Päivä prinsessan elämää: Eugenie meikkaa autossa ja katsoo Netflixiä

Yorkin prinsessat ovat olleet otsikoissa viime aikoina. Vanhempi sisko Beatrice, 28, vietti syntymäpäiviään pari viikkoa sitten erouutisten keskellä, kun kymmenvuotinen suhde poikaystävä Dave Clarkin kanssa päättyi. Pian sen jälkeen Harper’s Bazaar -muotilehti julkaisi haastattelun pikkusisko Eugenien, 26, kanssa. Haastattelu A Day in The Life of Princess Eugenie of York kuvaa Eugenien arkielämää ja antaa hänestä oikeastaan varsin mielenkiintoisen kuvan melko maanläheisenä kuninkaallisena.
Embed from Getty Images
Yorkin prinsessa Eugenie Victoria Helena

 

Yorkin prinsessat ovat kuningatar Elizabethin kolmannen lapsen, Yorkin herttua prinssi Andrew’n lapsia. Sisarukset ovat kruununperimyksessä sijoilla seitsemän ja kahdeksan. Aiemmassa postauksessa oli jo vähän puhetta siitä, että prinssi Charlesin suunnitelmat rajata kuninkaallista perhettä vaikuttaa nimenomaan Yorkien perheeseen. Kuningattaren lapsenlapset, eli serkuskahdeksikko William, Harry, Beatrice, Eugenie, Peter, Zara, Louise ja James ovat keskenään hyvin erilaisissa asemissa virallisen roolin suhteen. William ja Harry ovat brittimonarkian avainhenkilöitä, Peter ja Zara ovat tittelittömiä ja Louise ja James puolestaan käyttävät ei-kuninkaallisia arvonimiään vanhempiensa toivomuksesta. Beatricella ja Eugeniella on kuninkaalliset arvonimet, mutta he ovat samalla ainoat, joilta kokopäiväinen kuninkaallinen työ evätään – Peterille, Zaralle, Louiselle ja Jamesille se ei ole käytännössä ollut edes vaihtoehdoissa. Briteissä on jo vuosia kirjoiteltu Charlesin suunnitelmien aiheuttaneen kitkaa perheen sisällä (Daily Mailin artikkeli aiheesta vuodelta 2012). Spekuloidessa täytyy muistaa, että lehdistön jutuille ei voi kuitenkaan antaa taattua fakta-leimaa.
Siinä missä Beatrice vaikuttaa olleen enemmän hukassa oman roolinsa ja uransa kanssa, näyttää Eugenie puolestaan löytäneen oman juttunsa ja tasapainon kuninkaallisuuden ja yksityiselämän välillä. Titteliähän ei keneltäkään olla viemässä ja sisarukset ovat joka tapauksessa kuningattaren lapsenlapsia ja mukana kruununperimyksessä, joten kuninkaallisuus tulee aina olemaan osa elämää, vaikka ei kokopäiväisesti pääse/joudu edustustöihin.
Embed from Getty Images
Eugenie, Beatrice ja Andrew. Äiti-Sarah ei virallisesti kuulu kuninkaallisen perheeseen avioeron myötä (1996), vaikka onkin hyvissä väleissä ex-miehensä kanssa.
En suomenna koko artikkelia Eugeniesta, vaan poimin parhaita paloja. Artikkeli on kuvitettu hyvin näyttävästi, kuten muotilehdessä kuuluukin ja Eugenie suorastaan huokuu kuninkaallisuutta! Kuvat on otettu isä-Andrew’n kodissa Royal Lodgessa lähellä Windsorin linnaa. Näyttävät asut ja korut luovat aikamoisen kontrastin kovin arkiselta vaikuttavan prinsessan kertomukseen päivästään.
Eugenie kertoo heräväänsä yleensä ennen seitsemää. Aamu alkaa liikunnalla joko puistossa tai naisten salilla. Työpäivä starttaa yhdeksältä, ja prinsessa todella kertoo meikkaavansa autossa! Ja paljastaa samalla luottoripsivärinsä olevan Charlotte Tilburylta (pitäisikö kokeilla?) Eugenie kertoo myös, että korkokenkien pitäminen pitkin päivää on hänestä tuskallista. Hah, tuo vähän lohtua tietää, että jopa kuninkaallisilla on tällaisia vaikeuksia! Eugenie kuvailee itseään kokeilevaksi tyylin suhteen ja prinsessan vaatekaapista löytyy huippumerkkien lisäksi myös ihan Zaraa ja Top Shopia.
Eugenie työskentelee Hauser & Wirth -galleriassa – rakkaus taiteeseen syntyi jo ihan pienenä. Työ on kansainvälistä ja toimenkuvaan kuuluu mm. projektien ja tapahtumien suunnittelu. Illat kuluvat usein kuninkaallisissa velvollisuuksissa erilaisten hyväntekeväisyysasioiden parissa. Eugenie sanoo, että ihmiset ovat usein yllättyneitä kuullessaan, että hänellä on kokoaikatyö. Arvelisin itse, että kun heitä ei näy julkisuudessa samalla tavalla kuin esim. Williamia ja Harrya, niin yleisölle ei ole muodostunut selkeää kuvaa siitä, mitä Yorkin siskokset tekevät.
Haastattelusta ropisee pieniä hauskoja yksityiskohtia Eugenien tavoista ja elämästä. Hän ei pidä tosi-tv:stä, mutta katsoo paljon kokkiohjelmia ja seuraa Walking Deadia poikaystävänsä kanssa! Herkkuhetkenä Eugenie syö ranskalaisia ja cashewpähkinöitä sinapilla, juomana dietticokis. Lempijuomakseen baarin puolella hän nimeää vodka sodan limellä.
Embed from Getty Images
Eugenie ja poikaystävä Jack Brooksbank
Perheen tärkeys näkyy Eugenien puheissa ja hän vaikuttaa olevan todella läheinen äitinsä ja siskonsa kanssa. Harper’s Bazaarin haastattelussa (ainakaan tässä nettiversiossa) ei puhuta ihan hirveästi Eugenien poikaystävästä, Jack Brooksbankista. Pari on seurustellut kuusi vuotta ja viime päivinä Briteissä on pyörinyt villi huhumylly heidän pian koittavasta kihlautumisestaan! Äiti-Sarah on kiistänyt asian, mutta eihän näitä koskaan ennakkoon myönnetä. Express uutisoi avioliittoaikeista ja myös siitä, että Eugenie on muuttamassa pian Kensingtonin palatsin liepeille Ivy Cottage -nimiseen asuntoon. Tähän asti hän on asunut Beatricen kanssa yhdessä St Jamesin palatsin asunnoista. Lehdistössä muuttosuunnitelmat on tietysti tulkittu merkkinä tulevasta kihlauksesta, sillä perinteinen brittihovi ei varmasti salli virallisesti yhteistä kotia (ainakaan kuninkaallisissa kiinteistöissä) ilman vakiintumista. Jään innolla odottelemaan, alkaako kihlausuutisia kuulua loppuvuodesta! Kuninkaalliset häät olisivat mitä parasta täytettä ensi vuoden kalenteriin, kun Ruotsin hovin hää- ja vauvabuumikin vaikuttaa hiljentyneen toistaiseksi 🙂

Yksi kommentti artikkeliin ”Päivä prinsessan elämää: Eugenie meikkaa autossa ja katsoo Netflixiä

  1. Paluuviite: Prinsessa Eugenie ja Jack Brooksbank kihloissa! | Timanttisalonki

Jätä kommentti