kaivannut Madeleine-tyylistä muhkeampaa kampausta, mutta silti tää oli paras niistä kerroista kun ametistitiara on Vickanilla nähty. Sofian kokonaisuuskin periaatteessa kohdallaan, mutta jäin kaipaamaan jotain… Ehkä että olisi ollut mikä tahansa muu tiara mutta eipä taida tapahtua 😀 Christinalle sopi Connaught.

  • Vahvat värit pukevat Victoriaa upeasti. Kiva nähdä nyt tällainen vähän viimeaikaisista poikkeava valinta!

   Silvialla muuten oli ametistitiara Margareetan juhlaviikonloppuna Tanskassa. Tykkäsin siitä kokonaisuudesta kovasti. Katsotaan, jos tekisin vielä myöhäisen koosteen sen viikonlopun tiaroista ja asuista. 🤔

 3. Victorian päiväasu oli häntä parhaiten pukevaa tyyliä.
  Olen Silviaa 20 vuotta nuorempi ja ihaillut hänen kauneuttaan kuningasparin kihlajaisista alkaen, joten katseeni osuu kuvissa aina ekaksi Silviaan. Tuo pinkki majesteettinen puku oli kaunis, upea kampaus ja tuo harvoin käytetty tiara, joka painaa muistaakseni yli kilon.
  Sofian vihreä puku oli myös kaunis. Odottaisin hänenkin käyttävän jotain muuta tiaraa välillä (eiköhän itse halua, vai eikö hänelle anneta lupaa käyttää muita) Myös minä en pidä tuosta keskijakauksesta ja ohimoille putoavista hiuksista.

  Luen aina postauksesi myös Seuran puolelta.
  Onnea livebongaukseen. Laita kuva, vaikka huonompikin jos vaan saat.

  • Kiitos, toivon todella että saan edes jonkun kuvan muistoksi! Maxima ja Willem-Alexander eivät tule ihan joka päivä vastaan. 😄

   Musta on niin sääli, että Sofialla ei nähdä enää muita tiaroja. Tulee myös turhaan tällaista spenulaatiota, että eikö suvun miniälle haluta jakaa valtavan kokoelman sisältöä.

   • Katselin kuvia Sofiasta ja niistä harvoista kerroista kun on käyttänyt muita tiaroja. Nämä muut tiarat ovat aina kovin takana/korkealla hänen päässään eli voisiko syy olla yksinkertaisesti se, että hänellä on vain isompi päänympärys kuin toisilla kuninkaallisilla? Ei välttämättä asia mistä halutaan tehdä sen suurempaa numeroa, mutta voisi selittää miksi käyttää aina omaansa.

    • Mielenkiintoinen ajatus 🤔 En tunne tiaroja käytännössä niin hyvin, että osaisin sanoa, kuinka iso ongelma niin paljon erikokoinen pää olisi. Luulisi kuitenkin, etteivät kaikki muutkaan daamit ole ihan samasta muotista tehtyjä.

 4. Päiväasuista Sofian punainen mekko on aivan upean värinen ja mallinen, tykkäsin paljon myös Victorian asusta. Silvian asu oli ihan kiva, tosi perus-Silviaa. Yllättäen ehkä Maximan asu oli enenmmän nej kuin jej. Maximan asu tuntui vähän hörselöiseltä ja tylsältä Ruotsin daamien kirkkaiden värien ja selkein leikkausten vieressä. Oli muuten ilahduttavaa, että Estelle osallistui myös tervetulotoivotukseen, tuo kuva Estellestä ja Willem-Alexanderista on niin hauska ja sympaattinen!

  Illalla laitettiin kyllä kovat piippuun timanttien muodossa! 😀 Braganza-tiara oli upea yllätys kun sitä muuten nähdään niin harvoin! Stuart-tiara on yllättänyt muunneltavuudellaan, tämän kertainen versio oli ehkä mun suosikki. Tykkäsin sekä Victorian, että Sofian iltapukulookeista. Ametistitiara ei ole suosikkini mutta näytti ihan kelvolliselta Victorian päällä. Jos muistan oikein, niin Sofia ei ole tainnut käyttää mitään muuta tiaraa sen jälkeen kuin häätiaran runko vaihdettiin, eli marraskuusta 2017 lähtien. Viimeiset viisi vuotta joka tilaisuudessa sama tiara! Onhan se toki muunneltavissa erilaisillta kivillä/helmillä, mutta käy vähän tylsäksi. Mikä tahansa muu tiara olisi tervetullutta vaihtelua.

  • Tuo Estellen ja W-A:n kuva on erinomainen esimerkki siitä, miten lopulta tosi pienellä vaivalla saadaan todella hyvää pr:ää.

   Sofia saisi tulla Nobeleihin tänä vuonna mun puolesta vaikka säkkiin pukeutuneena, kunhan vain olisi joku muu tiara. En pidätä hengitystäni. 😅

   • Hetkinen eikö Sofialla ollut kerran joissain Nobeleissa se pienempi terästiara/panta?

