Prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip ovat saaneet pojan!

Ruotsin prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip ovat saaneet pojan! Lapsi syntyi tänään perjantaina 26. maaliskuuta klo 11:19 paikallista aikaa Danderydin sairaalassa Tukholman pohjoispuolella. Vauva, joka on prinssiparin kolmas lapsi, painoi 3220 g ja on 49 cm pitkä. Hovin mukaan sekä äiti että lapsi voivat hyvin. Paljon onnea koko perheelle! <3

Kuva: Linda Brorström/Kungliga Hovstaterna

Prinssi Carl Philip kertoi koko perheen olevan iloinen ja kiitollinen uudesta perheenjäsenestä. Hovin tiedottajan mukaan kuninkaallinen perhe on lähettänyt onnitteluja, mutta koronarajoitusten vuoksi sukulaiset eivät pääse vierailulle sairaalaan.

Vauva on siis prinssiparin kolmas lapsi, pikkuveli prinssi Alexanderille ja prinssi Gabrielille, ja kuningasparin kahdeksas lapsenlapsi. Poika on kruununperimysjärjestyksessä seitsemännellä sijalla tätinsä kruununprinsessa Victorian perheen sekä isänsä ja veljiensä jälkeen. Prinsessa Madeleine lapsineen putoaa täten yhden sijan alemmas.

Nyt ehtii vielä käydä laittamaan nimiarvauksia aiempaan postaukseen, jos et ole sitä vielä tehnyt. Tähän postaukseen voisi puolestaan arvuutella herttuakuntaa. Ruotsissa kuninkaalliset herttuakunnat perustuvat vanhaan maakuntajakoon. Maakunnat eivät ole olleet virallisessa käytössä melkein 400 vuoteen, mutta niillä on vahva asema edelleen paikallisidentiteetin muodostumisessa.

Moni on veikannut tälle lapselle länsirannikolla sijaitsevaa Hallandia, jonka herttuapari prinssi Bertil ja prinsessa Lilian aiemmin olivat. Kuningas päättää herttukunnista, mutta valinnassa huomioidaan ainakin alueellista tasapuolisuutta sekä henkilön asema kruununperimysjärjestyksessä. Tästä Wikipedia-artikkelista voi kurkata kartan ja listan maakunnista ja miettiä sen pohjalta omaa veikkaustaan. Hovi ilmoittaa vauvan nimen ja oletettavasti myös tittelin lähipäivinä.

Halland olisi kyllä hyvä veikkaus, mutta neljä viimeisintä annettua herttuakuntaa ovat olleet Blekinge, Taalainmaa, Södermanland ja Skåne, joista kolme sijaitsee Etelä-Ruotsissa, joten olisiko nyt kuitenkin jonkun muun aika? Toisaalta herttuakuntia on kyllä jaettu kokonaisuudessaan aika tasaisesti pitkin maata. Voisiko kuitenkin olla kuningasperheelle rakkaan Öölannin paikka? Tai tasapuolisuuden nimissä pohjoisimman Ruotsin, eli Lapin tai Norrbottenin vuoro?

Veikkaan virallisesti nyt Öölantia ja kakkosena Hallandia. 😀 Mitä luulette?

16 kommenttia artikkeliin ”Prinsessa Sofia ja prinssi Carl Philip ovat saaneet pojan!

 1. Ihana uutinen viikonloppuun, onnea kovasti pikkuveljestä! Jännä kyllä kuulla mikä tulee nimeksi. Ja mitenkähän ristiäiset nyt pidetään, en usko että korona tästä vielä hetkeen laantuu… Voiskohan ne olla kesällä siellä Öölannissa, pienesti perheen kesken? Herttuakunnaksi voisi olla kyllä Halland hyvä veikkaus. Varmaan joitain herttuakuntia ns. säästellään Estellen lapsille.

  • Ruotsin ristiäiset on aina niin ihania, harmi että nyt jää väliin väkisinkin!

   Hyvä pointti, että jotain pitää säästää Estelle lapsille. Mietin että Victorian herttuakunnalle käy aikanaan, kun Daniel kuitenkin pysyy prinssinä. Palaako se silti takaisin kruunulle valtaannousun myötä, kun se on annettu alkujaan nimenomaan Victorialle eikä Danielille?

   • Toivottavasti kuitenkin ristiäiset televisioidaan, niitä on aina niin mukava katsoa! Varsinkin kun taitaa jäädä viimeisiksi nyt tässä sukupolvessa, jos ei enää neljättä tule Madeleinelle tai Sofialle. Tavallaan vähän harmi, jos tämä pikkuinen nyt saa tosi erilaiset ristiäiset kun kaikki muut serkut, kun ei ilmeisesti sitä kunniamerkkiäkään tule sen kuningasperheen rajauksen myötä.

