Ruotsin pikkuprinsessojen syntymäpäivät ja Kanadan valtiovierailu

Ruotsin hovissa on ollut ohjelmaa tällä viikolla! Maanantaina 20. päivä prinsessa Leonore täytti kolme vuotta, ja tänään torstaina prinsessa Estelle täyttää viisi vuotta. Molemmista prinsessoista julkaistiin uusia kuvia syntymäpäivän kunniaksi. Hauska nähdä, miten Estellessä tuntuu olevan niin paljon äitinsä Victorian näköä, kun taas Leonoren sanotaan muistuttavan isänsä äitiä, Eva O’Neilliä.

H.K.H. Prinsessan Estelle / HRH Princess Estelle

estelle_5vuottaPrinsessa Estelle Silvia Ewa Mary. Kuvat: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se.

leonore_3vuotta

Images must not be sold on to or distributed to third parties. Not for marketing purposes. Copyright must always be stated on publication. For any questions please contact photo@royalcourt.sePrinsessa Leonore Lilian Maria. Kuvat: Brigitte Grenfeldt/Kungahuset.se

Paljon onnea suloisille serkuksille! Victorian ja Danielin kuopus prinssi Oscar täyttää ensi viikolla vuoden, joten uusia kuvia hänestäkin on odotettavissa piakkoin. Kruununprinsessaperhe on ollut lomalla pitkään, mutta he palaavat töihin kuun vaihteessa. Victorian nimipäivä on maaliskuun 12., ja oletettavasti myös lapset näyttäytyvät julkisuudessa silloin.

 

Maantaina Tukholmassa otettiin myös vastaan korkea-arvoisia vieraita, kun Kanadan kenraalikuverööri Davis Johnston ja hänen puolisonsa Sharon Johnston saapuivat neljäpäiväiselle valtiovierailulle Ruotsiin. Kanadan valtionpäämies on virallisesti kuningatar Elizabeth, mutta käytännössä kenraalikuvernööri hoitaa esimerkiksi valtiovierailut. Vierailun keskusteluaiheita ovat mm. globaalit kysymykset, kestävä kehitys, maahanmuutto, innovaatiot ja kauppasuhteet. Maanantaina aikana vieraat tapasivat Ruotsin pääministerin Stefan Löfvenin ja vierailivat mm. Fryshusetissa, joka on on nuorten asioita ajava ruotsalainen säätiö. Päivän päätti gaalaillallinen kuninkaanlinnassa. Kungahusetin sivujen mukaan delegaatioon kuului kenraalikuvernööriparin lisäksi Kanadasta tutkimusministeri (ruots. forskningsminister), muutama poliitikko, Calgaryn pormestari, vienti- ja tuontijärjestön puheenjohtaja ja Kanadan Ruotsin suurlähettiläs. Jos kiinnostaa, illallisen vieraslistan näkee kokonaisuudessaan täältä.
kanadaruotsi_valtiovierailu.JPG

Valtiovierailun “avajaisista”. Kruununprinsessa perheineen lomailee, joten mukana olivat prinssi Carl Philip ja prinsessa Madeleine puolisoineen. Keskellä kenraalikuvernööri David Johnston ja Sharon Johnston. Kuva: Kungahuset.se

Kuninkaallinen kimallus on lähellä sydäntäni, kuten on aiemmin nähty, joten totta kai täytyy puhua hieman myös gaalaillallisella nähdyistä asuista! Jostain syystä en nyt löydä kuvia gettyimagesin kautta, mutta täältä Svensk Damtidningin artikkelista näkee hyvin. Silvialla oli yllään tuttua tyyliään ja yhdeksänsakarainen kuningatar Sofian timanttitiara. Hyvin tyypillistä Silviaa: tyylikästä, mutta ei minusta erityisen säväyttävää. Madeleine oli äitinsä tavoin pukeutunut vaaleansiniseen ja kaivanut ilokseni esiin tätinsä prinsessa Margarethan akvamariinitiaran! Tiara sopii Madeleinelle upeasti ja on yksi henkilökohtaisista suosikeistani. Myös puku oli mielestäni todella upea. Jos kurkkaatte noita Damtidningin kuvia, näette, että puvussa oli kaunis avoin selkä. Tosin mietin, miksei kukaan kuningasperheen naisista ollut pukeutunut punaiseen vierailumaan kunniaksi? Tuntuu, että brittikuninkaalliset ovat aina punaisessa ja vaahteranlehtirintakoru yllään Kanadan-vierailuilla.
Positiivinen yllätys Sofian kohdalla oli se, että hän pääsee nykyisin todella käymään Bernadottejen korukaapissa, sillä näimme hänellä tällä kertaa ametistitiaran. Tiara on nähty monilla kuningasperheen naisilla: Silvialla, Victorialla ja Madeleinella sekä muistaakseni kaikilla kuninkaan sisarilla, vähintään kaulakorumuodossaan. Tiara on hieman hankala kantaa ja sopiikin parhaiten takakenoon, mutta jotenkin tämäkään tiara ei vain näytä olevan parhaimmillaan Sofian päässä. Prinsessa on kovin pienikokoinen, ja hiuksetkaan eivät ole samalla tavalla paksut ja tuuheat kuin Madeleinelle, joten tiara näyttää omaan silmääni jotenkin suurelta Sofialle. Ehkä se on tuo keskijakaus? Hienoa, että Sofian tyyli on selkeästi muista perheen naisista poikkeava, mutta tiarojen kanssa hän ei ole vielä kertaakaan onnistunut todella vakuuttamaan… Toivotaan, että näemme jatkossa joko uusia tiaroja tai parempia kampauksia tähänastisten kanssa! Puvussa ei mielestäni ole vikaa, mutta haluaisin nähdä yllättävämpiä värejä Sofian juhlapukeutumisessa.
Valtiovierailu siis päättyy tänään. Ohjelmassa on ollut ensimmäisen päivän jälkeen esimerkiksi bisnestapahtumia, vierailu Tukholman Karoliiniseen instituuttiin sekä Malmöön, jossa keskusteltiin monikulttuurisuudesta. Tänään on puhuttu kestävästä merenkulusta ja vierailtu Volvon kehityskeskuksessa. Madeleine ja Chris olivat mukana vain ensimmäisenä päivänä, kun taas Carl Philip ja Sofia ovat osallistuneet vierailun ohjelmaan monena päivänä. Normaalisti ensisijaisesti Victoria osallistuu näihin kuningasparin lisäksi, mutta kuten ylempänä todettiin, kruununprinsessaperhe on lomalla. Damtidningin viime aikaisten otsikoiden perusteella Victoriaa kaivataan jo kovasti takaisin töihin!

Jätä kommentti