    • Oli muutaman kerran perheen muita tiaroja, ilmeisesti sen aikaa kun omaa muokattiin korupajalla. Mutta siitäkin on jo aikaa, nyt ei ole moneen vuoteen enää nähty muita kuin häätiara.

 5. Victorian iltapuku ihana, upea, kuninkaallinen.
  Kiitos postauksesta.
  Eikö se ole niin että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
  Että ihan ainaki mie oon tyytyväinen lyhyeenki postaukseen kuhan saa katella ja ihastella kaikenlaista kauneutta ja komeutta 👸🤴

  • Kiva kuulla, että lyhyempikin postaus kiinnostaa! Usein ei ehdi raportoimaan kaikesta kiinnostavasta, mutta ainakin tiarat pitää postata. 😉

 6. Sofian tiarasta välähti ajatus, että jospa hän ei pidä muista tiaroista, haluaa itse tämän yhden ja ainoan. Aivan kuten moni meistä on tykästynyt johonkin yhteen tiettyyn ja aina valitsee sen, missä parhaiten viihtyy.
  Jotkut eivät siedä päässään mitään, ei hattua, pipoa, huivia tms. Jospa Sofiakaan ei halua ?
  Maxima, joka aina on niin värikäs ja tyylikäs, oli kyllä saapuessaan Ruotsiin valinnut omituisen vaatteen, kuin erilaisia kankaita kiedottu ympärille ja roikkumaan. Ei minun makuuni.
  Victorian asuissa ihanat värit! Sofia, miksi aina roikkuvia hiuksia kasvoilla?

  • Mä todalla toivon, että kyse on Sofian omasta valinnasta! Että hän pitää omasta tiarastaan ja viihtyy siinä eikä siksi halua käyttää muita tiaroita. Jotenkin tuntuisi todella oudolta, että Sofialta evättäisiin muiden tiaroiden käyttö, kun hän kuitenkin edustaa usein tiaratilaisuuksissa ja suurin osa Ruotsin tiaroista on säätiöity eikä kenenkään henkilökohtaista omaisuutta. Silvialle on varattu isoimmat tiarat, joten Victorialle ja Sofialle jää kyllä runsaasti valinnanvaraa, kun Madeleine ei juuri edusta ja kuninkaan siskoista Christinakin vain satunnaisesti. Ja onhan Maddellakin oma moderni siipitiaransa, ja silti hän välillä käyttää muitakin tiaroita.

   • Aika epätodennäköiseltä kyllä tuntuu että Sofialta olisi evätty muiden tiaroiden käyttäminen, joten ehkä hän vain yksinkertaisesti tykkää omastaan eikä halua muita käyttää. Tai sitten ne korjaukset on olleet niin kalliita että tiaraa on nyt pidettävä senkin edestä (olisi kyllä mielenkiintoista tietää mitä tuommoisen tiaran muutostyöt kustantaa) 😀 Kuitenkin Sofialle on lainattu ainakin mun laskujen mukaan 4 tiaraa silloin kun oma oli rempassa. Ja Lilian sekä kuninkaan siskot on käyttäneet vaikka mitä tiaroita. Ainakin tuo oma näyttää kevyeltä ja on tietty mallattu just Sofialle. On se silti tylsää jos ei enää muita nähdä kuin tuota omaa, kun Ruotsissa kuitenkin olisi mistä valita.

    • Tästä Sofian tiaratilanteesta on tullut niin paljon kommentteja viime vuosien aikana, että taitaa olla aika kirjoittaa aiheesta oma postauksensa lähiaikoina. 😀

     • Tiaroista riittää aina puhuttavaa 😀 Samassa postauksessa vois sitten ruotia brittien tulevaa tiarajakoa, mitä menee Camillalle ja mitä Katelle! Ja mulla ois myös muutosehdotuksia esim. tuon ametistitiaran vois purkaa ja muotoilla uudelleen paremmin 😀

   • Samma här, toivottavasti on oma valinta. Tää on itse asiassa aika mielenkiintoinen yksityiskohta, koska tuntuu vaikealta uskoa, että muita tiaroja olisi todella kielletty Sofialta. Kaikista maista Ruotsissako muka? Mutta tämä herättää kerta toisensa jälkeen ihmetystä.

 7. Annan Paras pukeutuja -palkinnon sekä päivä- että iltatilaisuuden osalta Sofialle. Upeita värejä ja linjoja!

  Tiarapalkinto menee sen sijaan Silvialle. Raskaat timantit ja pirteä pinkki ovat tosi kiva yhdistelmä. Ametistitiara on tosi kaunis (ametistit ovat upeita), mutta ilmeisesti vähän hankala asetella kampaukseen.

Jätä kommentti