Kuninkaallista vastauspostia, osa 4

Joulu lähestyy kovaa vauhtia, ja on tullut aika käydä läpi kuluneen vuoden kuninkaallista vastauspostia sekä muistuttaa kuninkaallisten joulukorttien lähettämisestä!

Vanhemmasta postauksesta voit lukea miten lähettää joulupostia kuninkaallisille, ja Timanttisalongin aiempia vastauskortteja esittelevät postaukset löytyvät blogista avainsanalla kuninkaallinen posti.

Vuosi 2021 pidin erityistä postiprojektia, joten lähettelin paljon kortteja testimielessä. Tänä vuonna en ole ollut läheskään yhtä ahkera, ja jossain kohtaa myös unohdin kirjata ylös, kenelle kaikille olen lähettänyt. 😀 Vuoteen 2022 mahtui kuitenkin muutamia erityisiä kuninkaallisia tapahtumia, mikä näkyy myös vuoden korttisaldossa. Lisäksi myös ihan tavalliset vastaukset aina ilahduttavat ja ovat mukavia muistoja.

Vuoden 2021 jouluvastaus Espanjan kuningasperheeltä. Kuva: Timanttisalonki

Tein tällaisen postauksen viimeksi tammikuussa, ja sen jälkeen alkuvuoden aikana tuli vielä muutamia vastauksia vuoden 2021 joulukortteihin. Yllä olevassa kuvassa näkyy Espanjan kuningasperheen vastaus viimevuotisiin jouluntoivotuksiini. Kortin etupuolella on vielä kuningashuoneen vaakuna, ja takapuolelta löytyy kuningas Felipen ja kuningatar Letizian yhteinen monogrammi, joka kuultaa kuvassa valoa vasten kortin läpi.

Brittihovista joulukorttien 2021 saldoksi muodostui kaksi kuvakorttia sekä kuningatar Elisabetilta saatu tekstimuotoinen kirje (jonka unohdin valitettavasti kuvata).

Silloisen Walesin prinssi Charlesin ja herttuatar Camillan jouluvastaus 2021.
Kuva: Timanttisalonki

Alla puolestaan on kokoelma Walesin prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen perheeltä saatuja kortteja. Mustavalkoinen yhteiskuva oli parin joulukortti, ja harmaasävyinen potretti puolestaan juhlistaa Katen 40-vuotissyntymäpäivää. Prinsessa Charlotten ja prinssi Louis’n korttien potretit ovat Katen kuvaamia.

Kuva: Timanttisalonki

Tanskassa on juhlittu tänä vuonna kuningatar Margareetan valtakauden 50-vuotisjuhlaa. Laitoin tammikuussa Amalienborgiin onnittelut, ja posti toi jo muutaman viikon kuluessa helmikuun alussa kiitoskirjeen.

Kuva: Timanttisalonki

Kuningatar Elisabetin kuolema

Tämän vuoden suuriin kuninkaallisiin tapahtumiin lukeutui tietenkin kuningatar Elisabetin kuolema, jonka johdosta lähetin brittihoviin neljät surunvalittelut: kuningasparille, Walesin prinssiparille, Wessexeille ja prinsessa Annelle.

Prinssi Edwardilta ja kreivitär Sophielta tuli kaunis kortti, johon he olivat valinneet yhden kuningattaren tunnetuista nuoruudenpotreteista. Kortti on muodoltaan samaa mallia, jota Elisabetin toimisto käytti platinajuhlan ja prinssi Philipin poismenon yhteydessä.

Wessexin jaarli prinssi Edwardin ja kreivitär Sophien kiitoskortti. Kuva: Timanttisalonki

Prinsessa Annelta tuli yksinkertainen mustareunainen tekstikortti, jossa on Annen monogrammi. Kortin teksti on geneerinen eikä mainitse kuningattaren kuolemaa, joten mietin, teettikö Anne ollenkaan erityiskorttia. Tämä on ensimmäinen vastaukseni Annelta, joten en osaa sanoa, onko hän käyttänyt aina samaa mallia. Tekstissä on prinsessan hovinaisen allekirjoitus.

Prinsessa Annen kortti. Kuva: Timanttisalonki

Walesin prinssiparin kortti jatkoi tätä mustareunaista surutyyliä, mutta siihen oli panostettu selvästi enemmän. Tämä on myös ensimmäinen vastauskorttini, jossa parin titteli on Walesin prinssi ja prinsessa. Kauniissa kortissa on parin monogrammit etupuolella, ja sisältä löytyy kuningatar Elisabetin kuva ja kiitosteksti. Alla on lyhyt video kortista.

Walesin prinssi Williamin ja prinsessa Catherinen kiitoskortti kuningatar Elisabetin muistoksi. Video: Timanttisalonki

Olen saanut myös muutamia muita tekstikortteja, joita en kuvannut tällä kertaa. Kaiken kaikkiaan vuoden saalis kuitenkin on (odotetusti) selkeästi edellisvuotta laihempi, kun en ole ollut yhtä aktiivinen postin kanssa. Kaikkiin kortteihin ei ole tullut vastauksia, mutta sellaista tämä on. 😀 Erityisesti olen kuitenkin iloinen noista kuningatar Elisabetiin liittyvistä korteista – niitä kun ei ole jatkossa enää tulossa.