    • Hetkinen pysyykö muuten Serafiimiritarikunnan jäsenyys näillä uudistuksen myötä HKK-tittelinsä “menettäneillä”?

     • En usko, että ritarikunnan jäsenyyttä otettaisiin pois keneltäkään. Ovathan lapset silti kuninkaallisen perheen jäseniä, prinssejä ja prinsessoja. Mutta en valitettavasti osaa sanoa, saako tämän uusin tulokas sen nyt. Riippunee varmaan siitä, miten ritarikunnan järjestön sääntöjä tulkitaan. En ole perehtynyt asiaan, joten en tiedä onko uusi jako kunningashuoneen ja kuningasperheen välillä ratkaiseva.

   • Ehkä Danielista tulee virallisesti Ruotsin prinssipuoliso? Niinkuin Viktorian Albert aikoinaan.

 2. Aina niin iloisia uutisia nämä vauvauutiset.
  Onnea koko kuninkaalliselle porukalle 🐣

 3. Vaikka prinsessaa niin kovin toivoin niin onhan se nyt komea trio, Solbackanin kolme prinssiä 😍
  Pysyn veikkauksessani herttuakunnan suhteen ja sanon edelleen Halland. Sunnuntaina Konselji jossa nimi paljastuu!

  Menettääkö Victoria herttuakunnan valtaannoustessa, ainakin tuossa Wikipedian artikkelissa Carl Gustav on merkitty edelleen Jämtlandin herttuaksi vaikka onkim hallitsija?

  Vaikka ristiäiset ovat varmasti pienet, kumpa ne edes televisioitaisiin. Ristiäisethän voivat siirtyä Drottningholmista esim kuninkaanlinnan kirkkoon koska korona ja turvavälit..

  Todella harmi jos tuore prinssi on ainoa kuningasparin lapsenlapsi joka jää ilman kunniamerkkiä.

  • Jotenkin muistin että kuninkaan herttuakunnan kanssa olisi ollut jotain epävarmuutta aiemmin. Mutta nyt vilkaisin hovin sivuja, ja sielläkin oli Jämtlannin herttua mainittu. Joten ei varmaan Victoriakaan sitten menetä omaansa. Hyvä muistutus jälleen, että joka hovilla on omat tapansa! 😀

   • Joo se mikä pätee toisaalla ei kyllä päde naapurissa 😅 sitä oon kans miettiny monesti että vaikka kuningas on edelleen herttuakuntansa herttua, Silviasta en ole ikinä nähnyt mainintaa Jämtlandin herttuattarena 🤔 liekö sitten syynä ettei Silvia koskaan ollut prinsessa/kruununprinsessa vaan nousi suoraan kuningattareksi naidessaan hallitsijan.

    • Mietin tota samaa, että miksi Silviaa ei sitten ole mainittu missään herttuattareksi. En keksi muuta syytä kuin se, että hänestä tuli suoraan kuningatar. Tosin eipä niitä herttuakuntia Ruotsin hovissa niin aktiivisesti käytety, että sillä jotain suurta merkitystä olisi.

 4. Olipa ihana uutinen Ruotsinmaalta, tuli pikkuprinssi. Hetkinen, onko se prinssi ylipäätään! Luulisi nyt, että on, vaikka muutoksia kuningasperheen systeemeihin on tehtykin. Muidenkin lasten arvonimet ja herttuakunnat säilyivät ennallaan.

  Herttuakuntaveikkauksia pyysit. Hallandia minäkin veikkasin, koska se on Bertilin, Carl Philipin kummisedän. Toisena veikkauksena pistän rohkeasti Västerbottenin, kuninkaan isän herttuakunnan. Lapsiluku lienee nyt täynnä kaikilla . Jos kaikki arvonimet, siis prinssin arvo, herttuakunta ja jopa Serafiimiritarikunnan arvomerkki annetaan, siksi ajattelin ,että tuo Västerbotten käy hyvin.

  Ristiäiset olisi ihana taas nähdä televisiosta. Ne on aina jotenkin niin rennot, vailla kaikkea pönötystä. Korona vaikuttaa tähänkin. Onneksi niitä entisiä voi katsoa tallenteina.

  • Kyllä tuo Halland on nyt kaikkien huulilla. Huomennahan sitten nähdään! 😀

   Prinssiä kyllä odotetaan, mutta nyt vaan ilman sitä HKK-etuliitettä.

 5. Kiva nimi prinssivauvalla, ei tainnut osua kuin yksi ehdotetuista kohdalleen, herttuakunta sentään!
  Odotellaanpa rauhassa ensimmäisiä kuvia, eiköhän nekin ole katsottavissa.

Jätä kommentti