Tanskan prinsessa Isabella konfirmoitiin Fredensborgissa

Tanskan kruununprinssiparin vanhempi tytär prinsessa Isabella konfirmoitiin vappuaattona Fredensborgin linnankirkossa. Tilaisuuteen osallistuivat kruununprinssiperheen lisäksi mm. kuningatar Margareeta, prinssi Joachim ja prinsessa Marie lapsineen, juhlakalun kummit sekä muita läheisiä ja ystäviä.

Prinsessa Isabella konfirmoitiin Fredensborgin linnankirkossa. Kuva: Franne Voigt

Prinsessa Isabella

15-vuotias prinsessa Isabella on kruununprinssi Frederikin ja kruununprinsessa Maryn toinen lapsi ja vanhin tytär. Prinsessa on kruununperimysjärjestyksessä kolmantena isänsä ja isoveljensä prinssi Christianin jälkeen. Perheeseen kuuluvat myös pikkusisarukset prinssi Vincent ja prinsessa Josephine.

Isabella on nähty julkisuudessa säännöllisesti erilaisissa perhetilaisuuksissa, mutta muuten hän sisaruksineen on saanut olla aika rauhassa arkielämässään. Viime vuosina Isabella tosin on ottanut askelia kohti kansainvälisen tyyli-ikonin statusta, ja yleisökiinnostus vain kasvaa prinsessan varttuessa!

Julkaisin aiemmin 15 faktan koostepostauksen, josta voi käydä lukemassa lisää Isabellasta.

Tanskan kruununprinssiperhe vuosimallia 2022. Kuva: Franne Voigt

Konfirmaatio ja vieraslista

Kuningatar Margareetan kevät- ja syysresidenssinä toimivassa Fredensborgissa on konfirmoitu Tanskan kuninkaallisia jo monen sukupolven ajan, ja prinsessa Isabellan paikkavalinta seuraa isoveljen, isän, isoäidin ja isoisoisän mallia. Isabella on kuitenkin sattumoisin myös kastettu Fredensborgissa, joten mikä olisikaan ollut parempi paikka konfirmaatiolle!

Itse tilaisuus oli yksityinen, mutta hovi julkaisi runsaasti kuvia, minkä lisäksi kuninkaalliset poseerasivat kameroille saapuessaan ja lähtiessään. Juhlat jatkuivat kuningatar Margareetan emännöimällä vastaanotolla niin ikään yksityisesti, ja illemmalla prinsessa juhli ystäviensä kanssa.

Isabella on käynyt rippikoulua tanskalaiseen tapaan yhdessä luokkansa kanssa, mutta opastusta on tullut myös kuninkaallisen perheen piispa Henrik Wigh-Poulsenilta. Pääsiäisenä prinsessa kävi kirkossa yhdessä kuningatar Margareetan kanssa.

Vuosi sitten prinssi Christianin konfirmaatio järjestettiin koronarajoitusten vuoksi hyvin pienellä vierasjoukolla. Ranskassa asuvat prinssi Joachim ja prinsessa Marie, kruununprinsessa Maryn australialaiset sukulaiset tai Christianin ulkomaiset kummit eivät silloin päässeet osallistumaan.

Nyt pandemia on kuitenkin hellittänyt, joten paikalla nähtiin koko kuninkaallinen perhe kuningattaren sisarta prinsessa Benediktea lukuun ottamatta. Kruununprinsessa Mary kertoi kuitenkin etukäteen, että hänen isänsä John Donaldson ei korkean ikänsä vuoksi matkustaisi Australiasta Tanskaan juhlaa varten. Ei ole varmaa, oliko kruununprinsessan muita sukulaisia paikalla.

Prinsessa Isabellan kummit pääsivät onneksi osallistumaan. Isabellan kummeja ovat Belgian kuningatar Mathilde, Kreikan prinsessa Alexia sekä neljä hänen vanhempiensa ystävää. Hovi julkaisi potretin myös kummien kanssa.

Kuningatar Margareeta ja kruununprinssiperhe prinsessa Isabellan kummien kanssa. Prinsessa Alexia ja kuningatar Mathilde Isabellan vasemmalla puolella valkosinikuvioisissa mekoissa. Kuva: Franne Voigt

Prinssi Joachim ja prinsessa Marie sekä prinssi Nikolai, prinssi Felix, prinssi Henrik ja prinsessa Athena olivat myös tyylikkäinä paikalla.