Muistelen laittaneeni prinssi Williamille 40-vuotisonnittelut kesäkuussa. En odota vastausta henkeä pidätellen, mutta näin Instagramissa jonkun toisen saaneen Williamin synttärivastauksen vasta tällä viikolla, joten hyvällä tuurilla minäkin saan vielä omani!

8 kommenttia artikkeliin ”Kuninkaallista vastauspostia, osa 4

 1. Minä sain samanlaiset vastaukset Espanjasta, Williamilta ja Catherinelta, Charlottelta sekä Tanskasta. Sait siis jo nyt surunvalitteluvastaukset Waleseilta. Itse lähetin vain uudelle kunigasparille, eikä vastausta ole vielä tullut.
  Tänään lähti joulukortit hoveihin. Laitoin myös prinsessa Annelle kun hän niin uskollisesti ja ihailtavasti sattoi äitinsä ja kuningattaren viimeiselle matkalleen.
  Alkuvuodesta on taas kiva odotella postia!

  • Multakin puuttuu vielä Charlesin ja Camillan surunvalitteluvastaus!

   Kiva, että brittikuninkaallisten surunvalittelukortteihin on panostettu, paitsi Annen kohdalla. 😅 Kauniita muistoja sitten selailla myöhemmin. Ja oli kiva kuitenkin, että Annelta sai vastauksen ylipäätänsä!

 2. Hienoja vastauksia! Mä olin viime vuonna aika saamaton korttien suhteen, mutta yrittänyt petrata tänä vuonna. Harmittaa, että lähetin Elisabetille onnittelut Jubilee-vuodesta aika myöhään, vasta alkusyksystä. Toivon, että kortti pääsi perille ennen kuningattaren kuolemaa, muuten se voisi olla vähän maakaberi onnittelukortti… En tosiaan odota siihen enää vastausta, mutta olisi ollut kiva saada Elisabetiltä kortti, kun en ole häneltä saanut vastauksia syntymäpäiväonnitteluihin ja joulukortteihin aiemminkaan.

  Minäkin laitoin muistaakseni Williamille synttärikortin kesällä, mutta en ole vielä saanut vastausta. Ehkä se sieltä vielä tulee, jos muillekin on vasta nyt tullut.

  Eilen lähti pinkka joulukortteja eri hoveihin, niin eiköhän sieltä ainakin joitain vastauksia tipahtele postilaatikkoon kevään aikana!

  • Voi harmi, että sun jubilee-kortin ajoituksen kanssa kävi huono tuuri. Vaikea sanoa, miten siellä palatsin postitoimistossa asiat toimii. Surunvalittelukortteja selvästi purettiin nopealla aikataululla, mutta ehkei sieltä hovistakaan sitten enää tässä vaiheessa haluta laittaa kiitoskorttia tulemaan jo kuolleen henkilön nimissä. 😬

   Saitko Elisabetilta vastausta Philipin kuoleman osanottoihin? Jos et niin voin antaa pois yhden kappaleen. Mä sain nimittäin saman kortin kahteen kertaan. 😅 Ei se toki ole sama asia kuin Elisabetin oma jubilee-kortti.

   • Oi, jos sulla on ylimääräinen muistokortti Philipistä niin todellakin voisin sen ottaa, kiitos paljon!! Kiva saada jokin Elisabetiltä tullut kortti kokoelmaan.

    • Laita vaikka sähköpostilla osoite (timanttisalonkiblogi@gmail.com), niin laitan kortin tulemaan! 🙂 Mä muistaakseni kirjoitin Elisabetille ensin surunvalittelut ja sitten varmuuden vuoksi Philipin “100-vuotispäivänä” pari kuukautta myöhemmin (pelkäsin myös, etten saa vastausta, kun aiemmin ei ollut lykästänyt). Sain varmaan sen takia saman kortin kahteen kertaan.

 3. Kiva, että kokoat kuninkaallisia vastauksia yhteen! Itse olen viime aikoina saanut Annelta samanlaisen kirjeen, Luxemburgista hääpäivävastauksen ja eilen saapui Belgiasta vastaus Elisabethin syntymäpäiväonnitteluihin. Kahdessa jälkimmäisessä oli mukana valokuva.

  Joulukortit laitoin joulukuun alussa Charlesille ja Camillalle, Guillaumelle ja Stephanielle sekä Charlenelle ja Albertille.

  • Mä en laittanut tänä vuonna Elisabethille onnitteluja, mutta viime vuonna sain myös valokuvan kortin kanssa!

   Mä laitoin yhteensä 17 joulukorttia tänä vuonna, meni ehkä vähän yli. Mutta joukossa oli monta sellaista, joista tiedän ettei vastausta tule mutta halusin silti kokeilla. 😃

Jätä kommentti