Embed from Getty Images

Asut

Prinsessa Isabellasta on kasvanut tyylitietoinen nuori nainen, joka on nähty viime vuosina tyylikkäissä ja eleganteissa asukokonaisuuksissa. Tälläkin kertaa prinsessa oli valinnut ylleen hyvin kypsän asun, joka itse asiassa muistutti viime vuonna prinssi Christianin konfirmaatiossa nähtyä lookia.

Prinsessalla oli pienet timanttikorvakorut sekä kuningatar Margareetalta kastelahjaksi saamansa kaunis rintakoru, jossa on timantteja ja helmiä. Kuningatar itse sai korun kastelahjaksi omalta isoäidiltään kuningatar Alexandrinelta.

Isabellalla oli myös kultainen rannekoru, kaksi sormusta, joiden helmet sointuivat rintakoruun, sekä kaksi timanttista hiusneulaa.

Kuva: Franne Voigt

Jos nämä kuvat tuntuvat oudon tutuilta, niin ei ihme: asujen väripaletti on nimittäin melko samanlainen kuin Christianin juhlissa. Juhlakalun asu on lähes identtinen, minkä lisäksi kuningatar Margareeta ja kruununprinsessa Mary pitivät kiinni samasta väripaletista, mutta vaihtoivat vain värejä keskenään.

Viimeksi punaisessa edustanut kuningatar oli nyt sinivalkoisissa, ja viimeksi sinivalkoista valinnut kruununprinsessa oli tällä kertaa punaisessa. Prinsessa Josephine puolestaan sointui kauniisti isosiskonsa vaaleaan asuun.

Kuningattaren asusta huomattakoon näyttävä safiiririntaneula. Kruununprinsessa Maryn kohdalla kannattaa pistää merkille hänen turkoosit korvakorunsa, jotka hän sai kuningattarelta hiljattain 50-vuotislahjaksi. Josephinen koru ei näy kuvissa, mutta hänellä oli Georg Jensenin suunnittelema juhlavuosikoru, joka julkistettiin kuningattaren valtakauden 50-vuotisjuhlan kunniaksi.

Prinsessa Marie edusti vaaleanpunaisessa ja prinsessa Athenalla oli vaaleansininen asu. Marie ja Athena henkivät äiti-tytär -henkeä samantyylisissä hiuskoristeissaan ja kiharoissaan.

Embed from Getty Images

Loppuun vielä muutama sekalainen kuva konfirmaatiopäivästä. Kuvat saa klikattua auki isommiksi.

6 kommenttia artikkeliin ”Tanskan prinsessa Isabella konfirmoitiin Fredensborgissa

 1. Hienoa kun hovi jakoi tilaisuudesta runsaasti kuvia. Ihanan oloiset juhlat. Kannattaa muuten katsoa ohjelma Kruununprinsessa Mary 50 vuotta (Yle Teema). Kiva läpileikkaus hänen elämästä Tanskassa.

 2. Katsoin Mary- ohjelman. Pidin siitä, ei turhaa hehkutusta eikä draamaa ja kuvaus studiossa, ei missään salongissa. Lopun laulu hänelle oli koskettavan kaunis ja tunteellinen.

 3. Hoville kiitos kuvista. Tietysti kiitos myös Timanttisalongille että tuot nämä jutut meille luettavaksi. Mielenkiintoisia asioita tapahtuu muuallakin kuin Britannian hovissa.
  Kruununprinssessa Maryn haastattelu oli mielenkiintoinen. Frederikin niiausopetuksesta toki tiesin jo aiemmin, mutta oli kiva kuulla siitä prinsessalta itseltäänkin. Hyvin on oppi mennyt perille, Maryn niiaus minusta hovien paras, hyvä tasapaino säilyy vaikka jalassa on korkokengät. Ei ihan helppoa -.sopii kokeilla ihan tasapainoharjoituksena.

 4. Kuninkaaliset prinssit ja prinsessat kasvavat hurjaa vauhtia. 10-vuotiaalla prinsessa Athenalla oli turkoosin väriseksi lakatut kynnet, teini-ikää lähestyy myös nuorimmainen.

  • Enpä huomannut kynsilakkaa, hyvin bongattu!

   Toden totta, kun näitä nuoria ei kuitenkaan kauhean usein nähdä julkisuudessa niin joka kerta tuntuu, että kaikki kasvaneet hirveästi 😄

Jätä kommentti